Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Οι ιπτάμενες σαύρες της Ασίας .

Οι αιώνιες καταιγίδες της Βενεζουέλας .

Ποτέ μην είσαι σίγουρος .

Τέχνη στην παραλία .

Μόλις μια νιφάδα χιονιού .

Βγάλτε την φθηνά φέτος το καλοκαίρι .


Κάθε χρόνο τα ίδια… “Φεύγουμε για κάμπινγκ. Δεν ξέρετε τι χάνετε”, θα πουν όσοι από την παρέα δηλώνουν αμετανόητοι «φαν» της ελεύθερης κατασκήνωσης, για να εισπράξουν ως απάντηση από τους υπέρμαχους των rooms to let το τρίπτυχο “σεντόνια – ζεστό νερό – τουαλέτα”. Όμως, η κρίση είναι εδώ και η ιδέα του ελεύθερου (και δωρεάν) κάμπινγκ γοητεύει όλο και περισσότερους… Με ολοένα αυξανόμενους οπαδούς, το camping αποτελεί την καλύτερη επιλογή για διακοπές χαμηλού κόστους ενώ προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες ουσιαστικής αναζωογόνησης.
Αυτό που ωστόσο δεν γνωρίζουμε όλοι -ή τουλάχιστον οι υπέρμαχοι της υπαίθριας ζωής- είναι ότι σύμφωνα με τον νόμο (2160/1993) το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η «εγκατάσταση σκηνών ή στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών, και εν γένει κοινόχρηστους χώρους». Ο ίδιος νόμος προβλέπει αυτόφωρο, τρεις μήνες εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης ή/και χρηματική ποινή, καθώς και 150 ευρώ για το πρόστιμο που εισπράττει επιτόπου ο δήμος ή η κοινότητα.
Με αφορμή την οικονομική κρίση, ωστόσο, αλλά και το γεγονός ότι τα οργανωμένα κάμπινγκ είναι λιγοστά στη χώρα, όλο και περισσότεροι ζητούν τη νομιμοποίηση των διακοπών στη φύση. Όπως υποστηρίζουν άλλωστε τα μέλη του Κινήματος για την Ελεύθερη και Υπεύθυνη Κατασκήνωση, ο νόμος αποτελεί αναθεώρηση μεταδικτατορικής διάταξης του 1974, που απαγόρευε την εγκατάσταση σκηνών σε οποιοδήποτε υπαίθριο χώρο, προκειμένου να εκδιωχθούν οι τσιγγάνοι και οι… χίπις.
Σήμερα, πάντως, οι «ελευθερο-κατασκηνωτές» επαφίενται στην καλή θέληση των τοπικών αρχών που πολύ συχνά επιλέγουν να κάνουν τα στραβά μάτια. Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, ωστόσο, η τοπική αυτοδιοίκηση δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους ξενοδόχους και τους καταστηματάρχες να τηρεί πιο αυστηρή στάση απέναντι στους κατασκηνωτές. «Το ελεύθερο κάμπινγκ λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τον τουρισμό σε ξενοδοχεία», τονίζουν από την πλευρά τους οι camper. ‘Άλλωστε, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν θα γεμίσουν ποτέ με τους διωκόμενους ελευθερο-κατασκηνωτές”.
Για τους τολμηρούς λοιπόν των υπαίθριων διακοπών και το με το καλοκαίρι προ των θυρών, ακολουθούν βασικές οδηγίες επιβίωσης κ ειδικού εξοπλισμού που θα χρειαστείτε φτάνοντας στον προορισμό ώστε να στήσετε το προσωρινό σας “εξοχικό”. Επιλέξτε το μέγεθος της σκηνής ανάλογα με τα άτομα που θα φιλοξενήσει υπολογίζοντας παράλληλα την ανάγκη σας για extra χώρο αποθήκευσης. Όλες οι σκηνές συνοδεύονται από εύκολες οδηγίες και εξαρτήματα για το στήσιμο. Είναι χρήσιμο να προμηθευτείτε ανταλλακτικά πασαλάκια και εντατήρες για ισχυρότερο δέσιμο σε ανώμαλο έδαφος, καθώς και πλαστικό δάπεδο για πρόσθετη ενίσχυση στον πάτο και την είσοδο. Δώστε προσοχή στον επαρκή εξαερισμό της σκηνής και επιλέξετε διπλό εξωτερικό ύφασμα που διαθέτει αδιαβροχοποίηση και αντηλιακή προστασία.
Για τον πιο ανέμελο ύπνο στην αγκαλιά της φύσης, θα χρειαστείτε ένα ανθεκτικό υπνόσακο με γερό φερμουάρ και πρακτικό σάκο μεταφοράς ,και οπωσδήποτε ένα λεπτό υπόστρωμα που απορροφά την υγρασία του εδάφους και μεγιστοποιεί την άνεση. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείστε ως υπόστρωμα ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης.
Για τη συντήρηση υγρών και τροφίμων θα χρειαστείτε θερμός και φορητό ψυγείο που διατηρεί με παγοκύστες τη θερμοκρασία εώς και τρεις ημέρες ή τροφοδοτείται από την μπαταρία του αυτοκινήτου για κατασκήνωση μεγαλύτερης διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να αποθηκεύετε τα τρόφιμα σε σκιερό μέρος Για να μη στερηθείτε το αλό φαγητό, προμηθευτείτε μια ψησταριά με λειτουργία κάρβουνου ή τις εύχρηστες ψησταριές μιας χρήσης.
Καλές και Φυσικές Διακοπές!

Η μπύρα στην διατροφή μας .


Απολαυστικές, δροσιστικές και για κάποιους ιδανική«παρέα» του φαγητού, της διασκέδασης ή της χαλάρωσης για μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ.Ξανθές, μαύρες ή κόκκινες είναι μέρος της ζωής μας από πολύ παλιά. Το 4000 π.Χ. οι Σουμέριοι παρήγαγαν τεράστιες ποσότητες ζύθου και μάλλον ήταν οι πρώτοι. Κάπου στο 2000 π.Χ. οι Βαβυλώνιοι και οι Κινέζοι φτιάχνουν μπύρες με διαφορετική περιεκτικότητα αλκοόλης και διαφορετικά χρώματα, ενώ τότε εμφανίζεται για πρώτη φορά, η διαυγής μπύρα. Ο Ιπποκράτης γράφει για τις ευεργετικές της ιδιότητες στην υγεία και οι Ρωμαίοι την βαπτίζουν μπύρα από το «bibere» (=πίνω στα λατινικά). Αναφορές στον ζύθο έγιναν επίσης, από τους Αιγύπτιους, τους Αζτέκους και τους Γαλάτες. 

Τα βασικά συστατικά της μπύρας είναι το νερό, η μαγιά, ο λυκίσκος και η βύνη κριθαριού ή κάποιου άλλου δημητριακού, όπως η σίκαλη και το ρύζι, ανάλογα με τη χώρα προέλευσής της. Συχνά οι μπύρες είναι αρωματισμένες με κάποιο μπαχαρικό ή φρούτο. 

Πρώτο στάδιο είναι η βυνοποίηση του κριθαριού και η ενεργοποίηση των ενζύμων. Στη συνέχεια, όλα αυτά αναμιγνύονται με νερό και τα ενεργοποιημένα ένζυμα διασπούν το άμυλο της βύνης προς σάκχαρα. Μετά  προστίθεται ο λυκίσκος και τέλος η μαγιά, όπου με την αλκοολική ζύμωση θα παραχθεί αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα.

Η πλούσια περιεκτικότητά της σε νερό (93%), χαμηλή συγχρόνως σε αλκοόλη (περίπου 4%), την καθιστά ιδανικό ενυδατικό ποτό για τον οργανισμό. Η σημασία της επαρκούς ενυδάτωσης τώρα το καλοκαίρι είναι τεράτιας σημασίας για το σώμα. Οι υπερβολές ωστόσο πρέπει να αποφεύγονται, αφού η υπερκατανάλωση αλκοολούχων ποτών μπορεί να εντείνει την αφυδάτωση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ορίσει την ήπια κατανάλωση μπύρας (1 ποτήρι για τις γυναίκες και 2 για τους άντρες, ημερησίως) ως ευεργετική για την υγεία. Έρευνες υποστηρίζουν πως η ήπια κατανάλωση αλκοόλης μπίρας καθημερινά, μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις ως προς την λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων, την ευαισθησία στην ινσουλίνη, την υγεία των οστών, τη λάμψη και την υγεία των μαλλιών και του δέρματος, καθώς επίσης και τη μείωση του σωματικού βάρους.

Από την λεπτομερή ανάλυση που ακολουθεί, αξίζει να σημειωθεί πως η μπύρα συγκρινόμενη με άλλα αλκοολούχα ποτά, προσδίδει λιγότερες θερμίδες ανά μερίδα και περισσότερο νερό. Αξιοσημείωτη είναι η περιεκτικότητά της σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β6, νιασίνη και ριβοφλαβίνη, λόγω φυσικά της παρουσίας των δημητριακών. 

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συνυπάρχουν σε συστήματα συνενζύμων απαραίτητα για την απελευθέρωση ενέργειας από λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και αλκοόλες. 

Αναλυτικά, η ριβοφλαβίνη εμπλέκεται στα συνένζυμα που είναι απαραίτητα για τη μετατροπή των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων σε ενέργεια. Είναι χρήσιμη για τα σκασμένα χείλη και άλλα δερματικά προβλήματα, ενώ η έλλειψή της προκαλεί πληγές και ερεθισμό στα χείλη, λιπαρό δέρμα γύρω από τη μύτη, κάψιμο και ερεθισμό των ματιών.

Η νιασίνη μπορεί να παραχθεί και στο σώμα με τη χρήση τρυπτοφάνης, Β1, Β6 και βιοτίνης. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για στους ηλικιωμένους, διότι βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας της μνήμης. 

Το παντοθενικό οξύ συμμετέχει στη λειτουργία των επινεφριδίων και το σχηματισμό αντισωμάτων. Είναι μέρος του συνενζύμου Α, το οποίο κατέχει σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση ενέργειας από τα θερμιδογόνα συστατικά των τροφίμων. Η κόπωση, η κεφαλαλγία, η ζαλάδα και η μυϊκή αδυναμία σχετίζονται κατά γενικό κανόνα με μικρές ελλείψεις σε βιταμίνη Β5. 
Η Β6 συμμετέχει στη μετατροπή των απαραίτητων λιπαρών οξέων σε προσταγλανδίνες, οι οποίες βοηθούν στη ρύθμιση της ισορροπίας των ορμονών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της κατάθλιψης που σχετίζεται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS), ενώ συγχρόνως, βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων των υγρών του σώματος, παρεμβαίνοντας στην ισορροπία καλίου/νατρίου. 

Παρατηρούμε πως η μπύρα περιέχει και φυλλικό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του DNA και την κυτταρική διαίρεση. Ελλείψεις εμφανίζονται συνήθως στους ηλικιωμένους, τους αλκοολικούς και τις μέλλουσες μητέρες. Η χαμηλή πρόσληψη φυλλικού οξέος μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης στο αίμα, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού.

Τέλος, η χολίνη, αν και δεν ανήκει στο συμπλεγμα των βιταμινών Β, ανήκει στους παράγοντες του συμπλέγματος. Αποτελεί μέρος του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη, που είναι ζωτικής σημασίας για τη μετάδοση της νευρικής ώσης και διεγείρει την παραγωγή λεκιθίνης. 

Συνεχίζοντας την ανάλυση ως προς τα μέταλλα που περιέχονται στη μπύρα, παρατηρούμευψηλά ποσοστά μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου και καλίου. Συγκεκριμένα, το μαγνήσιο είναι συμπαράγοντας στις αντιδράσεις απελευθέρωσης ενέργειας. Είναι επίσης απαραίτητο για τη σύνθεση του RNA και την αντιγραφή του DNA. Και επιπλέον, είναι σημαντικό για τη λειτουργία των νεύρων και των μυών, συμπεριλαμβανομένου και του καρδιακού μυ. 

Περισσότερο από το 65% της ποσότητας του μαγνησίου στο σώμα μας βρίσκεται στα οστά, όπου μαζί με το ασβέστιο και το φώσφορο βοηθούν στο σχηματισμό και την ανθεκτικότητά τους. Ο φώσφορος συμμετέχει επίσης στην δημιουργία των νουκλεϊκών οξέων, στην ανάπτυξη μυϊκού ιστού και στην διατήρηση της οσμωτικής πίεσης και της οξεο-βασικής ισορροπίας του αίματος. 

Παράλληλα, το υψηλό ποσοστό καλίου που βρίσκεται στη μπύρα, το οποίο είναι και ο κύριος ρυθμιστής της οξεο-βασικής ισορροπίας, συνεισφέρει και στη μεταφορά νευρικών ερεθισμάτων, στον έλεγχο της μυϊκής συσταλτικότητας και στην διατήρηση της αρτηριακής πίεσης. 

Ολοκληρώνοντας την ανάλυση, είναι απαραίτητο να αναφερθεί και η αντιοξειδωτική δράση της μπύρας, λόγω του σεληνίου και των φλαβονοειδών. Το σελήνιο, δομικό συστατικό των σεληνιο-πρωτεινών οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύουν τις μεμβράνες των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, συμμετέχουν στην παραγωγή δραστικής μορφής της θυρεοειδικής ορμόνης και στη δημιουργία και επιδιόρθωση του DNA. Όλα αυτά, σχετίζονται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων και, φυσικά, γήρανσης του δέρματος.

Επομένως, για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή η μπύρα είναι μέρος της παρέας, μπορούμε χωρίς τύψεις να απολαμβάνουμε τις ευεργετικές της ιδιότητες καθημερινά, επιλέγοντας την μπύρα που μας ταιριάζει.


Πωλείται πόλη στις ΗΠΑ με 2 κατοίκους .


Η μικρή αμερικανική πόλη Γκάριοουεν στην Μοντάνα, ίσως η μικρότερη των ΗΠΑ, αφού έχει μόνο δύο κατοίκους, πωλείται σε δημοπρασία, που θα γίνει στις 15 Αυγούστου, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Γουίλιαμς & Γουίλιαμς.
Η πόλη έχει έκταση μόλις τρία εκτάρια και βρίσκεται στο σημείο της θρυλικής μάχης του Λιτλ Μπιγκ Χορν, όπου ο στρατηγός Κάστερ αντιμετώπισε το 1876 τους ινδιάνους των φυλών Τσεγιέν και Σιού, με αρχηγό τον Καθιστό Ταύρο. Η μάχη έληξε με τη νίκη των Ινδιάνων και το θάνατο του αμερικανού στρατηγού και αποτέλεσε αγαπημένο θέμα της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου. Χαρακτηριστική είναι η ταινία «Little Big Man» του Άρθουρ Πεν με τον Ντάστιν Χόφμαν, το 1970.
Η πόλη διαθέτει, εκτός από αρκετά σπίτια, ταχυδρομείο, ταχυφαγείο, ένα κατάστημα κι ένα μπακάλικο. Τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας είναι τα 250.000 δολάρια. Για το ίδιο ποσό θα δημοπρατηθούν και τα προσωπικά αντικείμενα της χήρας του Κάστερ.
[via]
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory