Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Οταν τα ζώα κοιμούνται .

Απίθανοι σέρφερ .

Πορτρέτα που χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως πίξελ .

Η αλήθεια μπροστά στον καθρέπτη .

διαφορά γυναίκα άνδρας Η αλήθεια μπροστά από τον καθρέφτη

Φοβερή γιαγιά .

Η γιαγιά μου αγαπημένα της γιαγιάς

Γενοκτονία των Ποντίων 19η Μαη Ημέρα Μνήμης

Απόψεις για την γενοκτονία των Ποντίων
 
Η Γενοκτονία των Ποντίων αδελφών μας είναι ένα αυταπόδεικτο γεγονός διότι υπάρχουν ακόμα ζωντανές πιστοποιήσεις και δεν χρειάζεται άλλων μαρτυρία, διότι δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν τα φιλμαρισμένα ντοκουμέντα και οι φωτογραφίες. Παρακάτω παραθέτουμε τις καταγεγραμμένες απόψεις ατόμων που έπαιξαν σοβαρό ρόλο και δια της γραφίδας τους πιστοποίησαν ότι το κεμαλικό κίνημα χαρακτηριζόταν από φανατικό, επιθετικό και επεκτατικό εθνικισμό.

Όπως γράφει ο Νίκος Ψυρρούκης: «Η προσεκτικότερη μελέτη του κεμαλισμού μάς πείθει ότι πρόκειτα
Η Συνέχεια ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/#ixzz1vFcLhxFD

Υπογλυκαιμία : Μύθοι και ψέμματα .


Ως γνωστό το αίμα μας περιέχει γλυκόζη. Νορμογλυκαιμία έχουμε όταν όλα πάνε καλά και η γλυκόζη μένει σε ένα φυσιολογικό εύρος. Υπογλυκαιμία σημαίνει η μείωση της συγκέντρωσης της γλυκόζης του αίματός μας σε επίπεδα κάτω από το φυσιολογικό. Τα συμπτώματα της υπογλυκαιμίας είναι πολύ έντονα, από έντονη δυσφορία, εφίδρωση μέχρι σπασμούς και λιποθυμία. Κυρίως, δηλαδή, η υπογλυκαιμία επιδρά στο νευρικό μας σύστημα, αφού η κύρια τροφή των νευρικών κυττάρων είναι η γλυκόζη. Ποιος μπορεί να πάθει υπογλυκαιμία; Κυρίως οι διαβητικοί που χρησιμοποιούν ινσουλίνη. Ένα ακραίο σύμπτωμα της κακής χρήσης ινσουλίνης είναι και το διαβητικό κώμα. 

Η επιβίωσή μας είναι άμεσα εξαρτώμενη από το νευρικό μας σύστημα. Ο εγκέφαλος μας, που είναι και αυτός μέρος του νευρικού μας συστήματος, τροφοδοτείται και αυτός κυρίως από γλυκόζη. Γι' αυτό και σε υγιείς ανθρώπους η γλυκόζη του αίματος ρυθμίζεται με πολύπλοκους μηχανισμούς στους οποίους συμμετέχουν πολλά όργανα. Κυρίες ορμόνες που ρυθμίζουν την συγκέντρωση της γλυκόζης είναι η ινσουλίνη, η οποία παίρνει την γλυκόζη και την "μαγκώνει", ώστε να εισχωρήσει μέσα στα κύτταρα, και η γλυκαγόνη, που προκαλεί την απελευθέρωση γλυκόζης από το συκώτι. 

Η ρύθμιση της γλυκόζης του αίματός μας είναι τόσο αυστηρή και αποτελεσματική που ακόμα και όταν είμαστε νηστικοί για αρκετά 24ωρα το συκώτι μας είναι ικανό να παράγει γλυκόζη, μέσω μίας διαδικασίας που λέγεται γλυκονεογένεση.  Αποτέλεσμα αυτού είναι πως μπορούμε να έχουμε φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης για πολλά 24ωρα ακόμα και σε ακραίες συνθήκες. Βάσει ερευνών που έγιναν σε πιθήκους, υπάρχει μία καλή πιθανότητα ο εγκέφαλός μας να αυξάνει τα αποθέματα γλυκογόνου (μεγάλο μόριο αποτελούμενο από γλυκόζη) του σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις. Σε υγιείς ανθρώπους, η αυτο-διάγνωση της υπογλυκαιμίας, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο πέραν μίας σχετικής κόπωσης, δεν είναι τεκμήριο υπογλυκαιμίας. 

Η πνευματική ή η σωματική κόπωση, η έλλειψη ύπνου, η κακή διάθεση, η πείνα ή ένας συνδυασμός όλων αυτών των δυσάρεστων αισθήσεων, πολλές φορές βαπτίζονται ως υπογλυκαιμία. Όμως η υπογλυκαιμία είναι κάτι κλινικό, με έντονα συμπτώματα, ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν σε μία φυσιολογική ζωή. Το να βαφτίζουμε όμως φυσιολογικές καταστάσεις χρησιμοποιώντας κλινικούς όρους είναι ο ορισμός του "κατά φαντασίαν ασθενή". 

Όσον αφορά την συχνότητα των γευμάτων, είναι γνωστό εδώ και 15 χρόνια πως δεν έχουν κανένα πλεονέκτημα στην απώλεια λίπους. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί και πιο πρόσφατα.  Συμπερασματικά, αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να κάνετε πολλά και συχνά γεύματα δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάστε τον μπαμπούλα που λέγεται υπογλυκαιμία. Το ανθρώπινο σώμα είναι το αποτέλεσμα 7 εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης. Είναι πολύ πιο δυνατό απ' ότι νομίζουμε. 

Ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα .

couple-386
Κι όμως, ο γάμος δεν εξαφανίζει το πάθος! Δεν είναι λίγα τα παντρεμένα ζευγάρια που καταφέρνουν να διατηρούν τορομαντισμό τους πολλά χρόνια μετά το Μυστήριο του γάμου. 
Κάποια από αυτά, μάλιστα, δέχτηκαν να συμμετάσχουν στη σχετική έρευνα προκειμένου να αποδείξουν ότι ο γάμος δεν σκοτώνει (πάντα) τον έρωτα. Χρησιμοποιώντας την απεικονιστική μέθοδο εγκεφάλου (μέσω της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας), οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν τα συγκεκριμένα ζευγάρια κοιτούσαν μια φωτογραφία του αγαπημένου τους, οι εγκέφαλοί τους «φωτίζονταν» με τον ίδιο τρόπο που «φωτίζονταν» εκείνοι των πρόσφατα ερωτευμένων ζευγαριών. 
Επίσης, οι περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονταν με την εμμονή και το άγχος «φωτίζονταν» λιγότερο σε σχέση με τις αντίστοιχες των νέων ζευγαριών, ενώ, αυτές που συνδέονταν με την ηρεμία ήταν περισσότερο δραστήριες. 
Σύμφωνα με κάποιους άλλους ερευνητές, βέβαια, δεν αποκλείεται τα συγκεκριμένα ζευγάρια να έχουν ζήσει κάποια σκαμπανεβάσματα στη σχέση τους. Μπορεί όμως όταν πραγματοποιήθηκε η εν λόγω έρευνα να βρίσκονταν απλώς σε μια καλή φάση της ζωής και… του έρωτά τους. Τι σημαίνει αυτό; 
Ότι το πάθος μπορεί να μην είναι συνέχεια «παρών», μπορεί όμως να έχει τη δύναμη να αναγεννάται! 

Πράγματα που δεν γνωρίζεις για τα μάτια .


1. Όλοι χρειάζονται γυαλιά όταν μεγαλώνουν
Περίπου το 99% των ανθρώπων χρειάζονται… γυαλιά περίπου όταν φτάσουν 43 χρονών. Αυτό συμβαίνει γιατί το μάτι χάνει την ικανότητα να εστιάζει με την πάροδο του χρόνου.
2. Το μάτι είναι πιο γρήγορο από τους φακούς των φωτογραφικών μηχανών
Σκεφτείτε το εξής. Βλέπετε 2 αντικείμενα τα οποία το 1 είναι μακριά και το άλλο κοντά. Πόση ώρα παίρνει στο μάτι για να εστιάσει; Δοκιμάστε το τώρα και με την φωτογραφική μηχανή σας!
3. Τα μάτια σταματούν να αναπτύσσονται όταν είμαστε 7 χρονών
Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδάκι 7 χρονών έχει τα μάτια ενός ενηλίκου και μετά αρχίζει να «γερνάει». Καλό είναι να γίνονται εξετάσεις στα παιδιά πριν από αυτή την ηλικία έτσι ώστε να μπορέσει το μάτι να γιατρευτεί πριν σταματήσει την ανάπτυξη στην ηλικία των 7 χρονών.
4. Κάθε μάτι μας ανοιγοκλείνει 15.000 σε μία μέρα
Αυτό γίνεται για να καθαρίζει το μάτι από σκόνη και να παραμένει ενυδατωμένο. Αν σας φαίνεται λίγο, τότε προσπαθήστε να μετρήσετε μέχρι το 15.000 :D
5. Όλοι παθαίνουν καταρράκτη όταν μεγαλώνουν
Είναι κάτι φυσιολογικό όπως π.χ. τα μαλλιά που γίνονται γκρίζα. Ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι άνω των 80 χρονών που δεν έχουν καταρράκτη.
6. Ο διαβήτης πολλές φορές μπορεί να διαγνωστεί από μία εξέταση στον οφθαλμίατρο
Πολλοί που πάσχουν από διαβήτη τύπου Β, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα και πολλές φορές το ανακαλύπτουν μέσω του οφθαλμίατρού τους.
7. Βλέπεις με τον εγκέφαλό σου και όχι με τα μάτια σου
Τα μάτια απλώς συλλέγουν πληροφορίες και τις στέλνουν στον εγκέφαλο για ανάλυση.
8. Ο εγκέφαλος έχει την ικανότητα να εξαλείφει τα «τυφλά» σημεία.
Μερικές ασθένειες, όπως το γλαύκωμα, μπορούν να προκαλέσουν κάποια «τυφλά» σημεία σε κάποιο από τα 2 μάτια. Ο εγκέφαλος όμως, σε συνεργασία με τα μάτια, μπορεί να τα εξουδετερώσει χρησιμοποιώντας το «καλό» μάτι για να καλύψει τα κενά.
9. Το 20:20 δεν είναι η καλύτερη όραση που μπορείς να έχεις
Το 20:20 σημαίνει ότι ένας ενήλικας βλέπει ικανοποιητικά. Φυσικά υπάρχει και καλύτερο από αυτό.
10. Τα δάκρυα περιέχουν λίπος
Το λίπος είναι ένα από τα 3 συστατικά των δακρύων. Τα άλλα 2 είναι νερό και βλέννα.
Αλήθεια πόσα από τα παραπάνω γνωρίζατε;
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory