Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Τα πιο απίστευτα βιβλία .

Σύναξη ηλιθιων .

Μαθήτριες λυκείου στην Ρωσία .Μεθυσμένοι άνθρωποι .

drunk_people-0001
drunk_people-0002
drunk_people-0003
drunk_people-0005
drunk_people-0006
drunk_people-0009
drunk_people-0012
drunk_people-0014
drunk_people-0025

Πρότυπα γονέων .

Γιατί το έκανε αυτό ?

What Happened to This Chick? (6 Photos)
What Happened to This Chick? (6 Photos)
What Happened to This Chick? (6 Photos)
What Happened to This Chick? (6 Photos)
What Happened to This Chick? (6 Photos)

Γιατί δεν ανοίγει ο τάφος του Μωάμεθ του πορθητή?


Ενώ στην Τουρκία σπάει όλα τα ρεκόρ εισιτηρίων η κινηματογραφική επιτυχία, «Φατίχ 1453», η οποία όμως έχει κατηγορηθεί ακόμα και από Τούρκους ιστορικούς  για μεγάλες ιστορικές ανακρίβειες, άνοιξε για άλλη μια φορά σε δημόσια συζήτηση  το ζήτημα του τάφου του Μωάμεθ του Πορθητή και όλων των πιθανών μυστηρίων που κρύβονται εκεί και τα οποία για πολλούς αποτελούν μεγάλο ταμπού για την ίδια την ύπαρξη της Τουρκίας.
Σε μια σημαντική συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, στις 15 Απριλίου
2012,  ο Τούρκος συγγραφέας, Ahmet Ümit, παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο με τον Η Σ ΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Εστιατόριο που δέχεται δραχμές .


Την ώρα που η επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή «παίζει ψηλά» στα ξένα μέσα ενημέρωσης, το Bloomberg αποκαλύπτει ότι εστιατόριο στο Λονδίνο δέχεται ήδη… δραχμές!
Πρόκειται για το «The Real Greek» το οποίο καλεί τους πελάτες του να απολαύσουν τους μεζέδες τους πληρώνοντας σε δραχμή.
«Θέλουμε… να μπορούν αυτοί που είναι στο δρόμο να βγάλουν τις δραχμές τους από τα συρτάρια και να μπορούν να απολαύσουν τους μεζέδες μας», λέει ο υπεύθυνος Χρήστος Καρατζένης.
«Είναι κάτι που μπορεί να το ξαναδούμε σε λίγο καιρό στην Ελλάδα: να επιστρέφει η χώρα στο παλιό της νόμισμα», αναφέρει η ρεπόρτερ…
[via]

Το λίπος χαλάει το σπέρμα .

Φαγητό

Μία νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ αποκαλύπτει πως οι άντρες που ακολουθούν διατροφή πλούσια σε κορεσμένο λίπος, έχουν τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις σπερματοζωαρίων και την χειρότερη ποιότητα σπέρματος.
Αντιθέτως, όσοι καταναλώνουν πολλά «καλά» λίπη – κυρίως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα ψάρια – έχουν την καλύτερη ποιότητα σπέρματος.
Η μελέτη είναι η μεγαλύτερη έως σήμερα που διερευνά τις επιδράσεις των διατροφικών λιπών στην ανδρική γονιμότητα.
Η δημοσίευσή της συμπίπτει χρονικά με την εντεινόμενη ανησυχία για την ποιότητα του σπέρματος των ανδρών στη Δύση, καθώς μελέτες δείχνουν πως τα τελευταία 60 χρόνια έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 50% ο μέσος αριθμός των σπερματοζωαρίων ανά mlσπέρματος.
Υπολογίζεται ότι πρόβλημα υπογονιμότητας αντιμετωπίζει το περίπου 30% από τους άνδρες που απευθύνονται για εξωσωματική μαζί με τις συντρόφους τους, ενώ άλλο ένα 2% είναι εντελώς μη γόνιμοι.
Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 99 άντρες που είχαν απευθυνθεί σε μία κλινική γονιμότητας.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Human Reproduction», οι άντρες αυτοί συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια διατροφής και υποβλήθηκαν σε αναλύσεις σπέρματος και μέτρηση των επιπέδων των λιπαρών οξέων στο αίμα τους.
Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε πως όσοι άντρες έτρωγαν τα περισσότερα κορεσμένα λίπη είχαν κατά 43% χαμηλότερο ολικό όγκο σπερματοζωαρίων και κατά 38% χαμηλότερη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν τα λιγότερα.
Ο ολικός όγκος σπερματοζωαρίων είναι ο συνολικός αριθμός των σπερματοζωαρίων σε ένα δείγματος σπέρματος, ενώ η συγκέντρωση είναι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων ανά ml σπέρματος.
Οι άντρες όμως που έτρωγαν τα περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, είχαν κατά 1,9% περισσότερα σπερματοζωάρια με καλή μορφολογία σε σύγκριση με όσους έτρωγαν τα λιγότερα.
Οι παραπάνω συσχετίσεις παρέμειναν ισχυρές και αφού οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν το σωματικό βάρος των εθελοντών τους, δεδομένου ότι η παχυσαρκία μειώνει την ανδρική γονιμότητα.
«Εάν οι άντρες αλλάξουν τη διατροφή τους, ώστε να τρώτε λιγότερα κορεσμένα λίπη και περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όχι μόνο θα βελτιώσουν γενικότερα την υγεία τους, αλλά και την αναπαραγωγική ικανότητά τους», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζιλ Άταμαν, η οποία σήμερα είναι επίκουρη καθηγήτρια Μαιευτικής & Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Dartmouth.
  • Πότε είναι γόνιμο το σπέρμα
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), για να θεωρηθεί το σπέρμα ικανό για αναπαραγωγή πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις: να διαθέτει τουλάχιστον 15 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά ml σπέρματος, με το τουλάχιστον 50% από αυτά να έχουν πολύ καλή κινητικότητα και το τουλάχιστον 30% καλή μορφολογία.
Για το σπερματοζωάριο, είναι αληθινό ταξίδι η διαδρομή έως την σάλπιγγα της γυναίκας όπου γίνεται η γονιμοποίηση του ωαρίου. Γι’ αυτό, έχει ζωτική σημασία η καλή κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Η καλή μορφολογία, εξάλλου, είναι απαραίτητη για να μπορέσει το σπερματοζωάριο να μπει μέσα στο ωάριο και να το γονιμοποιήσει.
Όσον αφορά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, αν και ως κατώτερο φυσιολογικό όριο έχουν τεθεί τα 15 εκατομμύρια ανά ml, το ιδανικό είναι να έχει ένας άντρας πάνω από 20-25 εκατ. ανά ml – και όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο.
Τα κορεσμένα λίπη υπάρχουν κυρίως στα ζωικής προελεύσεως τρόφιμα (κρέας, προϊόντα κρέατος, πλήρη γαλακτοκομικά κ.ά.), στα τηγανητά και γενικότερα στα πρόχειρα φαγητά, ενώ καλές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι μεταξύ άλλων τα «παχιά» ψάρια (σκουμπρί, σαρδέλα, σολομός, τόνος κ.ά.), τα ιχθυέλαια (λ.χ. μουρουνέλαιο) και ειδικά εμπλουτισμένα τρόφιμα του εμπορίου.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Είναι τα αλλαντικά υπεύθενα για τον καρκίνο ?


Σήμερα πιστεύεται ότι το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος οφείλεται στη διατροφή. Οι καρκινογόνοι παράγοντες εντοπίζονται περισσότεροστις προσθετικές ύλες, τα γνωστά Ε που περιέχονται στα τρόφιμα.
Ως προσθετικές ύλες ή πρόσθετα τροφίμων νοούνται οι ουσίες οι οποίες συνήθως δεν καταναλώνονται μόνες τους ως τρόφιμα, αλλά προστίθενται στα τρόφιμα για τεχνολογικούς λόγους. Η προσθήκη τους στα διάφορα στάδια της παραγωγής, μεταποίησης, παρασκευής, κατεργασίας, συσκευασίας και μεταφοράς αποσκοπεί στην βελτίωση της παραγωγής, της εμφάνισης και της συντήρησης των τροφίμων.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα Ε-123, Ε-249, Ε-250, Ε-251 και Ε-252 πιθανόν να σχετίζονται με καρκινογένεση. Τα τέσσερα από αυτά συναντώνται στα αλλαντικά ως συντηρητικά. Αναλυτικότερα:
Ε-249 νιτρώδες κάλιο
Πρόκειται για συντηρητικό που χρησιμοποιείται συνήθως στα αλλαντικά, προκειμένου να διατηρήσουν το κόκκινο χρώμα τους, αλλά και για να εμποδίσει την ανάπτυξη του κλωστηριδίου της αλλαντίασης, το οποίο παράγει μία θανατηφόρο τοξίνη. Χαρακτηριστικά: Λευκοί ή ελαφρώς κίτρινοι (υποκίτρινοι) κόκκοι.
Ε-250 νιτρώδες νάτριο
Παράγεται από το νιτρικό νάτριο, με τη δράση χημικών ουσιών ή την χρήση βακτηριδίων. Έχει ίδιες χρήσεις με το Ε-249. Χαρακτηριστικά: Λευκή κρυσταλλική σκόνη.
Ε-251 νιτρικό νάτριο
Είναι ορυκτό φυσικά απαντώμενο, ειδικά σε μία έρημο της Χιλής. Χρησιμοποιείται σαν σταθεροποιητικό των χρωμάτων των τροφίμων. Χαρακτηριστικά: Λευκή κρυσταλλική σκόνη ή τεμάχια με κίτρινο χρώμα.
Ε-252 νιτρικό κάλιο
Είναι και αυτό ορυκτό που απαντάται στη φύση. Μπορεί να παρασκευαστεί και από λύματα ζώων και από φυτικά υπολείμματα. Χρησιμεύει και αυτό για να προστατεύσει τα τρόφιμα από το μικρόβιο της αλλαντίασης.
Προσθετική ύλη ΑΗΠ (Ανώτατη Ημερήσια Πρόσληψη)
Ε-2490 – 0,2 mg/κιλό σωματικού βάρους
Ε-250 0 – 0,2 mg/κιλό σωματικού βάρους 
Ε-2510 – 0,5 mg/κιλό σωματικού βάρους
Ε-252Δεν έχει καθοριστεί 

Τα παραπάνω συντηρητικά στον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να προκαλέσουν πτώση της πίεσης, πονοκεφάλους, γλαύκωμα, αύξηση της ενδοκρανιακής πίεσης, κυάνωση, δύσπνοια.
Τα νιτρώδη και νιτρικά άλατα που προστίθενται στα διάφορα ψάρια, κρέατα και αλλαντικά, έχουν την ικανότητα να αντιδρούν με τις αμίνες (προϊόντα διάσπασης φυτικών και ζωικών τροφών), σχηματίζοντας νιτροζαμίνες, που αρκετές από αυτές είναι καρκινογόνες στα πειραματόζωα, ενώ στον άνθρωπο έχουν ενοχοποιηθεί για την πρόκληση καρκίνου στο στομάχι.
Από τα παραπάνω, συμπεραίνουμε ότι τα αλλαντικά είναι ύποπτα για πρόκληση διάφορων προβλημάτων υγείας αλλά και διάφορων τύπων καρκίνου του πεπτικού, λόγω της περιεκτικότητας τους σε νιτρώδη άλατα. Να σημειώσουμε ότι, οι έρευνες σε αυτό το τομέα συνεχίζονται και βάση αυτών οι διεθνείς φορείς υγείας οριοθετούν και τα επιτρεπτά όρια που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία.
Συνεπώς, παρά το γεγονός ότι ένα επιβλαβές τρόφιμο δεν θα κυκλοφορούσε θεωρητικά στην αγορά, καλό είναι πάντα να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις διατροφικές ετικέτες. Αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε, τουλάχιστον ας περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση τροφών με τις συγκεκριμένες προσθετικές ύλες.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory