Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Εικόνες καλοκαιριού .

Χαμόγελα .

Επάγγελμα... κερατάς

...Oταν λείπει η γάτα..
Επάγγελμα... κερατάς

Τέσσερις φίλοι συζητούν για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος κερατάς.

-Αναμφισβήτητα ο γιατρός, λέει ο πρώτος. Χειρουργεία, εφημερίες, έκτακτα περιστατικά... όλο λείπει από το σπίτι και ποιος ξέρει τι κάνει η γυναίκα του...

-Εγώ νομίζω ότι είναι ο στρατιωτικός, λέει ο δεύτερος. Μεταθέσεις, αποστολές... Αυτός  λείπει βδομάδες ολόκληρες από το σπίτι του...

-Διαφωνώ. Ο μεγαλύτερος κερατάς είναι ο ναυτικός που λείπει ολόκληρους μήνες... Η γυναίκα του θα κάνει ότι θέλει ανενόχλητη...

Ο τέταρτος, ωστόσο, τους άκουγε αλλά δεν μιλούσε.

-Εσύ τι λες; τον ρωτάνε οι άλλοι τρεις.

-Τι να πω ρε παιδιά, τους απαντά. Εγώ είμαι στρατιωτικός γιατρός του πολεμικού ναυτικού!

Μόνο ένα ποτηράκη .

Περούκες απο νερό .

Επίθεση στα χαμηλά .


Eίναι φυσιολογικό να νιώθεις το στομάχι σου να δένεται κόμπος κάθε φορά που πρέπει να μιλήσεις στο αφεντικό σου ή κατά τη διάρκεια ενός μικρού καβγά με το σύντροφό σου. Το άγχος που συνοδεύει αυτές τις καταστάσεις μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το τελευταίο είναι εξαιρετικά ευάλωτο όχι μόνο στο στρες, αλλά γενικά στα έντονα -θετικά ή αρνητικά- συναισθήματα. Τα καλά νέα: με τα κατάλληλα μέσα μπορείς να αναστρέψεις αυτές τις αρνητικές συνέπειες του άγχους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ο βασικός λόγος για τον οποίο το στρες προκαλεί έντονα γαστρεντερικά συμπτώματα (δυσκοιλιότητα, ναυτία, έλκος κ.ά.) οφείλεται στο γεγονός ότι «το πεπτικό μας σύστημα διαθέτει τους περισσότερους νευρώνες έξω από τον εγκέφαλο. Με αυτήν την έννοια, λοιπόν, θα έλεγε κανείς ότι “σκέφτεται”», τονίζει ο Ιωάννης Κουτρουμπάκης, επίκουρος καθηγητής γαστρεντερολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης. «Κάθε φορά λοιπόν που είμαστε αντιμέτωποι με μία κατάσταση που μας προκαλεί άγχος ή αγωνία, οι περισσότεροι νιώθουμε το στομάχι μας να αντιδρά. Επιπλέον, ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων ενδέχεται να εμφανίσει πιο ακραία συμπτώματα (π.χ. διάρροια) εξαιτίας της έντασης που νιώθει», εξηγεί ο Ι. Κουτρουμπάκης. Ωστόσο, ακόμα και η καθημερινή ρουτίνα μπορεί να μπει εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Σύμφωνα με έρευνες, τα αγχώδη άτομα έχουν τις τριπλάσιε
ς πιθανότητες να υποφέρουν από συχνούς πόνους στην κοιλιά ή το στομάχι. «Ετσι πολλοί γιατροί προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη σχέση ανάμεσα στον εγκέφαλο με τη χορήγηση αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων», λέει ο Ι. Κουτρουμπάκης.
Επιπλέον, οι ειδικοί τονίζουν ότι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αλλά και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου συνδέονται στενά με το στρες εντείνοντας τα συμπτώματά τους.
Μάλιστα, φαίνεται ότι τα άτομα που πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αναγνωρίζουν ότι το άγχος μπορεί να πυροδοτήσει την εκδήλωσή της. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Psychosomatic Research, οι ειδικοί μέτρησαν τα επίπεδα των όξινων υγρών 40 ατόμων που έπασχαν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και χρόνιες καούρες. Κατά τη διάρκεια της μέτρησης ζήτησαν από τα μισά άτομα να ετοιμάσουν μία σύντομη ομιλία και να την εκφωνήσουν σε ένα μικρό κοινό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, ενώ τα επίπεδα των όξινων υγρών παρέμεναν ίδια, τα άτομα που ετοίμασαν την ομιλία ανέφεραν ότι βίωσαν πιο έντονα τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμηνσης. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι ειδικοί διατείνονται ότι το άγχος διεγείρει ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες ενεργοποιούν τους υποδοχείς του πόνου στον οισοφάγο, επομένως μεγιστοποιούν την ενόχληση που νιώθεις.
Χτύπα κάτω από τη μέση
Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές, για να κατευνάσεις το στρες και να βοηθήσεις την κοιλιά σου να δει πιο ήσυχες ημέρες!

Κάνε τις σωστές επιλογές
«Οι πολύ επεξεργασμένες τροφές, που είναι συνήθως πλούσιες σε συντηρητικά, μπορεί να προκαλέσουν δυσπεψία κι εντείνουν τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου», λέει η Γιούλη Φραγκιαδουλάκη, διαιτολόγος-διατροφολόγος. Φρόντισε λοιπόν να:
l Καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (π.χ., φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης), να προτιμάς το άπαχο κρέας και να πίνεις άφθονο νερό.
l Συμπληρώσεις τη διατροφή σου με τροφές ή σκευάσματα πλούσια σε προβιοτικά.
l Αποφεύγεις τα τηγανητά φαγητά.
l Καταναλώνεις 3-5 μικρά γεύματα την ημέρα, ώστε να μην επιβαρύνεις το στομάχι σου.
Μείνε σταθερή
Η κατανάλωση των σωστών τροφών δεν συμβάλλει μόνο στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό. Παράλληλα, σε βοηθά να διατηρήσεις το βάρος σου σε φυσιολογικά επίπεδα, πράγμα που, σύμφωνα με τους ειδικούς, βελτιώνει την εντερική λειτουργία. «Η παχυσαρκία σχετίζεται με διάφορες γαστρεντερικές διαταραχές, όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και ο καρκίνος του οισοφάγου. Η απώλεια βάρους εμποδίζει και προλαμβάνει την εμφάνιση αυτών των προβλημάτων», εξηγεί η Γ. Φραγκιαδουλάκη.
Αλλαξε συνήθειες
Είσαι τύπος που του αρέσει η άνεση του καναπέ; Ηρθε η ώρα να βάλεις τα αθλητικά σου! Ανάμεσα στα πολλαπλά οφέλη της τακτικής άσκησης συγκαταλέγεται και η διατήρηση της ομαλής γαστρεντερικής λειτουργίας. Αρκούν 30 λεπτά ήπιας άσκησης, 3-5 φορές την εβδομάδα, για να καταπολεμήσεις τη δυσκοιλιότητα και τη δυσπεψία. Επίσης, προσπάθησε να περιορίσεις άλλες κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα. Ακόμα και η παθητική έκθεση στον καπνό συνδέεται με καταστάσεις, όπως οι καούρες, η δυσπεψία, ο καρκίνος του οισοφάγου, του παχέος εντέρου και του παγκρέατος.
Κράτα το υπό έλεγχο
Και φυσικά εννοούμε το στρες. «Οι στενές οικογενειακές και φιλικές σχέσεις, η ψυχοθεραπεία ή ένα δημιουργικό χόμπι θα σε βοηθήσουν να το εξαλείψεις», συμβουλεύει η Μαρία Κανδεράκη, συστημική ψυχοθεραπεύτρια.

Ξέρετε ποιό είναι το μεγαλύτερο .....Το µεγαλύτερο κύµα
Το µεγαλύτερο και το πιο άγριο κύµα του κόσµου έχει εντοπιστεί στη Χαβάη και πιο συγκεκριµένα στο νησάκι Μάουι. Είναι 37 µέτρα ψηλό, δηλαδή όσο µια 12όροφη πολυκατοικία, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν αποτελεί έκπληξη για τους ντόπιους, καθώς είναι ένα φαινόµενο που απαντάται κάθε χρόνο και φυσικά προσελκύει δεινούς σέρφερ από όλο τον κόσµο. Με δική τους πρωτοβουλία µάλιστα πήρε το όνοµα  «Jaws», δηλαδή σαγόνια, λόγω της επικινδυνότητάς του, καθώς είναι πολύ πιθανό να τους «καταπιεί» µε τα …σαγόνια του. Όσοι ενδιαφέρεστε, µπορείτε να το συναντήσετε µεταξύ Δεκεµβρίου και Φεβρουαρίου.
Η µεγαλύτερη τεχνητή παραλία
Αν δεν ικανοποιείστε από τις ελληνικές παραλίες (OK, λίγο δύσκολο, έχουµε για ΟΛΑ τα γούστα), µπορείτε να επισκεφτείτε τη µεγαλύτερη τεχνητή παραλία του κόσµου, την Seagaia Ocean Dome, µε 300 µέτρα µήκος και 100 µέτρα πλάτος, στην Ιαπωνία. Μπορεί να φιλοξενήσει µέχρι και 10.000 τουρίστες, ενώ είναι πόλος έλξης για πολλούς αναζητητές του costume-made καλοκαιριού, και όχι άδικα, καθώς είναι πλούσια σε τεχνητή άµµο, τεχνητούς φοίνικες, έχει σταθερή θερµοκρασία τους 30 βαθµούς Κελσίου, ενώ κοσµείται και από ένα µεγάλο ηφαίστειο που πετάει φωτιά κάθε µία ώρα. Σας φαίνεται µακριά η Ιαπωνία; Τέτοιου είδους παραλίες υπάρχουν και στο Μονακό, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Ρότερνταµ.
Ο µεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος
Βρίσκεται στην Αυστραλία και πιο συγκεκριµένα στη Θάλασσα των Κοραλλιών. Το 1981 ανακηρύχθηκε µνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς από την UNESCO, ενώ µέχρι και σήµερα αποτελεί αγαπηµένο προορισµό για πολλούς σέρφερ, αλλά και για όσους κάνουν καταδύσεις. Τα κοράλλια ξεκίνησαν να δηµιουργούνται σταδιακά πριν από 20.000 χρόνια όταν ακόµη η περιοχή ήταν ξηρά και δεν καλυπτόταν από νερό. Καθώς, όµως, η στάθµη της θάλασσας αυξανόταν σταδιακά, τόσο η πεδιάδα βυθιζόταν στα νερά, ώσπου τα κοράλλια άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία. Μια βουτιά ειλικρινά θα σας κόψει την ανάσα.
Το µεγαλύτερο φυσικό spa
Καλώς ήρθατε στο µεγαλύτερο beauty salon του πλανήτη. Η πιο εντυπωσιακή συγκέντρωση θαλάσσιων ορυκτών παρατηρείται στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας, που είναι γεµάτη από τα περίφηµα Dead Sea Minerals. Για αιώνες οι άνθρωποι τα έχουν αξιοποιήσει στον τοµέα της ευεξίας και της αισθητικής, εκµεταλλευόµενοι τις µοναδικές αναζωογονητικές, ενυδατικές, αλλά και θεραπευτικές ιδιότητές τους στην επιδερµίδα. Τα συγκεκριµένα φυσικά ορυκτά περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα ενυδατικών συστατικών σε όλο τον κόσµο, ενώ µπορούν να ρυθµίσουν τα επίπεδα της υγρασίας της επιδερµίδας, αναπληρώνοντας τις απώλειες που σηµειώνονται λόγω ηλικίας, αλλά και τρόπου ζωής. Λοιπόν, τώρα ξέρετε πού να προγραµµατίσετε το επόµενο ταξίδι σας...
 …και το μικρότερο
Το µικρότερο ψάρι του πλανήτη ονοµάζεται Paedocypris progenetica, έχει µήκος λιγότερο από8 χιλιοστάκαι ζει στα όξινα νερά των βαλτότοπων της Σουµάτρας.
 Το µικρότερο νησί στον κόσµο είναι το Bishop Rock και βρίσκεται στο Ηνωµένο Βασίλειο. Πρόκειται για µια µίνι βραχονησίδα µικρότερη από 50 τ.µ. και θεωρείται κατοικήσιµο νησί, καθώς πάνω της υπάρχει ένας φάρος.

Οι 5 πιο περίεργες φοβίες .


Γνωρίζατε για την υψοφοβία, την αγοραφοβία και την κλειστοφοβία, αλλά μάλλον για τη… φοβοφοβία και μερικές ακόμα απίστευτες φοβίες, δεν σας είχε μιλήσει κανείς.
  • Παποφοβία, η φοβία για τον Πάπα
Οι 5 πιο περίεργες φοβίες του κόσμου (2)
Μπορεί ο Πάπας να είναι ένα σύμβολο ειρήνης και καλοσύνης (λέμε τώρα) για εκατομμύρια συνανθρώπους μας, αλλά για μια μικρή μειοψηφία αποτελεί πραγματικό φόβητρο.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από Papaphobia νιώθουν ταχυπαλμία, ζαλάδες, παθαίνουν κρίση πανικού και οξεία εφίδρωση κάθε φορά που βλέπουν τον Πάπα στην τηλεόραση ή από κοντά.
  • Εφηβοφοβία, η φοβία για τους εφήβους
Οι 5 πιο περίεργες φοβίες του κόσμου (3)
Εντοπίζεται στο φόβο πολλών μεγαλύτερων στην ενδεχόμενη απόρριψη που μπορεί να δεχτούν από κάποιον έφηβο και έχει φυσικά τις ρίζες της στο δεδομένο χάσμα γενεών και στον τρόπο που εκφράζεται σε κάθε κοινωνία.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η εφηβοφοβία μεταφράζεται και ως η ανακριβής και λανθασμένη εκτίμηση των νέων από ανθρώπους με διφορούμενα πρότυπα. Όλο αυτό.
  • Φαγοφοβία, η φοβία του να καταπίνεις
Οι 5 πιο περίεργες φοβίες του κόσμου (4)
Στις ήπιες περιπτώσεις, ο φαγοφοβικός καταπίνει μόνο μαλακή τροφή και υγρά, αν και παραπονιέται για πόνους στο λαιμό κατά τη διάρκεια της κατάποσης, οι οποίοι δεν εξηγούνται επιστημονικά και μετά από ιατρική εξέταση.
Η Phagophobia μπορεί να οδηγήσει στο φόβο του να τρως και συνεπώς στην απώλεια βάρους.
  • Εμετοφοβία, η φοβία του να κάνεις εμετό
Οι 5 πιο περίεργες φοβίες του κόσμου (5)
Αυτή η φοβία ενδεχομένως να ταλαιπωρεί περισσότερους συνανθρώπους μας, χωρίς καν να το γνωρίζουν. Πολλοί από τους πάσχοντες “πέφτουν” αναπόφευκτα στην ανορεξία, αφού αποφεύγουν να τρέφονται με το φόβο μην κάνουν εμετό.
  • Triskaidekaphobia, η φοβία του αιρθμού 13
Οι 5 πιο περίεργες φοβίες του κόσμου (6)
Ακόμα και ο Αδόφλος Χίτλερ φοβόταν τον αριθμό 13, χωρίς κάποια συγκεκριμένη εξήγηση. Η πρόληψη για τον αριθμό 13 είναι γνωστή και στη χώρας μας, ενώ στην Ασία το αντίστοιχο 13 είναι το 4.
Κατά τ΄ άλλα, μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο για άλλες περίεργες φοβίες καταδεικνύει ότι έχει “εφευρεθεί” φοβία σχεδόν για οτιδήποτε υπάρχει/κινείται/ζει εκεί έξω.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις Nomatophobia (η φοβία για τα ονόματα και τις λέξεις), Syngenesophobia (ο φόβος για τους συγγενείς), Ablutophobia (ο φόβος του να πλένεσαι), Aerophobia (ο φόβος για τον αέρα) και Aurophobia (ο φόβος για τον χρυσό). Εσείς πάσχετε από κάποια εκ των παραπάνω;
Πηγή: cosmo.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory