Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Πως να μεταφέρετε τον σκύλο σας .

Κορίτσια σε ζεστά ρούχα .

Η πίπη η φακιδομύτη τότε και τώρα .

Τίνος σαγόνια είναι αυτά ?Εξυπνη ιδέα .

Καταράκτες
Ποιά προιόντα ανακαλύφθηκαν κατά λάθος .


1. Φούρνος μικροκυμάτων
mesa1
To 1945 ένας μηχανικός της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας οπλικών συστημάτων Raytheon παρατήρησε πως οι σοκολάτες που είχε στην τσέπη του έλιωναν κάθε φορά που χρησιμοποιούσε την τεχνολογία "magnetron". Συνειδητοποίησε λοιπόν πως η ακτινοβολία "έψηνε" τα γλυκά. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...
2. Πυροτεχνήματα
mesa2
Ανακαλύφθηκαν από λάθος όταν ένας μάγειρας συνδύασε κάρβουνο, θειάφι και νιτρικό κάλιο.
3. Viagra
mesa3
To... μαγικό χαπάκι προοριζόταν ως φάρμακο για την καρδιά μέχρι που οι γιατροί διαπίστωσαν πως η πίεση του αίματος αυξανόταν... σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος.
4. Πατατάκια
mesa4
Το 1853 ο σεφ George Crum μάλλον ενοχλήθηκε πάρα πολύ από έναν πελάτη ο οποίος επέστρεφε τις πατάτες στην κουζίνα επειδή δεν ήταν πολύ τραγανές. Ο σεφ έκοψε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις τηγάνισε και προσέθεσε αλάτι. Η... συνταγή αυτή δεν άργησε να κάνει πάταγο!
5. Καφές
mesa5
Ο μύθος λέει πως ένα Ασσύριος ή Αιθίοπας βοσκός παρατήρησε πως το κοπάδι του ήταν ιδιαίτερα δραστήριο και ενεργητικό όταν τα ζώα έτρωγαν κόκκους καφέ. Αφού δοκίμασε ο ίδιος, πήγε σε έναν τοπικό ιμάμη ο οποίος καβούρντισε και έβρασε τους κόκκους.

6 μύθοι για τα παυσίπονα .

5+1 μύθοι για τα παυσίπονα (1)

Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη μορφή φαρμάκου που πάντα βρίσκει καταφύγιο στην τσάντα μας ή στο συρτάρι του γραφείου. Ο λόγος για τα παυσίπονα και τους μύθους που τα συνοδεύουν.
  • Μύθος Νο 1: Μπορεί εύκολα να εθιστώ στα παυσίπονα αν τα παίρνω για καιρό
Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε κάποιον εθισμό σχετικά με τα παυσίπονα αν τα λαμβάνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Ο εθισμός γενικότερα έχει βαθύτερες ψυχολογικές αιτίες και συχνά προκύπτει όταν το άτομο αποκτά εμμονή με την επίδραση του φαρμάκου στην καθημερινότητά του-αν δηλαδή πιστεύει πως χωρίς το φάρμακο αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει φυσιολογικά. Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο ασθενής πάσχει από χρόνιους πόνους και έχει ανάγκη από μεγαλύτερες σε διάρκεια και πιο ισχυρές δόσεις φαρμάκων, όπου εκεί είναι αρκετά δύσκολο να διαχωριστεί ο εθισμός από την συνιστώμενη θεραπεία.
  • Μύθος Νο 2: Καλύτερα να προσπαθήσεις να αντέξεις τον πόνο παρά να πάρεις παυσίπονα και με τον καιρό να εθιστείς σε αυτά
Το να υπομένεις καρτερικά τον πόνο, δεν είναι λύση. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για έναν επίμονο πόνο που βιώνουμε ξανά και ξανά. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να επισκεφθούμε επειγόντως ένα γιατρό. Αν ωστόσο, αποφεύγετε τα παυσίπονα από φόβο μήπως εθιστείτε, θα πρέπει να ξέρετε πως τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει παρά μόνο στην περίπτωση κατάχρησης των χαπιών σε τέτοιο βαθμό που να προκληθεί εθισμός. Ποια είναι η λύση; Η λήψη φαρμάκων θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένη δοσολογία, την οποία πάντα καθορίζει ο γιατρός και θα πρέπει να ακολουθεί πιστά ο ασθενής.
  • Μύθος Νο 3: Μπορώ να παίρνω παυσίπονα όποτε θέλω
Αν κάποιο μέρος ή όργανο του σώματός σας πονά κατά διαστήματα και εσείς απλά παίρνετε κάποιο παυσίπονο για να αντιμετωπίσετε τον πόνο, τότε δεν θα μάθετε ποτέ την πραγματική αιτία του προβλήματος. Αν π.χ. υποφέρετε από έντονο πόνο στον προστάτη αδένα και τον αντιμετωπίζετε «ερασιτεχνικά» με παυσίπονα, μπορεί να πάσχετε από καρκίνο του προστάτη χωρίς να το γνωρίζετε και έτσι να μην ακολουθήσετε ποτέ την κατάλληλη αγωγή βλάπτοντας ανεπανόρθωτα την υγεία σας.
5+1 μύθοι για τα παυσίπονα (2)
  • Μύθος Νο 4: Η ανακούφιση από τον πόνο είναι το σημαντικότερο πράγμα
Όταν ο γιατρός συνταγογραφεί ένα φάρμακο λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους ώστε να μπορεί ο ασθενής να συνεχίζει κανονικά τις καθημερινές του ασχολίες. Το να λαμβάνουμε ωστόσο ένα φάρμακο που μόνο σκοπό έχει να μειώνει τον πόνο χωρίς να θεραπεύει την πάθηση, ουσιαστικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Αν η λειτουργικότητα του οργάνου που νοσεί δεν αποκατασταθεί πλήρως με την αγωγή, τότε δεν υπάρχει και νόημα να «γεμίζουμε» τον οργανισμό μας με άχρηστες φαρμακευτικές ουσίες.
  • Μύθος Νο 5: Έχω αρκετά δυναμικό χαρακτήρα ώστε να μην εθιστώ στα παυσίπονα
Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας σίγουρα θα μας ωφελήσει αλλά η υπερεκτίμηση των δυνάμεών μας, ενδεχομένως θα μας οδηγήσει σε λάθη. Ο εθισμός στα παυσίπονα δεν έχει να κάνει με το πόσο δυνατός χαρακτήρας είστε αλλά στην ουσία πρόκειται για μια χρόνια «ασθένεια», την οποία ορισμένοι δυσκολεύονται να καταπολεμήσουν.
  • Μύθος Νο 6: Αν εθιστώ στα παυσίπονα, ο γιατρός μου μπορεί εύκολα να με βοηθήσει να τα κόψω
Φυσικά και ο προσωπικός σας γιατρός είναι ο καλύτερος και του έχετε πλήρη εμπιστοσύνη. Ωστόσο, αν έχετε εθιστεί στα παυσίπονα, δύσκολα θα μπορέσει να σας βοηθήσει να τα κόψετε. Και φυσικά, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ασθενών που διστάζουν ή ντρέπονται να μιλήσουν στο γιατρό τους για τον εθισμό που αντιμετωπίζουν, «βουλιάζοντας» όλο και πιο βαθιά στην πλαστή παρηγοριά των παυσίπονων.
Πηγή: clickatlife.gr

Γιατί οι πίτσες μπαίνουν σε τετράγωνα κουτιά ?

Γιατί οι πίτσες μπαίνουν σε τετράγωνα κουτιά;

Καταρχήν, τα τετράγωνα κουτιά κατασκευάζονται πιο εύκολα από τα στρογγυλά.
Επιπλέον, απαιτούν πολύ λιγότερο χώρο για μεταφορά και αποθήκευση, αφού στα καταστήματα φτάνουν επίπεδα και όταν ο υπάλληλος χρειαστεί κάποιο από αυτά, μπορεί εύκολα και γρήγορα να του δώσει το γνωστό του σχήμα, διπλώνοντάς το σε προκαθορισμένα σημεία.
Ο δεύτερος λόγος είναι μάλλον και ο πιο πρακτικός. Αν μια πίτσα ερχόταν σε στρογγυλό κουτί, θα μας ήταν δύσκολο να πάρουμε ένα κομμάτι χωρίς να λερωθούμε. Τώρα, χρησιμοποιώντας τον κενό χώρο στις γωνίες των τετράγωνων κουτιών, μπορούμε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να σηκώσουμε ένα κομμάτι και παράλληλα να αφήσουμε τα υπόλοιπα ανέπαφα.
Το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε και ένα στρογγυλό κουτί αν οι διαστάσεις του ήταν μεγαλύτερες από αυτές της πίτσας, αφού θα υπήρχε αρκετός κενός χώρος για να μας εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στα κομμάτια.
Σε αυτή την περίπτωση όμως, η πίτσα κατά τη μεταφορά της δε θα παρέμενε στη θέση της και θα έφτανε στο σπίτι μας σχεδόν διαλυμένη. Από τη στιγμή όμως που ακουμπάει στις τέσσερεις πλευρές του τετράγωνου κουτιού, παραμένει πρακτικά ακίνητη και οπότε φτάνει σε εμάς ακριβώς όπως έφυγε από το κατάστημα.

Πηγή: newsbomb.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory