Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Ηλίθιο μνημείο .

Μία απο τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο .

Καταπληκτικό χειρόγραφο .

Τελετή λήξης σχολείων στην Ρωσία .

schoolleavers008 105 School Leavers 2012: The Final Mega Post
schoolleavers008 93 School Leavers 2012: The Final Mega Post
schoolleavers008 85 School Leavers 2012: The Final Mega Post
schoolleavers008 66 School Leavers 2012: The Final Mega Post
schoolleavers008 61 School Leavers 2012: The Final Mega Post
schoolleavers008 49 School Leavers 2012: The Final Mega Post
schoolleavers008 43 School Leavers 2012: The Final Mega Post
schoolleavers008 40 School Leavers 2012: The Final Mega Post
schoolleavers008 29 School Leavers 2012: The Final Mega Post
schoolleavers008 20 School Leavers 2012: The Final Mega Post

Καταπληκτικό στυλό .

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία .

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία
Το να ξοδεύει κανείς πολλά χρήματα σε πολυτελείς διακοπές, ψώνια κ.α. δεν τον κάνει και ευτυχισμένο άνθρωπο, αναφέρει νέα μελέτη του πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, ειδικά όταν αυτό το κάνει για εντυπωσιασμό. 

«Το γιατί προβαίνει κανείς σε μια ακριβή αγορά είναι το ίδιο σημαντικό με το τι αγοράζει» δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Ryan Howell.

«Όταν οι άνθρωποι “αγοράζουν” εμπειρίες ζωής για να εντυπωσιάσουν τους άλλους, εκμηδενίζεται η ευχαρίστηση που μπορούν να αποκομίσουν από αυτές. Αυτά τα εξωγενή κίνητρα φαίνεται πως υπονομεύουν το πώς οι βιωματικές αγορές ανταποκρίνονται στις βασικές ψυχολογικές τους ανάγκες» πρόσθεσε.

Προηγούμενες μελέτες του καθηγητή είχαν δείξει ότι οι «βιωματικές αγορές» προσέφεραν μεγαλύτερο αίσθημα ικανοποίησης στους ανθρώπους από την αγορά υλικών αγαθών, γιατί τους κάνουν να νιώθουν πιο γεμάτοι και συνδεδεμένοι με τους άλλους.
 
Η τελευταία έρευνα του Howell και των συνεργατών του όμως έδειξε ότι το κίνητρο της «αγοράς» σχετίζεται με την ικανοποίηση που λαμβάνει κανείς.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο Journal of Happiness Studies.

http://www.newsbeast.gr/

Γιατί κάποια όνειρα δεν τα θυμόμαστε ?

Ξυπνώντας ένα όμορφο ηλιόλουστο πρωινό του Σαββάτου, έχοντας δει μια ολόκληρη "ταινία" στον ύπνο μας, δεν θυμόμαστε σχεδόν τίποτα! 

Είδαμε ωραία όνειρα που όμως δυστυχώς, δεν τα θυμόμαστε

Τι συνέβη; 

Το θέμα αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με τη μνήμη μας. Κάποια από τα όνειρά μας, τα θυμόμαστε. 

Τα όνειρα θεωρούνται ως ένα συγκεκριμένο είδος εμπειρίας. Είναι μια κατάσταση στην οποία εισέρχεται ένα μέρος του εγκεφάλου μας και έχει να κάνει με τις αισθήσεις και τις εμπειρίες μας. 

εγκέφαλος και μνήμηΟ εγκέφαλος "συνεργάζεται" με τημνήμη μας όπως θα έκανε και σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα όπως όταν αναπολούμε και "φαντασιωνόμαστε". 

Αλλά ο εγκέφαλος μας βρίσκεται σε μια περίεργη κατάσταση ότανονειρευόμαστε

Δεν λειτουργεί εξ’ ολοκλήρου και αυτό συνεπάγεται στο ότι, ούτε η μνήμη μας δουλεύει τόσο καλά, όσο καλά θα δούλευε, αν είμασταν ξύπνιοι. 

Όσο πιο καθαρά θυμόμαστε ένα όνειρο, τόσο μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου λειτουργούσε την ώρα που το είδαμε. 

Από την άλλη υπάρχουν πολλά όνειρα τα οποία δεν τα θυμόμαστε καν όταν ξυπνάμε, μιας και ο εγκέφαλος στο μεγαλύτερο μέρος του, δεν λειτουργούσε. 

Έμμεσα όμως, κρίνουμε ποια όνειρα είναι τα καλύτερα, γιατί όσο πιο έντονα είναι, τόσο μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου λειτουργεί εκείνη την ώρα! 

Συνεπώς δεν ξεκουράζεται τόσο εκείνη τη στιγμή και δεν είναι αποδοτικός ο ύπνος μας. 

Γι’ αυτό τυχαίνει μερικές φορές να ξυπνάμε χωρίς "όρεξη"! 

Από την άλλη, όταν δεν θυμόμαστε τα όνειρά μας, σημαίνει πως ο εγκέφαλος δεν λειτουργούσε την ώρα του ύπνου κι έτσι ο ύπνος ήταν πιο εποικοδομητικός - πιο ωφέλιμος! 

Έτσι, ανακεφαλαιώνοντας με πολύ απλά λόγια: 

Γιατί δεν θυμόμαστε τα όνειρα

δεν θυμόμαστε τα όνειραΔεν θυμόμαστε τα όνειρα που έχουμε δει, επειδή ο εγκέφαλος και η μνήμη "υπολειτουργούσαν", μιας και το όνειρο δεν ήτανε έντονο, κι έτσι το προσπέρασαν "στο ντούκου". 

Δεν το "έγραψε" στη μνήμη ή "έγραψε" ελάχιστα πράγματα ή η μνήμη μας "βαρέθηκε" να γράψει πολλά πολλά... 

Γιατί θυμόμαστε τα όνειρα

θυμόμαστε τα όνειραΕνώ άλλες φορές, θυμόμαστε τα όνειρα που έχουμε δει, επειδή ήτανε πολύ έντονα, κάνανε τον εγκέφαλό μας να λειτουργήσει έντονα, "γράφοντας" μεγάλο μέρος του "σκηνικού" που εξελισσότανε, στη μνήμη μας, όσο κι αν αυτή υπολειτουργούσε! 

Έτσι, από μεγάλο όγκο πληροφορίας που κατέφθασε στη μνήμη μας, "γράφτηκε ένα μεγάλο μέρος της πληροφορίας αυτής! 

Γι’ αυτό λοιπόν θυμόμαστε τα όνειρα αυτά!
http://www.coolweb.gr/giati-den-thymamai-oneira/

Κουκούτσι βερύκοκου : ένα σπουδαίο φάρμακο .

Κουκούτσι βερύκοκου: Ένα σπουδαίο φάρμακο

Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου… Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά …βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο.
  • Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.
  • Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο.
  • Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα).
  • Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.
  • Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα.
Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο – είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs έκανε τα πειράματα πάνω σε ποντικούς. Η ουσία που ανεκάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λετρίλη ή αμυγδαλίνη ή βιταμίνη Β17. Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας; Αμ δε! Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα, φανταστείτε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών.
Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν. Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν. Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε! Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες. Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.
Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα. Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου. Από τις ελληνικές εφημερίδες μόνο «Το Βήμα» ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος. Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη;
Τα κουκούτσια λοιπόν από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:
α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,
β) βελτίωσαν την γενική υγεία,
γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,
δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,
ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.
Η βιταμίνη Β17 λοιπόν, είναι μία ουσία που βρίσκεται στους πυρήνες, δηλαδή στα κουκούτσια , των περισσότερων φρούτων. Τέτοια είναι τα βερίκοκα, τα μήλα, τα κεράσια, τα αχλάδια , τα δαμάσκηνα, τα μανταρίνια καθώς και τα αμύγδαλα. Η συγκέντρωση της βιταμίνης Β17 στους πυρήνες αυτών των φρούτων κυμαίνεται από 2-3%.
Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.
Επομένως:
  • Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.
  • Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς ( χωρις ραντίσματα).
  • Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.
  • Τρώτε αγκινάρες (πικρές).
  • Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο 3(silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό – αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.
Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής Ε. Η Επιτροπή Ε, κατατάσει τα πικρά βότανα ως εξής:
* (1) κάσσια (quassia amara)
* (2) γεντιανή
* (3) άγρια αψιθιά.
* (4) Φλοιός Gonolobus cocdurango,
* (5) Centantium pulchellum,
* (6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (τόβρίσκετε στα φαρμακεία).
* (7) φλούδα νερατζιού.
* (8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus).
* (9) Ραδίκι.
* (10) κανέλα.
* (11) κόλιανδρος.
Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως. Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.
Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα).
Τι μπορεί να κάνει η βιταμίνη Β17 στον οργανισμό μου;
Έχει παρατηρηθεί λοιπόν ότι η αμυγδαλίνη (βιταμίνη Β17) έχει ευεργετική δράση πάνω στα καρκινικά κύτταρα. Ωστόσο δεν θεωρείται φάρμακο κατά του καρκίνου, όταν αυτός έχει ήδη εκδηλωθεί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η χρησιμοποίηση της αμυγδαλίνης( Β17) είναι περισσότερο προληπτική παρά θεραπευτική. Πιστεύεται ότι η χρόνια ανεπάρκεια σε αμυγδαλίνη ( Β17) οδηγεί σε μείωση της αντίστασης του οργανισμού στην ανάπτυξη κακοήθειας. Από την άλλη δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες από κατανάλωση μεγάλων δόσεων αμυγδαλίνης( Β17). Παρόλα αυτά συνίσταται η μέγιστη πρόσληψη αμυγδαλίνης( Β17) να μην υπερβαίνει τα 3 γραμμάρια την ημέρα.
Τι κάνουμε λοιπόν τώρα; Τρώτε μεσογειακά, τρώτε φρούτα, ψάρια, λαχανικά….
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory