Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Ξεκαρδιστικά σουτιέν .

Οι καβαλάρηδες των ουρανών .

Είναι αληθινά ?

08
02 (2)
02

Υπερμεγέθες σελήνη .

επική υπερμέγεθες moon01 Έπος υπερμέγεθες Σελήνη
επική υπερμέγεθες moon02 Έπος υπερμέγεθες Σελήνη
επική υπερμέγεθες moon03 Έπος υπερμέγεθες Σελήνη
επική υπερμέγεθες moon05 Έπος υπερμέγεθες Σελήνη
επική υπερμέγεθες moon06 Έπος υπερμέγεθες Σελήνη
επική υπερμέγεθες moon07 Έπος υπερμέγεθες Σελήνη
επική υπερμέγεθες moon09 Έπος υπερμέγεθες Σελήνη

Σήμερα ο Ζούκερμπεργκ του Facebook γίνεται ο πλουσιότερος κάτοικος του πλανήτη


Hδη από χθες, όταν και έκλεισε η δημόσια προσφορά των μετοχών του Facebook έναντι 16 δισ. δολαρίων, ο Μαρκ ήταν 19ος στην λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη. Η σημερινή διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας στο χρηματιστήριο NASDAQ αναμένεται να τον απογειώσει αρκετές θέσεις πιο πάνω. Ίσως και κατευθείαν στην κορυφή.
Ήταν το 2008 όταν μια μικρή φωτό του 23χρονου Ζούκερμπεργκ, ντυμένου όπως πάντα άθλια με φούτερ με κουκούλα και σανδάλια Adidas, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Forbes, για να συνοδεύσει την ένταξή του ως o νεότερος δισεκατομμυριούχος του πλανήτη στην σχετική λίστα, με περιουσία που είχε εκτιμηθεί σε μόλις 1,5 δισ. δολάρια.
Ο λόγος για την χαμηλή αποτίμηση ήταν ότι οι έμπειροι οικονομικοί συντάκτες του περιοδικού συνυπολόγιζαν όχι μόνο την μεγάλη δημοφιλία του Facebook, αλλά και την χαμηλή ικανότητά του να αντλεί χρήματα από τους χρήστες του.
Τέσσερα χρόνια αργότερα το Facebook έχει ετήσια έσοδα 3,7 δισ. δολάρια, η αρχική χρηματιστηριακή του αξία υπολογίζεται σε 104,2 δισ. δολάρια, ποσό που αναμένεται να πολλαπλασιαστεί καθώς η αναλογία της ζήτησης προς την προσφορά μετοχών κατά τη δημόσια εγγραφή ήταν στο 20 προς 1.
Κάτι που θα ξέρουμε με το που σηκωθεί σήμερα το απόγευμα στις 18.00 ο Μαρκ για να χτυπήσει (από μακριά) το κουδούνι έναρξης της συνεδρίασης του Nasdaq στην Νέα Υόρκη.
Ένα κουδούνι που σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους.
1.000 (από τους 4.000 συνολικά) υπάλληλοι της εταιρίας με έδρα το Menlo Park στην Καλιφόρνια γίνονται αυτόματα εκατομμυριούχοι. Και όλοι ανεξαιρέτως θα το γιορτάσουν με δωρεάν ποτά και ένα ολονύκτιο μαραθώνιο hackathon (όταν οι developers αφιερώνουν μια ολόκληρη νύχτα για να γράψουν κώδικα ώστε να αναπτύξουν γρήγορα μια νέα υπηρεσία του Facebook) εντός συγκροτήματος.
Οι ιδρυτές της Google, Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ, θα βράζουν από θυμό βλέποντας την δική τους δημόσια εγγραφή να ωχριά συγκριτικά (μάζεψαν μόλις 1,7 δισ. το 2004).
Εταιρίες-μεγαθήρια όπως οι Disney, Ford, General Motors και Kraft Foods κάνουν ένα βήμα πίσω για να τους προσπεράσει -σε χρηματιστηριακή αξία- αυτός που μέχρι και πριν λίγους μήνες αποκαλούσαν υποτιμητικά «το παιδί του facebook».
Οι δίδυμοι κωπηλάτες Τάιλερ και Κάμερον Γουίνκλεβος -από τους οποίους έκλεψε ο Μαρκ την ιδέα για το Facebook, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι είδαν το Social Network- θα ετοιμάζουν τις επόμενες αγωγές τους, αφού το ποσό των 86 εκ. δολαρίων με το οποίο συμβιβάστηκαν το 2008 μοιάζει τόσο απελπιστικά λίγο.
Και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ψεύτης, καθώς στο πιο χαρακτηριστικό μήνυμα που είχε στείλει σε φίλο του την εποχή που έφτιαχνε το Facebook (όταν εκείνος τον ρώτησε γιατί δέχεται να πληρώσει για τους servers ο Έντουαρντ Σαβερίν, ο συνέταιρος του που μετέπειτα παραγκώνισε) έλεγε «Δεν ξέρω από οικονομικά. Υποθέτω ότι θεωρεί ότι το site μπορεί να βγάλει λεφτά. Εγώ είμαι ικανοποιημένος με το να φτιάξω κάτι κουλ».
Με 19,1 δισ. δολάρια περιουσία (μίνιμουμ, καθώς κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει η διαπραγμάτευση της μετοχής του Facebook) και 60.000.000 δικαιώματα για μετοχές που ο Ζούκερμπεργκ δεν έχει εξασκήσει ακόμη, είναι φανερό ότι κάτι έχει κάνει πολύ σωστά.
Για να το θέσουμε με νούμερα, που πάντα λένε την αλήθεια. Ο Ζούκερμπεργκ από Παρασκευή απόγευμα και μετά μπορεί να αγοράσει 845.000.000 από τα αγαπημένα του σανδάλια Adidas και 470.000.000 από τα φούτερ με κουκούλα που δεν βγάζει από πάνω του.

Κρεβατοκάμαρες σε τσιμεντοσωλήνες .

Κρεβατοκάμαρα σε σωλήνων από σκυρόδεμα
Κρεβατοκάμαρα σε σωλήνων από σκυρόδεμα
Κρεβατοκάμαρα σε σωλήνων από σκυρόδεμα
Κρεβατοκάμαρα σε σωλήνων από σκυρόδεμα
Κρεβατοκάμαρα σε σωλήνων από σκυρόδεμα

Τι είναι οι μαύρες γραμμές στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου ?

Όλοι μας έχουμε προσέξει αυτές τις οριζόντιες γραμμές στο πίσω τζάμιτου αυτοκινήτου, όλοι όσοι οδηγούμε ξέρουμε τι κάνουν. Αλλά πώς λειτουργούν; Ας ρίξουμε και μια βαθύτερη ματιά!! 

Χειμώνας, τσουχτερό κρύο, και βάζουμε μπροστά το αυτοκίνητο. Σε πολύ λίγη ώρα δεν βλέπουμε τίποτε από τα τζάμια! Θολώνουν και εμποδίζουν την ορατότητά μας! 

Δύο λύσεις: για το παρμπρίζ, το μπροστινό τζάμι, απλά βάζουμε τον αέρα! Για το πίσω τζάμι ανοίγουμε τον ειδικό διακόπτη! Αλλά δεν βγαίνει αέρας εκεί πίσω!! Τι γίνεται; Πώς ξεθολώνει;; 

Καταρχάς να δούμε τι γίνεται και θολώνουν τα τζάμια. 

τζάμια αυτοκινήτου θολώνουνΌλο το παιχνίδι είναι στη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το αυτοκίνητο! Έξω κρύο και μέσα ζέστη –από την αναπνοή μας, το κλιματιστικό ή καλοριφέρ που ανάβουμε μόλις μπούμε στο αμάξι για να ζεσταθούμε! 

Η διαφορά θερμοκρασίας αυτή, δημιουργεί υγρασία, η οποία "κατακάθεται" στα τζάμια. Όπως για παράδειγμα όταν βάλουμε ένα κατσαρολάκι με φαγητό στο ψυγείο: μέσα στο κατσαρολάκι υπάρχει θερμοκρασία περιβάλλοντος και έξω από αυτό, θερμοκρασία ψυγείου. 

Αν παρατηρήσετε, μετά από κάποια ώρα, το καπάκι από το κατσαρολάκι έχει γεμίσει υγρασία! 

Έτσι στο τζάμι, δημιουργείται ένα στρώμα υγρασίας από τη μέσα μεριά που μας εμποδίζει να έχουμε καθαρή ορατότητα! 

Με τον αέρα που «ρίχνουμε» στο μπροστινό τζάμι το πρόβλημα λύθηκε! Στο πίσω όμως τζάμι είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα! 

Οι γραμμές που όλοι βλέπουμε σε κάθε πίσω τζάμι αυτοκινήτου, είναι αγωγοί που λειτουργούν σαν αντιστάσεις... 

ξεθόλωμα τζαμιούΌταν περνάει από μέσα τους ρεύμα παράγεται θερμότητα που έχει σαν αποτέλεσμα το ξεθόλωμα του τζαμιού! Βρίσκονται από την εσωτερική πλευρά του τζαμιού, γι’ αυτό καλό θα ήτανε να προσέχουμε όταν το καθαρίζουμε! 

Η συνδεσμολογία τους είναι παράλληλη. Το πλεονέκτημα αυτής της συνδεσμολογίας είναι πως αν για οποιονδήποτε λόγο, κάποια από τις «γραμμές» δεν λειτουργεί, να μπορούν να λειτουργήσουν οι υπόλοιπες!! 

Σαν τελευταία πληροφορία και με κάθε επιφύλαξη να αναφέρουμε πως σε ορισμένα μοντέλα αυτοκινήτου, κάποιες από τις πρώτες γραμμές (από την επάνω μεριά), ενδέχεται να λειτουργούν σαν κεραίες για τα ραδιοφωνικά παράσιτα, οπότε και ίσως να μην ξεθολώνουν τα τζάμια

Σε κάθε περίπτωση όμως μια ερώτηση στον μηχανικό μας δεν βλάπτει!!
http://coolweb.gr/grammes-tzami-autokinitou-pos-leitoyrgoune-ksetholonoun/

Διατροφικές διαταραχές σε παιδιά .


Όταν σκεφτούμε πώς μπορεί να δείχνει ένα άτομο μεδιατροφική διαταραχή, το μυαλό μας πάει κατευθείαν σε μία έφηβη με καχεκτικό σώμα και νωθρό βλέμμα. Το πρόσωπο όμως των διατροφικών διαταραχών είναι πλέον αρκετά διαφορετικό – δεν είναι μόνο γένους θηλυκού, όπως επίσης είναι και πολύ «νεότερο» ηλικιακά.
Συγκεκριμένα, ο David Rosen, ερευνητής του πανεπιστημίου του Michigan αναφέρει δραματική αύξηση των νοσηλευόμενων παιδιών με διατροφική διαταραχή κάτω από την ηλικία των 12 ετών. Επίσης, πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι 5-10% των διατροφικών διαταραχών εκδηλώνεται σε αγόρια. Σύμφωνα με τον Rosen «σίγουρα υπάρχει το κλασσικό στερεότυπο των ασθενών – έφηβη προερχόμενη από ανώτερο βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο, αλλά πλέον βλέπουμε αγόρια και παιδιά γενικά με ηλικίες 8, 9 και 10 ετών που παρουσιάζουν πολύ σοβαρή ψυχογενή ανορεξία».
Κάποια παιδιά με διατροφική διαταραχή μπορεί να μη φαίνονται ελλιποβαρή. Ο Rosen εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει, διότι τα παιδιά ξεκίνησαν να έχουν διαταραγμένη συμπεριφορά σε σχέση με την τροφή όταν ζύγιζαν παραπάνω ή η συμπεριφορά τους δεν είχε οδηγήσει σε απώλεια βάρους.
Τα παιδιά πρέπει να παίρνουν βάρος σε σταθερή βάση, οπότε η έρευνα τονίζει ότι αυτά τα παιδιά δεν αναπτύσσονται σωστά. Ένα από τα βασικά κριτήρια για τη διάγνωση της ψυχογενούς ανορεξίας είναι απώλεια βάρους 15% κάτω του φυσιολογικού. Ακόμη κι αυτός ο παράγοντας να μην υφίσταται, όταν υπάρχει φόβος για την τροφή ή ανησυχία για αύξηση βάρους ή γενικά για την εικόνα τους, τότε θεωρείται ότι υπάρχει πρόβλημα διατροφικής διαταραχής.
Έχει φανεί ότι κάποιες πληροφορίες που λαμβάνουν τα παιδιά από τους ενήλικες τα μπερδεύουν. Για παράδειγμα, κάποια παιδιά αναστατώνονται με το περιεχόμενο μιας τροφής σε λίπος. Κι αυτό γιατί είχαν ακούσει κάπου ότι όποιος παθαίνει έμφραγμα τρώει πολύ λίπος και έχει υψηλή χοληστερίνη. Έτσι, παρερμηνεύουν τις πληροφορίες και δημιουργούν αυστηρούς και απόλυτους κανόνες.
Σύμφωνα με τον Rosen, τα παιδιά διαχειρίζονται τα μηνύματα σχετικά με την παχυσαρκία με τρόπους που οι ενήλικες δεν μπορούν πάντα να αντιληφθούν. Επειδή λοιπόν είναι δύσκολο να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, οι γονείς είναι καλό να γίνεται μία εκτίμηση από παιδίατρο και ψυχολόγο. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι παιδιά του δημοτικού δεν μπορούν να λεκτικοποιήσουν πολλά από τα συναισθήματά τους, αλλά ενδείξεις μελαγχολίας και ανησυχίας μπορεί να αποτελούν την έναρξη μιας διατροφικής διαταραχής.
Πολλοί γονείς νιώθουν ενοχές και επιθυμούν να πάρουν ενημέρωση από τους ειδικούς για το τι πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν τα παιδιά με τις διατροφικές διαταραχές.Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχουν καλές και κακές τροφές και πρέπει να ενθαρρύνεται το ήρεμο περιβάλλον κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
H Sarah Ravin, ψυχολόγος που ειδικεύεται στη θεραπεία παιδιών που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές αναφέρει: «Υπάρχουν πολλοί τρόποι στη θεραπεία παιδιών με διατροφικές διαταραχές, αλλά δεν είναι όλες οι μέθοδοι το ίδιο αποτελεσματικές. Η έρευνα δείχνει ότι η οικογενειακή θεραπεία, γνωστή ως μέθοδος Maudsley, είναι η πιο αποτελεσματική σε παιδιά κάτω των 18 ετών, που πάσχουν από ψυχογενή ανορεξία ή βουλιμία. Η ομάδα αυτή των ειδικών συστήνει στους γονείς να ενημερώνονται από τον ιστότοπο ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ονομάζεται FEAST (website:www.feast-ed.org) και περιέχει σημαντικές πληροφορίες και πηγές για τη διαχείριση παιδιών με διατροφικές διαταραχές.

Πως προκαλούνται οι μαύροι κύκλοι στα μάτια ?


Tα μάτια είναι από τα πρώτα σημεία που παρατηρούμε στους άλλους. Από αυτά τα στοιχεία και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η εικόνα των ματιών μας. Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια, συχνά μας προσθέτουν χρόνια, κάνοντάς μας να δείχνουμε μεγαλύτεροι σε ηλικία.
Οι κυριότερες αιτίες των μαύρων κύκλων και σακούλων, που αποτελούν και τον μεγαλύτερο εχθρό της ομορφιάς είναι οι εξής: Πολλοί άνθρωποι έχουν μια φυσική προδιάθεση ή κληρονομούν έναν τύπο δέρματος επιρρεπές στη δημιουργία των μαύρων κύκλων.
Μερικές συνθήκες, που έχουν ως αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών, εντείνουν το πρόβλημα, αφού συχνά επιβαρύνουν το κυκλοφορικό, προκαλώντας πρήξιμο και σακούλες. Σε κάποιες περιπτώσεις η εμφάνιση σακούλων κάτω από τα μάτια έχει ως αιτία την ιδιαίτερη ανατομική διάπλαση των βλεφάρων του κάθε ατόμου.
Άλλες αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν μαύρους κύκλους είναι η συμφόρηση γύρω από τη μύτη, οι αλλεργίες, η χρόνια ιγμορίτιδα, ακόμα και ένα κρύωμα, επειδή μειώνουν τη ροή των αγγείων κάτω από τα μάτια, με συνέπεια να διαστέλλονται και να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο σκούρα.
Επίσης, η εμφάνιση των μαύρων κύκλων μπορεί να οφείλεται σε διατροφικές ελλείψεις βιταμινών A, B, C και K, πρωτεϊνών και σιδήρου. Φυσικά, η υπερβολική κούραση, οι λιγοστές ώρες ύπνου, η ταλαιπωρία του δέρματος λόγω συχνού μακιγιάζ, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η απότομη αυξομείωση βάρους και η αφυδάτωση μπορεί να κάνουν τους μυς να χαλαρώσουν ή να χάσουν τον τόνο τους, εντείνοντας το πρόβλημα.
Τέλος μην ξεχνάμε ότι καθώς μεγαλώνουμε, εμφανίζονται ρυτίδες και περιττό δέρμα γύρω από τα μάτια που λεπταίνει. Προκειμένου λοιπόν το δέρμα μας να αντιμετωπίσει τις παραπάνω συνθήκες, συσσωρεύει και διογκώνει τα αγγεία κάτω από τα μάτια, τα οποία διαφαίνονται μέσα από το λεπτό δέρμα της συγκεκριμένης περιοχής και δημιουργούν αυτή την μωβ μπλε απόχρωση ή συσσωρεύουν μελανίνη οπότε είναι καφέ ή κίτρινοι.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory