Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Κακή στιγμή .

Φωτογράφιση απο κοντά .

Διαφορετικά κρεβάτια .Σπίτι σε παραλία του Βιετνάμ .

six-senses-ninh-van-bay-vietnam-2.jpg
six-senses-ninh-van-bay-vietnam-3.jpg
six-senses-ninh-van-bay-vietnam-4.jpg
six-senses-ninh-van-bay-vietnam-6.jpg

Υπέροχη φύση .

Οι λαοί με τα μεγαλύτερα προσόντα .

Αυτός ο διαφορετικός χάρτης της Ευρώπης κάνει τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζει ποιας χώρας οι κάτοικοι έχουν τα πιο προικισμένα… μόρια.

Στην πρώτη θέση συναντάμε την Ουγγαρία με μέσο όρο μήκους πέους τα 16, 51 εκατοστά, ενώ έπονται η Γαλλία, η Τσεχία και η Ολλανδία.

Όσο για τους Έλληνες; Μπορεί να βρίσκονται στην 15η θέση, ωστόσο εμφανίζονται να είναι πιο προικισμένοι από τους Τούρκους, τους Σκοπιανούς και σχεδόν το σύνολο των Βαλκάνιων λαών.

Ο «χάρτης του πέους» δημοσιεύτηκε από το MAPPING STEREOTYPES PROJECT, που χαρτογραφεί τον πλανήτη μέσα από τα στερεότυπα.

Δείτε παρακάτω την κατάταξη με βάση… τους πόντους:

1.Ουγγαρία- (16.51 cm)
2.Γαλλία - (16.01 cm)
3.Τσεχία - (15.89 cm)
4.Ολλανδία - (15.87 cm)
5.Ιταλία -(15.74 cm)
6.Βέλγιο - (15.65 cm)
7.Γεωργία - (15.61 cm)
8.Δανία - (15.29 cm)
9.Σλοβακία - (15.21 cm)
10.Σλοβενία - (15.13 cm)
11.Βουλγαρία - (15.02 cm)
12.Σερβία - (14.87 cm)
13.Σουηδία - (14.80 cm)
14.Κροατία - (14.77 cm)
15.Ελλάδα - (14.73 cm)
16.Αλβανία - (14.73 cm)
17.Λευκορωσία - (14.63 cm)
18.Ισλανδία- (14.56 cm)
19.Γερμανία - (14.48 cm)
20.Ελβετία - (14.35 cm)
21.Nορβηγία - (14.34 cm)
22.Πολωνία - (14.29 cm)
23.Αυστρία - (14.16 cm)
24.Τουρκία - (14.11 cm)
25.Σκόπια - (13.98 cm)
26.Ουκρανία - (13.97 cm)
27.Αγγλία - (13.97 cm)
28.Ισπανία - (13.85 cm)
29.Εσθονία - (13.78 cm)
30.Φινλανδία - (13.77 cm)
31.Αρμένια- (13.22 cm)
32.Ρωσία - (13.21 cm)
33.Πορτογαλία - (13.19 cm)
34.Ιρλανδία - (12.78 cm)
35.Ρουμανία - (12.73 cm)


http://www.piperies.gr/tags/arthra

Πως να κρατήσετε το σπίτι σας δροσερό χωρίς κλιματιστικά .Τώρα που το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και ο καύσωνας έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του, ένα δροσερό σπίτι θα μας φαινόταν όαση. Η χρήση του κλιματιστικού όμως, είναι πλέον ασύμφορη για τα οικονομικά μας και σχεδόν απαγορευμένη, ενώ η προστασία του περιβάλλοντος μας βάζει μερικά επιπλέον εμπόδια πριν πατήσουμε το «on» στο τηλεχειριστήριό του.
Και για να μιλήσουμε με λίγο πιο επιστημονικούς όρους, η ετήσια κατανάλωση ενέργειας για τον κλιματισμό των σπιτιών μας, παράγει μερικά εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίοι απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.
Ας σκεφτούμε λοιπόν, λίγο πιο «πράσινα» και ας δοκιμάσουμε μερικούς εναλλακτικούς τρόπους για να δροσίσουμε το σπίτι μας χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσουμε ούτε μια κιλοβατώρα ενέργειας.
1. Κατεβάστε τις γρίλιες και εκμεταλλευτείτε τη φυσική δροσιά.Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το φως του ήλιου που μπαίνει από τα παράθυρα δημιουργεί στο σπίτι μας μια μικρογραφία του φαινομένου του θερμοκηπίου, εγκλωβίζοντας τη ζέστη στο εσωτερικό. Τραβήξτε λοιπόν, τις κουρτίνες σας και δημιουργήστε φυσική δροσιά.
2. Aντανάκλαση της θερμότητας. Αν δεν θέλετε να ανοίξετε τα παράθυρα του σπιτιού σας ώστε να δροσίσετε την ατμόσφαιρα, σκεφτείτε να επενδύσετε τα παραθυρόφυλλά σας με ειδικές ταινίες-φίλτρα που αντανακλούν το φως και κρατούν τη θερμότητα μακριά από το σπίτι σας.
3. Αφήστε το απογευματινό δροσερό αεράκι να πει στο σπίτι. Αν η θερμοκρασία είναι σχετικά χαμηλή όταν πέσει ο ήλιος, ανοίξτε τα παράθυρα του σπιτιού ώστε να μπει λίγο αεράκι στο σπίτι και να το δροσίσει. Απλά, βεβαιωθείτε ότι θα τα κλείσετε και πάλι, προτού η θερμοκρασία αρχίσει να παίρνει και πάλι την «ανηφόρα».
4. Καλή μόνωση! Αν θέλετε να κρατήσετε τον δροσερό αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού σας, τότε φροντίστε να του κλείσετε οποιαδήποτε πιθανή διέξοδο. Μονώστε το σπίτι σας ώστε να κρατάτε μακριά τη ζέστη από την ταράτσα για παράδειγμα, αλλά και να μην αφήσετε τη δροσιά να διαφύγει από ένα χάσμα της πόρτας ή ένα ατελές κούφωμα.
5. Μην χρησιμοποιείτε λάμπες πυρακτώσεως. Οι συγκεκριμένες λάμπες όχι μόνο καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια από τις LED για παράδειγμα, αλλά εκλύουν παράλληλα και πολύ περισσότερη θερμότητα.
6. Βεβαιωθείτε ότι οι ανεμιστήρες οροφής δουλεύουν αριστερόστροφα. Οι περισσότεροι μοντέρνοι ανεμιστήρες διαθέτουν ειδικό διακόπτη από τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε τη φορά περιστροφής τους. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα πρέπει να βάλετε τον ανεμιστήρα να κινείτε δεξιόστροφα ώστε να συμπιέζει τον ζεστό αέρα προς τα κάτω και το αντίθετο το καλοκαίρι που θέλετε να κυκλοφορήσετε τον βαρύτερο δροσερό αέρα.
7. Πιείτε παγωμένα αναψυκτικά. Η συγκεκριμένη συμβουλή μπορεί να ακούγεται κάπως χαζή, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ χρήσιμη. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε τη ζέστη, από το να δροσίσετε το σώμα σας από μέσα προς τα έξω;
8. Ντυθείτε ανάλογα. Ελαφριά και αεράτα ρούχα μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε το σώμα σας δροσερό. Μάλλον, έφτασε η ώρα να ξεφύγετε από τα βαμβακερά σορτς και τα φανελάκια.
9. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα. Μια πετσέτα βουτηγμένη σε κρύο νερό είναι ένας καλός τρόπος για να δροσιστείτε. Απλώστε τη γύρω από τον λαιμό και το μέτωπό σας κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.
10. Αποφύγετε όσο μπορείτε τη χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας και του φούρνου. Και τα δύο αυτά προσθέτουν άχρηστη θερμότητα στο σπίτι. Αντί αυτού, χρησιμοποιήστε το υπαίθριο μπάρμπεκιου ή μια ψησταριά εξωτερικής χρήσης ή επιλέξτε να φάτε μια δροσερή σαλάτα κι ένα σάντουιτς. Οι κατσαρόλες, οι βραστήρες και οι χύτρες ταχύτητας είναι μερικές ακόμα συσκευές που ανεβάζουν τη θερμοκρασία στο σπίτι σας.
11. Δοκιμάστε τα «μαξιλάρια φαγόπυρου», μια φυσική εναλλακτική λύση από οποιοδήποτε άλλο μαξιλάρι. Μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία, δεδομένου ότι το φαγόπυρο (ή μαυροσίταρο) δεν κρατά τη θερμότητα του σώματος, όπως τα συμβατικά μαξιλάρια.
12. Μάθετε από τα κατοικίδιά σας: Πώς αντιδρά η γάτα σας τις πιο ζεστές μέρες; Λαγοκοιμάται! Εάν μπορείτε, πέστε κι εσείς για έναν υπνάκο το απόγευμα και ξεχάστε τη ζέστη.
13. Χαλαρώστε. Ενεργοποιήστε τον επιτραπέζιο ανεμιστήρα σας και τοποθετήστε ένα παγωμένο μπουκάλι με νερό μπροστά του ώστε να κρυώσει ο αέρας και να κυκλοφορήσει πιο δροσερός.
14. Φυτέψτε ένα δέντρο. Αν έχετε τη δυνατότητα και τον απαραίτητο χώρο στον κήπο ή την αυλή σας, φυτέψτε δέντρα από την πλευρά που «χτυπάει» περισσότερο ο ήλιος. Η επιπλέον σκιά που θα προσθέσουν τα δέντρα θα προστατέψει το σπίτι σας από τις ακτίνες του ήλιου.

Το απόλυτο αντρικό εσώρουχο .

Το απόλυτο αντρικό εσώρουχο

Αν το εντεράκι σου είναι ιδιαιτέρως ενεργητικό -και δύσοσμο-, να πώς απαλλάσσεσαι από το πρόβλημα...
Η πρώτη αντρική «σερβιέτα» είναι γεγονός! Πρόκειται για ένα κομμάτι ύφασμα από άνθρακα, που φοριέται κάτω από το εσώρουχο, και εξουδετερώνει τις οσμές που προέρχονται από τον... αερισμό σου. Άνθρωπος είσαι, όλο και κάποια θα σου ξεφύγει σε δημόσιο χώρο, γι' αυτό και το προϊόν φαντάζει σούπερ πολύτιμο...
Η κλασο-πάνα λοιπόν, όπως θα ονομάζαμε στα ελληνικά το τεχνολογικό αυτό θαύμα, είναι ο νέος σύμμαχός σου στην αγώνα για άοσμη καθημερινότητα. Σίγουρα φαίνεται γελοία, σου λύνει όμως τα χέρια στην εκτόνωση της... πίεσης! Είπαμε, αν δεν μπορείς να κρατηθείς, το άνετο αυτό προσθετικό του εσωρούχου θα μετατρέψει τα αέριά σου σε αποσμητικό χώρου. Αν και θα σου χαλάσει την αντρική εικόνα διά παντός!

Σε τι είναι καλύτερη η κάθε χώρα .

Ποιες χώρες είναι καλύτερες σε τι;

Μπορούν οι Νορβηγοί να συναγωνιστούν τους φημισμένους σεφ του Παρισιού; Θα περίμενε κανείς οι «ασπρουλιάρηδες» Άγγλοι να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά της ομορφιάς; Γιατί οι Κινέζοι ποντάρουν στην μόρφωση και ποιος λαός υπερέχει σε… χτίστες; Η Telegraph επιχειρεί ένα ιδιότυπο chart εθνικοτήτων σε οκτώ σημαντικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, βασισμένο στις επιδόσεις κάθε κράτους στους πιο γνωστούς διεθνείς διαγωνισμούς. And the winner is…
  • Μαγειρική: Οι Νορβηγοί… το ψήνουν
Τα τελευταία δέκα χρόνια, η σκανδιναβική χώρα έχει σαρώσει κάθε βραβείο στις διεθνείς Ολυμπιάδες της Κουζίνας και στον θεσμό του Bocuse d’Or. Με 14 πόντους στο σύστημα μέτρησης του θεσμού, η Νορβηγία προηγείται στον παγκόσμιο χάρτη, ενώ ακολουθεί η Σουηδία με 14 και η Γαλλία με 11 πόντους. Οι Γάλλοι σεφ πάντως δικαιολογούν τον εαυτό τους, λέγοντας πως ποντάρουν στην διαχρονική ποιότητα των εστιατορίων τους –γι’ αυτό άλλωστε προηγούνται σε αστέρια Μισελέν. Αντίθετα, για τους Νορβηγούς σεφ, υποστηρίζουν πως απλώς προπονούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στις συνταγές του διαγωνισμού, ποντάροντας σε αυτούς και όχι στους Νορβηγούς πελάτες. Ούτε στα αστέρια Μισελέν, πάντως, καταφέρνουν να πρωτεύσουν οι Γάλλοι, καθώς, παραδόξως, κρατούν τα ηνία οι Ιάπωνες με 32 εστιατόρια που έχουν από… τρία αστέρια.
  • Κομμωτική και αισθητική: Γάλλοι στην… τρίχα, Βρετανοί στην… τσίτα
Οι περισσότεροι celebrities εμπιστεύονται για το look των μαλλιών τους Γάλλους κομμωτές, κι αυτό δεν είναι τυχαίο: Η Γαλλία κατέχει την πρώτη θέση σε νίκες στον διεθνή διαγωνισμό Κομμωτικής WorldSkills, με βάση τις κατατάξεις της τα τελευταία εκατό χρόνια – έπονται η Νότια Κορέα και η Φινλανδία. «Η γαλλική εκπαίδευση στον τομέα είναι εξαιρετική. Μαθαίνεις την Ιστορία, την θεωρία, τον τρόπο να κάνεις τα μαλλιά να ανταποκρίνονται στο σχήμα του προσώπου και να σχεδιάζεις το τελικό αποτέλεσμα πριν αρχίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Intercoiffure France.
Η μεγάλη έκπληξη, πάντως, έρχεται από την Γηραιά Αλβιόνα, η οποία πρωτεύει στον τομέα της αισθητικής και του καλλωπισμού. Συγκεκριμένα, η Βρετανία, στον ίδιο θεσμό, χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη στη φροντίδα του δέρματος και του σώματος, στο μασάζ και στο make-up. Η εξήγηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβεται στην δεκαετία του ’60, κατά την οποία η καρδιά της μόδας και των τεχνών χτυπούσε στο Λονδίνο και επομένως οι σπεσιαλίστες αισθητικοί της Βρετανίας δεν έχουν χάσει από τότε τη φόρα και τη φόρμα τους.
  • Ποσοστό αλφαβητισμού: Η μόρφωση… κάνει τον Κινέζο
Πρόσφατη έρευνα που διήρκεσε 15 χρόνια απεφάνθη: Οι επιδόσεις των κατοίκων της Σαγκάης σε μαθησιακό επίπεδο είναι αξεπέραστες. Το 25% των εφήβων κατοίκων της Σαγκάης ανήκουν στους άριστους μαθητές, που μπορούσαν να λύσουν με ευκολία περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα – την ίδια στιγμή, ο μέσος όρος αριστείας 65 χωρών βρισκόταν στο 3%. Τα κινεζικά σχολεία φημίζονται για την πειθαρχία που επιβάλλουν και την αποτελεσματική μαθησιακή διαδικασία. Ωστόσο, τα δεδομένα αναφέρονται αποκλειστικά στην αστική κοινωνία της Σαγκάης και δεν λαμβάνουν υπόψη τα στοιχεία από την υπόλοιπη «επαρχιακή» Κίνα. Σε αυτό το επίπεδο, ο αλφαβητισμός του ενήλικου πληθυσμού της Κίνας σε φτάνει το 94%, αρκετά πίσω από την διεκδίκηση των πρωτείων, που μοιράζονται η Λετονία και η Εσθονία με 99,8%.
  • Αρχιτεκτονική: Μια υπόθεση… βρετανική
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κατακτήσει τον τελευταίο αιώνα περισσότερα Βραβεία Pritzker και Χρυσά Βασιλικά Μετάλια Αρχιτεκτονικής από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της φημισμένης βρετανικής ικανότητας στην αρχιτεκτονική είναι ο Richard Rogers, που σχεδίασε το παριζιάνικο Κέντρο Πομπιντού και το Κτίριο Lloyd’s του Λονδίνου. Οι επιδόσεις των Βρετανών οφείλονται, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων, στην φιλελεύθερη εκπαίδευση αλλά και στις επιρροές από την πολυπολιτισμική κοινωνία.
  • Μαθηματικά και οικονομία: (Και πάλι…) Γαλλία
Από το 1990 ως σήμερα, υπήρξαν 22 νικητές του “Fields Medal”, που θεωρείται το αντίστοιχο του Βραβείου Νόμπελ για τα Μαθηματικά. Οι 13 από αυτούς προέρχονται από δύο μόλις χώρες, τη Ρωσία και τη Γαλλία. Η Ρωσία έχει περισσότερους νικητές (7), αλλά διαθέτει τον διπλάσιο πληθυσμό σε σχέση με τη Γαλλία. Έτσι, τελικά, είναι πιο εύκολο να συναντήσεις μια μαθηματική διάνοια στη Γαλλία. Μάλιστα, η μαθηματική σκέψη εφαρμόζεται άριστα και στις οικονομικές επιστήμες, καθώς οι Financial Times τοποθετούν έξι γαλλικά Ιδρύματα στο παγκόσμιο top 10 της κατάρτισης οικονομολόγων.
  • Οικοδόμηση: Η Νότια Κορέα… ξέρει να χτίζει
Οι καλύτεροι οικοδόμοι του κόσμου γεννιούνται στην Νότια Κορέα, αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα στον αντίστοιχο διαγωνισμό του WorldSkills. Η ίδια εθνικότητα καταφέρνει να έχει τις υψηλότερες επιδόσεις σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την οικοδόμηση: Εργασίες υδραυλικές, ηλεκτρολογικές, διακόσμησης και ικανότητες χτίστη. Ακολουθούν η Ελβετία, η Γερμανία και η Αυστρία.
  • Πληροφορική: Υπόθεση αμερικανική
Δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη: Η πολιτεία της Καλιφόρνιας διαθέτει τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα που ασχολούνται με την Πληροφορική – στο Stanford για παράδειγμα σπούδασαν οι δημιουργοί της Google. Πάντως, οι ίδιοι οι «σπεσιαλίστες των υπολογιστών» της Καλιφόρνιας φοβούνται πως τα πρωτεία τους κινδυνεύουν από την άνοδο των Ασιατών στον τομέα. Η Ινδία και η Κίνα συνεχώς ανεβαίνουν στην κατάταξη.
  • Ιατρική έρευνα: Το Ισραήλ… ψάχνεται
Οι πιο έγκυροι θεσμοί που βραβεύουν τις επιδόσεις στην ιατρική έρευνα είναι τα βραβεία Nobel, Wolf και Lasker. Αν μετρήσουμε πόσα βραβεία έλαβε κάθε κράτος, οι ΗΠΑ –αναμενόμενα- θα προηγούνται. Αν όμως λάβουμε υπόψη τον πληθυσμό κάθε χώρας, θα αντιληφθούμε πως τα περισσότερα εργαστηριακά επιτεύγματα αναλογικά, συμβαίνουν στο Ισραήλ, που έχει την τελευταία δεκαετία πέντε νικητές (έναν νικητή για κάθε 1,6 εκατομμύρια κατοίκους, την ίδια στιγμή που η αναλογία των ΗΠΑ είναι ένας νικητής ανά 10,8 εκατομμύρια κατοίκους). Με την ίδια λογική, ο Καναδάς και η Αυστραλία ακολουθούν το Ισραήλ και προηγούνται των ΗΠΑ. Οι επενδύσεις του Ισραήλ στις έρευνες είναι πρωτοφανείς, λένε οι επαΐοντες, αλλά τονίζουν πως όσον αφορά τις χρηματικές επενδύσεις, η Βρετανία ποντάρει τα περισσότερα χρήματα στον κόσμο στις εργαστηριακές μελέτες.
Πηγή: in2life.gr, του Γιώργου Κόκουβα

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory