Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Φοβερά ξυλόγλυπτα .

Σχολή χορού μπάρας .

Ομορφες και διάσημες γυναίκες ανω των πενήντα .

πενήντα γυναίκες
πενήντα γυναίκες
πενήντα γυναίκες
πενήντα γυναίκες
πενήντα γυναίκες
πενήντα γυναίκες
πενήντα γυναίκες
πενήντα γυναίκες
πενήντα γυναίκες

Eγκέφαλος και προστασία!

Ο εγκέφαλος και η προστασία του!
Η συνεχής άσκηση του εγκεφάλου τον προστατεύει από τη γήρανση. Διαφυλάσσει αυτά που ήδη έχει αποκτήσει στη ζωή του ο άνθρωπος.

Μαθαίνετε νέα πράγματα και αποκτάτε νέες δεξιότητες! Η συνεχής μάθηση ενεργοποιεί δυνάμεις, που προσφέρουν νεότητα στον πνευματικό, ψυχικό και σωματικό τομέα.

Η δια βίου μάθηση προσφέρει υγεία. Οι άνθρωποι, που χρησιμοποιούν αδιάκοπα στη ζωή τους τις πνευματικές τους δυνάμεις, έχουν καλύτερη υγεία και ζουν πιο πολλά χρόνια από ανθρώπους χωρίς συνεχή πνευματική, διανοητική καλλιέργεια.

Η εκμάθηση δεξιοτήτων απαιτεί την ενεργοποίηση πολλών τμημάτων του εγκεφάλου. Ταυτόχρονα εξασκεί και το σώμα. Είναι από τις καλύτερες μεθόδους για τη διατήρηση της νεότητας.

Πώς θα δουλέψετε, για να αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα;

1. Διαλέξτε τη νέα δεξιότητά σας: Επιλέξτε κάτι που σας αρέσει, που δεν είναι δύσκολο ή δαπανηρό και το οποίο, εάν γίνεται, μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι. Η ζωγραφική, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή ενός μουσικού οργάνου είναι μόνο μερικά παραδείγματα από τις πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, που μπορούν να σας κρατούν νέους στο σώμα και στην ψυχή.

2. Προμηθευτείτε το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό: Υπάρχουν πολλές πηγές εκπαιδευτικού υλικού για κάθε μορφής δραστηριότητα. Το διαδίκτυο, οι βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία θα έχουν υλικό που σας ενδιαφέρει.

3. Αφιερώστε χρόνο: Αποφασίστε ότι, κάθε μέρα, θα αφιερώνετε τουλάχιστον 30 λεπτά για την εκμάθηση της νέας δεξιότητας που θέλετε.

4. Να εξασκείστε συνεχώς, να μιλάτε με άλλους: Είναι καλύτερο να έχετε ένα σταθερό ρυθμό εξάσκησης. Να κάνετε συχνές επαναλήψεις και να μιλάτε με άλλους, που έχουν τα ίδια με εσάς ενδιαφέροντα. Οι νέες δεξιότητες δημιουργούν νέες σχέσεις, που και αυτές συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία και τη μακροζωία.

Ο πιο επικίνδυνος ζωολογικός κήπος είναι στην Αργεντινή .

Ψευδαίσθηση της ημέρας .

Σαγήνευσε κάθε γυναίκα .Οι Ελληνες λένε ότι κάνουν πολύ σεξ. Μιλούν συνεχώς γι' αυτο με τους φίλους τους, στη δουλειά, στο μπαρ, πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Ολα σχετίζονται με το σεξ και κάθε πρόταση μπορεί να εξελιχθεί σε σεξουαλικό υπονοούμενο. Σύμφωνα με έρευνα του Men's Health σε 40.000 αναγνώστες παγκοσμίως, η Ελλάδα έρχεται στατιστικά στην 3η θέση όσον αφορά την ποσότητα σεξ που κάνουν οι άντρες ετησίως.
Πάρε μια γεύση για το πώς κάνουν σεξ σε όλο τον κόσμο, κλέψε τις χρήσιμες συμβουλές των sex editors από τις διεθνείς εκδόσεις του MH και βοήθησε να ανέβουν κι άλλο τα ποσοστά.
Ιταλία
Ο έρωτας περνά από το στομάχι

Είναι γεγονός ότι καλό φαγητό, ακριβό κρασί και χαλαρή συζήτηση οδηγούν στο καλό σεξ. «Οι Ιταλοί συρρέουν σε dinner parties για να γνωρίσουν γυναίκες» λέει η Adriana Amedei, sex editor του Men's Health στην Ιταλία. «Δεν έχει πολύ κόσμο, πολλή φασαρία, είναι χαλαρά. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μοιραστείς τις απόψεις σου... για αρχή». Το πραγματικό ερωτικό παιχνίδι αρχίζει στο τραπέζι. Φλερτάροντας  ανοιχτά πάνω στο φαγητό (ή κρυφά κάτω από το τραπέζι) χτίζεις ερωτική οικειότητα, η οποία θα ξεχειλίσει μετά. «Το φαγητό και το σεξ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, γιατί και τα δύο διεγείρουν τις αισθήσεις» λέει η Martha Hopkins, συγγραφέας του InterCourses: An Aphrodisiac Cookbook.

Κάν' το κι εσύ
«Ακουσέ την προσεκτικά, κράτα συνεχώς οπτική επαφή μαζί της και βρες κοινά ενδιαφέροντα για να συζητήσετε» λέει η Hopkins. «Μετά, όσο τρώτε, άφηνε ερωτικά υπονοούμενα (τα μύδια είναι πολύ αφροδισιακά. Μμμμμ, το σιρόπι σοκολάτας είναι πολύ νόστιμο). Ετσι δημιουργείς ατμόσφαιρα για το μετά. Μην το παρακάνεις όμως. Δεν θες να την κουράσεις ούτε να φανείς ξελιγωμένος».
Ολλανδία
Παίξε με τις στάσεις

Ξέρουν τι θέλουν και πώς να το ζητήσουν από τη σύντροφό τους. Το  64% των Ολλανδών (αντρών και γυναικών) νιώθουν αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να απαιτήσουν αυτό που θέλουν κατά τη διάρκεια του σεξ, τη στιγμή που ούτε οι μισοί Αμερικανοί τολμούν να μιλήσουν, σύμφωνα με έρευνα της Durex. Ας μη συζητήσουμε για τους Ελληνες. «Στα μπαρ οι γυναίκες την πέφτουν στους άντρες με την ίδια συχνότητα που οι άντρες θα πλησιάσουν μια γυναίκα. Και τα δύο φύλα είναι το ίδιο πρόθυμα να πειραματιστούν σεξουαλικά» λέει η Achsa Vissel, Ολλανδή ψυχολόγος με ειδικότητα στο σεξ. Οταν είσαι ευθύς και ειλικρινής για τα αισθήματα και τις επιθυμίες σου ανοίγεις το δρόμο προς την απόλαυση.
Κάν' το κι εσύ
«Οι Ολλανδοί άντρες προσέχουν σημεία που δεν θεωρούνται τόσο ερωτικά, όπως το εσωτερικό των χεριών, η πλάτη και οι ώμοι» λέει η Vissel. Ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα εξασφαλίζεις περισσότερο σεξ: το 63% των Ολλανδών είναι ικανοποιημένο με την ποσότητα σεξ που κάνει σε σύγκριση με το 55% των Αμερικανών. Οταν η σύντροφός σου είναι έτοιμη να κάνει κάτι άλλο εκτός από την ιεραποστολική στάση, δοκίμασε στάσεις που σου επιτρέπουν να διεγείρεις την κλειτορίδα της κατά τη διάρκεια του σεξ, όπως με αυτήν από πάνω ή στα τέσσερα.   
Ινδία
Παρατεταμένη απόλαυση

Οι Ινδοί συμφωνούν με τον Καβάφη ότι το ταξίδι είναι συνήθως πιο ενδιαφέρον από τον τελικό προορισμό. «Η σεξουαλική απόλαυση συνδέεται με τη σταδιακή προσπάθεια σαγήνευσης, που περιλαμβάνει απλές κινήσεις: να ερωτοτροπείς, να χαϊδεύεις απαλά, να φιλάς» λέει η Sanjay Srivastava, Ph.D., συγγραφέας του Passionate Modernity. «Αν επικεντρωθείς στο τελικό αποτέλεσμα, χάνεις το νόημα».
Κάν' το κι εσύ
Δοκίμασε μία πρακτική που ονομάζεται karezza, στην οποία ο άντρας παραμένει μες στη γυναίκα για τουλάχιστον 10 λεπτά και κουνιέται μόνο όταν είναι απαραίτητο για να παραμείνει σε στύση. Διείσδυσε μέσα της αργά και απαλά. Βρείτε τον ίδιο ρυθμό αναπνοής και διατηρήστε την οπτική επαφή. Επικεντρώσου στη συναισθηματική και όχι στη φυσική επαφή σας. «Το συμβατικό σεξ μπορεί να γίνει πολύ περιοριστικό» λέει η Kenneth Ray Stubbs, Ph.D., συγγραφέας του The Essential Tantra. «Η μέθοδος karezza οδηγεί σε μεγαλύτερο οργασμό και για τους δύο».
Αγγλία
Πάμε έξω

Ο Χιου Γκραντ έχει τυποποιήσει τους Αγγλους ως ήρεμους και αδέξιους εραστές. Σύμφωνα με έρευνα της Durex, όμως, που έγινε το 2005 σε 317.000 άτομα από 41 χώρες, οι Αγγλοι είναι τόσο ακαταμάχητοι, που οι γυναίκες δεν περιμένουν να γυρίσουν στο σπίτι για να τους «ξεμοναχιάσουν». Διπλάσιος αριθμός Αγγλων -σε σχέση με του Αμερικανούς- αναφέρουν ότι έχουν κάνει σεξ σε δημόσιο χώρο, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε κήπους και σε απομονωμένα στενά δρομάκια. «Πολλοί γνωστοί μου έχουν ερωτευτεί με την πρώτη ματιά στο ταμείο του σούπερ μάρκετ» λέει η Vicky Ford,  Βρετανίδα ψυχοσεξουαλική θεραπεύτρια και συγγραφέας του Overcoming Sexual Problems. «Προφανώς έχουν ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησαν με τα μάτια στο δρόμο για το σπίτι τους».
Κάν' το κι εσύ
Εξέγειρε τη φαντασία της και κάνε τη να έχει μεγάλες προσδοκίες. Τράβηξέ την κάπου απόμερα (σε ένα σκοτεινό δρομάκι ή μία απομονωμένη πυλωτή) και κάνε της σεξ χαϊδεύοντας απαλά το λαιμό της, προτείνει η Emily Dubberley, sex expert και συγγραφέας του Brief Encounters. «Ο φόβος μήπως σας πιάσουν διεγείρει τις αισθήσεις της» εξηγεί η Ford. «Η αδρεναλίνη φτάνει στα ύψη και η όλη εμπειρία είναι πολύ έντονη».
Αυστραλία 
Οδήγησέ τη στα άστρα

Το παλιό χιτάκι «Δεν το ξανακάνω σε Autobianci» δεν το συμμερίζονται οι Αυστραλοί. Εχουν φετίχ να κάνουν σεξ μες στα αυτοκίνητά τους. Σύμφωνα με έρευνα της Durex, το 75% των Αυστραλών έχει κάνει εκεί σεξ. «Βρίσκουμε εύκολα ένα ασφαλές και πριβέ μέρος για να το κάνουμε» λέει η Jan Hall, Ph.D., Αυστραλή σεξοθεραπεύτρια. Το αυτοκίνητο αποτελεί την τέλεια κάλυψη: «Το να αποδράσεις μυστικά για λαθραίο σεξ χωρίς να το καταλάβει κανείς είναι κάτι το οποίο λατρεύω να κάνω!» λέει η Αυστραλή Gabrielle Morrissey, Ph.D., συγγραφέας του A Year of Spicy Sex.
Κάν' το κι εσύ
Καθοδόν προς το πάρτι που σας έχουν καλέσει είναι η ιδανική στιγμή για να κάνεις στάση στον παράδρομο και να την τραβήξεις πάνω σου - η διάθεση είναι ανεβασμένη και είστε και οι δύο ντυμένοι και προσεγμένοι. Ακούμπησε ελαφρά το εσωτερικό των μηρών της με τα δάχτυλά σου και πες της ότι δεν θα είναι ωραία να φτάσετε πρώτοι. Καλύτερα να αργήσετε λίγο για να κάνετε και θεαματική είσοδο. «Θα νιώθεις όλο το βράδυ ότι μοιράζεστε ένα μυστικό, ειδικά αν έχετε υποσχεθεί ότι θα κάνετε άλλο ένα πιτ στοπ και στο γυρισμό» λέει η Morrissey.
Ρουμανία 
Ευθεία προσέγγιση

Το να γνωρίσεις γυναίκες είναι εύκολη υπόθεση εάν δεν πανικοβάλλεσαι και καταβάλλεσαι από ανασφάλεια (Με κοιτάει; Δεν με κοιτάει;). Μην επιχειρήσεις αθώο φλερτ (στέλνοντάς της ποτό) και μην παρατηρήσεις τη γλώσσα του σώματός της για να καταλάβεις αν σε θέλει. Οι άντρες στη Ρουμανία, όταν θέλουν μια γυναίκα, πάνε κατευθείαν και της το λένε. «Οι άντρες εδώ έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση» λέει η Felicia Abaza, συντάκτρια σεξ στο Men's Health της Ρουμανίας. «Και οι γυναίκες έχουν μάθει να ανταποκρίνονται σε αυτήν την προσέγγιση».
Κάν' το κι εσύ
Βαριεστημένες και ντροπαλές προσεγγίσεις είναι αποτυχημένες. Πλησίασέ τη σε ανύποπτο χρόνο και ψιθύρισε στο αυτί της: «Απλώς έπρεπε να είμαι κάπου κοντά σου». Πρόσεξε το ύφος σου και τον τόνο της φωνής σου. Αν είσαι απότομος, την «κόβεις». Εχεις σίγουρα αποτελέσματα αν είσαι ήρεμος. «Παράσυρέ τη με τη φωνή σου» λέει η Patricia Cihodaru, Ms.C., ψυχολόγος και sex expert από τη Ρουμανία. Οταν θα  έρθετε αρκετά κοντά και υπάρχει πλέον τόση οικειότητα ώστε να μη φας μπουνιά στο σαγόνι «πες της πόσο όμορφη είναι και ότι τη θες» προτείνει η Cihodaru. «Το άκουσμα της επιθυμίας σου είναι το πιο ισχυρό αφροδισιακό».
Κίνα
Τεχνολογική ένταση

Ξέχνα τον εξής κανόνα: τηλέφωνο τρεις ημέρες μετά το πρώτο ραντεβού. Στην Κίνα, οι άντρες δίνουν συνέχεια σε ένα επιτυχημένο ραντεβού στέλνοντας την επόμενη μέρα e-mail. «Η τεχνολογία εδώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις ερωτικές σχέσεις» λέει η Yoyoo Chow, συντάκτρια σεξ στο Men's Health της Κίνας. «Τα περισσότερα ζευγάρια γνωρίζονται μέσω Internet, οπότε αν ένας άντρας δεν πάρει την πρωτοβουλία να κινηθεί γρήγορα, η γυναίκα θα βρει κάποιον άλλο σχετικά σύντομα».
Κάν' το κι εσύ
Στείλε ένα σύντομο κι ενδεικτικό μήνυμα, λέει η Chow. Κάτι απλό όπως «η χθεσινή νύχτα ήταν φανταστική. Πότε μπορώ να σε ξαναδώ;» θα διεγείρει το ενδιαφέρον της. Αν αισθάνεται όπως κι εσύ, θα απαντήσει γρήγορα και με ανάλογο ύφος. Καθώς δένεστε ερωτικά και η ένταση ανεβαίνει, αντιστάσου στον πειρασμό να της ανοίξεις την καρδιά σου, να της εξιστορήσεις την ιστορία της ζωής σου και να της στείλεις τη λίστα με τις δέκα φαντασιώσεις σου μέσω Διαδικτύου. Σε τόσο αρχικό στάδιο φλερτ, η λακωνικότητα είναι πάντοτε πιο σέξι. Και να θυμάσαι: αν στείλεις emoticons, να είσαι σίγουρος ότι θα κοιμηθείς μόνος σου το βράδυ.

Το μενού της κρίσης .


Το επιστημονικό περιοδικό Lancet πρόσφατα δημοσίευσε (Οκτώβριος 2011, Vol:378) τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία των Ελλήνων. Σύμφωνα με τη μελέτη, πολλοί Έλληνες έχουν πάψει να επισκέπτονται το γιατρό τους εν συγκρίσει με το 2007. Ταυτόχρονα, οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο από το 2007.
Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Nielsen, έδειξε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό καταναλωτών που στράφηκαν στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας -από τότε που ξεκίνησε η παγκόσμια οικονομική κρίση- προέρχεται από τις χώρες που βρίσκονται στην πλέον δεινή οικονομική κατάσταση, παρουσιάζοντας μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα και μέσα σε αυτές συγκαταλέγεται η Ελλάδα. Μάλιστα, οι Έλληνες σύμφωνα με την έρευνα, έχουν την καλύτερη άποψη για τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας- το 63% θεωρεί ότι αποτελούν μία καλή εναλλακτική επιλογή- σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Δύο γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας μας έδωσαν πρόσφατα στοιχεία για το 2010, που έδειχναν 20% αύξηση κατανάλωσης των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (που είναι φθηνότερα).
Έρευνα του ΚΕΠΚΑ έδειξε ότι οι πολίτες που τρώνε αποκλειστικά φαγητό από το σπίτι τους αυξήθηκε κατά 4% την τελευταία πενταετία (2006-2011), ενώ μειώθηκε 7% ο αριθμός των ατόμων που τρώνε συχνά έξω (2-4 φορές/ εβδομάδα).
Η οικονομική συγκυρία φαίνεται να επηρεάζει δραστικά την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών. Πρέπει επομένως να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την τροφή μας. Η μέγιστη αυτή συγκυρία αποτελεί πρόκληση, στην οποία είναι σημαντικό να πετύχουμε το δίπολο: Οικονομία + Υγιεινή Διατροφή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια βήματα για να εξασφαλίζουμε το εν λόγω δίπολο:
Βήματα για μια υγιεινή και οργανωμένη λίστα αγοράς τροφίμων
Βήμα 1: Κρατάτε «τρέχουσα» λίστα. Έχετε πάντα μία λίστα και ένα στιλό στην κουζίνα. Ένας μικρός μαυροπίνακας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμος. Όταν τελειώσει κάποιο τρόφιμο στην κουζίνα, το σημειώνετε. Αυτό θα σας αποτρέψει από φαινόμενο τύπου «.φτιάχνω ένα φαγητό, αλλά μου λείπει το τάδε μυρωδικό ή τρόφιμο, πρέπει να πάω ή να στείλω κάποιον να το αγοράσει». Με την τρέχουσα λίστα, θα γλιτώσετε από τον κόπο της αναζήτησης στα ντουλάπια ή της εκ νέου επίσκεψης στο κατάστημα τροφίμων. Αυτό μπορεί να γίνει συνήθεια για όλους στο σπίτι σας, ακόμα και τα παιδιά μπορεί να βοηθηθούν.
Βήμα 2: Σχεδιάστε τα γεύματά σας. Ακόμη και σήμερα, το 40% των Ελλήνωνκαταναλωτών δεν τηρεί κατάλογο τροφίμων, μόλις ένα 10% τηρεί αρχείο τιμών, ενώ το 50% δε συγκρίνει τιμές προϊόντων και καταστημάτων. Επίσης, για 7 στους 10 καταναλωτές το Παρατηρητήριο Τιμών είναι άγνωστο, ακόμα και σε αυτούς που το γνωρίζουν μόνο το 30% το χρησιμοποιεί (ΚΕΠΚΑ, έρευνα σε 1126 καταναλωτές,1-9-2011 έως και 30-9-2011). Ο σχεδιασμός των γευμάτων γίνεται πολλές φορές με γνώμονα το αν θα έχετε επισκέψεις και το πόσο συχνά πηγαίνετε στο κατάστημα και το μανάβικο. Ωστόσο, αυτό το βήμα θα πρέπει να προηγείται της αγοράς τροφίμων. Αφιερώστε κάποιο χρόνο, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, για τον προγραμματισμό των γευμάτων σας. Εδώ είναι μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν σχεδιάζετε τα γεύματά σας:
Κύρια Γεύματα
 • Συμπεριλάβετε στο μενού σας λαδερό ή/και όσπρια 2 φορές/εβδομάδα. Αν νηστέψετε 2 μέρες την εβδομάδα (αποφυγή ζωικών προϊόντων) πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί καθ’ όλα υγιεινή συνήθεια (αν ανήκετε στο γενικό πληθυσμό), είναι και οικονομική, γι’ αυτό υιοθετήστε ευφάνταστες νηστίσιμες συνταγές. Κάντε τις νηστίσιμες συνταγές ακόμα πιο πλήρεις σε θρεπτικά συστατικά με κατάλληλο συνδυασμό, επί παραδείγματι: -φακές +ρύζι (φακόρυζο)
 • όσπρια + ζυμαρικά ή πατάτες
 • λαχανικά + ρύζι (λαχανόρυζο, σπανακόρυζο, πρασόρυζο)
Η πλούσια σε λαχανικά και όσπρια διατροφή προστατεύει και το περιβάλλον, καθώς έχει χαμηλότερο οικολογικό αποτύπωμα (δείκτης επιβάρυνσης του περιβάλλοντος) από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Αν μάλιστα τα λαχανικά είναι από τοπική παραγωγή, τότε το οικολογικό αποτύπωμα είναι ακόμα μικρότερο.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ
Πηγή των αναφερόμενων τιμών είναι το Παρατηρητήριο Τιμών (www.e-prices.gr)
 • Προτιμήστε το ψάρι 2 φορές/ εβδομάδα. Αν το κόστος για φρέσκο ψάρι είναι δυσβάστακτο μη διστάσετε να προτιμήσετε τα κατεψυγμένα. Είναι ασφαλή, φθηνότερα και εύκολα στο μαγείρεμα και την αποθήκευση.
 • Τα αρτοσκευάσματα ολικής αλέσεως (παξιμάδια, κριτσίνια, κουλούρι σουσαμένιο, μπάρες δημητριακών) είναι καλό να αποτελούν σνακ για τις ώρες εργασίας. Είναι αρκετά πιο οικονομικό, αλλά κυρίως υγιεινό, από το να παίρνετε τυρόπιτες.
 • Τα φρούτα αποτελούν υγιεινότατο και ακόμα φθηνό σνακ για εσάς. Όσοι δυσκολεύεστε στο γραφείο σας να κόψετε φρούτο (..κακώς, δεν υπάρχει ντροπή, τα φρούτα και η υγεία μας είναι «σικ».), ψωνίστε εύκολα φρούτα προς αποθήκευση και κατανάλωση (μπανάνες, αποξηραμένα φρούτα).
 • Τρώτε, άρα και ψωνίζετε, τρόφιμα εποχικά. Να είστε ενημερωμένοι για το ποια τρόφιμα είναι στην εποχή τους (μπορείτε να βρείτε τέτοιες λίστες στο Διαδίκτυο). Τρώγοντας εποχικά, καταφέρνετε να τρώτε πιο υγιεινά (τα τρόφιμα στην «εποχή» τους είναι πιο θρεπτικά), πιο φθηνά και ενδεχομένως έτσι υποστηρίζετε τους τοπικούς παραγωγούς.
 • Αν ψωνίσετε τρόφιμα που βρήκατε σε έκπτωση και δεν ξέρετε τι να το κάνετε και πώς να το χρησιμοποιήσετε, μάλλον δεν εξοικονομήσατε χρήματα! Μερικοί σχεδιάζουν την εβδομαδιαία αγορά τροφίμων με βάση τις προσφορές που υπάρχουν. Άλλοι προτιμάνε πρώτα να σχεδιάσουν τι θα καταναλώσουν την επόμενη εβδομάδα και ύστερα ψάχνουν για τις προσφορές, που θα κάνουν πιο φθηνές τις αγορές τους. Αποφασίστε ποια μέθοδος λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Αγοράστε τρόφιμα που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε σίγουρα και όχι αυτά που είναι απλώς σε προσφορά. Να θυμάστε ότι πολλά κουπόνια και προσφορές χρησιμοποιούνται για την προώθηση «ανθυγιεινών» και «έτοιμων» τροφίμων, οπότε να είστε φειδωλοί απέναντί τους..
Βήμα 3: Συγκεντρώστε τις συνταγές σας. Τώρα που έχετε προγραμματίσει τα γεύματά σας με βάση τον χρόνο, τη γεύση, την εποχή και τις προσφορές, ήρθε η ώρα να συγκεντρώσετε τις συνταγές σας. Αυτό θα είναι πολύ πιο εύκολο αν κρατάτε τις συνταγές σας οργανωμένα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα βασικό πρότυπο για όλες τις συνταγές, π.χ. «λαδερά», όσπρια, «μαγειρευτά». Έτσι, πετυχαίνετε αποτελεσματικότερο προγραμματισμό ως προς τα υλικά που χρειάζεται το εκάστοτε φαγητό-γεύμα.
Βήμα 4: Δημιουργήστε τη δική σας λίστα αγοράς. Καθίστε με την τρέχουσα λίστα (Βήμα 1), το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής σας (Βήμα 2) και τις συνταγές σας (Βήμα 3) και δημιουργήστε ένα οργανωμένο κατάλογο που θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στο κατάστημα. Μπορείτε να αποφύγετε τα πέρα δώθε μέσα στο κατάστημα, διαχωρίζοντας τη λίστα σας σε τμήμα μαναβικής/ αρτοποιείο/ κρεοπωλείο/ ντελικατέσεν (εξειδικευμένα ή «ιδιαίτερα» τρόφιμα). Ρυθμίστε τη λίστα σας με βάση τις προτιμήσεις σας και μην ξεχάσετε να επισυνάψετε τα κουπόνια σας στη λίστα πριν πάτε στο κατάστημα!
Μόλις γυρίσετε στο σπίτι από το κατάστημα, τοποθετήστε σωστά τα τρόφιμα στα ντουλάπια, στο ψυγείο, την αποθήκη. Σε κάθε ένα από αυτά έχετε την ειδική θέση, ανά κατηγορία τροφίμου, ώστε η έλλειψη κάποιου τροφίμου να διαφανεί (λόγω της απουσίας του από το ανάλογο ράφι), αλλά και να επιτευχθεί εξοικονόμηση χρόνου.
Tips για εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου:
 • Χρησιμοποιείτε αεροστεγή σκεύη (π.χ. σακούλες), για τις σαλάτες και τα νερόβραστα όσπρια και λαχανικά. Διατηρούνται μια χαρά, χάνουν μέρος των θρεπτικών συστατικών είναι η αλήθεια, αλλά από το να μην τα τρώτε καθόλου είναι καλύτερο να τα τρώτε και έτσι.
 • Προτιμάτε σαλάτες ή ωμά τα λαχανικά (εφόσον το πεπτικό σας σύστημα το επιτρέπει), εξοικονομήστε χρήματα με χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα (για το ψήσιμο-βράσιμο).
 • Αν είστε ελεύθεροι κάποια μέρα, μπορείτε να φτιάξετε «μαγειρευτό» φαγητό («κοκκινιστό», λαδερά, όσπρια), το οποίο το διατηρείτε άνετα στο ψυγείο για ολίγες μέρες και απλά το ζεσταίνετε και το καταναλώσετε τις απαιτητικές σε χρόνο ημέρες.
 • Μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε μια ποικιλία από γρήγορες συνταγές, γεύματα με «αποφάγια», «απομεινάρια» της προηγούμενης ημέρας, μέσα σε μία δροσερή σαλάτα ή ένα δροσερό ριζότο. * Μπορείτε τη σάλτσα του μαγειρευτού να τη χρησιμοποιήσετε την επόμενη ημέρα, με μακαρόνια/ πουρέ / πατάτες βραστές. Μην πετάτε τίποτα προστατέψτε υγεία- περιβάλλον και «τσέπη»..
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory