Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Αγκαλιές με ουσία .

Διαφορετικά καλλιστεία .

Γάτα επαίτης .

1 Russian Begging Cat
2 Russian Begging Cat
3 Russian Begging Cat
4 Russian Begging Cat

Κορυφαία πτώση .

Εγκεφαλική ανεπάρκεια στις κατασκευές .

κατασκευή λάθη λάθη 7 δόμηση για τον εγκέφαλο ανεπαρκής (30 Φωτογραφίες)
κατασκευαστικά λάθη λάθη 1 δόμηση για τον εγκέφαλο ανεπαρκής (30 Φωτογραφίες)
κατασκευή λάθη λάθη 2 δόμηση για τον εγκέφαλο ανεπαρκής (30 Φωτογραφίες)
κατασκευή λάθη λάθη 3 δόμηση για τον εγκέφαλο ανεπαρκής (30 Φωτογραφίες)
κατασκευαστικά λάθη τα λάθη 4 δόμηση για τον εγκέφαλο ανεπαρκής (30 Φωτογραφίες)
κατασκευή λάθη λάθη 5 δόμηση για τον εγκέφαλο ανεπαρκής (30 Φωτογραφίες)
κατασκευή λάθη λάθη 6 δόμηση για τον εγκέφαλο ανεπαρκής (30 Φωτογραφίες)

Η πρώτη κατσαρόλα .

Η πρώτη... κατσαρόλα

Τα αρχαιότερα γνωστά δείγματα κεραμικής ήλθαν στο φως στη νότια Κίνα. Αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Science» ότι κομμάτια μιας μεγάλης γαβάθας που εντοπίστηκαν στο Σπήλαιο Σιανρεντόνγκ της επαρχίας Τζιανγκσί είναι 20.000 ετών. Η νέα ανακάλυψη μεταθέτει την αρχή της κεραμικής 10.000 χρόνια πριν από ό,τι νόμιζαν ως σήμερα οι επιστήμονες.
Μαγείρεμα τροφής ή ζύμωση αλκοόλ
Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Οφερ Μπαρ-Γιόσεφ εκτιμούν ότι το μπολ που ανακάλυψαν αποτελούσε ουσιαστικώς μια… κατσαρόλα στην οποία μαγειρευόταν τροφή ή πιθανώς γινόταν ζύμωση του αλκοόλ.
Μέχρι πριν από κάποια χρόνια η κρατούσα άποψη των επιστημόνων ανέφερε ότι τα κεραμικά σκεύη και τα δοχεία υγρών επινοήθηκαν μετά την εμφάνιση της γεωργίας, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να μένουν σε ένα μέρος για μεγάλα διαστήματα. Η άποψη αυτή στηριζόταν ως έναν βαθμό στο επιχείρημα ότι τα κεραμικά αντικείμενα είναι μεγάλα και εύθραυστα, γεγονός που μαρτυρεί ότι λογικά δεν θα εξυπηρετούσαν τις κοινωνίες των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών οι οποίοι χρειαζόταν να μετακινούνται μονίμως σε αναζήτηση τροφής.
Ωστόσο την τελευταία δεκαετία αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δείγματα κεραμικής τα οποία τοποθετούνται χρονικά πριν από την αρχή της γεωργίας. Η τελευταία ανακάλυψη, η οποία μαρτυρεί ότι η κεραμική είναι ηλικίας 20.000 ετών εκτιμάται πως συνδέεται με το ότι η Γη εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην πιο κρύα φάση της σε διάστημα εκατομμυρίων ετών.
Τα ευρήματα μαρτυρούν ότι το δοχείο στο οποίο ανήκαν χρησιμοποιείτο είτε για το μαγείρεμα τροφής είτε για αλκοολική ζύμωση Credit:Science/AAAS
Εξάπλωση στις κοινωνίες των κυνηγών
Σύμφωνα με τον καθηγητή Μπαρ-Γιόσεφ τα κεραμικά δοχεία επέτρεπαν στους ανθρώπους εκείνης της περιόδου να λαμβάνουν περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από την τροφή τους μαγειρεύοντάς τη. «Οι κυνηγοί – τροφοσυλλέκτες βρίσκονταν υπό μεγάλη πίεση να βρουν αρκετή τροφή» ανέφερε ο καθηγητής στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων BBC και προσέθεσε: «Εάν μια εφεύρεση είναι καλή, η είδηση πάντα εξαπλώνεται γρήγορα. Και φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή της νότιας Κίνας η κεραμική εξαπλώθηκε σε μεγάλη ακτίνα μεταξύ των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών».
Η ερευνητική ομάδα υποθέτει με βάση τα τμήματα της γαβάθας που ανακάλυψε ότι το δοχείο είχε ύψος 20 εκατοστών και διάμετρο της τάξεως των 15-25 εκατοστών. Τώρα επόμενος στόχος των ερευνητών είναι να αποκαλύψουν τι ακριβώς μαγείρευαν στην Κίνα μέσα στα πήλινα «τσουκάλια» πριν από 20.000 χρόνια. Οι αρχαιολόγοι από το Χάρβαρντ εκτιμούν πως οτιδήποτε και αν ήταν αυτό, πιθανότατα μαγειρευόταν στον ατμό ή βραζόταν με δεδομένο ότι το μαγείρεμα με λάδι ξεκίνησε αργότερα.
Ο καθηγητής Γκίντεον Σέλαχ από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ θεωρεί ότι πιθανότατα υπήρχε και ένα κοινωνικό κίνητρο το οποίο οδήγησε στην εφεύρεση της κεραμικής. «Οι άνθρωποι άρχισαν να μαζεύονται σε μεγαλύτερες ομάδες και απαιτούνταν κοινωνικές δραστηριότητες προκειμένου να ανακουφιστούν από την αυξανόμενη ένταση. Ισως λοιπόν αυτά τα δοχεία χρησιμοποιούνταν για την αλκοολική ζύμωση» σημείωσε ο καθηγητής στο BBC.
www.tovima.g

Πόσα χρόνια χρειάζονται για να διαλυθούν ?

Γιατί οι ντομάτες των σούπερ μάρκετ είναι άνοστες ?


Το παράπονο ότι οι σημερινές ντομάτες δεν είναι όπως παλιά και ότι οι περισσότερες έχουν γεύση «άχυρου» είναι κάτι που ακούγεται συχνά. Μια τέτοια διαπίστωση δεν θα μπορούσε φυσικά να αφήσει ασυγκίνητη την επιστήμη.
Αμερικανοί ερευνητές έψαξαν και βρήκαν την άκρη: ο ένοχος είναι η προσπάθεια των καλλιεργητών να παρουσιάσουν ελκυστικούς καρπούς στα ράφια των σουπερμάρκετ: οι «εμφανίσιμες» ποικιλίες που προτιμούν να καλλιεργούν φέρουν μετάλλαξη σε ένα βασικό γονίδιο που δίνει στη ντομάτα τη γλυκιά της γεύση.
Αναζητώντας το άψογο κόκκινο
Για να είναι μια ντομάτα ελκυστική για τον καταναλωτή πρέπει να φαίνεται ζουμερή και κατακόκκινη. Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε όλες τις ποικιλίες του δημοφιλούς ζαρζαβατικού. Αντιθέτως, στις περισσότερες από αυτές το αρχικό ανοιχτοπράσινο χρώμα μετατρέπεται καθώς ωριμάζουν σε κόκκινο κατά τόπους, δημιουργώντας αντιαισθητικά «μπαλώματα».
Αυτό έκανε τους παραγωγούς πιο προσεκτικούς στην επιλογή των καλλιεργειών τους. Εδώ και 70 περίπου χρόνια οι περισσότεροι από άρχισαν να προτιμούν να καλλιεργούν ποικιλίες που έχουν από την αρχή ομοιόμορφο πράσινο χρώμα, καθώς αυτές έχουν την τάση, ωριμάζοντας, να κοκκινίζουν εξίσου ομοιόμορφα – και άρα να φαίνονται πιο λαχταριστές στο ράφι του σουπερμάρκετ.
Εδώ όμως ακριβώς βρίσκεται το «φάουλ», αφού οι ποικιλίες αυτές τείνουν επίσης – όπως αποδεικνύεται πλέον και επιστημονικά – να είναι λιγότερο νόστιμες. Η αιτία αποκαλύπτεται από μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science».
Το «γλυκό» γονίδιο
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις με επικεφαλής την Αν Πάουελ αποφάσισαν να ελέγξουν το γονιδιακό υπόβαθρο της διαδικασίας ωρίμανσης της ντομάτας. Ανακάλυψαν ότι στην καρδιά αυτού του μηχανισμού βρίσκεται ένα γονίδιο το οποίο κωδικοποιεί για μια πρωτεΐνη που ονομάζεται GLK2. Η GLK2 αυξάνει τη φωτοσυνθετική ικανότητα του καρπού ενισχύοντας παράλληλα την παραγωγή σακχάρων και πρωτεϊνών.
Οπως διαπίστωσαν ωστόσο οι ειδικοί, η μετάλλαξη του γονιδίου που οδηγεί σε ομοιόμορφη ωρίμανση «κλείνει τον διακόπτη» της GLK2, μειώνοντας ουσιαστικά την παραγωγή αυτών των δυο συστατικών που είναι καθοριστικά για τη νοστιμιά της ντομάτας. Η επιλογή των παραγωγών υπέρ της εμφάνισης οδήγησε δηλαδή ουσιαστικά – και χωρίς κανείς να το θέλει ή να το έχει σκεφτεί – στην απώλεια της γεύσης.
Οι συγγραφείς της μελέτης πάντως επιμένουν ότι υπάρχει σωτηρία. Θεωρούν ότι με την κατάλληλη «ρύθμιση» των επιπέδων της GLK μέσω των μονοπατιών έκφρασης του γονιδίου οι γοητευτικά ώριμες ντομάτες μπορούν επίσης να αποκτήσουν και την ανάλογη γλύκα.
(Πηγή ένθετης φωτογραφίας Hakan Aktas, Science, AAAS)

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory