Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Ο άντρας και η θάλασσα


Ο άντρας και η θάλασσα

Η ζωή µε ανοιχτά πανιά 
Oσα θέλετε να γνωρίζετε για τους πιο σηµαντικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες που διασχίζουν το Αιγαίο, τους πρωταγωνιστές και τη φιλοσοφία τους, αλλά και γιατί το Ράλι Αιγαίου και η Aegean Regatta έχουν ανερχόµενο ρόλο στον ελληνικό τουρισµό
Η ιστιοπλοΐα διδάσκει όλες τις ποιότητες στις οποίες ένας άντρας  πρέπει να στοχεύει στη ζωή του. Η Εβίτα Κυριαζή κουβέντιασε µε ηµιεπαγγελµατίες και χοµπίστες ιστιοπλόους και τις κωδικοποίησε. Μιλούν οι ∆ηµήτρης ∆εληγιάννης («Booker Amita Motion»), Κώστας Μάνθος («Cosmote Ερυτος»), Τάκης Στρούζας («Wind Zantino»), Νίκος Κουµνάκης («Μούσµουλο»),  Βαγγέλης Ασήµογλου («Σείριος»), Γιώργος Κυριαζής («Αέρας»).
H AΠΟΔΡΑΣΗ
 «Οταν είσαι επάνω στο σκάφος, τα ξεχνάς όλα: Ποιος σου χρωστάει, πού είναι τα παιδιά σου, τι κάνει η γυναίκα σου, αν η µάνα σου πήρε τα χάπια της, αν οι κότες σου θέλουν νερό, αν οι ντοµάτες σου µεγάλωσαν... Βλέπεις, για παράδειγµα, τη Χίο και ξέρεις ότι είναι η Χίος, αλλά µπορεί να είναι και οποιοδήποτε άλλο µέρος». B.A..
«Αδειάζεις από έγνοιες, ειδικά αν µένεις σε νησί. Γιατί στο νησί, ακόµη και βόλτα να πας σε ένα χωριό, πάλι πάνω στο νησί είσαι. Με την ιστιοπλοΐα φεύγεις µακριά». Γ.Κ.
«Γύρω γύρω είναι η φύση, στη µέση εσύ µε το πλήρωµα, και πρέπει όχι να την αντιπαλέψεις, αλλά να

Tο κύπελλο του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Tο κύπελλο του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης
Θα εκτίθεται για ένα χρόνο - το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αναζητά και άλλους κατάλληλους χώρους


Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 θα εκτεθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και για ένα χρόνο στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Το κύπελλο του Σπύρου Λούη το απέκτησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έναντι του ποσού των 544.000 ευρώ, τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας. Η ανακοίνωση της απόκτησής του συνοδεύτηκε από δέσμευση του Ιδρύματος να καταστήσει το Κύπελλο προσβάσιμο στο κοινό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όταν αυτό ολοκληρωθεί το 2015.

Μετά την αξιολόγηση πιθανών προσωρινών εκθεσιακών χώρων σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι να πληρούν τις προϋποθέσεις της ελεύθερης πρόσβασης για το ευρύ κοινό και της ασφαλούς έκθεσης του κυπέλλου, το Ίδρυμα κατέληξε στην απόφαση να το εκθέσει για ένα χρόνο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών θα υπάρχει ενημερωτικό, οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό.

Καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης του κυπέλλου στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το κύπελλο, μέχρι το 2015, οπότε θα μεταφερθεί μόνιμα για έκθεση στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Η αυστηρώς ακατάλληλη «τσόντα» των Ολυμπιακών



Ο πλανήτης επιχαίρει για την επερχόμενη άφιξη των Ολυμπιακών του 2012. Την ίδια στιγμή ένας «ξενέρωτος» συνασπισμός ακτιβιστριών υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών (End Violence Against Women) κατηγορεί την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του Λονδίνου ότι τελευταία στιγμή απέσυρε τα φυλλάδια με τις (τηλεφωνικές) γραμμές βοήθειας που επρόκειτο να διανεμηθούν και που απευθύνονταν κυρίως σε γυναίκες (και σε αθλήτριες) που πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας, trafficking κ.ο.κ. Προφανώς, οι
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory