Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Η μπύρα είναι χρυσός .

Η μπίρα είναι χρυσός

Θες μια γουλιά από μια μπιρίτσα που περιέχει αληθινό χρυσό; Δύσκολο, κοινέ θνητέ...
Αν ήσουν ηγεμόνας ενός έθνους χαμένου στα τρίσβαθα της... Ευρώπης, θα έψαχνες πιθανότατα για ένα ποτό που δεν μπορεί να απολαύσει ο μέσος άνθρωπος, σωστά; Ε λοιπόν το ποτό των ονείρων σου υπάρχει και φτιάχνεται στην Τσεχία! Και ναι, περιέχει πραγματικά κομμάτια χρυσού...
Ένα μπουκάλι της «Re» Golden Lager μετρά 0,018 γραμμάρια χρυσού, ενώ η κατανάλωσή του δεν είναι μόνο ασφαλής, αλλά και ενέχει μακροχρόνια οφέλη για την υγεία σου -λένε! Αν δεν είσαι ωστόσο γαλαζοαίματος ή τουλάχιστον ζάμπλουτος, δεν θα μπορέσεις να γευτείς ποτέ αυτό το παρασκεύασμα, καθώς φτιάχνεται μόνο κατόπιν παραγγελίας και η τιμή του δεν είναι συζητήσιμη: δεν αγοράζεις αντ' αυτού κάνα αμαξάκι;

Παράξενα και αλλόκοτα δέντρα .

Ιπτάμμενο άλογο .

Κορίτσια σε καυτά παντελόνια .

καυτά κορίτσια στο παντελόνι γιόγκα 0 παντελόνι γιόγκα μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι theyre οποιαδήποτε λιγότερο σέξι (36 Φωτογραφίες)
καυτά κορίτσια στο παντελόνι γιόγκα 1 παντελόνι γιόγκα μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι theyre οποιαδήποτε λιγότερο σέξι (36 Φωτογραφίες)
καυτά κορίτσια στο παντελόνι γιόγκα 2 παντελόνι γιόγκα μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι theyre οποιαδήποτε λιγότερο σέξι (36 Φωτογραφίες)
καυτά κορίτσια στο παντελόνι γιόγκα 3 παντελόνι γιόγκα μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι theyre οποιαδήποτε λιγότερο σέξι (36 Φωτογραφίες)
καυτά κορίτσια στο παντελόνι γιόγκα 4 παντελόνι γιόγκα μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι theyre οποιαδήποτε λιγότερο σέξι (36 Φωτογραφίες)
καυτά κορίτσια στο παντελόνι γιόγκα 5 παντελόνι γιόγκα μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι theyre οποιαδήποτε λιγότερο σέξι (36 Φωτογραφίες)
καυτά κορίτσια στο παντελόνι γιόγκα 6 παντελόνι γιόγκα μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι theyre οποιαδήποτε λιγότερο σέξι (36 Φωτογραφίες)
καυτά κορίτσια στο παντελόνι γιόγκα 8 παντελόνι γιόγκα μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι theyre οποιαδήποτε λιγότερο σέξι (36 Φωτογραφίες)
καυτά κορίτσια στο παντελόνι γιόγκα 9 παντελόνι γιόγκα μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι theyre οποιαδήποτε λιγότερο σέξι (36 Φωτογραφίες)
καυτά κορίτσια στο παντελόνι 15 γιόγκα παντελόνι γιόγκα μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι theyre οποιαδήποτε λιγότερο σέξι (36 Φωτογραφίες)

Ωχ !

Ερωτικός χορός .

Τι να κάνετε για να σας φτάσουν τα λεφτά για τις καλοκαιρινές διακοπές .Μήπως η έλλειψη σε ρευστό έχει αρχίσει να επηρεάζει τα ταξιδιωτικά σας πλάνα; Δεν είναι ανάγκη να έχετε «πακτωλό» χρημάτων για να ζήσετε νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες: το Lonely Planet προτείνει 10 τρόπους για να περιορίσουμε το budget χωρίς να κόψουμε τις συνήθειές μας…
1. Φιλοξενία πάνω απ’ όλα
Η εμπειρία της ζωής του «ντόπιου» στα μέρη που επισκέπτεστε και ταυτόχρονα το τέλος της έγνοιας της πληρωμής για τη διαμονή -δύο σε ένα- καλύπτεται με το λεγόμενο house swapping ή ελληνιστί, τη λεγόμενη «τράμπα». Το να μένουμε στο σπίτι ενός μόνιμου κατοίκου της περιοχής, μας βάζει κατ’ ευθείαν στο πνεύμα της τοπικής κοινότητας, ενώ και το budget ψαλιδίζεται σημαντικά!
Η παραπάνω πρακτική δίνει αναμφισβήτητα μια εικόνα της τοπικής φυσιογνωμίας από τα μέσα, ειδικά αν εκείνος που θα σας παραχωρήσει προσωρινά το οίκημά του ή σας φιλοξενήσει, σας βάλει στο «mood» της γειτονιάς του. Μπορείτε βεβαίως, για να «συμπιέσετε» ακόμα περισσότερο τα κόστη, να νοικιάσετε το σπίτι σας για όσον καιρό θα λείπετε, αν δεν πρόκειται για house swap, αλλά για house sit, οπότε αυτός που σας έχει παραχωρήσει το σπίτι του δε μένει ταυτόχρονα στο δικό σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει όχι μόνο ελάφρυνση για τις δόσεις του δανείου ή το νοίκι σας, αλλά και κάποια έξτρα χρήματα για ξόδεμα… Πρόκειται τελικά για πρακτικές που, αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στη χώρα μας και τις βλέπουμε με κάποια καχυποψία, στη Δύση κάνουν θραύση και μάλιστα με πολύ θετικά αποτελέσματα…
2. Μειώστε το μεταφορικό κόστος
Φωτογραφία: www.amtrak.com
Ταξίδι με το τρένο: ρομαντικό και χαλαρωτικό, μειώνει τους ρίπους που αφήνετε στην ατμόσφαιρα και σας γλιτώνει από μεγάλο μέρος του κόστους (βενζίνες κλπ.). Ένα εισιτήριο Interail δεν είναι πια η νεανική ταξιδιωτική ιεροτελεστία που ήταν πριν από μερικές δεκαετίες, ωστόσο παραμένει ένας φανταστικός τρόπος να δει κανείς πολλά ξοδεύοντας λίγα, όπως συμβαίνει με σχεδόν όλες τις σιδηροδρομικές διαδρομές.
Σε ό,τι αφορά τις αερομεταφορές, προσπαθήστε πάντα να γλιτώνετε τα τζάμπα «καπέλα» στις τιμές με το να κλείνετε εισιτήρια αρκετούς μήνες νωρίτερα ή την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, ενώ ταυτόχρονα μαζεύετε μίλια.
3. Παζαρέψτε και «τζογάρετε»
Ακονίστε τις διαπραγματευτικές δεξιότητες που έχετε αποκτήσει στα κάθε είδους παζάρια πριν ακόμα βγείτε από την μπροστινή πόρτα του σπιτιού σας. Μπορείτε να μειώσετε το κόστος διαμονής ακόμα και την τελευταία στιγμή είτε διαπραγματευόμενοι ως την τελευταία στιγμή με κάθε είδους καταλύματα (αν αγωνιούν να έχουν πληρότητα, συνήθως αφήνουν περιθώρια) ή τσεκάρετε τα sites τους για ειδικές προσφορές.
Για τους πιο τολμηρούς τύπους, υπάρχει και η λογική «δεν κλείνω από τα πριν αλλά επί τόπου τη διαμονή». Σε διάφορα μέρη του κόσμου, υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα να σας φιλοξενήσουν ντόπιοι έναντι συμβολικού τιμήματος.
4. Η δύναμη του πεταλιού
Ζωή στο δρόμο και αέρας στα μαλλιά: δε μιλάμε για ακριβά κόλπα, αλλά για το κλασικό ποδήλατο. Με το πετάλι να εξαρτάται… από σας, μπορείτε να κάνετε τη δική σας εξερεύνηση του φυσικού τοπίου με ελάχιστο περιβαλλοντικό κόστος. Διαμονή σε κατασκηνώσεις ή hostel, ή μπείτε σε ομαδικούς ποδηλατογύρους, που έχουν το ατού ότι έχεις μάνι μάνι και οργανωτική τεχνική βοήθεια. Πάντα άλλωστε θα υπάρχουν και άλλα ταξιδιάρικα «πνεύματα» έτοιμα για νέες εμπειρίες πάνω σε δύο ρόδες…
5. Καναπές και πάλι καναπές
Το CouchSurfing ( www.clickatlife.gr/story/taksidi/couchsurfing-o-guros-tou-kosmou-me-enan-kanape!?id=1894368 ) είναι ένας διαδικτυακός τόπος - κοινότητα που ειδικεύεται σε μορφές φιλοξενίας, και που αριθμεί περίπου 900.000 μέλη. Στόχος η ένωση ανθρώπων και τόπων, η διάδοση της ανεκτικότητας και γενικά θετικού vibe σε παγκόσμια κλίμακα. Δεν ακούγεται κι άσχημα, έτσι;
Η βασική του αποστολή είναι να διευκολύνει τους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να τους φιλοξενήσουν στον… καναπέ τους. Υπάρχουν φυσικά και δικλείδες ασφαλείας : μέλη εγγυώνται για τους νεοεισερχόμενους και μόνο όταν εκείνοι λάβουν «διαπίστευση» μπορούν πια να μένουν σε σπίτια φιλόξενων. Να είστε προσεκτικοί και να μην ξεχνάτε ότι ο καλός φιλοξενούμενος είναι ο διακριτικός, που βοηθά με τις δουλειές του σπιτιού και αφήνει γενικά θετικές εντυπώσεις σαν προσωπικότητα...
6. Επιλέξτε μέρη όπου τα χρήματά σας έχουν αξία
Γενικά, τα χρήματα σας (λόγω ευρώ) θα σας «βγάλουν» για αρκετά περισσότερο και για περισσότερα αγαθά στην Ασία, ειδικά σε χώρες που η εξερεύνησή τους έχει τρομερό ενδιαφέρον: δοκιμάστε το Μπαγκλαντές, την Καμπότζη, το Λάος ή την Ινδία. Ρίχνετε μια ματιά στις ισοτιμίες και ταξιδέψτε σε χώρες που το νόμισμα σας ευνοεί την περίοδο που πραγματοποιείτε το ταξίδι. Όποιον προορισμό πάντως κι αν επιλέξετε, το κόστος μειώνεται και πάλι αν αποφύγετε τις μεγάλες πόλεις και επικεντρωθείτε σε κωμοπόλεις, χωριά και γενικότερα μικρότερους τόπους όπου οι πιθανότητες να ξοδεύετε άδικα λεφτά είναι σαφώς μειωμένες. Το παν είναι να αφήνεστε σε χαρές που είναι παντού δωρεάν, όπως το περπάτημα, το γράψιμο, το σχέδιο, το μπλα-μπλα, το σκάκι και το άραγμα στην παραλία.
7. Αγαπήστε τις μη τουριστικές περιόδους
Ταξιδέψτε mid- ή low-season: τα πάντα –από τη διαμονή μέχρι τις ξεναγήσεις– είναι κατά τεκμήριο πολύ φτηνότερα. Ακόμη κι αν βάλουμε στην άκρη το οικονομικό, η ύπαρξη λιγότερων τουριστών θα κάνει το όποιο μέρος επιλέξετε να μοιάζει πολύ πιο «χαλαρό».
Για παράδειγμα, τα resorts στο Νότο της Ιταλίας ή της Πορτογαλίας είναι υπέροχα τον Ιούνιο, το Σεπτέμβριο, ακόμα και τον Οκτώβριο, όταν τα πλήθη διαλύονται και τα ξενοδοχεία μειώνουν τιμές. Μολονότι π.χ. δε συστήνεται ένα ταξίδι στην Ινδία το καλοκαίρι, λόγω υπερβολικής ζέστης, μπορείτε, να κινηθείτε στα βόρεια της χώρας και να βρείτε πιο δροσερά μέρη για τις διακοπές σας... Προσέξτε όμως να έχετε μελετήσει καλά τις ημερομηνίες. Ένα τοπικό πανηγύρι – φεστιβάλ μπορεί να μετατρέψει μια περιοχή σε πολυπληθές θέρετρο και να σας διαλύσει απότομα τα όνειρα για «χαλαρές» διακοπές και ηρεμία…
8. Ταξιδέψτε με άλλους και αυτοεξυπηρετηθείτε
Το να ταξιδεύεις σόλο είναι συχνότατα ο τρόπος με το μεγαλύτερο κόστος. Το να ταξιδεύεις με παρέα ή σε group, δεν είναι καλό μονάχα για να μοιράζεσαι εμπειρίες, αλλά και το κόστος του ταξί ή τις βενζίνες, τα έξοδα διαμονής και τα λοιπά. Παρέα βέβαια μπορείτε να βρείτε και «στο δρόμο», δηλαδή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όχι μονάχα για το οικονομικό του πράγματος, αλλά κυρίως γιατί απλούστατα… έχει πλάκα.
Το να μείνει κανείς σε hostel είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να κερδίσει τα παρακάτω: γνωριμίες, συντροφιά στο ταξίδι, πρωτότυπα μέρη διαμονής. Η δε αυτοεξυπηρέτηση (π.χ. το μαγείρεμα με ντόπια υλικά) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για μείωση των εξόδων. Ο σόλο ταξιδιώτης πληρώνει συνήθως έως και 50% παραπάνω απ’ όσο πληρώνει το ένα μέλος ενός ζευγαριού για τις διάφορες δραστηριότητες. Άρα το μοίρασμα συμφέρει όχι μόνο σχετικά, αλλά και απόλυτα.
9. Κατασκήνωση - Κάμπινγκ
Πολλοί αγαπούν πραγματικά τη σκηνή τους. Μεγάλη ποσότητα χαβαλέ και γέλιου, μια αίσθηση παιδικότητας, επαφή και επικοινωνία με τη φύση. Νύχτες με θέα τα άστρα, ατέλειωτο φρέσκο αεράκι και μια αίσθηση ελευθερίας από τις λίγες. Τα έξοδα διαμονής στο κάμπινγκ είναι συμβολικά, ενώ η κατάσταση ευνοεί και το προηγούμενο σημείο, δηλαδή την αυτοεξυπηρέτηση.
10. Βρείτε μεροκάματο στις διακοπές!!
Ακόμα και μετά τα παραπάνω 9 μέτρα - μεθόδους, το ρευστό είναι ακόμη πρόβλημα στο σχεδιασμό του ταξιδιού σας; Τελευταία λύση, το να αναζητήσετε εργασία στον προορισμό σας. Όχι μόνο το ταμείον δε θα είναι μείον, αλλά θα υπεισέλθετε και σε μεγαλύτερο βάθος στην τοπική κουλτούρα. Αν τα προσόντα σας δεν είναι πολύ εξειδικευμένα, δοκιμάστε εργασία στον αγροτικό τομέα, σε κάποιο μπαρ, οικιακή βοήθεια, δουλειά στο χώρο του τουρισμού ή …ό,τι άλλο σας «κάτσει» τέλος πάντων. Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία προσφέρουν βίζες για δουλειά κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Χώρια που εντός ΕΕ, τέτοια προβλήματα δεν υφίστανται και μπορείτε να δουλέψετε όπου και για όσο θέλετε…

Μύθοι του καλοκαιριού .


Το καλοκαίρι χάνω πιο εύκολα κιλά. Tο καλοκαίρι μπορώ καλύτερα να ελέγξω το βάρος μου. Tο καλοκαίρι βοηθάει στο κάψιμο του λίπους. Πολλοί είναι οι μύθοι που σχετίζονται με το καλοκαίρι, κυρίως όσον αφορά στον έλεγχο του βάρους. Ας ξετυλίξουμε τους μύθους και τις αλήθειες του καλοκαιριού.
Μύθος 1: «Πίνω συχνά μπύρα το καλοκαίρι γιατί με ξεδιψάει».
Στην Ελλάδα ισχύει το παράδοξο σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η μπύρα να αποτελεί εποχικό προϊόν. Αν και με χαμηλή κατά κεφαλή κατανάλωση μπύρας (40 λίτρα/καταναλωτή) (1,2), ο Έλληνας συνηθίζει να πίνει μπύρα για να ξεδιψάει. Υπολογίζεται ότι το 60% της ετήσιας κατανάλωσης γίνεται από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο. Η μπύρα είναι οινοπνευματώδες ποτό, δηλαδή περιέχει αιθυλική αλκοόλη. Αυτό σημαίνει ότι η δράση της είναι αντιθετική ως προς την ενυδάτωση.
Συμβουλή: Αν θέλετε να ενυδατωθείτε στο απαιτητικό καλοκαίρι προτιμήστε το απλό νερό, τους χυμούς, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα ροφήματα (αρκεί να μην έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη), ακόμα και τα αναψυκτικά (αρκεί να μην το παρακάνετε ή να προτιμήσετε αυτά που δεν περιέχουν ζάχαρη). Αν θέλετε να πιείτε μια παγωμένη μπύρα, προτιμήστε να το κάνετε χωρίς να είστε διψασμένοι, πιείτε 1-2 ποτήρια νερό αμέσως πριν την κατανάλωσή της!
Μύθος 2: «Πιάσε νερό παγωμένο από το βάθος του ψυγείου για να ξεδιψάσω»!
Πολλές φορές, νιώθοντας εξάντληση από την πολύ υψηλή θερμοκρασία, θέλουμε να μπούμε σε ένα ψυγείο ή να πιούμε ένα πολύ παγωμένο ρόφημα. Αυτό ναι μεν είναι μια λογική αντίδραση έναντι της υπερβολικής «ζέστης», αλλά η κατανάλωση πολύ παγωμένου ροφήματος δεν εξυπηρετεί την ενυδάτωση. Αντίθετα, επειδή η απορρόφησή του από τον πεπτικό σωλήνα είναι καθυστερημένη, η ενυδάτωση δεν επιτυγχάνεται έγκαιρα, ούτε αποτελεσματικά. Μάλιστα ένα πολύ παγωμένο ρόφημα, λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας του δίνει ψευδαίσθηση του γρήγορου ξεδιψάσματος, χωρίς όμως να έχει καταναλωθεί η απαιτούμενη ποσότητα.
Συμβουλή: Για πιο αποτελεσματική ενυδάτωση, προτιμάτε δροσερά ροφήματα. Τα πολύ κρύα ροφήματα δεν απορροφώνται έγκαιρα και αποτελεσματικά (3). Μην πίνετε «μονοκοντυλιά» το ρόφημά σας, πιείτε το με συχνές καλές γουλιές σε τακτά διαστήματα και θα ενυδατωθείτε καλύτερα !
Μύθος 3: «Το καλοκαίρι έχω καλύτερο μεταβολισμό». 
Τον χειμώνα, λόγω της ανάγκης προσαρμογής στις χαμηλές θερμοκρασίες ο άνθρωπος καίει ακόμα και 10% παραπάνω θερμίδες σε ηρεμία, σε σχέση με το καλοκαίρι. Με λίγα λόγια, η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη με τη γενική πεποίθηση. Το καλοκαίρι, που η φυσική δραστηριότητα είναι αυξημένη (ευκολία για περπάτημα, καλοκαιρινά σπορ, μπάνιο στη θάλασσα κ.ά.), σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι, άρα και στις «διατροφικές του παγίδες», διαρκεί πολύ λιγότερο, μπορεί κανείς να ελέγξει το βάρος του πιο αποτελεσματικά.
Συμβουλή: Εκμεταλλευτείτε τις δροσερές ώρες της μέρας και εντάξτε δραστηριότητα, δημιουργήστε ρουτίνα δραστηριότητας, ώστε τον χειμώνα να μπορείτε να είστε συνηθισμένοι σ' αυτήν τη ρουτίνα. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι διατροφικές παγίδες δεν υπάρχουν μόνο στο σπίτι, η υπερβολική βόλτα το καλοκαίρι κατά τις νυχτερινές ώρες εγκυμονεί διατροφικούς κινδύνους. Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ και «δροσιστικών» κοκταίηλ, που πολλές φορές είναι βόμβες θερμίδων. Προσοχή και στις απολαύσεις των εδεσμάτων που συνοδεύουν το αλκοόλ (ποικιλίες, μεζέδες).
Μύθος 4: «Ρίξε αλάτι, το καλοκαίρι το χρειάζεται ο οργανισμός».
Είναι αλήθεια ότι το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών, γι’ αυτό το καλοκαίρι σε μεγάλους καύσωνες ακούμε οδηγίες που προτείνουν να χρησιμοποιούμε περισσότερο αλάτι. Χρειάζεται προσοχή, γιατί ήδη οι Έλληνες φαίνεται να καταναλώνουμε 30-40% περισσότερο αλάτι από αυτό που χρειαζόμαστε ημερησίως (5γρ), κάτι που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας (καρδιαγγειακά, υπέρταση, είδη καρκίνου κ.ά.). Μάλιστα, πρόσφατη μελέτη υπό τον ΕΦΕΤ έδειξε ότι οι Έλληνες οφείλουν να αλλάξουν συμπεριφορά, να αποκτήσουν περισσότερη γνώση γύρω από τις επιπτώσεις και τις τροφές που περιέχουν αλάτι και να μάθουν να διαβάζουν τις ετικέτες (4).
Συμβουλή: Πιο δόκιμη είναι η πρόταση ότι μπορείτε να αυξήσετε την κατανάλωση του αλατιού κατά τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, αρκεί να παίρνετε τη σωστή ποσότητα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.
Μύθος 5: «Προσθέτω θαλασσινό αλάτι στη διατροφή μου. Είναι λιγότερο βλαβερό».
Το θαλασσινό αλάτι σε σχέση με το επιτραπέζιο έχουν ακριβώς την ίδια ποσότητα νατρίου. Η διαφοροποίησή τους έγκειται στη γεύση, στη μορφή και στη διαδικασία παραγωγής τους (5).
Συμβουλή: Είτε καταναλώνετε θαλασσινό αλάτι, είτε επιτραπέζιο, η ποσότητα νατρίου είναι καλό να μην υπερβαίνει τα 2300mg (=5 γρ αλάτι)
Μύθος 6: «Τρώω σκόρδο για να απωθήσω τα κουνούπια».
Κι όμως έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα το αν το σκόρδο μπορεί να αποτελέσει εντομοαπωθητικό. Έχει γίνει μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, χωρίς όμως να φαίνεται η επίδραση της κατανάλωσης του σκόρδου να σχετίζεται με τις ..επισκέψεις των κουνουπιών. Στην ίδια μελέτη διατυπώθηκε η πρόταση να γίνει νέα μελέτη, με μεγαλύτερη κατανάλωση σκόρδου (6).
Συμβουλή: Δε χρειάζεται να απωθήσετε τους συνανθρώπους σας, ούτε τον/τη σύντροφό σας με την υπερκατανάλωση σκόρδου, ώστε να έχετε έναν άνετο ύπνο χωρίς κουνούπια και συναφή πτερόεντα.
Μύθος 7: «Κάνω κοιλιακούς για να κάνω επίπεδη κοιλιά».
Οι κοιλιακοί ή η γυμναστική «τοπικά» δε φαίνεται να βοηθάνε στο τοπικό πάχος. Μπορεί να αναπτύξετε μυϊκά την εκάστοτε περιοχή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μειώνετε τοπικά το λίπος με αυτόν τον τρόπο. Η σωστή διατροφή οφείλει να είναι θεμέλιο μιας προσπάθειας για καλύτερο κορμί. Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition έδειξε ότι αν καταναλώνει κανείς καθημερινά 3 μερίδες προϊόντων ολκής αλέσεως (μαύρο ψωμί, καστανό ρύζι, ζυμαρικά ολικής αλέσεως κ.ά.) έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάζει χαμηλότερο κοιλιακό λίπος από αυτούς που τρώνε επεξεργασμένα τρόφιμα αποκλειστικά (7). Στην εν λόγω μελέτη, φάνηκε ότι η ενίσχυση κατά 8 γρ φυτικών ινών για κάθε 1000 θερμίδες οδηγούσε σε επιπλέον απώλεια 1 κιλό περίπου.
Συμβουλή: Τρώτε μεσογειακά, τρώτε προϊόντα ολικής αλέσεως, προσέξτε το σύνολο των θερμίδων και ασκηθείτε. Προτιμήστε ασκήσεις που ενεργοποιούν μεγάλες μυϊκές ομάδες (τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο) και μην περιοριστείτε σε κοιλιακούς και διάφορες άλλες ασκήσεις ...τοπικού επιπέδου.

Πως λύνουν οι Ρώσοι τις διαφορές στον δρόμο .

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory