Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Ανακαλύψεις στις αρχές του αιώνα .

Αποδράσεις .

Ενδιαφέρουσες θέσεις παρκαρίσματος ποδηλάτων .

Τέχνη με βιβλία .

0025 Η χειρουργική επέμβαση βιβλίο συγγραφέας
0036 Η χειρουργική επέμβαση βιβλίο συγγραφέας
0047 Η χειρουργική επέμβαση βιβλίο συγγραφέας
0056 Η χειρουργική επέμβαση βιβλίο συγγραφέας
0066 600x400 Η χειρουργική επέμβαση βιβλίο συγγραφέας
0077 600x400 Η χειρουργική επέμβαση βιβλίο συγγραφέας
0087 600x400 Η χειρουργική επέμβαση βιβλίο συγγραφέας
0097 Το βιβλίο συγγραφέας χειρουργική επέμβαση
0107 Η χειρουργική επέμβαση βιβλίο συγγραφέας

Διάσημες πόρνες .


Ασπασία

Τα διάσημα prostitutes01 πιο διάσημα πόρνες

 Calamity Jane

Τα διάσημα prostitutes03 πιο διάσημα πόρνες

Sally Salisbury

Τα διάσημα prostitutes04 πιο διάσημα πόρνες

Marilyn Monroe

Τα διάσημα prostitutes05 πιο διάσημα πόρνες

Nell Gwyn

Τα διάσημα prostitutes08 πιο διάσημα πόρνες

Raquel Welch

Τα διάσημα prostitutes06 πιο διάσημα πόρνες

Κοιμάμαι με το μωρό μου .

Πως να κάνεις οικονομία στο καύσιμο .

Βενζίνη

Μην περιμένεις να κάνεις οικονομία σε καύσιμα και να μειώσεις τους ρύπους αγοράζοντας απλά ένα αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας. Η οικονομία ξεκινά από σένα τον ίδιο, αρκεί να ακολουθήσεις μερικούς πολύ απλούς κανόνες – που ίσως δεν ακολουθούσες μέχρι τώρα.
 • Κανόνας 1ος: Οδηγούμε με σωστή ταχύτητα.
Ο βασικότερος παράγων στην οικονομία καυσίμου. Ο κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει ποια είναι η ταχύτητα ‘’ταξιδιού’’ του αυτοκινήτου του, αλλά σε γενικές γραμμές είναι τα χιλιόμετρα που έχει το αυτοκίνητο όταν κινείται με την πιο μεγάλη σχέση στο κιβώτιο και 3-4 χιλιάδες στροφές στο στροφόμετρο. Μπορεί να αργήσουμε λίγο να φτάσουμε στο προορισμό μας, (σε ταξίδια εκτός πόλεως) αλλά 15 χλμ περισσότερα στο ταχύμετρο μπορεί να σημαίνουν 2 ευρώ στα 100χλμ περισσότερη κατανάλωση. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται επειδή η τριβή του αυτοκινήτου με τον αέρα που το περιβάλλει αυξάνεται εκθετικά όσο πιο γρήγορα οδηγούμε. Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε περισσότερο καύσιμο για να ‘’περάσουμε’’ το αυτοκίνητό μας από τον ολοένα και πιο πυκνό αέρα.
Εξοικονόμηση: Έως και 2.5 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.
 • Κανόνας 2ος: Οδηγούμε ήρεμα και στρωτά.
Πράγμα που σημαίνει πως αποφεύγουμε απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα και γενικά την νευρική οδήγηση. Δευτερευόντως, εκτός από καύσιμο γλιτώνουμε τόσο εμάς όσο και τους γύρω οδηγούς από άγχος και πιθανά ατυχήματα. Όταν φέρουμε το αυτοκίνητό μας στην ταχύτητα ταξιδιού (ανάλογα το δρόμο και το είδος του αυτοκινήτου) με την μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο, προσπαθούμε να την διατηρήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του σε στροφές και ευθείες. Η τεχνική αυτή εκτός από οικονομία καυσίμου μας κάνει καλύτερους οδηγούς μια και μαθαίνουμε να κρατάμε σωστές αποστάσεις από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα ενώ παράλληλα “φροντίζουμε” όλα τα μέρη του αυτοκινήτου όπως λάστιχα, φρένα και σύστημα μετάδοσης.
Εξοικονόμηση: Έως και 1.5 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.
 • Κανόνας 3ος: Μειώνουμε την οπισθέλκουσα.
Το αυτοκίνητο γενικά -ιδιαίτερα τα αγαπητά στους περισσότερους από εμάς SUV- είναι τις περισσότερες φορές ένας ‘’τοίχος’’ αεροδυναμικής. Αυτό μεταφράζεται στο ότι σε ταχύτητες ταξιδιού, παραπάνω από το 40% της δύναμης του κινητήρα, συνεπώς και το αντίστοιχο καύσιμο, απαιτείται για να ‘’νικήσουμε’’ την οπισθέλκουσα (την αντίσταση του αέρα) και να προχωρήσουμε εμπρός. Προσέχουμε λοιπόν να μην έχουμε πράγματα στη σχάρα της οροφής του αυτοκινήτου όταν δεν είναι απαραίτητο και μπορούν να χωρέσουν στο πίσω κάθισμα ή στο χώρο αποσκευών. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά πρέπει να αφαιρούμε ακόμα και τη σχάρα άμα δεν σκοπεύουμε να βάλουμε κάτι επάνω.
Εξοικονόμηση: Μη μετρήσιμη (αλλά σημαντική).
 • Κανόνας 4ος: Λέμε όχι στις ‘’special’’ βενζίνες.
Εκτός αν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος, δε χρειάζεται να χρησιμοποιούμε βενζίνες πολλών οκτανίων επειδή οι διαφημίσεις μας βομβαρδίζουν για δήθεν καλύτερες επιδόσεις και μακροβιότερους κινητήρες. Πρόκειται σαφώς για τρικ του marketing. Σε απλή οδήγηση κανένας μα κανένας δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά. Η απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων είναι το προδιαγραφόμενο καύσιμο για 99% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα από τον κατασκευαστή τους. Να μην ξεχνάμε ότι ακόμα και τα supercars κινούνται και αποδίδουν μια χαρά με απλή βενζίνη πρατηρίου!!
Εξοικονόμηση: Εως και 0.3 ευρώ ανά λίτρο.
 • Κανόνας 5ος: Δεν οδηγούμε ποτέ με κρύο κινητήρα.
Όλοι οι κινητήρες απαιτούν μια μικρή προθέρμανση προκειμένου να αποδώσουν την μέγιστη ιπποδύναμη στις ανάλογες στροφές περιστροφής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένας κρύος κινητήρας να καταναλώνει 10 -15% περισσότερο καύσιμο για να αποδώσει τα μέγιστα. Προσπαθούμε λοιπόν να ‘ζεσταίνουμε’ 2 με 3 λεπτά τον κινητήρα του αυτοκινήτου, πάντα εν κινήσει αλλά με χαμηλές στροφές, ακόμα και αν πρόκειται για μια μικρή διαδρομή μέσα στην πόλη. Έτσι όχι μόνο εξοικονομούμε λεφτά από τη βενζίνη αλλά προσέχουμε και το περιβάλλον λόγω του ότι τα αυτοκίνητα δεν κάνουν καλή καύση του καυσίμου όταν είναι κρύα.
Εξοικονόμηση: Έως και 2 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.
 • Κανόνας 6ος: Πάντα τα ελαστικά μας είναι σωστά φουσκωμένα.
Οταν η πίεση των ελαστικών μας είναι 0.6 με 1 bar λιγότερη, αυτό μπορεί να σημαίνει έως και 15 λιγότερα χιλιόμετρα με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ! Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Εκτός από μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, τα σωστά φουσκωμένα ελαστικά φρενάρουν καλύτερα, συμπεριφέρονται καλύτερα και δεν ζεσταίνονται τόσο όσο τα ξεφουσκωμένα, συνεπώς δεν φθείρονται πολύ. Ελέγχουμε λοιπόν τουλάχιστον μία φορά τον μήνα την πίεση των ελαστικών, πάντα όταν είναι κρύα και πάντα για την τιμή που ορίζει ο κατασκευαστής και όχι ο εκάστοτε …γκαραζιέρης ή βενζινάς.
Εξοικονόμηση: Έως και 0.5 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.
 • Κανόνας 7ος: Χρησιμοποιούμε ελαστικά χαμηλής κατανάλωσης.
Η αντίσταση των ελαστικών μπορεί να “συνεισφέρει” κατά πολύ στην κατανάλωση του αυτοκινήτου. Οι κατασκευαστές ελαστικών προσπαθούν τα τελευταία 5 χρόνια να σχεδιάσουν νέα ελαστικά πολύ χαμηλής τριβής. Συνήθως έχουν την ίδια τιμή με τα απλά ελαστικά αλλά μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και 100 ευρώ σε ένα χρόνο όταν αντικαταστήσουν ένα φθαρμένο.
Εξοικονόμηση: Έως και 0,8 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.
 • Κανόνας 8ος: Όχι ρελαντί για πολύ ώρα.
Όταν είμαστε σταματημένοι, αλλά με την μηχανή να λειτουργεί, έχουμε κατανάλωση αν και με μηδενικά χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε ένα τζιπάκι με μοτέρ 3 λίτρων και είμαστε σταματημένοι για 10 μόλις λεπτά με την μηχανή σε λειτουργία, καταναλώνουμε περίπου μισό λίτρο καυσίμου χωρίς κανένα λόγο! Ένας απλός κανόνας λοιπόν είναι να σβήνουμε τον κινητήρα του αυτοκινήτου αν πιστεύουμε ότι θα μείνουμε ακίνητοι για πάνω από μισό λεπτό, είτε είμαστε σε φανάρι είτε περιμένουμε παρκαρισμένοι.
Εξοικονόμηση: Εως και μισό λίτρο καυσίμου ανά 10 λεπτά.
Πηγή: MensLounge.gr

Καλοκαιρινοί μύθοι .

Καλοκαιρινοί μύθοι (2)

Ψάχνετε τις απαντήσεις για «μύθους» που «κουβαλούν» πολλές καλοκαιρινές τροφές; Είμαστε εδώ για να τους καταρρίψουμε και να λύσουμε τις απορίες σας!
Υπάρχουν διαδεδομένες απόψεις σχετικά με διάφορες τροφές και επίμονοι «μύθοι», που φαίνεται να κρατούν καλά. Για να είστε πραγματικά υγιείς αυτό το καλοκαίρι, αποκαταστήστε την κοινή λογική και ξεπεράστε τους παρακάτω πέντε διατροφικούς μύθους…
 • Μύθος # 1. Το σκόρδο είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό
Η αλήθεια: Το σκόρδο μπορεί να μας προστατεύει από το… μάτιασμα, αλλά σίγουρα δεν διώχνει τα κουνούπια. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, εξέτασαν αυτή τη θεωρία, χωρίς επιτυχία, αν και υποστήριξαν ότι ίσως οι συμμετέχοντες δεν είχε φάει αρκετό σκόρδο για να φανούν κάποια αποτελέσματα.
 • Μύθος # 2: Το να κάνουμε κοιλιακούς είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά
Καλοκαιρινοί μύθοι (3)
Η αλήθεια: Οι ασκήσεις κοιλιακών, μπορεί να βοηθούν στην ενδυνάμωση της κοιλιάς σας, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος για ένα επίπεδο στομάχι. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως η κινόα, το καστανό ρύζι ή το πλιγούρι, μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν στη μείωση του λίπους της κοιλιάς. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition, τα άτομα που κατανάλωναν 3 μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως (όπως 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης, μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο καφέ ρύζι) την ημέρα, έχασαν περισσότερο βάρος και ειδικότερα, περισσότερο κοιλιακό λίπος από ό, τι εκείνοι που έτρωγαν λιγότερο από το ένα τέταρτο μιας μερίδας.
 • Μύθος # 3: Το καρπούζι είναι νόστιμο, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα θρεπτικό
Η αλήθεια: Αν και το καρπούζι αποτελείται κατά μεγάλο ποσοστό από νερό και είναι χαμηλό σε θερμίδες (μόνο 46 για κάθε γεμάτο φλιτζάνι), είναι ιδιαίτερα θρεπτικό για τον οργανισμό μας. Εκτός από βιταμίνη C (το 20% την ημερήσιων αναγκών μας ανά φλιτζάνι), αυτό το νόστιμο καλοκαιρινό φρούτο, περιέχει λυκοπένιο, το πολύτιμο αντιοξειδωτικό που βρίσκεται και στις ντομάτες και τους δίνει το κόκκινο χρώμα τους, το οποίο συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης ορισμένων μορφών καρκίνου.
 • Μύθος # 4: Τα φρέσκα προϊόντα είναι πιο ακριβά
Καλοκαιρινοί μύθοι (1)
Η Αλήθεια: Τα φρέσκα προϊόντα στη λαϊκή αγορά, δεν είναι ακριβότερα από αυτά στα μανάβικα ή στα σούπερ μάρκετ. Επιπλέον, στις λαϊκές μπορούμε να αγοράσουμε φρεσκότατα εποχικά προϊόντα, ενώ, αν και τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ ανανεώνονται συνεχώς, έχουν μαζευτεί ή κοπεί τουλάχιστον μερικές μέρες νωρίτερα.
 • Μύθος # 5: Τα ωμά τρόφιμα είναι πιο υγιεινά από τα μαγειρεμένα
Οι «οπαδοί» των ωμών τροφίμων ισχυρίζονται ότι η κατανάλωση των τροφών σε ακατέργαστη μορφή, διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, συμπεριλαμβανομένων των ενζύμων που καταστρέφονται στο μαγείρεμα. Υπάρχει βέβαια μια λογική σε αυτό, καθώς το μαγείρεμα μπορεί να καταστρέψει υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, αλλά όμως ευνοεί άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως το λυκοπένιο στις ντομάτες, που το καθιστά καλύτερα απορροφήσιμο.
Επιπλέον, ακόμη κι αν διατηρήσουμε τα ένζυμα, αποφεύγοντας το μαγείρεμα των τροφών, τα περισσότερα από αυτά, θα καταστραφούν ούτως ή άλλως μέσω της πέψης. Αυτό δεν σημαίνει ότι μια δίαιτα ωμοφαγίας είναι κατ’ ανάγκην ανθυγιεινή. Αντίθετα, μια μελέτη του 2005 στο The Journal of Nutrition, διαπίστωσε ότι όσοι ακολουθούσαν μια ωμοφαγική δίαιτα, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες από το γενικό πληθυσμό να παρουσιάσουν υψηλά επίπεδα της «κακής» LDL χοληστερόλης. Από την άλλη πλευρά, το 38% από τα 201 άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη, είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, μιας θρεπτικής ουσίας που είναι σημαντική για την υγεία της καρδιάς.
Πηγή: clickatlife.gr

Πως να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό όταν έχετε παιδιά .


Πολλοί είναι οι γονείς που αναρωτιούνται αν πρέπει να κάνουν χρήση του κλιματιστικού όταν το παιδί είναι στο σπίτι. Οι απόψεις των ειδικών διίστανται για αυτό καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον γιατρό σας και να σας συμβουλέψει.
Ωστόσο διαβάστε μερικές συμβουλές για την ορθή χρήση του κλιματιστικού στο σπίτι.
- Πριν το θέσετε σε λειτουργία απαραιτήτως πρέπει να έχει γίνει καλή συντήρηση.
- Ρυθμίστε τη θερμοκρασία σωστά. Επειδή το μωρό δεν μπορεί να σας πει αν κρυώνει ή αν ζεσταίνεται θα το καταλάβετε από τη δική σας αντοχή στην θερμοκρασία. Τα μεγαλύτερα παιδιά εκφράζονται και αν κρυώνουν το λένε.
- Φροντίστε ο αέρας που βγαίνει να μην «χτυπά» απ” ευθείας στο μωρό ή στο παιδί σας.
- Αφήστε ελαφρώς ένα παράθυρο ανοιχτό ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και μην ξηραίνεται η ατμόσφαιρα.
- Ξεσκονίστε συχνά τα έπιπλα για να μην «κάθεται» η σκόνη και την εισπνέει το μωρό.
[via]
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory