Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Εκλεοψη ηλ'ιου απο το διάστημα .

Κορίτσια απο το Ρώσικο φέις μπουκ .

Προσοχή με την κάμερα .Κουφά γλυπτά .

Εκπληκτική Μαζική Γλυπτά 1 Αστεία Μαζική Γλυπτά
Εκπληκτική Μαζική Γλυπτά Αστεία Μαζική Γλυπτά
Εκπληκτική Μαζική Γλυπτά 7 Αστεία Μαζική Γλυπτά
Εκπληκτική Μαζική Γλυπτά 2 Αστεία Μαζική Γλυπτά

Χαμόγελα .

Αστεία Mix # 60
Αστεία Mix # 60
Αστεία Mix # 60
Αστεία Mix # 60
Αστεία Mix # 60
Αστεία Mix # 60
Αστεία Mix # 60

Τα Αναστενάρια και οι "Αναστενάρηδες


Κάθε χρόνο ,στη γιορτή των Αγίων μας Κωνσταντίνου και Ελένης ,όχι μακριά απο τη Δράμα, στο χωριό Μαυρολεύκη,  λαμβάνει χώρα ενα ΄πολύ παλιό έθιμο αυτό της πυροβασίας .
Αρκετές φορές μπορώ να πω ο.τι το έχω παρακολουθήσει αρχικά απο περιέργεια  με δέος και θαυμασμό αργότερα.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ως δρώμενο ,και σου προξενεί ένιυπωση το γεγονός παρακολουθώντας όλη τη διαδικασία πως αυτοί οι άνθρωποι μπορούν κυριολεκτικά να πατάνε πάνω στα κάρβουνα ,και αν παραλληλίσουμε το γεγονός ΄με το ο,τι εμείς ούτε στην άμμο το καλοκαίρι χωρίς σανδαλια μπορούμε να περπατήσουμε ,μόνο με θαύμα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε.
Και επειδή αν δεν το πω θα σκάσω ,σήμερα νιώθω ο,τι συμετέχω και γω στην πυροβασία ,και όλοι μας γίναμε αναστενάρηδες ,αφού  πατάμε χοροπηδώντας τα κάρβουνα που μας άναψαν οι  Άρχοντές μας.
Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε το κείμενο για το έθιμο αυτό ,ακολουθει και βίντεο .
.H ΣΥΝΕΧΕΙΑΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/05/blog-post_20.html#ixzz1vVMqRMAz

Πόσο μολύνετε το φαγητό όταν πέφτει στο πάτωμα .


Σας έχει συμβεί (έστω και όταν ήσασταν παιδιά) να σας πέσει το μπισκότο στο πάτωμα και να σκύψετε αμέσως να το πάρετε για να το φάτε; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι – και η τακτική αυτή δεν είναι πάντοτε τόσο επικίνδυνη όσο φαίνεται, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Η ιδέα ότι το φαγητό δεν προλαβαίνει να μολυνθεί εάν αγγίξει στιγμιαία - για 3 δευτερόλεπτα - το πάτωμα είναι τόσο παλιά όσο ο κόσμος, αλλά έως τώρα δεν υπήρχαν επιστημονικές αποδείξεις εάν αυτό αληθεύει ή όχι.
Το θέμα αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν επιστήμονες από το ΜητροπολιτικόΠανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (MMU), οι οποίοι εξέτασαν πέντε τρόφιμα για να διαπιστώσουν εάν ισχύει ο κανόνας των 3 δευτερολέπτων.
Έτσι, πέταξαν στο πάτωμα ψωμί με μαρμελάδα, βρασμένα ζυμαρικά, ζαμπόν, ένα απλό μπισκότο και αποξηραμένα φρούτα, αφήνοντάς τα για ακριβώς 3, 5 και 10 δευτερόλεπτα.
Η επιλογή των τροφίμων δεν ήταν τυχαία: αποτελούν είδη ευρείας κατανάλωσης και όλα έχουν διαφορετική περιεκτικότητα σε νερό – παράγων ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάπτυξη βακτηρίων όταν έρχονται σε επαφή με μολυσμένες επιφάνειες.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τα τρόφιμα πριν και μετά την... αποκομιδή τους από το πάτωμα, για να διαπιστώσουν εάν είχαν «κολλήσει» βακτήρια.
Τα ευρήματα
Όπως διαπίστωσαν, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι ή ζάχαρη ήταν πιο ασφαλή για κατανάλωση, διότι είχαν λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν από επιβλαβή βακτήρια.
Τις λιγότερες πιθανότητες μόλυνσης είχαν τα επεξεργασμένα τρόφιμα τα οποία κατά κανόνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι ή ζάχαρη.
Με άλλα λόγια, τόσο το ζαμπόν (περιέχει πολύ αλάτι) όσο και το ψωμί με τη μαρμελάδα (αλάτι και ζάχαρη, αντιστοίχως) περιείχαν ελάχιστες ενδείξεις βακτηρίων όταν οι ερευνητές τα σήκωσαν από το πάτωμα μέσα σε 3 δευτερόλεπτα.
Αντιθέτως, τα αποξηραμένα φρούτα και τα βρασμένα ζυμαρικά μολύνθηκαν με το βακτήριο κλεμπσιέλλα μέσα σε 3 δευτερόλεπτα – το βακτήριο αυτό ενοχοποιείται για πολλά νοσήματα, όπως πνευμονία, ουρολοιμώξεις, σηψαιμία και λοιμώξεις των μαλακών μορίων του σώματος.
Τα μπισκότα απεδείχθη ότι είναι ασφαλή ακόμα κι αν αφεθούν για 10 δευτερόλεπτα στο πάτωμα, επειδή έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νερό.
 •  Κανένας συγκεκριμένος μικροοργανισμός δεν ανιχνεύθηκε στα μπισκότα, τα οποία έχουν μικρή περιεκτικότητα σε νερό και χαμηλή ικανότητα συγκολλήσεως», δήλωσε η ερευνήτρια δρ Κάθι Λης.
 •  Τα ζαμπόν είναι επεξεργασμένο κρέας, που περιέχει ως συντηρητικά το αλάτι και νιτρώδη, τα οποία εμποδίζουν την ανάπτυξη των περισσότερων βακτηρίων. 
 • Τα βρασμένα ζυμαρικά είχαν ελαφρώς αυξημένα επίπεδα μυκήτων έπειτα από 5 δευτερόλεπτα, ενώ έπειτα από 3, 5 και 10 δευτερόλεπτα επαφής με το πάτωμα είχαν μολυνθεί με κλεμπσιέλλα.
 • Τα αποξηραμένα φρούτα επίσης είχαν κλεμπσιέλλα έπειτα από 5 και 10 δευτερόλεπτα επαφής με το πάτωμα, ενώ τα επίπεδα των μυκήτων ήταν πολύ υψηλά. 
 • Το ψωμί με τη μαρμελάδα δεν περιείχε βακτήρια σε καμία από τις μετρήσεις, γεγονός που πιθανώς οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα της μαρμελάδας σε ζάχαρη, η οποία είναι απίθανο να υποστηρίξει την μικροβιακή ανάπτυξη».
Έλεγχος και σε κούκλα
Οι ειδικοί του MMU, που πραγματοποίησαν την έρευνά τους για την εταιρεία καθαρισμούVileda, εξέτασαν επίσης μια χρησιμοποιημένη παιδική κούκλα, διαπιστώνοντας πως αυτή μολύνεται πολύ όταν πέφτει στο πάτωμα.
«Όλοι οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν με παιχνίδια που πέφτουν στο πάτωμα, αλλά η ανάλυσή μας εντόπισε χαμηλά επίπεδα κολοβακτηριδίου, ψευδομονάδων και μυκήτων», είπε η δρ Λης.
Οι ψευδομονάδες είναι βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ το κολοβακτηρίδιο (e. coli) αποτελεί κύρια αιτία ουρολοιμώξεων. Στην όλη έρευνα συμμετείχαν και πέντε μητέρες, οι οποίες είπαν πως καθημερινά παίζουν τα παιδιά τους με παιχνίδια που τους πέφτουν όλη την ώρα στο πάτωμα, ενώ έχουν φάει και τρόφιμο που έπεσε στο πάτωμα. Οι ερευνητές, πάντως, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι τα ευρήματά τους ισχύουν για σπίτια που καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και ότι δεν υπάρχει κανενός είδους ασφάλεια για τα τρόφιμα που μας πέφτουν από τα χέρια σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο.

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης .

Κατάθλιψη

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τα συναισθηματικά συμπτώματα της κατάθλιψης. Δεν πρέπει όμως να αγνοούμε ότι πρόκειται για μια ασθένεια που πολύ συχνά συνοδεύεται και από σωματικά συμπτώματα.
Στην πραγματικότητα πολλοί άνθρωποι με κατάθλιψη υποφέρουν από χρόνιο πόνο ή άλλα σωματικά συμπτώματα. Ας δούμε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα:
 • 1. Πονοκέφαλοι και ζαλάδα
Πρόκειται για συχνές ενοχλήσεις σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. Αν υποφέρατε από πριν από ημικρανίες ή ζαλάδες, η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη από τη στιγμή που θα σας χτυπήσει την πόρτα η κατάθλιψη.
 • 2.Πόνοι μυϊκοί, στην πλάτη και στις αρθρώσεις
Είναι πόνοι που συνοδεύουν πολύ συχνά την κατάθλιψη, ενώ αν προϋπήρχαν υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν πιο έντονοι και πιο συχνοί.
 • 3.Θωρακικός πόνος
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Αν νιώσετε πόνο στο στήθος, επισκεφτείτε αμέσως ένα γιατρό. Μπορεί ο πόνος να είναι σημάδι σοβαρών προβλημάτων καρδιάς αλλά δεν αποκλείεται πίσω από αυτή την ενόχληση να κρύβεται η κατάθλιψη.
 • 4.Πεπτικά προβλήματα
Ίσως αισθάνεστε ζαλάδα ή ναυτία ή ακόμη μπορεί να έχετε διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Όλα αυτά είναι συμπτώματα που ίσως συνδέονται με την εμφάνιση κατάθλιψης.
 • 5.Κόπωση και εξάντληση
Δεν έχει σημασία μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα του ύπνου. Μπορεί να κοιμάστε αρκετές ώρες και να αισθάνεστε κουρασμένοι ή πεσμένοι. Ακόμη και το να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο.
 • 6.Προβλήματα ύπνου
Πολλοί άνθρωποι με κατάθλιψη δεν μπορούν να κοιμηθούν πια καλά. Ξυπνούν πολύ νωρίς ή δεν μπορούν να κοιμηθούν όταν πηγαίνουν στο κρεβάτι το βράδυ. Άλλοι πάλι κοιμούνται πολύ περισσότερες ώρες από το κανονικό.
 • 7.Αλλαγές στην όρεξη ή το βάρος
Ορισμένα άτομα με κατάθλιψη χάνουν την όρεξή τους με αποτέλεσμα να χάνουν βάρος. Άλλοι βλέπουν ότι ανοίγει η όρεξή τους για συγκεκριμένα τρόφιμα – όπως οι υδατάνθρακες – και έτσι παίρνουν κιλά.
Πολλά καταθλιπτικά άτομα δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια γιατί δεν γνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα φυσικά συμπτώματα ενδέχεται να προκληθούν από κατάθλιψη. Είναι δύσκολο σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και για τους γιατρούς να «δουν» ότι πίσω από αυτές τις ενοχλήσεις κρύβεται η κατάθλιψη.
Αυτά τα σωματικά συμπτώματα όμως δεν είναι «μόνο στο μυαλό σας». Η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει πραγματικές αλλαγές στο σώμα σας. Για παράδειγμα μπορεί να επιβραδύνει την πέψη σας, η οποία μπορεί με τη σειρά της να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι.
Η κατάθλιψη φαίνεται να σχετίζεται με μια ανισορροπία ορισμένων χημικών ουσιών στον εγκέφαλό σας. Κάποιες από αυτές τις ίδιες χημικές ουσίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην αίσθηση του πόνου.
Έτσι πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η κατάθλιψη μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πόνο διαφορετικό από τους άλλους ανθρώπους.
 • Αντιμετωπίστε τα σωματικά συμπτώματα
Σε ορισμένες περιπτώσεις η θεραπεία της κατάθλιψης – με φαρμακευτική ή θεραπευτική αγωγή – θα σας απαλλάξει από τα φυσικά συμπτώματα.
Καλό είναι πάντως να φροντίσετε να ενημερώσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε σωματικά συμπτώματα. Μην πιστεύετε ότι θα φύγουν από μόνα τους. Μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία.
Δεδομένου ότι ο πόνος και η κατάθλιψη πάνε μαζί, μερικές φορές αν ακολουθήσετε μια αγωγή για να απαλλαγείτε από τον πόνο, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε και την κατάθλιψη.
Πηγή: ygeianews.gr


Φοβερή διαφίμηση .

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory