Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Γυναίκες χωρίς λογική .

Η μεγαλοπρέπεια ενός ηφαιστείου .

Μόνο στο Ισραήλ .

Αν ήταν κύμα αντί για σύννεφο ?

Κολιέ: Φόρεσε το ανάποδα!

κολιέ,τάσεις μόδας καλοκαίρι 2012,κολιέ ανάποδα,το κολιέ από πίσω,Ζωή ΚαρασουλτάνηΔεν είναι μια τάση που τη βλέπουμε πρώτη φορά φέτος. Κατά καιρούς έχει κυκλοφορήσει. Επώνυμες και μη έχουν φορέσει το κολιέ τους στην πλάτη. Είναι ένα καθ' όλα εντυπωσιακό τέχνασμα το οποίο φέτος τείνει τα κυριαρχήσει.
Από τις πιο hot τάσεις στα αξεσουάρ για το καλοκαίρι 2012 είναι τα πολλά δαχτυλίδια και τα κολιέ- περιδέραια. Κάποιες, όμως κυρίες επιλέγουν να αποκλίνουν από τα συνηθισμένα και έτσι τα φορούν από την πλευρά της πλάτης. Εμείς θα πούμε ότι το αποτέλεσμα, ιδιαιτέρως με ένα εξώπλατο φόρεμα και τα μαλλιά σε μια ψηλή αλογοουρά ή μπανάνα είναι άκρως εντυπωσιακό. Αν έχετε μια ξεχωριστή περίσταση ή ακόμη καλύτερα αν έχετε ξεχωριστή διάθεση και θέλετε να τραβήξετε όλα τα βλέμματα επάνω σας τολμήστε το!
Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από κυρίες που επέλεξαν να... τολμήσουν το ανάποδο!
κολιέ,τάσεις μόδας καλοκαίρι 2012,κολιέ ανάποδα,το κολιέ από πίσω,Ζωή Καρασουλτάνη


κολιέ,τάσεις μόδας καλοκαίρι 2012,κολιέ ανάποδα,το κολιέ από πίσω,Ζωή Καρασουλτάνη

Οταν οι σκύλοι γερνούν .

Η σύγχρονη διατροφή τρώει τα δόντια .

Η σύγχρονη διατροφή «τρώει» τα δόντια

Οι μαλακές τροφές ευθύνoνται για την κακή υγεία των δοντιών και των ούλων.
Η διατροφή που ακολουθεί ο σύγχρονος άνθρωπος φταίει για τα αυξημένα προβλήματα στοματικής υγιεινής που αντιμετωπίζει, εκτιμούν οι επιστήμονες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς που συμμετείχαν σε πρόσφατο συνέδριο για την Εξέλιξη των Ανθρώπινων Δοντιών και Σιαγόνων (Evolution of Human Teeth and Jaws: Implications for Dentistry and Orthodontics)που πραγματοποιήθηκε στην Βόρεια Καρολίνα, στις ΗΠΑ, το γεγονός ότι σήμερα έχουμε περισσότερα σφραγίσματα ενδεχομένως να σχετίζεται με το ότι οι τροφές που καταναλώνουμε είναι υπερβολικά μαλακές εν σχέσει με ό,τι κατανάλωναν οι πρόγονοί μας που ήταν κυνηγοί – τροφοσυλλέκτες.
  • Από τα σκληρά, στα μαλακά
Από μελέτες που διεξήχθησαν σε αρχαία ευρήματα δοντιών, εξελικτικοί βιολόγοι, διατροφολόγοι και οδοντίατροι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σύγχρονη διατροφή είναι τόσο διαφορετική από εκείνη των προγόνων μας που η εμφάνιση εκτεταμένης τερηδόνας και ορθοδοντικών προβλημάτων είναι απλά αναπόφευκτη.
«Τα δόντια αποτελούν ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό μέρος της στοματικής κοιλότητας και μπορούν να αντέξουν στον χρόνο, προσφέροντάς μας πλούσια ανθρωπολογικά δεδομένα» εξηγεί ο καθηγητής βιοαρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο College του Λονδίνου Σάιμον Χίλσον. «Έχουμε καταφέρει να μελετήσουμε τα δόντια των ιθαγενών Αβορίγινων στην Αυστραλία και των Καλαχάρι στην Αφρική, οι οποίοι ακολουθούσαν διατροφή κυνηγών, ό,τι δηλαδή έτρωγαν και οι πρόγονοί μας».
  • Αλλαγή στη διατροφή, αλλαγή στα… δόντια
Η διατροφική στροφή από το κυνήγι και την τροφοσυλλογή στα γεωργικά προϊόντα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ξεκίνησε πριν από 13.000 χρόνια και έκτοτε αποτελεί τον πυρήνα των οδοντικών μας προβλημάτων. Ο άνθρωπος άρχισε να καταναλώνει πιο μαλακές τροφές, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να «γυμνάζει» τα δόντια ή τις σιαγόνες του όσο κατά το παρελθόν.
Έτσι, με την πάροδο των ετών οι ανθρώπινες σιαγόνες έγιναν μικρότερες. Τόσο που πολλές φορές αδυνατούν να φιλοξενήσουν όλα τα δόντια, με αποτέλεσμα ο ασθενής να χρειάζεται να καταφεύγει σε εξαγωγή.
«Η διατροφή μας κάποτε αποτελούνταν από πολλές ωμές τροφές όπως π.χ. σπόρους, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, κρέας και φρούτα» τονίζει ο επικεφαλής της Σχολής Οδοντιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Νιουκάσλ, Τζίμι Στιλ. «Τώρα η διατροφή μας αποτελείται κυρίως από υπερβολικά επεξεργασμένες τροφές, πολλές από τις οποίες είναι συσκευασμένες, μαλακές και γεμάτες ζάχαρη».
Συγκριτικά με αυτό που μασούσαν οι πρόγονοί μας, αυτά που τρώμε σήμερα είναι… πουρές εκτιμά ο δρ Νάιτζελ Κάρτερ, από το Βρετανικό Ίδρυμα για την Υγεία των Δοντιών. «Όσο σοκαριστικό και αν ακούγεται, θα έλεγα ότι πέρα από την ανάγκη ύπαρξης δοντιών για την ομιλία και την εμφάνισή μας, ουσιαστικά δεν τα χρειαζόμαστε πια» λέει ο ίδιος.
  • Η «γυμναστική» της μάσησης
Για τον λόγο αυτόν, οι ειδικοί συστήνουν την επιλογή σκληρότερων τροφών (κρέατα, καρπούς κ.ά.) για το «χτίσιμο» δυνατότερων σιαγόνων και ανθεκτικότερων δοντιών. Επισημαίνουν ότι η διατροφή μας θα πρέπει να αποτελείται από ποικιλία τροφών με περιορισμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα αναψυκτικά, ωστόσο ακόμη και σε αυτή την περίπτωση ο δρ Κάρτερ έχει τη λύση: «Εάν θέλουμε πολύ ένα αναψυκτικό τότε καλό θα ήταν να το πιούμε παγωμένο. Τα οξέα που παράγονται από τα βακτήρια που ζουν στη στοματική κοιλότητα αντιδρούν λιγότερο όταν έρχονται σε επαφή με κρύα ποτά με αποτέλεσμα να προκαλούν λιγότερη ζημιά στα δόντια. Αν πάλι το χρησιμοποιήσουμε καλαμάκι, τότε μπορούμε να αποφύγουμε το “πέρασμα” της ζάχαρης από τα δόντια μας».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ


Τρομερή κατολίσθηση .

Δροσερό σπίτι για να ζείς .

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory