Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Κομψά υπνοδωμάτια σε μικρούς χώρους .

Κομψή για Cool Υπνοδωμάτια Σαλόνι
Κομψή για Cool Υπνοδωμάτια Σαλόνι
Κομψή για Cool Υπνοδωμάτια Σαλόνι
Κομψή για Cool Υπνοδωμάτια Σαλόνι
Κομψή για Cool Υπνοδωμάτια Σαλόνι
Κομψή για Cool Υπνοδωμάτια Σαλόνι
Κομψή για Cool Υπνοδωμάτια Σαλόνι
Κομψή για Cool Υπνοδωμάτια Σαλόνι
Κομψή για Cool Υπνοδωμάτια Σαλόνι
Κομψή για Cool Υπνοδωμάτια Σαλόνι

Οδήγηση στα λασπόλουτρα .

Crazy Λασπόλουτρα Ενώ οδήγησης
Crazy Λασπόλουτρα Ενώ οδήγησης
Crazy Λασπόλουτρα Ενώ οδήγησης
Crazy Λασπόλουτρα Ενώ οδήγησης
Crazy Λασπόλουτρα Ενώ οδήγησης
Crazy Λασπόλουτρα Ενώ οδήγησης
Crazy Λασπόλουτρα Ενώ οδήγησης
Crazy Λασπόλουτρα Ενώ οδήγησης
Crazy Λασπόλουτρα Ενώ οδήγησης
Crazy Λασπόλουτρα Ενώ οδήγησης

Το μεγαλύτερο σπήλαιο γύψου στην γή .

Diving in Orda, an amazing underwater cave
Orda, underwater cave
Cave diving Orda, Russia's longest cave
Entrance to Orda Cave
Descending into the Orda Cave
Deep underground and underwater in Orda Cave
Cave diving Russia's Orda Cave
The stunning underwater cave that is Orda

Απαλλαχτείτε απο αυτές τις νοοτροπίες .

10 νοοτροπίες από τις οποίες πρέπει να απαλλαχτείτε (1)

Μήπως χρειάζεστε ψυχική και συναισθηματική αποτοξίνωση; Νιώθετε αγχωμένοι και γεμάτοι από συναισθήματα που δε μπορείτε να διαχειριστείτε; Διαβάστε παρακάτω…
Η αποτοξίνωση σαν έννοια δεν αφορά μονάχα τοξικές ή γαστριμαργικές εξαρτήσεις. Είναι επίσης πολύ πιθανό να χρειάζεστε ή να χρειαστείτε στο μέλλον ψυχική και συναισθηματική αποτοξίνωση. Πώς τη διαχειρίζεται όμως κανείς;
 • 1. Συχνή αργοπορία
Το «φάρμακο» έχει δύο πτυχές: μάθετε να κάνετε καλύτερη διαχείριση του χρόνου σας, και οργανωθείτε καλύτερα, ώστε να μην ψάχνετε για δικαιολογίες της τελευταίας ώρας. Ο σημαντικότερος λόγος για να κόψετε τον… ομφάλιο λώρο με την αργοπορία, είναι ότι είναι αγένεια προς τους άλλους και σας κοστίζει στα μάτια τους. Αν εκείνος ή εκείνη που περιμένετε αργοπορεί συχνά, σταματήστε να περιμένετε! Οριοθετήστε ένα εύθετο χρονικό διάστημα (15 λεπτά) και στη συνέχεια φύγετε, αφήνοντας ένα σημείωμα για το πού θα σας βρει. Έτσι, δεν θα καθορίζετε το πρόγραμμά σας με βάση τους άλλους. Θα εκπλαγείτε από το πόσο σύντομα αυτό θα «διδάξει» τους άλλους.
 • 2. Συχνά νεύρα και ενόχληση
10 νοοτροπίες από τις οποίες πρέπει να απαλλαχτείτε (4)Το να νευριάζετε ή να ενοχλείστε συχνά, είναι ένας πολύ «καλός» τρόπος αυτοτιμωρίας. Σας ανεβάζει την πίεση και τείνει να δημιουργεί αχρείαστα προβλήματα με τους άλλους. Ο θυμός θολώνει την κρίση, και το να ενοχλείστε για ψύλλου πήδημα κάνει δύσκολη τη συναναστροφή σας με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Για να αλλάξετε αυτό το «συνήθειο», χρειάζεται μεγαλύτερη συναισθηματική ωριμότητα. Καταλάβετε ότι ο θυμός σας δε γίνεται αντιληπτός σα δύναμη από τους άλλους, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζεται σαν παιδιάστικη συμπεριφορά. Χάνετε πολύ περισσότερα απ’ όσα κερδίζετε. Περιορίστε -με την καλή έννοια- τις απαιτήσεις σας από τους άλλους. Αφήστε τους να είναι ο εαυτός τους και μην περιμένετε να πηγαίνουν πάντα με τα νερά σας. Το να μετράτε μέχρι το 10 πιάνει, όπως επίσης και το να παίρνετε τρεις βαθιές αναπνοές.
Η γιόγκα, ο διαλογισμός, το tai chi, και άλλες αντίστοιχες «ηρεμιστικές» δραστηριότητες, μπορούν να διδάξουν υπομονή. Η έντονη σωματική δραστηριότητα είναι επίσης καλός τρόπος να «καίει» κανείς τον άχρηστο θυμό. Αν τίποτα από τα παραπάνω δε δουλέψει, δεν είναι καθόλου υποτιμητικό να δείτε έναν ψυχοθεραπευτή ή να γίνετε μέλος μιας ομάδας διαχείρισης θυμού.
 • 3. Αβεβαιότητα για τον αν θα τα καταφέρετε
Η ανασφάλεια και τα συναισθήματα σχετικής ανικανότητας, είναι από τα πλέον αγχωτικά, αλλά μπορούν να αποδειχτούν και χρησιμότατα. Ψάξτε κατά πόσο είστε στ’ αλήθεια απροετοίμαστοι για την «αποστολή» που ακολουθεί. Μη φοβηθείτε να ρωτήσετε ή και να ζητήσετε βοήθεια. Δεν είναι ντροπή να είσαι αρχάριος σε κάτι, ακόμα κι αν είσαι εξπέρ σε άλλους τομείς. Αν δεν προσπαθήσεις να το «παίξεις» καλύτερος απ’ ό,τι είσαι, θα πάρεις και μεγαλύτερη βοήθεια από τους άλλους. Κάντε το αργά, και επιτρέψετε στον εαυτό σας να μάθει στην πορεία του χρόνου. Πάνω απ’ όλα, υποστηρίξτε ο ίδιος τον εαυτό σας και μην τον υποβάλετε στην πλέον σκληρή εσωτερική κριτική.
 • 4. Υπερφόρτωση με εργασία
Συχνά το να φορτώνεστε «βαρύ φορτίο» μπορεί να είναι δείγμα μεγαλείου -μεγάλη εκτίμηση των δυνατοτήτων σας- ή δείγμα ότι προσπαθείτε να ελέγξετε μια κατάσταση. Μειώστε τις προσδοκίες από τις δραστηριότητες που εξαρτώνται αποκλειστικά από σας, και αφήστε τους άλλους να σας βοηθήσουν με τον τρόπο τους. Μακροπρόθεσμα, το να είστε ομαδικός παίκτης είναι πιο αποτελεσματικό από το να προσπαθείτε να κάνετε τον «άνθρωπο-ορχήστρα».
 • 5. Έλλειψη χρόνου για χαλάρωση
Πρόκειται για πρόβλημα που συνδέεται με το να φορτώνεστε υπερβολικά πολλές δραστηριότητες. Ίσως είναι και δείγμα ότι τον ίδιο σας τον εαυτό, τον βάζετε τελευταίο στις προτεραιότητές σας. Μάθετε να εξασφαλίζετε χρόνο για τον εαυτό σας, για χαλάρωση και παιχνίδι. Αν θέτετε τον προσωπικό σας χρόνο, σα στοιχείο του προγράμματός σας, όπως κάνετε με τις υποχρεώσεις και με τα ραντεβού σας, είναι πιο πιθανό να καταφέρετε να τον βρείτε. Η συμμετοχή σε μια ομάδα που ασχολείται σε σταθερή βάση με μια χαλαρωτική δραστηριότητα, όπως ο χορός ή ο διαλογισμός, είναι επίσης βοηθητική. Ακόμα και το μασάζ ή το μανικιούρ είναι μια ευκαιρία για χαλάρωση.
 • 6. Αίσθημα έντασης
10 νοοτροπίες από τις οποίες πρέπει να απαλλαχτείτε (2)
Αν έχετε πολύ άγχος, μπορεί να χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια. Το άγχος και οι κρίσεις πανικού είναι από τα ευκολότερα πράγματα που μπορούν να λυθούν με μερικές συμβουλευτικές συνεδρίες. Ίσως να σκέφτεστε συνεχώς αρνητικά, γεγονός που σας δημιουργεί άγχος για τα πάντα. Γι’ αυτό προσπαθήστε να σκέφτεστε θετικά και αισιόδοξα. Μάθετε να αναπνέετε βαθιά από το διάφραγμά σας, όταν νιώθετε άγχος, καθώς αυτό επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και ηρεμεί.
 • 7. Απαισιοδοξία
Η αρνητική στάση είναι αποτέλεσμα της αρνητικής οπτικής των πραγμάτων και της αρνητικής συμπεριφοράς που πιθανόν μάθατε στην παιδική σας ηλικία. Υπάρχουν πολλά βιβλία αυτοβοήθειας που θα σας καθοδηγήσουν στο να αλλάξετε τη φύση της προσέγγισής σας στη ζωή. Τεχνικές όπως ο διαλογισμός η συζήτηση, αλλά και ο καθορισμός μικρών στόχων κάθε μέρα, θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε οπτική.
 • 8. Αναστατώνεστε από τις διαφωνίες σας με τους άλλους
Όλες οι διαφωνίες είναι δυσάρεστες. Το «κλειδί» είναι να μειώσετε τον αριθμό των συγκρούσεων στη ζωή σας. Πολλές από τις παραπάνω τεχνικές, όπως ο έλεγχος και η θετική αυτοκριτική, θα συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεών σας με τους άλλους. Επιπλέον, μπορείτε να μάθετε καλύτερες κοινωνικές τεχνικές, όπως η ενεργητική ακρόαση, η θετική άποψη, η διαπραγμάτευση και η ξεκάθαρη επικοινωνία, που θα εξαλείψουν τις πηγές των συγκρούσεων. Μάθετε να ακούτε τους άλλους (ακόμα και όταν δεν συμφωνείτε μαζί τους) και πριν μιλήσετε, σκεφτείτε πώς τα λόγια σας μπορεί να ακουστούν στο άλλο άτομο. Αντιμετωπίστε τους άλλους, όπως θα θέλατε να σας φέρονται κι εκείνοι και το πιο σημαντικό, σταματήστε και σκεφτείτε πριν πείτε κάτι σε κάποιον άλλον.

 • 9. Εξαντλείστε και συχνά ξεσπάτε
10 νοοτροπίες από τις οποίες πρέπει να απαλλαχτείτε (3)
Το να εξαντλείστε και να ξεσπάτε, είναι το αποτέλεσμα του να έχετε «πλημμυρίσει» από συναισθήματα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι περισσότεροι από μας μπορούμε να διαχειριστούμε μικρά ποσά απογοήτευσης και συναισθημάτων, αλλά όταν χάνουμε τον έλεγχο και το κίνητρο, νιώθουμε εξάντληση. Μάθετε να εκτιμάτε κάθε μικρό επίτευγμα και να επιδιώκετε την εκτίμηση των άλλων όταν τη χρειάζεστε.
 • 10. Αίσθημα μοναξιάς
Η μοναξιά δεν οφείλεται πάντα στο ότι είμαστε μόνοι, αλλά περισσότερο από συναισθήματα που παρεξηγούνται ή δεν αξιολογούνται σωστά. Οι άνθρωποι απομονώνονται συχνά από μόνοι τους, επειδή αισθάνονται ανεπαρκείς σε κοινωνικές καταστάσεις. Εκτιμήστε τους φίλους που έχετε και κάντε νέους φίλους, παρακολουθώντας συνεδρίες όπου μπορείτε να εργαστείτε ομαδικά. Αυτό θα σας απαλλάξει από το στρες που μπορεί να έχετε όταν βρίσκεστε με άλλους και θα δημιουργήσει κάτι κοινό μαζί τους.
Προσπαθήστε να μην σπαταλάτε πολύ χρόνο στον υπολογιστή σας, καθώς πολλές δραστηριότητες μεγεθύνουν τη μοναξιά. Βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε χρόνο για να βλέπετε τους φίλους σας και αν δεν έχετε φίλους, χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να συμμετέχετε σε μια ομάδα (για παράδειγμα σε μια ομάδα φίλων του βιβλίου ή σε μια αθλητική ομάδα), που θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε νέους φίλους.
Πηγή: clickatlife.gr


6 λόγοι για να μειώσετε τον καφέ .


Μπορεί να τον θεωρείτε απολαυστικό το πρωί ή το μεσημέρι μετά το φαγητό, μπορεί να σας δροσίζει και να σας ξυπνάει. Ο καφές όμως, εξαιτίας της καφεΐνης που περιέχει, μπορεί να αποδειχθεί βλαβερός για την υγεία, ιδιαίτερα όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Δείτε γιατί…
Το δραστικό συστατικό του καφέ στο οποίο οφείλονται οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητές του, είναι η καφεΐνη, που δρα ως ψυχοδιεγερτετικό φάρμακο και συγχρόνως διαθέτει ήπιες καρδιοτονωτικές και διουρητικές ιδιότητες.
Η καφεΐνη είναι επίσης ένα… φυσικό εντομοκτόνο που υπάρχει στα φυτά για να τα προστατεύει από τα έντομα, εδώ και χιλιάδες χρόνια! Και η καφεΐνη στην κούπα σας, θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερη χρήση κατά των εντόμων, παρά για να σας ξυπνάει το πρωί.
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μειώσετε την κατανάλωση καφεΐνης…
 • 1. Η καφεΐνη πρωτοχρησιμοποποιήθηκε ως δηλητήριο
Εδώ και εκατομμύρια χρόνια, τα φυτά αναπτύσσουν διάφορες ισχυρές ενώσεις για να σταματήσουν τα έντομα από το να τους επιτίθενται. Πολλά φυτά είναι εξαιρετικά δηλητηριώδη ή μη βρώσιμα, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Άλλα παραδείγματα με ελαφρώς τοξικές ουσίες, είναι το οξαλικό οξύ στα πράσινα λαχανικά και η καψαϊκίνη σε πιπεριές τσίλι. Αν σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι καταναλώνουμε 12.000 τόνους καφέ το χρόνο, τα δηλητηριώδη συστατικά στα λοιπά τρόφιμα, είναι πολύ λιγότερα. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγουμε την καφεΐνη.
 • 2. Η καφεΐνη εξαντλεί τα επινεφρίδια
Ενώ για ένα μικρό έντομο, μια δόση καφεΐνης μπορεί να αποτελέσει αναισθητικό ή ακόμα και να το σκοτώσει, για τον ανθρώπινο οργανισμό αποτελεί «ταρακούνημα». Αυτή η διέγερση είναι που ζητούν πολλοί άνθρωποι για να ξυπνήσουν το πρωί .
Και δεδομένου ότι είναι ακριβώς διέγερση του νευρικού συστήματος και των αδένων, δεν προσφέρει μακροπρόθεσμη ενέργεια. Και έτσι θέλετε κι άλλο μετά. Όταν το κάνετε αυτό όμως, το νευρικό και αδενικό σας σύστημα, ιδιαίτερα τα επινεφρίδια, εξαντλούνται.
 • 3. Η καφεΐνη είναι εθιστική
6 λόγοι για να μειώσετε τον καφέ (2)Το γεγονός ότι μπορεί να νιώθετε συμπτώματα στέρησης καφεΐνης, είναι μια προφανής ένδειξη εθισμού. Και καλό είναι να μην είστε εθισμένοι σε τίποτα. Ίσως νομίζετε ότι δεν πίνετε τόσο καφέ, ώστε να εθιστείτε σε αυτόν, αλλά η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να ισχύει και το αντίθετο. Μελέτες στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins School of Medicine, έδειξαν ότι η χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση καφεΐνης (μόλις ένα μικρό φλιτζάνι καφέ την ημέρα) μπορεί να παράγει γρήγορα συμπτώματα στέρησης.
 • 4. Η καφεΐνη συνδυάζεται συχνά με τη ζάχαρη
Οι ωμοί κόκκοι καφέ από μόνοι τους, δεν έχουν καλή γεύση κι έτσι πολλοί συνηθίζουν να προσθέτουν ζάχαρη ή κάποιο τεχνητό χημικό με γλυκιά γεύση, που είναι γνωστό πόσο βλάπτουν την υγεία και δεν έχουν μικροθρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες ή μέταλλα. Επίσης, έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που τελικά οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους.
 • 5. Η τοξικότητα της καφεΐνης έχει συνδεθεί με πολλά κακά
Τα παραπάνω τέσσερα σημεία είναι λίγο πολύ γνωστά. Η τοξικότητα της καφεΐνης όμως δεν είναι και τόσο γνωστή στους περισσότερους. Κι όμως, η καφεΐνη έχει συνδεθεί, σύμφωνα με μελέτες, με πολλές αρνητικές καταστάσεις όπως η καρδιακή αρρυθμία, η αϋπνία, η ψύχωση, η ανορεξία, οι πονοκέφαλοι, η νευρικότητα, η ευερεθιστότητα, η κατάθλιψη κ.ά.
 • 6. Η καφεΐνη χρησιμοποιείται ως εντομοκτόνο
6 λόγοι για να μειώσετε τον καφέ (3)
Πριν από πάνω από 20 χρόνια, ο James Nathanson, επίκουρος καθηγητής νευρολογίας στο Harvard Medical School, ανέφερε στο περιοδικό Science αυτή τη σημαντική λειτουργία της καφεΐνης. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η καφεΐνη σε συνδυασμό με άλλα εντομοκτόνα, αυξάνει την ισχύ τους. Σε ένα πείραμα, μια μικρή δόση καφεΐνης, αύξησε τη δραστικότητα γνωστών φυτοφαρμάκων κατά 10 φορές. Η καφεΐνη φαίνεται να το καταφέρνει αυτό καταστέλλοντας ορισμένα ένζυμα στο νευρικό σύστημα των εντόμων. Στον άνθρωπο, η καφεΐνη έχει χαρακτηριστεί από πολλούς επιστήμονες ως μια νευροτοξίνη. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα δεν είναι «καλή» για τα νεύρα σας.
 • Υπάρχουν και χειρότερες επιλογές
Εάν πρέπει να διαλέξετε κάτι, η καφεΐνη είναι σίγουρα καλύτερη από το αλκοόλ, τη νικοτίνη, ή τα ναρκωτικά. Επίσης, η καφεΐνη, αποτελεί συστατικό σε πολλά παυσίπονα, για να αυξήσει την ταχύτητα και την ισχύ τους και το γεγονός αυτό, μειώνει την συνολική χρήση του φαρμάκου.
Ο καφές έχει επίσης μερικά σημαντικά κοινωνικά οφέλη: τα καταστήματα καφέ σε όλο τον κόσμο, εκπληρώνουν μια καθολική επιθυμία να συναναστρεφόμαστε και να μιλάμε και αποτελούν μια μικρή όαση χαλάρωσης.
Θα μπορούσαμε πάντως να επιλέξουμε εναλλακτικές λύσεις με λιγότερη ή καθόλου καφεΐνη, που κάνουν καλό στην υγεία, όπως το πράσινο τσάι, τα ροφήματα από βότανα, οι φυσικοί χυμοί κ.ά.
Πηγή: clickatlife.gr

Βουτιές που πονάνε .

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory