Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Το σπίτι του Δρακουλα .

Κορίτσια και μπάλες ποδοσφαίρου .

Θόλος απο πλαστικά μπουκάλια .


Δρόμος στα Η.Α.Ε .

Το Jebel Hafeet Mountain Road 1
Το Jebel Hafeet Mountain Road 2
Το Jebel Hafeet Mountain Road 3

Τρελά τατουάζ .
Η μοναξιά κάνει πιο σύντομη την ζωή .


Η μοναξιά, κατά τους ερευνητές, επιφέρει κατάθλιψη σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και αυτό σημαίνει ότι ο μοναχικός άνθρωπος σταδιακά παύει να ενδιαφέρεται για την κατάσταση της υγείας του. Ακριβώς για αυτό, κατά τον Μπλατ, οι γιατροί πρέπει να φροντίζουν να σχηματίζουν ένα πλήρες κοινωνικό ιστορικό του ασθενούς, ώστε να αξιολογούν καλύτερα τους παράγοντες κινδύνου, ανάλογα με τη μοναξιά που ο καθένας βιώνει στην καθημερινή ζωή του.
Η μοναξιά σχετίζεται με θνησιμότητα 14,1% από οποιαδήποτε αιτία μέσα σε διάστημα τετραετίας (έναντι 11,1% όσων δεν ζουν μόνοι τους) και με θνησιμότητα 8,6% (έναντι 6,8%) ειδικά από καρδιαγγειακή αιτία. Από άποψη ηλικίας, για τα μοναχικά άτομα 45 έως 65 ετών ο κίνδυνος θανάτου είναι 7,7% (έναντι 5,7%) και για τα άτομα από 66 έως 80 ετών 13,2% (έναντι 12,3%), ενώ για τους άνω των 80 ετών δεν υπάρχει διαφορά στον κίνδυνο θανάτου μεταξύ μοναχικών και μη. Συνεπώς, ο κίνδυνος είναι αναλογικά μεγαλύτερος στους μοναχικούς ανθρώπους μικρότερης ηλικίας.
Σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες, όσοι ζουν σε κοινωνική απομόνωση έχουν αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιά ή άλλη αιτία, προφανώς πρώτον διότι δεν υπάρχει η φροντίδα ενός δεύτερου προσώπου και δεύτερον επειδή αυτός ο τρόπος ζωής προκαλεί κατάθλιψη.
Η πρώτη μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι άνθρωποι ζουν μόνοι τους είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από καρδιαγγειακό πρόβλημα, ενώ η δεύτερη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι είναι άνω των 60 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από μία γενικότερη κατάπτωση των λειτουργιών και ικανοτήτων τους ή και από θάνατο, όταν είναι μόνοι τους ή αισθάνονται έτσι.
Όπως τόνισε ο υπεύθυνος της πρώτης μελέτης, δρ Ντίπακ Μπλατ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου Brigham and Women’Αs της Βοστώνης, «η μοναξιά από μόνη της αποτελεί παράγοντα κινδύνου» και αυτό άσχετα με το αν κανείς ζει μόνος του γιατί το επέλεξε ή επειδή έχασε τον σύντροφό του. Όπως επεσήμανε, κάποιος μπορεί να αισθάνεται μοναξιά, παρόλο που δεν ζει μόνος του ή, αντίθετα, μπορεί να ζει μόνος του, αλλά να μη βιώνει αυτό το συναίσθημα. Παρ’ όλα αυτά, η ζωή χωρίς σύντροφο αφήνει το αρνητικό της αποτύπωμα στον οργανισμό.
Η δεύτερη έρευνα, με επικεφαλής τη δρα Κάρλα Περισινότο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο, βρήκε ότι η μοναξιά σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου μέσα σε μία χρονική περίοδο εξαετίας, αλλά επίσης με λειτουργική κατάπτωση του οργανισμού των μοναχικών ανθρώπων. Οι ερευνητές, που μελέτησαν 1.600 άτομα με μέση ηλικία 71 ετών, εκ των οποίων το 43% ένιωθε μοναξιά, βρήκαν ότι μέσα στην επόμενη εξαετία το 24,8% των μοναχικών (έναντι 12,5% των υπολοίπων) εμφάνισε δυσκολίες στην εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων του, ενώ το 40,8% (έναντι 27,9%) δυσκολευόταν να ανέβει σκάλες.
[via]

Τα τορ 10 websites του κόσμου .


Νο 1 - Google (google.com / 1998)

Η θρυλική -πλέον- μηχανή αναζήτησης είναι το site που προτιμούν οι περισσότεροι χρήστες στον κόσμο. Τι σημαίνει όμως να είσαι το μεγαλύτερο website του κόσμου; Πρώτα απ' όλα, το 50% των απανταχού χρηστών του Internet επισκέπτονται το Google κάθε μέρα! Θες και νούμερο ε; Από τα 2,3 δισεκατομμύρια χρηστών του Διαδικτύου, υπολογίζεται ότι επισκέπτονται καθημερινά τη μηχανή αναζήτησης περίπου 950 εκατ. άνθρωποι. Κάθε μέρα! Και βέβαια αυτό μεταφράζεται για την Google σε έσοδα 38 δισ. δολαρίων και κέρδη 9,7 δισ.
Νο 2 - Facebook (facebook.com / 2004)
Το γεγονός ότι το Facebook είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου δεν αποτελεί έκπληξη. Έκπληξη αποτελούν όμως τα νούμερά του! Χθες, για παράδειγμα, το 45% των χρηστών του Internet παγκοσμίως μπήκε στο Facebook, κάνοντας το url «facebook.com» το δημοφιλέστερο του κόσμου (αφού η Google διαθέτει πάμπολλες υπηρεσίες και μία μόνο εξ αυτών είναι η «google.com»). Το μαγικό νουμεράκι του Facebook είναι 900 εκατ. χρήστες, που φέρνουν στον κολοσσό της κοινωνικής δικτύωσης έσοδα 3,7 δισ. και κέρδη 1 δισ.
Νο 3 - YouTube (youtube.com / 2005)

Για τα βιντεάκια τα καλά μπαίνεις στο YouTube (ιδιοκτησίας Google) και δεν είσαι ο μόνος: περισσότερα από 4 δισ. videos προβάλλονται κάθε μέρα στο δημοφιλές video hosting site! Θες και το εκπληκτικότερο δεδομένο για το YouTube; Δεν βγάζει χρήμα! Και χωρίς την υποστήριξη της Google, το YouTube -όπως είναι τώρα- δεν θα ήταν πλέον βιώσιμο. Σοκ;
Νο 4 - Yahoo! (yahoo.com / 1995)

Το Yahoo! παραμένει η δεύτερη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, με το 1/5 των χρηστών να κάνουν μια στάση την ημέρα. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη και τις ειδησεογραφικές δραστηριότητές του, το Yahoo! έχει μεγαλύτερη πέραση στις ηλεκτρονικές μάζες και από την Google ακόμα! Γι' αυτό και έχει έσοδα 5 δισ. δολάρια και κέρδη 1 δισ.
Νο 5 - Baidu (baidu.com / 2000)
Να 'ναι καλά η Κίνα! Το Baidu είναι το πιο δημοφιλές site και μηχανή αναζήτησης της Κίνας κι αυτό φτάνει να το κατατάξει πέμπτο στην παγκόσμια κατάταξη. Το λένε «το κινέζικο Google» κι όχι άδικα, αφού αφήνει το Google China (google.com.hk) στη 19η θέση του κόσμου. Το 78% των κινέζων χρηστών το προτιμούν, περίπου 210 εκατ. άνθρωποι. Γι' αυτό και έχει έσοδα 3 δισ. δολάρια και κέρδη 1,5 δισ. Είδες η Κίνα;
Νο 6 - Wikipedia (wikipedia.org / 2001)
Σύμφωνα με τη Wikipedia, η Wikipedia ανήκει στο Wikimedia Foundation, ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο, αλλά κάποιος πρέπει να πληρώνει για τη «Free Encyclopedia», τη μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια στην ανθρώπινη ιστορία! Ένας συνδυασμός εκατομμυρίων δολαρίων σε δωρεές και εκατομμυρίων ωρών εθελοντικού γραψίματος αποτελούν το ηλεκτρονικό θαύμα της Wikipedia. Τα 100.000 εγγεγραμμένα μέλη (από τα 17 εκατομμύρια) έχουν παράξει 30 εκατ. σελίδες, με το 14% των χρηστών του Διαδικτύου να μπαίνουν καθημερινά στις σελίδες αυτές...
Νο 7 - Windows Live (live.com / 2005)

Το Live.com της Microsoft μαζεύει το 10,5% της παγκόσμιας ιντερνετικής κίνησης ή λίγο λιγότερο από 200 εκατ. χρήστες την ημέρα! Και οι περισσότεροι από μας δεν ξέρουν καν τι είναι! Πρόκειται λοιπόν για μια σουίτα προϊόντων που προσφέρει η Microsoft, όπως το Messenger και το SkyDrive, το msn.com και κυρίως το Hotmail, που παραμένει ο μεγαλύτερος πάροχος e-mail του κόσμου. Εξού και τα νούμερα είναι θεαματικά: 4,6 δισ. δολάρια έσοδα και 2,95 δισ. κέρδη...
Νο 8 - Twitter (twitter.com / 2006)
Το Twitter αντιστοιχεί στο 10% περίπου της καθημερινής ηλεκτρονικής κοινότητας, με 900 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς. Αν και μόνο τα 250 εκατ. εξ αυτών χρησιμοποιούν την υπηρεσία τουλάχιστον μία φορά τον μήνα! Γι' αυτό και το Twitter χάνει δυστυχώς χοντρό χρήμα και χωρίς τους εταιρικούς επενδυτές και τα venture capitals, δεν θα υπήρχε καν online! Τα 110 εκατ. δολάρια που μάζεψε το 2011 λογίζονται λιναρόσπορος...
Νο 9 - QQ (qq.com / 1998)

Το κινέζικο Twitter έχει εξελιχθεί σε γκράντε portal: είναι πλέον το δεύτερο δημοφιλέστερο site της Κίνας! Πάνω από 700 εκατ. χρήστες, με τους 145 από αυτούς να είναι online ανά πάσα στιγμή, τουιτάρουν στα κινέζικα, δικτυώνονται, παίζουν παιχνίδια, συνομιλούν κ.λπ. Γι' αυτό και τα έσοδά του μετρούν 6 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη του ανέρχονται στο 1,5 δισ.
Νο 10 - Amazon (amazon.com / 1994)

Στη 10η θέση φιγουράρει το μόνο site της λίστας που πουλάει πραγματικά αντικείμενα! Γι' αυτό και μπορεί να μην έχει μεν την επισκεψιμότητα της Google, έχει όμως πολύ μεγαλύτερα κέρδη. Μιλάμε για έσοδα 52 δισ. δολαρίων! Άσε που το 6% των χρηστών ψωνίζουν καθημερινά κάτι από το Amazon, περίπου 115 εκατομμύρια γήινοι δηλαδή!
Δες και ποια ακόμα websites συμπληρώνουν τη λίστα των top 20:
11. Blogger (blogger.com)
12. LinkedIn (linkedin.com)
13. Google India (google.co.in)
14. Taobao (tabao.com)
15. Sina (sina.com.cn)
16. Yahoo! Japan (yahoo.co.jp)
17. MSN (msn.com)
18. WordPress (wordpress.com)
19. Google Hong Kong (google.com.hk)
20. Google Germany (google.de)

Στις 10 χώρες με τους βαρύτερους ανθρώπους η ελλάδα .


Είμαστε… τεράστιοι! Σε όγκο! Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό πόσο ζυγίζουν οι ενήλικες παγκοσμίως;
Το πόσο ζυγίζουν οι ενήλικες κάτοικοι του πλανήτη, υπολόγισαν για πρώτη φορά βρετανοί ερευνητές, και πιο επιστημονικά, υπολόγισαν την συνολική βιομάζα του ενήλικου ανθρώπινου πληθυσμού της Γης.
Το συνολικό βάρος εκτιμήθηκε στα 287 εκατ. τόνους συνολικά και αυτό σημαίνει ότι η ανθρωπότητα είναι κατά 17 εκατ. τόνους υπέρβαρη, δηλαδή όσο περίπου το βάρος 170 αεροπλανοφόρων.
Η χώρα με τους πιο «βαρείς» κατοίκους στον κόσμο είναι οι ΗΠΑ και τη δεκάδα των «παχουλών» συμπληρώνουν το Κουβέιτ, η Κροατία, το Κατάρ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αργεντινή, το Μπαχρέιν, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Ως πιο «ελαφριά» χώρα εμφανίζεται το Μπαγκλαντές και στη δεκάδα με τους πιο λεπτούς κατοίκους περιλαμβάνονται η Σρι Λάνκα, το Βιετνάμ, η Ερυθραία, η Αιθιοπία, το Νεπάλ, η Β. Κορέα κ.α.
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη ανθρώπινη βιομάζα (βάρος κατοίκων) ανάλογα με τον πληθυσμό
Η μέση σωματική μάζα -δηλαδή το μέσο βάρος ενός κατοίκου του πλανήτη- διαμορφώνεται σε 62 κιλά
Στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η συνολική ανθρώπινη βιομάζα διαμορφώνεται σε 42,9 εκατ. τόνους και το μέσο βάρος ανά ενήλικο σε 70,8 κιλά. Το ποσοστό των υπέρβαρων είναι 55,6% έναντι 73,9% στη Βόρεια Αμερική και 34,7% του παγκόσμιου μέσου όρου. Οι πιο μικρόσωμοι και αδύνατοι κάτοικοι του πλανήτη ζουν στην Ασία (μέσο βάρος 57,7 κιλά) και στην Αφρική (60,7 κιλά ανά ενήλικο).
Η απειλή για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος αυξάνεται.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory