Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Φτιάξτο μόνο σου .

Κατάστημα όπλων στο Πακιστάν .

Τέχνη στον δρόμο .

Αυτά τα δημοφιλή έργα του Ολλανδού καλλιτέχνη Leon Keer είναι όλη η οργή στην Ευρώπη.  Συχνά παίρνει ανατέθηκε από μεγάλες εταιρείες όπως η Coca-Cola, Red Bull και της Heineken για τη δημιουργία 3D διαφημίσεις στο δρόμο.  Έλεγχος έξω περισσότερα από την εργασία του στην σελίδα Flickr του ΕΔΩ
τρισδιάστατη-street-art-3D-1
τρισδιάστατη-street-art-3D-11
τρισδιάστατη-street-art-3D-2
τρισδιάστατη-street-art-3D-3
τρισδιάστατη-street-art-3D-4
τρισδιάστατη-street-art-3D-5
τρισδιάστατη-street-art-3D-6
τρισδιάστατη-street-art-3D-7

Πεινασμένα σκυλιά .

Οικογενιακή φωτογραφία .

Μινιατούρα αυτοκίνητο .

Πως φανταζόταν το σήμερα οι επιστήμονες πρίν 60 χρόνια .

Πως φαντάζονταν το σήμερα οι επιστήμονες των 60s (2)

Πώς φανταζόμασταν τον 21ο αιώνα και πόσο έξω πέσαμε;
Στη δεκαετία του ’60 μια από τις αγαπημένες συζητήσεις στους επιστημονικούς κύκλους ήταν οι προβλέψεις για μελλοντικές ανακαλύψεις και εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας. Οι άνθρωποι ονειρεύονταν ιπτάμενα αυτοκίνητα, οικιακούς βοηθούς-ρομπότ και τηλεμεταφορά. Υπολόγιζαν μάλιστα, ότι αυτά θα έκαναν την εμφάνισή τους στα τέλη του 20ου αιώνα. Εμείς γνωρίζουμε ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμη στη φαντασία μας, ωστόσο, πολλές από τις προβλέψεις των επιστημόνων των 60s έγιναν πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μία μελέτη που έγινε από ιαπωνικό πανεπιστήμιο, το 40% των 135 τεχνολογικών επιτευγμάτων που είχε προβλέψει η Ιαπωνική Υπηρεσία Επιστήμης και Τεχνολογίας αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
  • Ρομπότ και υπολογιστές
Πως φαντάζονταν το σήμερα οι επιστήμονες των 60s (1)
Παρά τις προβλέψεις, τα ρομπότ δεν εξελίχθηκαν τελικά στους ανθρωποειδείς βοηθούς που φαντάζονταν οι επιστήμονες πριν από 50 χρόνια. Η ρομποτική έχει αναπτυχθεί σε τομείς όπως η ιατρική και η βιομηχανία, αλλά σχεδόν κανείς δεν έχει ρομπότ στο σπίτι του. Αντιθέτως, όλοι έχουμε υπολογιστή, παρόλο που οι επιστήμονες πίστευαν ότι «τα κομπιούτερ δεν θα αποκτήσουν ποτέ θέση μέσα στα σπίτια». Οι υπέρμαχοι της πληροφορικής, πάντως, είχαν οραματιστεί ένα παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών που θα έδινε τη δυνατότητα στον άνθρωπο να αποκτήσει πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία: αυτό που εμείς γνωρίζουμε με την ονομασία «internet».
  • Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα
Πως φαντάζονταν το σήμερα οι επιστήμονες των 60s (2)
Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα με μηχανές τζετ ήταν ένα από τα πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά σε ταινίες που αναφέρονταν στο μέλλον. Οι επιστήμονες των 60s υπολόγιζαν ότι μέχρι το 2010, οι περισσότερες μετακινήσεις θα γίνονταν με ιπτάμενα αυτοκίνητα που θα κινούνταν με ταχύτητα 300 χλμ την ώρα. Έπεσαν εντελώς έξω, καθώς, μέχρι στιγμής, υπάρχει μόνο ένα μοντέλο ιπτάμενου αυτοκινήτου, το οποίο δεν διαφέρει πολύ από ένα μικρό αεροπλάνο και κοστίζει 200.000 δολάρια.
  • Τα ιπτάμενα σπίτια
Πως φαντάζονταν το σήμερα οι επιστήμονες των 60s (3)
Το 1961 αμερικανοί επιστήμονες είχαν οραματιστεί ιπτάμενα σπίτια, σαν διαστημόπλοια, τα οποία – εν έτει 2010 – θα επέτρεπαν στους κατοίκους τους να μετακινούνται όπου και όποτε ήθελαν. Όσο για τις συκευές του νοικοκυριού, αυτές θα ήταν τόσο εξελιγμένες, ώστε με μία εντολή της νοικουράς, θα ετοίμαζαν γεύματα, θα έπλεναν και θα σιδέρωναν τα ρούχα και θα κατέστρεφαν τα σκουπίδια. Τώρα ξέρουμε ότι αυτές οι εφευρέσεις εξακολουθούν να ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και ότι αν η νοικουρά δεν βάλει το χεράκι της, γεύμα δεν γίνεται!
  • Μόδα
Πως φαντάζονταν το σήμερα οι επιστήμονες των 60s (4)
Στα 60s οι άνθρωποι της μόδας ορκίζονταν στο όνομα των συνθετικών υφασμάτων και προέβλεπαν ότι «σε 50 χρόνια, τα ρούχα θα είναι τόσο φθηνά, ώστε οι γυναίκες θα μπορούν να ακολουθούν τη μόδα χωρίς να ξοδεύονται». Σήμερα, πράγματι υπάρχουν πάμφθηνα συνθετικά ρούχα, ωστόσο, κανείς δεν αμφισβητεί την ανώτερη ποιότητα των ρούχων από φυσικές ύλες, όπως το μαλλί και το βαμβάκι. Όσο για τα σχέδια, οι δημιουργοί των 60s θα αισθάνονταν πολύ υπερήφανοι, καθώς οι ιδέες τους εξακολουθούν να παρουσιάζονται, με παραλλαγές, στις πασαρέλες του σήμερα.
  • Εργασία
Πως φαντάζονταν το σήμερα οι επιστήμονες των 60s (5)
Για τους επιστήμονες του 1960, το γραφείο του 21ου αιώνα θα ήταν σαν ένα στούντιο με υπολογιστή, βίντεο, φωτοτυπικό και τηλεόραση. Αυτό που δεν μπορούσαν να προβλέψουν ήταν ότι, πράγματι, θα είχαμε όλα αυτά, αλλά μαζεμένα σε μία συσκευή λίγο μεγαλύτερη από την παλάμη του χεριού μας. Οι ίδιοι προέβλεπαν ότι η εργάσιμη μέρα θα είχε μειωθεί στις 4 ώρες. Προφανώς έπεσαν έξω. Όμως, αυτό που πέτυχαν 100% ήταν οι προβλέψεις τους για την πιστωτική κάρτα. Είχαν εκτιμήσει από τότε ότι όλες οι πληρωμές θα γίνονταν μέσω μιας μαγνητικής κάρτας, η οποία θα αντικαθιστούσε τα μετρητά.
Πηγή: newsbeast.gr

Τι τρώμε τα βράδια του καλοκαιριού ?

Τι τρώμε τα βράδια του καλοκαιριού; (6)

Αντιμετωπίστε τη ζέστη και ταυτόχρονα φάτε κάτι ελαφρύ για βραδινό, χωρίς να φορτώσετε τον εαυτό σας και το σώμα σας με θερμίδες, με τις παρακάτω ιδέες.
Τα χειμωνιάτικα βράδια που παραγγέλνατε απ’ έξω ή τρώγατε πλουσιοπάροχα γεύματα προκειμένου να ζεσταθείτε έχουν πλέον δώσει τη θέση τους σε θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου και σε μια διάθεση που απέχει πολύ από το να παραγγείλετε πίτσες και… κοψίδια.
Αυτό είναι καλό, από τη μία, καθώς η ζέστη σας απομακρύνει από πολύ βαριά γεύματα που και εκτοξεύουν το δείκτη της ζυγαριάς και δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε καλά το βράδυ, από την άλλη, όμως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπεράσετε το βραδινό σας γεύμα. Ο λόγος είναι ότι ο μεταβολισμός σας χρειάζεται συνεχώς «καύσιμο» για να δουλεύει με ρυθμό και αν του στερείτε συνεχώς ένα γεύμα λόγω ζέστης θα χαλάσετε την ισορροπία του και δεν θα «καίτε» μακροπρόθεσμα θερμίδες με τους ίδιους ρυθμούς.
Αντί, λοιπόν, να αποχαιρετήσετε το βραδινό σας, προτιμήστε να το απολαμβάνετε ελαφρύ και δροσιστικό. Κι αν δεν σας έρχονται ιδέες για τέτοιου είδους χορταστικά, αλλά χωρίς πολλές θερμίδες γεύματα, το click@Life σας δίνει το έναυσμα με τις παρακάτω προτάσεις.
Γιαούρτι με φράουλες: Το γιαούρτι κατευθείαν από το ψυγείο είναι δροσερό, παρέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας στον οργανισμό και ο συνδυασμός του με φράουλες σας παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ κ.ά. Προτιμήστε το γιαούρτι σας να είναι χαμηλών λιπαρών, έτσι ώστε οι θερμίδες του να μην ξεπερνάνε τις 120 θερμίδες και προσθέστε του για γεύση κομματάκια φράουλας (η 1 φράουλα αποδίδει μόλις… 2 θερμίδες), έτσι ώστε να αποφύγετε το μέλι, το οποίο έχει αρκετές θερμίδες και τα θρεπτικά του συστατικά βρίσκονται σε μικρές ποσότητες σε μόλις μία κουταλιά.
Τι τρώμε τα βράδια του καλοκαιριού; (3)
Πράσινη σαλάτα: Μπορείτε να τη φτιάξετε όπως εσείς επιθυμείτε, με ρόκα, σπανάκι, μαρούλι, μπρόκολο ή με όποιο άλλο λαχανικό τραβάει η όρεξή σας. Τα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, δροσίζουν και οι φυτικές τους ίνες κάνουν καλό στο έντερο, ενώ μας χορταίνουν για αρκετή ώρα με λίγες θερμίδες. Προσθέστε μια κουταλιά ελαιόλαδο και αποφύγετε το ψωμί –ειδικά το άσπρο- ενώ αν θέλετε να την εμπλουτίσετε, φτιάξτε μια σος γιαουρτιού με γιαούρτι, λίγο αλάτι και βότανα, έτσι ώστε η σαλάτα σας να είναι πιο χορταστική και απαλλαγμένη από παχυντικές και μη θρεπτικές σος.
Τι τρώμε τα βράδια του καλοκαιριού; (5)
Κρύα σούπα λαχανικών: Οι βραστές σούπες που ζέσταιναν το… κοκαλάκι μας το χειμώνα ήρθε η ώρα να δώσουν τη θέση τους στην κρύα βερσιόν τους, που και δροσίζει και θρέφει και δεν μας φορτώνει με πολλές θερμίδες – αναλόγως με τις επιλογές των συστατικών πάντα. Μπορείτε να φτιάξετε σούπες με φρούτα, με λαχανικά ή και με συνδυασμό των δύο. Για παράδειγμα, μπορείτε να χτυπήσετε στο μπλέντερ ροδάκινα, αγγούρι, κρεμμύδι, λάιμ, κύμινο, ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο, λίγο κρεμμύδι, πιπέρι, βασιλικό, ξίδι και λίγο νερό και να απολαύσετε μια νόστιμη και θρεπτική κρύα σούπα, αφού την αφήσετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αν θέλετε πιο γλυκιά γεύση, προτιμήστε αντί για ζάχαρη ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ενώ αν έχετε φαντασία θα καταφέρετε με τις δικές σας αλχημείες να φτιάχνετε κάθε βράδυ και μια διαφορετική, δική σας συνταγή.
Τι τρώμε τα βράδια του καλοκαιριού; (1)
Δημητριακά ολικής άλεσης: Μπορεί να τα έχετε συνδυάσει με το πρωινό σας γεύμα, αλλά τα δημητριακά αποτελούν μια πολύ καλή λύση και για το βραδινό σας, αρκεί να είναι ολικής άλεσης και όχι «πνιγμένα» στα σάκχαρα και τα λιπαρά. Τα δημητριακά ολικής άλεσης διατηρούν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά, καθώς δεν υπόκεινται σε επεξεργασίες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, ριβοφλαβίνη, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ψευδάργυρο, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κρατώντας σας χορτάτους για περισσότερη ώρα, χωρίς να σας βαραίνουν και χωρίς να σας φορτώνουν με πολλές θερμίδες (περίπου 95 στα 30 γραμμάρια). Αν αναρωτιέστε τι δροσερό έχουν τα δημητριακά, προσθέστε τους ένα φλιτζάνι παγωμένο γάλα χωρίς πολλά λιπαρά και απολαύστε τα όσο είναι ακόμη κρύο. Οι θερμίδες όλου του γεύματος μαζί με το γάλα θα φτάσουν περίπου τις 180.
Τι τρώμε τα βράδια του καλοκαιριού; (2)
Ντοματίνια με ανθότυρο ή κότατζ: Το ανθότυρο είναι ένα από τα πιο ελαφριά τυριά, με χαμηλά λιπαρά και θερμίδες που φτάνουν τις 190 στα 100 γραμμάρια (περίπου 60 λιγότερες από τη φέτα). Εναλλακτικά, αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος το κότατζ αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή με περίπου 100 θερμίδες στα 100 γραμμάρια και μπορείτε να συνδυάσετε όποιο προτιμάτε με κράκερ ολικής άλεσης, προσθέτοντας για ακόμη περισσότερη δροσιά μαζί με το κρύο τυρί, 1 ντοματίνι ή μια φέτα ντομάτας σε κάθε κράκερ. Το γεύμα σας θα είναι χορταστικό, απαλλαγμένο από πολλές θερμίδες –αρκεί να μην καταναλώσετε δέκα κράκερ στην καθισιά σας-, ελαφρύ και σίγουρα δροσιστικό.
Τι τρώμε τα βράδια του καλοκαιριού; (4)
Κρύο σάντουιτς: Είναι αυτονόητο ότι η τοστιέρα βρίσκεται χωμένη κάπου στο βάθος των ντουλαπιών και δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσετε μέχρι να έρθουν ξανά τα πρωτοβρόχια και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Αφήστε τη λοιπόν στην… ησυχία της και φτιάξτε ένα σάντουιτς χωρίς αυτήν, κρύο και χορταστικό. Αποφύγετε το βούτυρο που περιέχει κορεσμένα λιπαρά και προτιμήστε ψωμί ολικής άλεσης, μια φέτα άπαχης γαλοπούλας και την προσθήκη είτε κίτρινου τυριού με χαμηλά λιπαρά ή τυριού κότατζ και κάποιου λαχανικού της αρεσκείας σας (ρόκα, μαρούλι, σπανάκι, ντομάτα κ.ο.κ.). Ένα τέτοιο σάντουιτς φτάνει ή ξεπερνάει για λίγο τις 100 θερμίδες αναλόγως με τα λαχανικά και τα λιπαρά του τυριού που θα επιλέξετε, αλλά αρκεί για βραδινό, χωρίς να σας προκαλέσει εφιάλτες και διαταραχές στο πεπτικό. Καλή σας όρεξη!
Πηγή: clickatlife.gr

Πίτσα που μπορείς να την τρώς κάθε μέρα .


Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε την πίτσα ως ένα εξαιρετικό σε γεύση φαγητό για κάθε στιγμή της ημέρας, αλλά μάλλον γνωρίζουμε ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μια υγιεινή δίαιτα.
Ευτυχώς, η επιστήμη βάζει το χεράκι της και σε αυτήν την περίπτωση, καθώς ο Mike Lean του Glasgow University ισχυρίζεται ότι δημιούργησε την πρώτη διατροφικά ισορροπημένη πίτσα στον κόσμο, που μπορούμε να καταναλώνουμε τρεις φορές την ημέρα και κάθε ημέρα!
Σύμφωνα με τον Lean, η πίτσα καλύπτει το 30% των ημερησίων αναγκών ενός ενήλικα σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, καθώς και το 1/3 της συνιστώμενης ποσότητας θερμίδων, πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Εμπνευσμένος από την κακή διατροφική ποιότητα των “fast food”, δημιούργησε την πίτσα με την ιδανική αναλογία σε θρεπτικές ουσίες.
“Με μια έρευνα στην αγορά ανακάλυψα ότι το φύκι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό για τη ζύμη, και το χρησιμοποιήσαμε για να μειώσουμε το επίπεδο του αλατιού. Η περιεκτικότητα σε νάτριο για το φύκι είναι μόλις 3.5% σε σύγκριση με το 40% του αλατιού, ενώ περιλαμβάνει ιώδιο, βιταμίνη B12 κ.ά. Επίσης, η γεύση του είναι εξαιρετική”
Ακόμη, η σάλτσα τομάτας περιλαμβάνει επιπλέον κόκκινο πιπέρι για περισσότερη βιταμίνη C, και κάθε πίτσα διαθέτει επιπλέον μαγνήσιο, κάλιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη A. Συνολικά, κάθε πίτσα προσφέρει τις ακριβείς ποσότητες θερμίδων, πρωτεϊνών, υδατανθράκων και θρεπτικών συστατικών, που αναλογούν στο 30% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης, άρα μπορείτε να τρώτε τρεις φορές την ημέρα, χωρίς καμία αρνητική επίδραση στην υγεία σας.
Για όσους αναρωτιούνται για τη γεύση, ο Mike Lean τόνισε ότι 100 δοκιμαστές τη βρήκαν ισάξια ή καλύτερα από τις υπόλοιπες κατεψυγμένες πίτσες της αγοράς, και επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο, η πώληση τους θα ξεκινήσει φέτος στα supermarkets της Αγγλίας.
[via]
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory