Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Δημιουργίες με τραπουλόχαρτα .

Η σκληρή ζωή της αστυνομίας .

Θέλετε μία μπύρα ?

Τα δέντρα της Σιγκαπούρης .

Παγωτό αράχνη .

Το μοναστήρι Βίσοβατς στην Κροατία .

Πήρα δύναμη από τα παιδιά μου»

Τα γενέθλια ενος παιδιού και  ταυτόχρονα η επέτειος θανάτου  του πατέρα .
Εμείς ξεχάσαμε πνιγμένοι στα προβλήματα , το κακό δεν χτύπησε την δικιά μας πόρτα .
Η Μάνα όμως θυμάται...
Η Σιμόνα Βιρτζίλι μιλάει για τη στυγερή δολοφονία του συζύγου της, Μανώλη Καντάρη, πριν έναν χρόνο στο Κέντρο
Αποφασίζει να μιλήσει δημοσίως για πρώτη φορά. Ακριβώς έναν χρόνο μετά τη στυγερή δολοφονία του άνδρα της, Μανώλη Καντάρη, λίγα μέτρα από το σπίτι τους, στο Κέντρο της Αθήνας, η χήρα του, Σιμόνα Βιρτζίλι, δείχνει δυνατή και φαίνεται πως μπορεί να πατά ξανά στα πόδια της.
Οπως λέει στα «ΝΕΑ», δεν έχει άλλη επιλογή. «Μ' αυτό το συμβάν, βλέποντας μπροστά μου νεκρό 

Οι ομορφότεροι όρμοι του κόσμου .
Προβλέψεις αριθμολογίας για τον Μάιο του 2012


Προβλέψεις αριθμολογίας για το μήνα Μάιο. Οι αριθμοί κρύβουν αρκετά σημαντικά μηνύματα για την πορεία, το μέλλον και τη ζωή μας και μπορούν να μας βοηθήσουν να προβλέψουμε τις τάσεις του μήνα που διανύουμε. Διάβασε το ειδικό αφιέρωμα αριθμολογίας για το μήνα Μάιο. Βρες τον προσωπικό γενέθλιο αριθμό σου (δηλαδή της ημέρας των γενεθλίων σου) και δες την προσωπική σου πρόβλεψη αριθμολογίας για το μήνα Μάιο.
Πώς θα βρω τον προσωπικό γενέθλιο αριθμό μου;
Για να βρεις τον προσωπικό αριθμό του ήλιου σου, αρκεί να προσθέσεις τα ψηφία της ημέρας και του μήνα που γεννήθηκες. Αν το άθροισμα που προκύπτει είναι διψήφιο, τότε πρόσθεσε τα δύο ψηφία για να προκύψει μονοψήφιος αριθμός.
 
Παράδειγμα: Ημερομηνία γέννησης 29 Δεκεμβρίου (δηλαδή 29/12)
Προσθέτουμε την μέρα και τον μήνα γέννησης: 2+9+1+2=14
Προέκυψε διψήφιος αριθμός, οπότε προσθέτουμε τα δύο ψηφία 1+4=5
 
Ο προσωπικός γενέθλιος αριθμός για το άτομο που γεννήθηκε 29/12 είναι το 5.

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ....

Οι "άτακτοι" πρόεδροι των ΗΠΑ
άτακτοι πρόεδροι ΗΠΑ, Μονρόε,Κέννεντυ, Κλίντον, Ρούζβελτ,κους κουςΟι παρακάτω άνδρες έγραψαν τη δική τους σελίδα στην ιστορία της Αμερικής. Επειδή όμως εκτός από πολιτικοί ήταν και άνδρες, είχαν μια ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες και δη στις γραμματείς τους.
Warren Gamaliel Harding (1921-1923)
Ο πρόεδρος που συζητήθηκε πολύ για την ερωτική του ζωή έχει μια πιπεράτη φήμη να τον ακολουθεί. Λέγεται πως μία μέρα που ο ίδιος ερωτοτροπούσε με μια γυναίκα στο ιδιαίτερο γραφείο του, η σύζυγός του σε κατάσταση υστερίας επιτέθηκε στο φρουρό που στεκόταν στην είσοδο και δεν την άφηνε να περάσει!
Franklin D. Roosevelt (1933–1945)
O Roosevelt είχε περάσει τη δική του ερωτική περιπέτεια πριν μπει στο Λευκό Οίκο. Σύναψε σχέση με τη γραμματέα της συζύγου του, τη Lucy, μόλις αυτή προσελήφθη το 1914. Η γυναίκα του μάλιστα, όταν έμαθε για τη σχέση τους του προσέφερε διαζύγιο ώστε να είναι με τη γυναίκα που αγαπούσε, όμως η Lucy, όντας καθολική δεν μπορούσε να παντρευτεί ένα χωρισμένο άντρα με 5 παιδιά.
John F. Kennedy
Το όνομα του Kennedy έχει συνδεθεί με πολλές ερωτικές ιστορίες και με πλήθος εξωσυζυγικών σχέσεων, με διασημότερη αυτήν με την Μ'έριλυν Μονρόε.  Μία από τις γυναίκες της καρδιάς του μάλιστα, η Alford, έγραψε ένα βιβλίο το 2011 περιγράφοντας τη σχέση που ανέπτυξε με τον πρόεδρο όταν ήταν μόλις 19. Εκεί περιγράφει πώς η πρώτη σεξουαλική συνεύρεση στη ζωή της έγινε με τον πρόεδρο Kennedy το 1962!
άτακτοι πρόεδροι ΗΠΑ, Μονρόε,Κέννεντυ, Κλίντον, Ρούζβελτ,κους κουςBill Clinton (1993-2001)
Ποιος θα ξεχάσει την περιβόητη ιστορία του με τη γραμματέα του Monica (και το λεκέ στο φόρεμά της) και το σκάνδαλο που ξέσπασε το 1998; Η εξωσυζυγική σχέση του προέδρου με τη Monica είχε ξεκινήσει μετά την πρόσληψή της στο γραφείο του το 1995.

Μην κάνετε κρύο ντούς μετά την άσκηση .

Μπάνιο

Το κρύο μπάνιο μετά τη γυμναστική μπορεί να καταπραΰνει τους κουρασμένους μυς, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν είναι ασφαλές. Το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει σοκ στον οργανισμό και να αποβεί βλαβερό, όπως προειδοποιούν οι ερευνητές του βρετανικού Cochrane Centre.
Αφού μελέτησαν τα αποτελέσματα δεκαεπτά προηγούμενων ερευνών στις οποίες είχαν λάβει μέρος 366 εθελοντές, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν έχουν μεν επαρκή στοιχεία ώστε να δηλώσουν ότι είναι σφάλμα να κάνει κανείς κρύο ντους μετά την γυμναστική, σημειώνουν ωστόσο ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για να ανακουφιστούν οι μύες.
Η ιδέα του να κάνει κανείς κρύο ντους μετά τη γυμναστική βασίζεται στο γεγονός ότι το κρύο φαίνεται να μειώνει το οίδημα αλλά και την ακαμψία που εμφανίζουν οι μύες ύστερα από έντονη άσκηση.Στις έρευνες που επανεξέτασε η ομάδα του Cochrane Centre οι εθελοντές πέρασαν από πέντε έως είκοσι τέσσερα λεπτά σε νερό που είχε θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στο οποίο τους ζητήθηκε να μπουν και να βγουν πολλές φορές.
«Υπήρχαν κάποια στοιχεία ότι η βύθιση του σώματος σε κρύο νερό μετά την άσκηση μπορεί να ήταν πιο ωφέλιμη για το μυϊκό σύστημα μόνο σε σχέση με την ανάπαυση» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Κρις Μπλίκλεϊ «όχι όμως και συνολικά για την υγεία».
Πηγή: ygeianews.gr

Απο τι κινδυνεύουμε αν μας τσιμπήσει κουνούπι .

κουνούπι

Ο καιρός έχει αρχίζει ήδη να ζεσταίνει και για πολλούς ξεκινάει για άλλο ένα καλοκαίρι, ο Γολγοθάς των κουνουπιών. Ξεκινάει η βραδινή και μεταμεσονύχτια μάχη με τους “αόρατους” αλλά υπαρκτούς μικρούς εισβολείς που λατρεύουν να πίνουν το αίμα μας όταν κοιμόμαστε και όχι μόνο. Αλήθεια πόσες φορές ξυπνήσατε νευριασμένοι από το χαρακτηριστικό “βζζζζζζζζ” μέσα στα αυτιά σας; Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε από τα κουνούπια; Τι μπορούμε να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει κουνούπι; Κινδυνεύουμε να μας μεταφέρουν ασθένειες; και εάν ναι, ποιες; Ένα κουνούπι μπορεί να μας μεταδώσει τον ιό του Aids;
Τα κουνούπια είναι έντομα του γένους “ανωφελές”. Εμφανίζονται μόλις σταματήσουν τα κρύα του χειμώνα και δρουν σε όλη τη διάρκεια των ζεστών ημερών και νυχτών της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Τα κουνούπια όσο μικρά και να είναι έχουν την ικανότητα να πετούν και να διανύουν απόσταση, μέχρι και 2,5 χιλιομέτρων την ημέρα. Λατρεύουν τα λιμνάζοντα νερά στα οποία τοποθετούν τα αυγά τους.
Τα αυγά μετά από 3 ημέρες γίνονται ολοκληρωμένα αιμοδιψή έντομα. Το κάθε κουνούπι γεννάει περίπου 300 αυγά. Πολλές φορές ζουν και επιτίθενται κατά σμήνη και οι αγαπημένες ώρες που συνηθίζουν να “χτυπούν” είναι από το σούρουπο μέχρι το χάραμα. Η διάρκεια ζωής ενός κουνουπιού, εάν δεν βρει “τραγικό” θάνατο από κάποια παλάμη, είναι από 1 μήνα μέχρι το πολύ 40 ημέρες. Μόνο τα θηλυκά κουνούπια τσιμπάνε, όχι τα αρσενικά, αλλά επειδή είναι λίγο δύσκολο να ξεχωρίσουμε το γένος τους, καλό θα είναι να πάρουμε τα μέτρα μας.
Το κουνούπι μας τσιμπάει όχι όπως για παράδειγμα η μέλισσα για να αμυνθεί, ή γιατί νιώθει ότι κινδυνεύει, αλλά μας τσιμπάει για να επιβιώσει. Το αίμα είναι η τροφή του. Έχουν ειδικά κατασκευασμένο στόμα που εισχωρεί στο δέρμα και από εκεί μας ρουφάει το αίμα. Το σάλιο τους μουδιάζει τοπικά το δέρμα και: πρώτον εμείς δεν νιώθουμε το τσίμπημα, και δεύτερον το σάλιο τους βοηθάει το ίδιο το έντομο να χωνέψει το αίμα που έχει πιει. Στο σάλιο του κουνουπιού, οφείλεται και ο κνησμός, η φαγούρα που νιώθουμε λίγη ώρα αφού μας τσιμπήσει.
Τι πρέπει να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει κάποιο κουνούπι; Καταρχήν το δέρμα εμφανίζει ένα σπυρί που στη βάση και τα άκρα του είναι κόκκινο και στο μέσο του είναι λευκό, και έχει έντονο κνησμό. Το βασικότερο που θα πρέπει να κάνουμε θα είναι να ΜΗΝ το ξύσουμε διότι έτσι η φαγούρα θα γίνει εντονότερη και θα διαρκέσει περισσότερο χρόνο. Μόλις ανακαλύψουμε ότι πέσαμε θύματα του μικρού “βρικόλακα”, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να πλύνουμε με άφθονο νερό και σαπούνι το σπυρί. Ένα γιατροσόφι που όμως αποδεδειγμένα βοηθάει είναι η τοποθέτηση λίγου πάγου επάνω στο σπυρί. Θα μας ανακουφίσει.
Όμως επειδή είναι δύσκολο να πολεμήσουμε τα κουνούπια ένα ένα, η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Το πρώτο είναι να τοποθετήσουμε σίτες. Στα παράθυρα, στους αεραγωγούς, στο τζάκι και στους φεγγίτες. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσετε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας από οτιδήποτε έχει ακάθαρτο, στάσιμο νερό, όπως για παράδειγμα τα πιατάκια από τις γλάστρες. Καθαρίστε επίσης τους αγωγούς της αποχέτευσης ενώ για περισσότερη σιγουριά απομακρύνετε τα βάζα με το νερό, μέσα από το σπίτι.
Προσπαθήστε να ποτίζετε όχι το βράδυ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να προστατευτείτε, όταν πέσει ο ήλιος καλό θα είναι να φοράτε ελαφρά λευκά ρούχα που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν τα χέρια και τον λαιμό σας. Ένας ανεμιστήρας, ή το κλιματιστικό μέσα στο σπίτι δυσκολεύουν τα κουνούπια πάρα πολύ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα “φιδάκια”, τα εντομοκτόνα αέρα, τις εντομοαπωθητικές ταμπλέτες, και τις λοσιόν δέρματος για τα κουνούπια. Όμως Αυτά προϋποθέτουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη χρήση τους, ειδικά όταν έχουμε παιδιά στο σπίτι. Η κουνουπιέρα στο κρεββάτι είναι μια πολύ καλή λύση, όπως επίσης και τα αιθέρια έλαια ευκαλύπτου. Τέλος επειδή ο ιδρώτας, τραβάει τα κουνούπια, όσο πιο συχνά κάνουμε ντους το καλοκαίρι, τόσο πιο πολύ θα είμαστε ήσυχοι.
Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, το AIDS, δεν μεταδίδεται από το τσίμπημα του κουνουπιού. Η ελονοσία όμως μπορεί να μεταδοθεί από το κουνούπι στον άνθρωπο.
[via]

Χωριό χωρίς ανέργους .

άνεργοι

Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως χωριό – θαύμα. Και πώς να τους αδικήσουμε ειδικά αυτό τον καιρό αφού είναι το μοναδικό χωριό στην Ισπανία που δεν έχει ούτε έναν άνεργο.
Σε μία χώρα που η ανεργία λόγω οικονομικής κρίσης είναι το πρώτο και το σοβαρότερο πρόβλημα αυτό το μικρό χωριό των περίπου 2,800 κατοίκων έχει καταφέρει να μην το αγγίξει η κρίση.
Η Marinaleda που βρίσκεται στην Ανδαλουσία δεν έχει ανέργους αλλά δεν έχει ούτε αστυνομικούς. Η γη δεν ανήκει σε κανέναν , η γη δεν αγοράζεται αλλά ανήκει σε όλους. Στο γραφικό χωριό αποφασίζουν όλοι μαζί για όλα.
Οι συνθήκες εργασίας των κατοίκων είναι ονειρεμένες. Και όμως δεν δουλεύουν στα όνειρά τους αλλά στην πραγματικότητα. Εργάζονται 6,5 ώρες την ημέρα με μηνιαίο μισθό (!!!) κρατηθείτε …..1200 ευρώ. Το ημερομίσθιο φτάνει τα 45 ευρώ ανεξαρτήτως εργασίας.
Βέβαια το καλύτερο δεν σας το γράψαμε ακόμα. Το ενοίκιο ενός κανονικού σπιτιού κοστίζει περίπου 15 ευρώ το μήνα.
Και μόνο η ύπαρξή του ήταν αρκετή για τη New York Times για να κάνει αφιέρωμα.
[via]
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory