Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Οταν τα ζώα κάθονται όπως οι άνθρωποι .

Καυτές γυναίκες του διαδικτύου .

Κοντές φούστες και τζίν σε γυναικεία κορμιά .


 Jean-φούστα-κορίτσια-920-5
Jean-φούστα-κορίτσια-920 με 27
Jean-φούστα-κορίτσια-920-20
Jean-φούστα-κορίτσια-920-3
Jean-φούστα-κορίτσια-920-24
Jean-φούστα-κορίτσια-920-6
Jean-φούστα-κορίτσια-920-21
Jean-φούστα-κορίτσια-920 - 2
Jean-φούστα-κορίτσια-920-19
τζιν σορτς κορίτσια Hot 920 3 κορίτσια τζιν φούστες τζιν σορτς vs (55 HQ Φωτογραφίες)

Τι θα κάνατε αν...


Ο λόγος του Θεού
Μια φορά ο σοφός ρώτησε:
- Τι θα κάνατε, αν ήσασταν Θεός;
Ένας άνθρωπος απάντησε:
- Εγώ θα ζούσα μες στα πλούτη και τη χλιδή και θα είχα πολλούς υπηρέτες να με φροντίζουν.
Ο άλλος είπε:
- Εγώ θα δημιουργούσα ένα κράτος, όπου όλοι θα δούλευαν για το καλό της κοινωνίας και πάντα θα υπήρχε τάξη.
Ο τρίτος είπε:
- Εγώ θα έκανα πάνω στη γη τη Βασιλεία του Θεού. Θα φρόντιζα όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτά που
η συνέχεια ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/05/blog-post_17.html#ixzz1v5CCwIiK

Φάροι απο όλο τον κόσμο .

Pigeon Point φάρο
Butt of Lewis lighthouse
Start Point Lighthouse
Cape Trafalgar Lighthouse
Fingal Head lighthouse
Dornbusch lighthouse
Pigeon Point lighthouse
Coquille River lighthouse
Blavand φάρο

Το μάτι στο μικροσκόπιο .

Eye29
Eye28
Eye2
Eye3
Eye5
Eye7
Ματιών 27

Στην αρχή ήταν το φιλί .

<<En arhi in to... fili>>

Το φιλί, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μια από τις πιο παράξενες ανθρώπινες δραστηριότητες. Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν την ιστορία του. Πώς ξεκίνησαν λοιπόν οι άνθρωποι να φιλιούνται;
Kiss and smell
Σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους, το φιλί είναι η εξέλιξη της κίνησης που έκαναν οι άνθρωποι, αιώνες πριν, προσπαθώντας να μυρίσουν ο ένας τον άλλον, σε μια προσπάθεια να αντλήσουν πληροφορίες για το ποιόν του συνανθρώπου τους. «Σε κάποιο σημείο, γλίστρησαν και κατέληξαν στα χείλη, διαπιστώνοντας ότι είναι πολύ καλύτερα», λέει ο Βον Μπράιαντ, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο Τέξας A&M και αυθεντία στο θέμα της εξέλιξης του φιλιού.
Για το μεγαλύτερο μέρος της πρώιμης ανθρώπινης ιστορίας, η όσφρηση ήταν η πιο σημαντική από τις αισθήσεις για τις διαπροσωπικές σχέσεις, εξηγεί η Σέριλ Κίρσενμπαουμ, συγγραφέας του βιβλίου «Η Επιστήμη του Φιλιού». Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την όσφρηση για να διαπιστώσουν τη διάθεση του άλλου, την υγεία του και την κοινωνική του θέση, λέει η ίδια. «Έτριβαν τη μύτη τους στο πρόσωπο του άλλου γιατί στο πρόσωπό μας υπάρχουν οσφρητικοί αδένες. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, το τρίψιμο στο πρόσωπο μεταφέρθηκε στα χείλη κι έτσι γεννήθηκε το φιλί ως κοινωνικός χαιρετισμός», λέει η Κίρσενμπαουμ.
Το φιλί ως ρομαντική έκφραση θεωρείται ότι ξεκίνησε στην Ινδία, όπου το μεγαλύτερο ινδικό έπος που γράφτηκε στα σανσκριτικά περίπου το 1.000 π.Χ. το Μαχαμπχαράτα, περιελάμβανε τις πρώτες περιγραφές ενός ρομαντικού φιλιού στην ιστορία. «Ακούμπησε το στόμα της στο στόμα μου και έκανε έναν ήχο που μου προκάλεσε ευχαρίστηση», αναφέρει το ποίημα. Οι ιστορικοί θεωρούν ότι την εποχή εκείνη, το ρομαντικό φιλί ήταν άγνωστο στον υπόλοιπο κόσμο και ότι στην Ευρώπη έγινε γνωστό από τον Μέγα Αλέξανδρο. (τελικά όντως διεύρυνε τον πολιτισμό και μετάδωσε γνώσεις!)
Η ίδια αναφέρει επίσης ότι στην αρχαία Ελλάδα, το φιλί ήταν ένας τρόπος για να επικοινωνήσει κάποιος την τάξη του, την κοινωνική του θέση και την πίστη του, μεταξύ ανδρών στο στρατό κυρίως. «Ήταν ένας τρόπος να εκφράσει κάποιος ένα είδος κοινωνικής ιεραρχίας», εξηγεί.
Το φιλί αναφέρεται και στην Οδύσσεια του Ομήρου, αλλά ως μια μορφή ικεσίας, όχι ως ρομαντική έκφραση, λέει η Κίρσενμπαουμ. Για παράδειγμα, ο Οδυσσέας επιστρέφει στην πατρίδα και δέχεται το φιλί ενός από τους σκλάβους.
Απίστευτο και όμως αληθινό: Για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, το σημείο που φιλάει κάποιος τον άλλον δείχνει τη θέση του σε μια βασιλική οικογένεια ή στο στρατό.
Savoir kiss: Κάποιος που ήταν κοινωνικά ισότιμος θα φιλούσε έναν άλλον άνδρα στο στόμα, ενώ οι υποδεέστεροι στρατιώτες, οι υπηρέτες και οι σκλάβοι φιλούσαν το μάγουλο, το χέρι, τα πόδια, τα ρούχα ή ακόμα και το έδαφος μπροστά σε κάποιον που εθεωρείτο πολύ ανώτερης καταγωγής για να δεχτεί φιλί. Αυτό συνεχίστηκε και τον 18ο αιώνα.
Αλλά την εποχή του Ιούλιου Καίσαρα, οι Ρωμαίοι έβλεπαν διαφορετικά το φιλί. Στη συλλογή του των ερωτικών ελεγειών «Amores» (Έρωτες), ο Οβίδιος αναφέρεται στο «savium», το οποίο οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν «φιλί της ψυχής» και που σήμερα, όπως εξηγεί ο Μπράιαντ, είναι το γαλλικό φιλί. Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος επιχείρησε να απαγορεύσει το φιλί γιατί θεωρούσε ότι έτσι μεταδιδόταν η λέπρα, λέει η Κίρσενμπαουμ.  «Αλλά απέτυχε, γιατί στους ανθρώπους άρεσε πραγματικά να φιλιούνται», προσθέτει.
Στη Βίβλο, το φιλί αναφέρεται εννέα φορές, αλλά μόνο στην Προς Ρωμαίους επιστολή πρόκειται για ρομαντικό φιλί. Υπάρχει το φιλί της προδοσίας (του Ιούδα), φιλιά χαιρετισμού, φιλιά υποταγής και το φιλί της ζωής στο βιβλίο της Γενέσεως.
Πολλοί Πάπες προσπάθησαν στο πέρασμα του χρόνου να απαγορεύσουν το ρομαντικό φιλί. Το 1312 ο Πάπας Κλεμέντιος Ε’ διακήρυξε ότι «το φιλί που δίδεται με σκοπό τη συνουσία εκτός γάμου θα θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα».
Την εποχή εκείνη το φιλί παρέμενε άγνωστο στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Όταν οι ευρωπαίοι ιεραπόστολοι μετέβησαν στην Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία τον 19ο αιώνα, διέδωσαν το φιλί σε μέρη όπου το αποστρέφονταν.«Διέδωσαν το φιλί μαζί με τον λόγο του Θεού σε πολλούς από αυτούς τους λαούς», λέει ο Μπράιαντ.
Άκουσον άκουσον: Στην Ιαπωνία, το φιλί αρχικά θεωρήθηκε προσβλητικό, όταν δηλαδή το διέδωσαν οι Αμερικανοί τον 19ο αιώνα. Όταν εκτέθηκε στο Τόκιο το γλυπτό του Ροντέν, «Το Φιλί», τη δεκαετία του 1920, το έκρυψαν πίσω από ένα παραβάν, ενώ οι σκηνές με φιλιά αφαιρούνταν προσεκτικά από τις ταινίες του Χόλιγουντ που προβάλλονταν στην υπό κατοχή Ιαπωνία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σήμερα το φιλί λαμβάνει πολλές διαφορετικές έννοιες, σύμφωνα με τον σύμβουλο σχέσεων στο Σικάγο Τζέφρι Σάμπερ, συγγραφέα ενός βιβλίου για τη σημασία του φιλιού.
«Το φιλί είναι επικοινωνία με τα σώματα. Είναι η γέφυρα ανάμεσα στα λόγια μας και τις πράξεις μας». Κυρίως όμως, θα μπορούσαμε να πούμε πως το φιλί είναι μια πράξη στην οποία τα λόγια περιττεύουν και η επικοινωνία περνάει σε ένα άλλο, ανώτερο επίπεδο, όπου όλα είναι απελπιστικά και υπέροχα ροζ!

Μυστικά για μεγάλες επιδόσεις .1. Κάψε λίπος με κύκλο
«Μπορείς εύκολα να αυξήσεις τον μυϊκό όγκο σου και να ελαττώσεις το περιττό λίπος στο σώμα σου δουλεύοντας με κυκλική προπόνηση» λέει ο Χάρης Παυλίδης, υπεύθυνος fitness του γυμναστηρίου GYM TONIC. Διάλεξε 6-8 ασκήσεις σε μηχανήματα ή ελεύθερα βάρη κι εκτέλεσέ τις με συγκεκριμένη σειρά (κύκλο). Συμπλήρωσε από δύο έως τέσσερις κύκλους. Θα νιώσεις έντονη κούραση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. «Το μυστικό στην κυκλική προπόνηση είναι το διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων, το οποίο πρέπει να είναι ελάχιστο (μέχρι 10 δευτερόλεπτα). Το διάλειμμα μεταξύ των κύκλων πρέπει να είναι περίπου 2 λεπτά» λέει ο Παυλίδης. Με αυτόν τον τρόπο κρατάς τους παλμούς στα κατάλληλα όρια για να κάψεις λίπος.
2. Εξπρές-θωρακικοί μύες  «Με το κατάλληλο πρόγραμμα-εξπρές μπορείς να δυναμώσεις σε μικρό χρονικό διάστημα τους θωρακικούς μυς σου» υποστηρίζει ο Ανάργυρος Κανταράς, υπεύθυνος fitness του γυμναστηρίου STYLIANIDIS FITNESS & WELLNES CLUB. Εκτελώντας 6 ασκήσεις, όπως ανοίγματα αλτήρων σε πάγκο, πιέσεις σε οριζόντιο, κατακλινή κι επικλινή πάγκο και βυθίσεις σε δίζυγο, μπορείς να πετύχεις πολύ γρήγορα μυϊκή υπερτροφία στους θωρακικούς σου. «Πρόσεξε ώστε ο ρυθμός εκτέλεσης να είναι πάντοτε πιο αργός στο αρνητικό μέρος, η αντίσταση να είναι στο 75% του μεγίστου, το διάλειμμα 40 δευτερόλεπτα και οι επαναλήψεις 8-12» λέει ο Κανταράς.
3. Πολεμικό πνεύμα   
Μία εναλλακτική, αλλά πάρα πολύ αποτελεσματική,  προπόνηση ολόκληρου του σώματός σου είναι το τάε κβον ντο, μία πολεμική τέχνη, ιδιαιτέρως διαδεδομένη στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη γυμνάζει όλους τους βασικούς μυς του σώματος και αναπτύσσει την επιδεξιότητα και την ισορροπία του σώματος. «Το τάε κβον ντο συνδυάζει το τρίπτυχο αρμονία στην κίνηση, αυτοέλεγχο και αυτοπεποίθηση. Οταν τα έχεις αυτά, θα πάρεις το μέγιστο αποτέλεσμα και στη συμβατική προπόνησή σου» λέει ο Απόστολος Παυλίδης, υπεύθυνος τάε κβον ντο στο γυμναστήριο ACTION CLUB.
4. Κολύμπι για χαλάρωση     
Μετά από μία έντονη προπόνηση με βάρη επιβάλλεται να χαλαρώσεις. «Το κολύμπι διατείνει τους μυς και αποτελεί ουσιαστικό χαλάρωμα για το σώμα σου» λέει ο Νίκος Φλωράκης, υπεύθυνος Aqua Aerobics στο γυμναστήριο VARIS SPORTS CLUB. Βάλε το μαγιό σου και το σκουφάκι και πέσε στο νερό. Μπορείς να κολυμπήσεις το στυλ που ξέρεις καλύτερα (ελεύθερο και ύπτιο είναι τα καλύτερα). «Το ιδανικό είναι να κολυμπήσεις 500 μέτρα με ένα χιλιόμετρο σε πολύ χαλαρό ρυθμό και στη συνέχεια να εκτελέσεις διατατικές ασκήσεις. Οταν βγεις από το νερό, θα νιώθεις ανανεωμένος και η ένταση από την προπόνηση θα έχει φύγει» προσθέτει ο Φλωράκης. Με το κολύμπι αποκτάς ελαστικότητα στους μυς σου, προφυλάσσοντας έτσι το σώμα σου από πιθανούς τραυματισμούς.
5. Αλμα από ύψος
Για να πηδήξεις ψηλά, πρέπει να συγκεντρωθείς και να σπρώξεις δυνατά με τα πόδια σου το πάτωμα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, βάλε στην προπόνησή σου άλματα από ύψος. «Ανέβα σε έναν πάγκο ή κουτί ενός μέτρου ύψος. Πήδα ψηλά και προσγειώσου στο πάτωμα. Αμέσως μετά την προσγείωση, εκτέλεσε ένα άλμα όσο πιο ψηλά μπορείς. Δεν πρέπει οι φτέρνες σου να ακουμπήσουν στο πάτωμα. Αυτή είναι μία επανάληψη. Εκτέλεσε 8-10 τέτοιες επαναλήψεις» λέει ο Γιώργος Βενιέρης, ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου OCEAN FITNESS CENTER. Εφαρμόζοντας την παραπάνω στρατηγική θα αυξήσεις τη δύναμη και την εκρηκτικότητα του άλματός σου.
6. Απογείωσε τις έλξεις σου 
Οι έλξεις είναι μία από τις πιο δύσκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις. Λίγοι είναι αυτοί όμως που μπορούν να τις εκτελέσουν με σωστό τρόπο. Τρία είναι τα μυστικά για να μάθεις να εκτελείς σωστά έλξεις. «Φώναξε ένα βοηθό να σου κρατά το σώμα σταθερό. Δέσε τα χέρια σου με ένα βοηθητικό σκοινί. Βάλε κάποια επιβάρυνση (ζώνη με βάρος) κι εκτέλεσε έλξεις» προτείνει η Aντριάνα Δημητροπούλου, υπεύθυνη fitness του γυμναστηρίου BODY HOUSE. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις τη σωστή τεχνική και θα αυξήσεις τις επαναλήψεις σου, με αποτέλεσμα να δυναμώσεις πολύ πιο γρήγορα τους μυς της πλάτης.
7. Ισορροπία με μπάλα  
Η ελβετική (μαλακή) μπάλα είναι ένα όργανο εκγύμνασης, σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό. «Με την ελβετική μπάλα μπορείς να κάνεις ασκήσεις, που γυμνάζουν πιο έντονα το σώμα από τα κλασικά μηχανήματα. Η διαφορά είναι ότι εκτελώντας ασκήσεις πάνω στην μπάλα γυμνάζεις το σώμα σου και συγχρόνως προσπαθείς να κρατήσεις την ισορροπία σου» λέει ο Μιχάλης Βραχάμης, υπεύθυνος fitness του γυμναστηρίου ETHNIC. Σφίξε τους κοιλιακούς σου και τα πόδια σου για να μην πέσεις. Κάνε στην αρχή προασκήσεις για να βρεις το σημείο πάνω στην μπάλα που ισορροπείς, χωρίς τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Εκτέλεσε στη συνέχεια κανονικά τις ασκήσεις σου. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσεις κατά πολύ την ισορροπία σου.
8. Γράμμωση με λιγότερες επαναλήψεις 
Οι πιο πολλοί πάνε στο γυμναστήριο με στόχο να σηκώσουν όσο πιο πολλά κιλά μπορούν. «Εκτελώντας πολλές επαναλήψεις αντί για πολλά κιλά ίσως έχεις καλύτερα αποτελέσματα» λέει ο Σάκης Κουλαξίδης, υπεύθυνος fitness του γυμναστηρίου ENERGY HEALTH CLUB. Σηκώνοντας πολλά κιλά αποκτάς αυτοπεποίθηση και νιώθεις δυνατός. Το σώμα σου όμως δεν αποκτά την αναμενόμενη γράμμωση που θα ήθελες. «Ελάττωσε τα κιλά κι εκτέλεσε σε αργό ρυθμό πιο πολλές επαναλήψεις. Θα νιώσεις τους μυς σου να κουράζονται πιο πολύ ετσι θα πετύχεις μυϊκή υπερτροφία αλλά και τη γράμμωση που επιθυμείς, χαμηλώνοντας το ρίσκο τραυματισμού» συμπληρώνει ο Κουλαξίδης.
9. Διώξε τους πόνους   
Ο πιο κοινός τραυματισμός σε άτομα που γυμνάζονται με βάρη είναι στη μέση. «Ο τραυματισμός στη μέση είναι πολύ ύπουλος. Αν δεν τον προσέξεις, μπορεί να σε κρατήσει μακριά από το γυμναστήριο για πολύ καιρό» λέει ο Θοδωρής Πετρόπουλος, υπεύθυνος εκγύμνασης του GOLDEN GYM γαλατσίου. Πριν από την προπόνηση ζέστανε καλά τη μέση με αερόβια άσκηση σε χαμηλή ένταση. «Δυνάμωσε την κοιλιά σου και τους ραχιαίους, για να μη νιώθεις πόνους στη μέση σου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό στις ασκήσεις που εκτελείς όρθιος να έχεις ελαφρώς λυγισμένα τα πόδια» λέει ο Πετρόπουλος.
10. Καλό ζέσταμα για επιδόσεις
Η σωστή προπόνηση φαίνεται από την αρχή. «Ενα σωστό ζέσταμα σε προφυλάσσει από τραυματισμούς και σε προετοιμάζει για μεγάλες επιδόσεις» συμβουλεύει ο Χάρης Μανουσάκης, υπεύθυνος εκγύμνασης του GOLDEN GYM κυψέλης. Ο μυς ζεσταίνεται σωστά με αερόβια άσκηση σε χαμηλή ένταση και σωστές διατάσεις. «Ξεκίνα διατείνοντας πρώτα τις μεγάλες μυϊκές ομάδες και συνέχισε με τις πιο μικρές. Μην ντρέπεσαι ποτέ να ζητήσεις βοήθεια» λέει ο Μανουσάκης. Το σώμα είναι σαν μία μηχανή αυτοκινήτου ένα κρύο πρωινό: πρώτα τη ζεσταίνεις και μετά ανεβάζεις στροφές.
11. Ανέβα ψηλά   
«Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι να γυμνάσεις την πλάτη και τους ώμους. Η αναρρίχηση είναι ο πιο αποτελεσματικός» υποστηρίζει ο Αρίστος Βαρδαβάς, διευθυντής fitness του γυμναστηρίου GLOBAL GYM. Για να καταφέρεις να ανεβάσεις το σώμα σου στην κορυφή χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Είναι μία αρκετά επίπονη προσπάθεια και κουράζει εξαντλητικά την πλάτη, τους ώμους και τα χέρια. «Βάλε ταλκ στις παλάμες σου για να μη γλιστρούν, έλεγξε τον εξοπλισμό για την προστασία και ξεκίνα την αναρρίχηση. Αν είσαι άπειρος, προτίμησε την εύκολη διαδρομή, όπου οι λαβές είναι κοντά η μία με την άλλη» προσθέτει ο Βαρδαβάς.
12. Συνδύασε κάμψεις και πάγκο
«Η πιο διαδεδομένη άσκηση στα γυμναστήρια είναι οι πιέσεις πάγκου. Οι άντρες φτάνουν στο "κόκκινο" προκειμένου να σηκώσουν πολλά κιλά» λέει ο Σωτήρης Κότσης, υπεύθυνος εκγύμνασης του GOLDEN GYM Αγίας Παρασκευής. Ενα δυνατό και μυώδες στήθος είναι στόχος κάθε άντρα. Πολλές φορές χρειάζεται να περιμένεις αρκετά λεπτά προκειμένου να βρεις κάποιον ελεύθερο πάγκο. «Ενας αποτελεσματικός τρόπος να αυξήσεις την επίδοσή σου στον πάγκο είναι να συνδυάζεις τις πιέσεις με κάμψεις. Μετά από κάθε σετ εκτέλεσε 8 κάμψεις» λέει ο Κότσης. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δεις τα κιλά στην μπάρα να αυξάνονται θεαματικά.
13. Κοιλιακοί-τρίλιζα    
Οι καλά γραμμωμένοι κοιλιακοί είναι ο στόχος κάθε άντρα που πηγαίνει στο γυμναστήριο. «Πολλές φορές πετυχαίνω άντρες να κοιτάζουν την κοιλιά τους στον καθρέπτη» λέει ο Αποστόλης Τουρουνόγλου, υπεύθυνος εκγύμνασης του GOLDEN GYM Νέας Ιωνίας. Για να γραμμώσεις τους κοιλιακούς σου, πρέπει να συνδυάσεις αερόβια άσκηση, πολλές επαναλήψεις και σωστή διατροφή. «Τρέξε 20 λεπτά στο 70% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας, εκτέλεσε 200 κοιλιακούς (διαφόρων μορφών) με αργό ρυθμό και κόψε τα τηγανητά» λέει ο Τουρουνόγλου. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα στον καθρέπτη.
14. Τέρμα το πιάσιμο     
«Ελάχιστοι είναι αυτοί που μετά από έντονη προπόνηση κάνουν σωστή αποθεραπεία. Οι περισσότεροι την αγνοούν, γιατί δεν γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι» λέει η Μαρία Βανακάρα, γυμνάστρια του SPRINTERS. Η αποκατάσταση του σώματος είναι εξίσου σημαντική με το ζέσταμα. Χαλαρώνει τους μυς, προστατεύει από τραυματισμούς και σε προετοιμάζει για μεγαλύτερες επιδόσεις την επόμενη μέρα. «Μετά την προπόνηση τρέξε 10 λεπτά σε αργό ρυθμό ή περπάτα ξυπόλητος σε μαλακό έδαφος (π.χ. χορτάρι), συνδύασέ το με διατάσεις και δεν θα νιώσεις πότε πιασμένος» λέει η Βανακάρα. 
15. Κόψε τη λουφα
«Εχω παρατηρήσει ότι όσοι είναι συγκεντρωμένοι στην προπόνησή τους έχουν μεγαλύτερες επιδόσεις σε σχέση με αυτούς που κάνουν δημόσιες σχέσεις» λέει η Αθηνά Σιούλα, υπεύθυνη fitness στο GYMNASIUM EXLUSIVE. Προσπάθησε να μην παρεκκλίνεις από το προπονητικό πρόγραμμά σου. Τήρησε σωστά το χρόνο διαλείμματος μεταξύ των σετ και μεταξύ των ασκήσεων. «Μπορείς κατά τη διάρκεια της προπόνησης να ακούς την αγαπημένη μουσική σου και στα διαλείμματα να φαντάζεσαι την εκτέλεση της επόμενης άσκησης, ντοπάροντας έτσι τον εαυτό σου για μεγαλύτερες επιδόσεις» προσθέτει η Σιούλα. 
16. Γίνε ανθεκτικός στη δύναμη
«Με ένα πρόγραμμα-εξπρές μπορείς να  συνδυάσεις αερόβια, αναερόβια άσκηση και ταυτοχρόνως να προπονήσεις το σώμα σου στη δύναμη» λέει ο Μάνος Γρυλλάκης, ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου PLANET. Εκτελώντας ασκήσεις για όλο το σώμα με λάστιχα, βαράκια και μπάρες πετυχαίνεις να γυμνάσεις όλους τους μυς του σώματος. «Κάνε πέντε λεπτά διατάσεις και στη συνέχεια δύο δεκαπεντάλεπτα με ασκήσεις για όλες τις μυϊκές ομάδες με τα παραπάνω όργανα. Διάλειμμα κάνε μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο» λέει ο Γρυλλάκης. Ετσι θα αυξήσεις την αντοχή σου στη δύναμη.
17. Πρήξε τους δικέφαλους στο λεπτό
Οι βασικοί μύες των χεριών είναι ο δικέφαλος, ο τρικέφαλος και οι μύες του πήχεως. «Δεν χρειάζεσαι πολλές ασκήσεις και χρόνο για να γυμνάσεις τους συγκεκριμένους μυς, απλώς σωστό τρόπο. Γύμνασε τους δικεφάλους και τους τρικέφαλους των χεριών σε μορφή σούπερ σετ, δηλαδή χωρίς ξεκούραση. Εκτέλεσε κάμψεις δικεφάλων κι αμέσως μετά κάνε βυθίσεις τρικέφαλων» λέει ο Γιάννης Κουέλης, υπεύθυνος fitness του GOLDEN GLUB.
18. Απλοποίησε τη δουλειά σου
«Αρκετά συχνά βλέπω στο γυμναστήριο να κάνουν πιο περίπλοκο το πρόγραμμά τους χωρίς να χρειάζεται» λέει ο Θανάσης Μπούτσικος, γυμναστής του LOVE GYM. Ο σωστός προγραμματισμός απλοποιεί την προπόνηση, εξοικονομεί χρόνο και σίγουρα φέρνει μεγαλύτερες επιδόσεις. «Εχε πάντοτε μαζί σου το χαρτί που αναγράφει τις ασκήσεις της ημέρας και το χρόνο ξεκούρασης μεταξύ αυτών. Σημείωνε τις καθημερινές επιδόσεις σου και την πρόοδό σου» προσθέτει ο Μπούτσικος.
19. Spinning με αντοχή  
«Μία από τις καλύτερες cardio ασκήσεις για να αυξήσεις την αντοχή σου είναι το spinning» υποστηρίζει ο Γιώργος Ξηρός, μάνατζερ και υπεύθυνος spinning στο γυμναστήριο PALESTRA. Το spinning εκτελείται με τη βοήθεια ειδικών ποδηλάτων, αφού δεν είναι μία συνηθισμένη ποδηλατική άσκηση. Συνδυάζει την εκγύμναση όλου του σώματος, καθώς οι λαβές των ποδηλάτων κινούνται μαζί με τα χέρια. «Είναι μία μορφή διαλειμματικής προπόνησης. Πρέπει να ποδηλατείς στο ρυθμό της μουσικής, σε διαφορετικές εντάσεις και κατευθύνσεις. Ετσι θα ανεβάσεις παλμούς και θα βελτιώσεις κατά πολύ την αερόβια αντοχή σου» προσθέτει ο Ξηρός.
20. Γυμναστική στο πάτωμα
«Οι πιο πολλοί άντρες νομίζουν ότι για να αυξήσεις τον μυϊκό όγκο σου πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο όργανα και μπάρες. Κάνουν όμως λάθος» λέει ο Γιώργος Πιπεργιάς, υπεύθυνος του γυμναστηρίου στο Classical Larissa Imperial. Η μυϊκή υπερτροφία μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματος και τη βοήθεια ενός λάστιχου ή μίας ελβετικής μπάλας. «Πέσε στο πάτωμα κι εκτέλεσε σούπερ σετ από κοιλιακούς, ραχιαίους και κάμψεις. Κάνε τρεις κύκλους και στη συνέχεια εκτέλεσε ασκήσεις για τα χέρια με ένα σκληρό λάστιχο γυμναστικής» προσθέτει ο Πιπεργιάς.

Πως να πάρετε 10 κιλά σε 1 μήνα .1η εβδομάδα
*Πρωινό: Γύρος χοιρινός με πατάτες τηγανιτές, τζατζίκι και διπλή πίτα λαδωμένη. Αφαιρέστε την ντομάτα, το κρεμμύδι και τυχόν άλλα λαχανικά που υπερφορτώνουν με βιταμίνες το πρωινό σας και κουράζουν τον ουρανίσκο με την αδιάφορη γεύση τους. Συνοδεύστε με αναψυκτικό –όχι light και στην συνέχεια πλύνετε τα δόντια σας πολύ καλά. 

*Δεκατιανό: Καφές με τρεις κουταλιές ζάχαρη, σαντιγύ, σιρόπι καραμέλας. Cookies σοκολάτας, τα οποία μπορείτε να βουτάτε σε πραλίνα φουντουκιού για περισσότερη γεύση. Τα σνακ ανάμεσα στα γεύματα είναι απαραίτητα για να μένει σε εγρήγορση ο μεταβολισμός σας και δεν πρέπει επ’ ουδενί να τα παραλείπετε.

*Μεσημεριανό: Pizza. Κάθε ημέρα της εβδομάδας μπορείτε να παραγγέλνετε μία διαφορετική, για μεγαλύτερη ποικιλία στις γεύσεις και στην απόλαυσή σας. Ξεκινήστε την Δευτέρα με μια απλή μαργαρίτα (ή δύο, ποιος σας εμποδίζει, άλλωστε γι’ αυτό υπάρχουν τα κουπόνια γνωστής πιτσαρίας) και καταλήξτε την Κυριακή με μια special giga-jumbo, με έξτρα πεπερόνι. Αν πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύσετε με σαλάτα, παραγγείλτε σαλάτα του σεφ με έξτρα μαγιονέζα και αυγό χωρίς το ασπράδι.

*Απογευματινό: Αμέσως μετά την pizza, χρειάζεστε κάτι για να διορθώσει το pH του ουρανίσκου σας αλλά και να στείλε μήνυμα στον μεταβολισμό σας ότι τελειώσατε το κύριο γεύμα της ημέρας – μην ακούτε τους σχετικούς μύθους ότι αυτό είναι το πρωινό. Ιδανικό για αυτή την ώρα είναι ένα chocolate cheesecake ή ένα ζεστό σουφλέ σοκολάτας με τρεις μπάλες στρατσιατέλα. 

*Βραδινό: Πιείτε αλκοόλ, γιατί αποτελεί την ιδανική συνοδεία για τους ξηρούς καρπούς, τους οποίους ο οργανισμός σας χρειάζεται για την πρωτεΐνη τους. Αν είστε σε bar και σας φέρουν αγγουράκια και καροτάκια μαζί με το ουίσκι σας, επιστρέψτε το πίσω και ζητήστε στραγάλια, σταφίδες, ζολίτα, αλμυρά μπαστουνάκια και τοστάκια σε μπουκίτσες. Φεύγοντας, σταματήστε σε ένα fast food και προμηθευτείτε club sandwich για όλους. Σοκολάτες από το περίπτερο για τη λιγούρα, και είστε έτοιμοι για το σπίτι.   

*Ακόμα πιο βραδινό: Σηκωθείτε στις 3.00 το ξημέρωμα για κατούρημα, και επισκεφτείτε την κουζίνα, με την πρόφαση ότι διψάσατε. Βγάλτε όση pizza περίσσεψε από το μεσημέρι, -γιατί ως γνωστόν, κρύα είναι καλύτερη- και φάτε την όρθιοι, ακουμπισμένοι στον πάγκο της κουζίνας, με το ένα πόδι ελαφρώς λυγισμένο να ακουμπά στο άλλο – έρευνες έχουν δείξει ότι έτσι τα λιπαρά απορροφώνται πιο εύκολα. Δείτε λίγη τηλεόραση όσο πίνετε σόδα και στην συνέχεια ξαπλώστε χορτάτοι και ευτυχισμένοι.

2η εβδομάδα
*Πρωινό: Κόψτε ένα καρβέλι ψωμί σε χοντρές φέτες και αλείψτε την καθεμία με διαφορετική γεύση μαρμελάδας – εννοείται ότι προηγείται μία στρώση βιτάμ. Οι παραδοσιακοί, μπορούν να προτιμήσουν την πατροπαράδοτη μερέντα κατευθείαν με το κουτάλι. 

*Δεκατιανό: Τυρόπιτα με σφολιάτα, γλυκός καφές με full fat γάλα και τσιγάρο. Και μετά τουαλέτα. Αποφύγετε τις μπάρες δημητριακών, γιατί φέρνουν υπερένταση.

*Μεσημεριανό: Αν βρίσκεστε στην δουλειά σας, μην παραγγέλνετε σαλάτες, γιατί χρεώνουν έξι ευρώ για πρασινάδα. Με τα ίδια χρήματα, μπορείτε να παραγγείλετε ένα λαχταριστό burger με διπλό τυρί, bacon και τριπλή sauce, καθώς και συνοδευτικές wedges potatoes. Εναλλακτικά και για ποικιλία, μπορείτε να παραγγείλετε spaghetti, αλλά φροντίστε να έχετε φέρει τάπερ με σνακ γιατί τα ζυμαρικά χωνεύονται πολύ γρήγορα.

*Απογευματινό: Αποφύγετε να γυμνάζεστε τις απογευματινές ώρες για να μην καταπονήσετε περαιτέρω τον οργανισμό σας μετά την δουλειά σας. Προτιμήστε να τσιμπήσετε γαριδάκια: Δευτέρα – πακοτίνια. Τρίτη – δρακουλίνια. Τετάρτη – πατατάκια. Πέμπτη – πιτσίνια. Παρασκευή – φουντούνια. Σάββατο – Doritos. Κυριακή – ό,τι σας κάνει όρεξη.

*Βραδινό: Αν μείνετε στο σπίτι, τηγανίστε αυγά με μπέικον. Αν βγείτε έξω, προτιμήστε χοιρινό, αλλά μην αφαιρέσετε το ξίγκι, γιατί εκεί κρύβεται όλη η νοστιμιά. 

*Ακόμα πιο βραδινό: Παγωτό σε οικογενειακή συσκευασία, με το μεγάλο κουτάλι. Τελειώστε με αναψυκτικό τύπου κόλα.

 3η εβδομάδα
*Πρωινό: Στον δρόμο για τη δουλειά, αγοράστε ένα κουτί με τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, πιτσάκια, ντόνατς και κουλούρια με τυρί για να μοιραστείτε με τους συναδέλφους σας στο γραφείο. 

*Δεκατιανό: Χυμός –προτιμήστε τους συσκευασμένους του εμπορίου γιατί είναι πιο εύκολο- και, ανοίξτε το δεύτερο κουτί με τα πεϊνιρλί, αυτό που κρύψατε επιμελώς από τους συναδέλφους νωρίτερα.

*Μεσημεριανό: Την τρίτη εβδομάδα, οι επιλογές είναι απεριόριστες: Παστίτσιο με αφράτη μπεσαμέλ, μπριζόλες με τηγανιτές πατάτες, σουβλάκια, σουτζουκάκια με καυτερή σάλτσα, αραβική με χαλούμι και διπλοτηγανισμένα nuggets, μουσακάς, παϊδάκια αρνίσια… 

*Απογευματινό: Αυτή την εβδομάδα, κάθε απόγευμα είναι chocolate afternoon. Δοκιμάστε κάθε ημέρα και μία διαφορετική σοκολάτα του εμπορίου – στο τέλος της εβδομάδας θα έχετε διαπιστώσει ποια είναι η αγαπημένη σας και θα μπορέσετε πλέον να επικεντρωθείτε σε αυτή. 

*Βραδινό: Φάτε κάτι ελαφρύ, όπως ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι, γιατί σε περίπτωση που βγείτε για ξενύχτι, θα πρέπει η κοιλιά σας να μην πετάγεται έντονα και εμφανώς μέσα από το μπλουζάκι. Πιείτε άφοβα όσο θέλετε.

*Ακόμα πιο βραδινό: Όταν ο barman σας ζητήσει ευγενικά να αποχωρήσετε γιατί έχει και σπίτι να πάει, δείξτε ενοχλημένοι, κάντε φασαρία και φύγετε για το πλησιέστερο πατσατζίδικο. Το στομάχι σας θα σας ευγνωμονεί.  

4η εβδομάδα
Την τέταρτη εβδομάδα, θα έχετε πλέον κατασταλάξει στα αγαπημένα σας φαγητά, και μπορείτε να ρυθμίσετε τα γεύματα σύμφωνα με την επιθυμία του ουρανίσκου σας. Αν νιώσετε ότι τα πολλά γεύματα σας κουράζουν, δοκιμάστε τα λιγότερα αλλά πιο βαριά γεύματα μέσα στην ημέρα. Μην πίνετε πολύ νερό, γιατί φουσκώνει. Τέλος, επισκεφθείτε ένα πολυκατάστημα όπου δεν είναι πιθανό να συναντήσετε γνωστούς σας, και ενημερώστε την γκαρνταρόμπα σας με ρούχα κατά δύο νούμερα μεγαλύτερα. Ξεφορτωθείτε, επίσης, από το σπίτι σας τους καθρέφτες. Σόδα κανείς;
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory