Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Οι εξαιρέσεις του Δαρβίνου .

Γυναίκες και γυαλιά .

Περίεργη τέχνη .
Που πάς βρε καραμήτρο ?

Забана компилация по бански

Καταπληκτική ρίζα .

root011 Ποιο είναι το πρόβλημα με αυτή την ρίζα;

Τρώγοντας στον δρόμο .


Πολλοί άνθρωποι εργάζονται ...στο δρόμο. Ξοδεύουνπολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και κατά συνέπεια βασικές λειτουργίες και διαδικασίες όπως είναι η διατροφή ακολουθούνται εκτός έδρας ή καλύτερα καθ’ οδόν. Δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω έλλειψης χρόνου ή κακής χρήσης και ιεράρχησής του πολλοί αναγκάζονται να τρώνε κυριολεκτικά μέσα στο αυτοκίνητο. Επειδή, η σωστή διατροφή απαιτεί χρόνο, ηρεμία και ευχάριστο περιβάλλον, άτομα που εξ επαγγέλματος αναγκάζονται να δουλεύουν εκτός σταθερού χώρου και «καταναλώνουν» πολλές ώρες στο δρόμο, στο αυτοκίνητο απαραίτητοι είναι οι παρακάτω χειρισμοί:
• Λήψη πλήρους πρωινού.
Έρευνες δείχνουν ότι άτομα που καταναλώνουν πλήρες πρωινό καθημερινά έχουν λιγότερο βάρος, καταναλώνοντας 20-30% λιγότερες θερμίδες. Το πρωινό θέλει το χρόνο του, γι’ αυτό είναι σκόπιμο να ξυπνήσει κανείς κάποια λεπτά νωρίτερα, ώστε να τα αφιερώσει στην προετοιμασία και την «απόλαυση» αυτού του σπουδαίου γεύματος, που πέρα από τη ρύθμιση του βάρους συμβάλλει και στις καλύτερες επιδόσεις στην εργασία. Πλήρες πρωινό θεωρείται αυτό που περιέχει κάποια από τα παρακάτω τρόφιμα:
-δημητριακά πρωινού
-ψωμί, φρυγανιές
-γάλα -φρέσκος χυμός
-τυρί, γαλοπούλα
-λαχανικά (τομάτα, μαρούλι)
-αυγά
-φρούτα
• σωστή χρήση του χρόνου.
Όλοι οι διατροφικοί οδηγοί περιλαμβάνουν την παραίνεση: «τρώτε αργά σε ευχάριστο περιβάλλον». Αυτό επιτυγχάνεται με τη σωστή χρήση του χρόνου και την απαίτηση από τον εργοδότη ή τον ..εαυτό τους ολιγόλεπτων διαλειμμάτων με διάρκεια τέτοια ώστε να επιτευχθεί ο όρος: ..αργά και ευχάριστα. Έχει αποδειχθεί ότι η έλλειψη σνακ ή γεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα (4 ώρες) προκαλεί υπογλυκαιμία, πυροδοτεί την έκκριση ορμονών του στρες, με αποτέλεσμα να μειώνει την απόδοση στην εργασία και να οδηγεί πιθανά σε υπερφαγικό επεισόδιο. Από την άλλη η «βιαστική» κατανάλωση τροφής παράλληλα με την οδήγηση δε συνίσταται.. Γενικά, δεν πρέπει να κάνετε κάποια ταυτόχρονη εργασία με το φαγητό, η οποία σάς «απορροφά» και οδηγεί σε υπερφαγία.
Στην περίπτωση που είναι αναπόφευκτη η «σύγκρουση» με τον κανόνα της διατροφής που μιλά για «ευχάριστο περιβάλλον και ήρεμη κατανάλωση τροφής», οφείλει κανείς να προσαρμοστεί και να κάνει διατροφικούς χειρισμούς με άξονα την ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή και στοχευμένη συστηματική διατροφική συμπεριφορά. Γενικά λοιπόν,
  • Μην παραλείπετε το πρωινό σας, έστω και στο δρόμο..
Δεν προλαβαίνετε να πάρετε πρωινό στο σπίτι. Η έλλειψη ή η κακή χρήση του χρόνου να απολαύσετε το πρωινό σπίτι σας, «γεννά» την ανάγκη να πάρετε μαζί σας κάποια από τα παρακάτω τρόφιμα:
-δημητριακά πρωινού (ατομική συσκευασία)
-μπάρα δημητριακών
-ημιάπαχο γάλα (ατομική συσκευασία)
-φρέσκος χυμός (όχι νέκταρ χυμού, 100% φυσικός χυμός χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
-μπανάνα (εύκολη για κατανάλωση)
-πλυμένα φρούτα (προτιμάτε τα βιολογικά αν είναι να τα φάτε με τη φλούδα)
-κουλούρι Θεσ/κης
  • Σνακ, ρυθμιστής της όρεξης.
Έχετε μαζί σας ή προμηθευτείτε εύληπτα και έτοιμα για χρήση τρόφιμα, όπως είναι τα ακόλουθα:
-κριτσίνια
-κράκερς (χωρίς έξτρα αλάτι)
-φρυγανιές
-αποξηραμένα φρούτα
  • Κύριο γεύμα, ανάγκη για υγιεινή επιλογή.
Πολλές είναι οι φορές όπου αναγκαστικά πρέπει να γευματίσετε εκτός σταθερού χώρου και εκτός σπιτιού. Αυτό αντιμετωπίζεται με τους παρακάτω «υγιεινούς» διατροφικούς χειρισμούς:
-σαλάτες, πάρτε τις μαζί σας από το σπίτι, κάτι που απαιτεί την κατάλληλη προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα ή την αφιέρωση ενός απογεύματος μιας ελεύθερης μέρας για παρασκευή και τοποθέτησή τους σε κατάλληλα σκεύη συντήρησης (ειδικά τάπερ, ειδικές σακούλες vacuum) . Εναλλακτικά, προτιμήστε τα salad bar ή τη δυνατότητα για δημιουργία φρεσκοκομμένων σαλάτων από τα ταχυφαγεία, χωρίς τη χρήση ντρέσιγκ και λιπαρών αλλαντικών.
-ψητό φιλέτο πουλερικού ή μοσχαριού ή χοιρινού ή ψαριού. Ανακαλύψτε και μη διστάσετε να ρωτήσετε πού είναι οι υγιεινές «γωνίες» της περιοχής που εργάζεστε ή περνάτε με το αυτοκίνητο σας. Προτιμήστε αυτές τις επιλογές, που είναι και ολιγοθερμιδικές καιχαμηλές σε λιπαρά, αλλά και θρεπτικές ικανές να προκαλέσουν το αίσθημα κορεσμού συνδυασμένες με φρέσκα λαχανικά εποχής.
-σάντουιτς ή τοστ, με προσθήκη αγνών υλικών από το σπίτι σας (τυρί, γαλοπούλα ή κιμάς, αυγό, λαχανικά). Συνδυάστε το με ένα γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά ή με ένα μεγάλο ποτήρι φρέσκου χυμού. -στο ταχυφαγείο, o ζητήστε σουβλάκι κοτόπουλου ή χοιρινού, αφού αφαιρέσετε το εμφανές λίπος o ζητήστε πίτα «αλάδωτη», χωρίς πατάτες για να τη συνδυάσετε με «καλαμάκι» κοτόπουλο ή χοιρινό o προτιμήστε σάντουιτς χωρίς προσθήκη βουτύρου και χωρίς ντρέσιγκ. Ζητήστε το με προσθήκη τυριού, βραστής γαλοπούλας ή κατεψυγμένου μπιφτεκιού, πολλών λαχανικών.
  • Ενυδάτωση!
Μην ξεχνάτε την ανάγκη για κατανάλωση επαρκούς ποσότητας υγρών. Ιδιαίτερα τα άτομα που βρίσκονται σε κίνηση, στην οδήγηση, πολλές φορές σε υψηλές θερμοκρασίες οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με νερό, φρέσκους χυμούς. Οι ανάγκες των εν λόγω ατόμων σε νερό ξεπερνούν τα 1,5-2 λίτρα. Προτιμάτε για τις δύσκολες και απαιτητικές ώρες ροφήματα που θα προσφέρουν ενέργεια, τόνωση και ενυδάτωση (χυμός φρούτων για ενέργεια, ροφήματα με καφείνη για τόνωση ) Η επίτευξη των καθημερινών αναγκών σε τροφή ..εκτός έδρας χρειάζεται κάποιες συγκεκριμένες παρεμβάσεις που στηρίζονται στις αρχές του προγραμματισμού και της σωστής αυτοδιαχείρισης. Χρειάζεται λοιπόν: - η σωστή διαχείριση του χρόνου για την προετοιμασία και την αγορά γευμάτων, τροφίμων -τα κατάλληλα σκεύη για τη συντήρησή τους (θερμός, φορητά ψυγεία, ξεχωριστά φορητά «ψυγεία» που θα διατηρούν άλλα τρόφιμα ζεστά και άλλα τρόφιμα ή ροφήματα παγωμένα)

Η επίτευξη των καθημερινών αναγκών σε τροφή ..εκτός έδρας χρειάζεται κάποιες συγκεκριμένες παρεμβάσεις που στηρίζονται στις αρχές του προγραμματισμού και της σωστής αυτοδιαχείρισης. Χρειάζεται λοιπόν:
- η σωστή διαχείριση του χρόνου για την προετοιμασία και την αγορά γευμάτων, τροφίμω
-τα κατάλληλα σκεύη για τη συντήρησή τους (θερμός, φορητά ψυγεία, ξεχωριστά φορητά «ψυγεία» που θα διατηρούν άλλα τρόφιμα ζεστά και άλλα τρόφιμα ή ροφήματα παγωμένα)

Γιαγιά βρέθηκε θετική σε aids .

Γιαγιά από την επαρχία βρέθηκε (σε  Νοσοκομείο της Αθήνας) θετική στο Aids

Γιαγιά από την επαρχία βρέθηκε (σε Νοσοκομείο της Αθήνας) θετική στο Aids, χωρίς σχεδόν να έχει ακούσει ποτέ γι’ αυτό!
Τοξικομανείς στην πλατεία Τοσίτσα μοιράζονταν ελεύθερα τις σύριγγές τους σκορπώντας μολύνσεις HIV, ενώ η εξέτασή τους από τον ΟΚΑΝΑ τους δείχνει αρνητικούς.
Κέντρα Αναφοράς και ιατρεία AIDS των Δημοσίων Νοσοκομείων έχουν βρεθεί τελευταία προ εκπλήξεως, για πολλά περιστατικά μολύνσεων που εντοπίστηκαν μετά την έξαρση της ασθένειας στο Κέντρο της Αθήνας, αλλά και με αφορμή την «βόμβα» με τις ιερόδουλες, που παρακίνησε χιλιάδες άτομα να εξεταστούν.
Η εξέταση Ελέγχου για το AIDS είναι γνωστή σε όλους αλλά μακρινή για πολλούς . Εδώ και 25 χρόνια, από τότε που η ασθένεια υπάρχει, όλα τα συστήματα πρόληψης στον κόσμο αγωνίζονται για να πείσουν τους πάντες να εξεταστούν. Η αγωνία που συνοδεύει την εξέταση HIV, είναι επίσης γνωστή και αξεπέραστη, παρ’ όλο που οι θεραπείες που μετέτρεψαν την νόσο σε χρόνια, έχουν απαλύνει την δραματικότητά της και τον τρόμο που συνόδευε πιο παλιά την διάγνωσή της.
Τον τελευταίο μήνα πολλές χιλιάδες Έλληνες αποφάσισαν μαζικά να εξεταστούν. Αν και δεν είχαν πάει όλοι στους περιβόητους οίκους ανοχής , ήταν μια ευκαιρία, εξηγούν οι ειδικοί γιατροί, για να σπάσουν πολλοί την σιωπή τους ακόμη και μέσω τηλεφωνικής γραμμής, και να εξοικειωθούν με το σοκ της διαδικασίας . Στα Ιδιωτικά Κέντρα τα αποτελέσματα βγαίνουν σε λίγες ώρες . Στα Δημόσια Νοσοκομεία η εξέταση αργεί (λόγω φόρτου εργασίας των δημ. υπηρεσιών), και χρειάζεται να περιμένει κανείς για 4-5 ημέρες. Μπορεί λεφτά να μην υπάρχουν στα δημόσια, δεν υπάρχουν όμως -στο AIDS, συγκεκριμένα- και τόσο ασυνείδητα λάθη. Στα δημόσια ιατρεία για την διαγνωστική εξέταση υπάρχει ISO, που στην προκειμένη περίπτωση, πράγματι σώζει ή καίει ζωές.
Το ανεξέλεγκτο χάος που διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις εξετάσεις του AIDS , και στα μεγάλα ή μικρά δράματα ζωής που τα διαγνωστικά λάθη προκαλούν, οφείλεται, όπως τα στοιχεία δείχνουν, σε αναξιόπιστα τεστ , αντιδραστήρια και τεχνοτροπίες διάγνωσης που πολλά ιδιωτικά κέντρα χρησιμοποιούν, εννοείται, φθηνότερα. Γενόσημα ιατρικά τεστ διάγνωσης ΗΙV, στα χέρια μη έμπειρου ή εξειδικευμένου προσωπικού, και χωρίς καν να υπάρχουν στην χώρα προδιαγραφές πιστοποίησης, σκορπούν ανεύθυνα, πολλά – όπως αποδεικνύεται- ανακριβή αποτελέσματα, που δεν επηρεάζουν κάθε φορά μια ζωή και μόνο.
Στο Νοσοκομείο Συγγρός βρέθηκαν πρόσφατα δύο οροθετικοί χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών, που έφεραν χαρτί από τον ΟΚΑΝΑ ότι είναι αρνητικοί. Η κλινική τους κατάσταση ήταν τόσο βεβαρημένη, που έδειχνε ιατρικά ότι η μόλυνση ήταν παλαιά, και σαφώς παλαιότερη από τις ημερομηνίες εξέτασης. Στην προσπάθειά τους οι γιατροί να διαπιστώσουν το πώς και το γιατί , απευθύνθηκαν στον ΟΚΑΝΑ και ζήτησαν επανεξέταση των δειγμάτων τους όπως σχετικός κανονισμός του δημοσίου προβλέπει . Όμως ο ΟΚΑΝΑ , προέκυψε, είχε κάνει ανάθεση σε – άγνωστο ποιά – ιδιωτικά κέντρα για να διεξάγουν τον έλεγχο HIV των τοξικομανών, την ώρα που δεν έχουν θεσπιστεί καν από το κράτος προαπαιτούμενες προδιαγραφές .
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που βρίσκονται καθημερινά στις πιάτσες της Αθήνας, προφέροντας βοήθεια και ιατρική ενημέρωση στα θύματα της εξαθλίωσης, καταγγέλλουν πως, ίσως κάπως έτσι, κυλίστηκε στον ιό μια ολόκληρη ανθρώπινη αλυσίδα εξαρτημένων ατόμων, από εγκληματική -όχι δική τους- αμέλεια και άγνοια. Τα εκρηκτικά ποσοστά αύξησης των μολύνσεων στους τοξικομανείς στο κέντρο της Αθήνας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι εκδίδονται ασυνείδητα για την δόση τους. Κάποιοι απευθύνθηκαν στην Πολιτεία για να τους σώσει, αλλά τους καταδίκασε το «ιδιωτικό», εντός του Δημοσίου, συμφέρον.
Αναγκαία ερώτηση, επιμένουν οι ειδικοί, για όσους ενδιαφέρονται να εξεταστούν σε ιδιωτικά κέντρα για ΗΙV ,είναι το αν το Ιδιωτικό Κέντρο διαθέτει ISO για την εξέταση του Aids, αναφέρει ηLIFO.

Απίστευτο .

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έπεσαν με το αυτοκίνητο στην θάλασσα επειδή τους το είπε το GPS!

Το GPS σου μπορεί να κολλήσει και να σου δίνει… «τρελές» οδηγίες κατεύθυνσης, όπως για παράδειγμα να στρίψεις σε δρόμο που απαγορεύεται ή να σε οδηγήσει σε αδιέξοδο. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν το κάνεις ένα restart!
Τρεις Ιάπωνες φίλοι που πήγαν για διακοπές στην Αυστραλία κατέληξαν στην θάλασσα.
Οι τρεις τους θέλησαν να πάνε εκδρομή στο νησί North Stradbroke. Άνοιξαν λοιπόν το GPS και ξεκίνησαν Μόνο που το μηχάνημα δεν τους «έδειξε» ότι το νησί που ήθελαν να φτάσουν το χώριζαν από την ακτή υπήρχαν 15 χιλιόμετρα θάλασσας!
Και αφού το GPS έλεγε να συνεχίσουν, έριξαν το αυτοκίνητο στην θάλασσα!
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory