Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδιωτικό νησί στις Μαλβίδες .

Ασχημο αστείο με περιστέρι .

Τι τρώνε οι φυλακισμένοι .

Γυναίκα και μπανάνες .

Μια γυναίκα υπόλοιπα μπανάνες 700x466 Εικόνα της Day 05 Σεπτεμβρίου: Μια γυναίκα εξισορροπεί τις μπανάνες

«Δίας», ο σουπερ σκύλος!


Ζυγίζει 70 κιλά και έχει ύψος 2,2 μέτρα όταν σηκωθεί στα πίσω πόδια

«Δίας», ο σουπερ σκύλος!
O τρίχρονος Μεγάλος Δανός από το Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο, σύμφωνα με τη νέα έκδοση του Guinness Book of Word Records.

Ακούει στο όνομα Δίας (Zeus) και φτάνει τα 2,2 μέτρα όταν στέκεται στα πίσω πόδια. Ο μεγαλόσωμος σκύλος καταναλώνει 14 κιλά σκυλοτροφή καθημερινά και ζυγίζει 70, 3 κιλά.

Η ιδιοκτήτρια του, Ντενίζ, είπε ότι η συνηθέστερη ερώτηση που της κάνουν είναι: «Είναι σκύλος ή άλογο;» και συνεχίζει, «Αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε ένα βανάκι για να μπορούμε να τον μεταφέρουμε και αν πατήσει κατά λάθος πάνα στο πόδι σου, σου αφήνει τεράστιες μελανιές.»

Σύμφωνα με τη κλασσική μέθοδο μέτρησης των τετραπόδων θηλαστικών το ύψος του από τις πατούσες μέχρι το ύψος των ώμων φτάνει τα 1,12 μέτρα.

Σύμφωνα με την έκδοση του 2013 του βιβλίου Guinness, Ο Δίας ξεπέρασε το ρεκόρ του προκάτοχου του Γίγαντα Γιώργου (Giant George), επίσης Μεγάλου Δανού.

Αληθινά αριστουργήματα απο άμμο .

Ελληνικός καφές .


Η μέρα των Ελλήνων ξεκινά με ελληνικό καφέ. Ο ελληνικός καφές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης κάθε Έλληνα, αφού η ιστορία του ξεκινά από πολύ παλιά. Ο ίδιος καφές στην Τουρκία ονομάζεται «Τουρκικός» και στην Κύπρο «Κυπριακός». Σε άλλες χώρες που ανήκει στην παράδοσή τους, έχει την ονομασία της χώρας που τον παράγει με κάποιες αλλαγές στη παρασκευή του ή τα συστατικά.
Ο ελληνικός καφές έχει ως βασικό του συστατικό την καφεΐνη, ενώ παράλληλα περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά, με πιο σημαντικές ουσίες τις πολυφαινόλες. Τα κύρια αντιοξειδωτικά που βρίσκουμε στον ελληνικό καφέ είναι το χλωρογενικό οξύ, το καφεϊκό οξύ και οι μελανοϊδίνες. Κατατάσσεται στις πολύ καλές πηγές αντιοξειδωτικών, αφού ένα μικρό φλιτζάνι ελληνικού καφέ (50ml), περιέχει 150 mg αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες δρουν ευεργετικά στον οργανισμό προστατεύοντας τον από τις ελεύθερες ρίζες.
Καφεΐνη
Ανάλογα με τον τύπο του καφέ, η ποσότητα της καφεΐνης που περιέχεται διαφέρει, π.χ. σε ένα φλιτζάνι (240ml) καφέ φίλτρου περιέχονται 115-175 mg καφεΐνης. Ο ελληνικός καφές σε κάθε μικρό φλιτζανάκι (50ml) περιέχει περίπου 40mg καφεΐνης, με το μεγαλύτερο ποσοστό της να βρίσκεται στο ίζημα (κατακάθι) που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της παρασκευής του και το οποίο παραμένει στον πάτο του φλιτζανιού, αφού τελειώσουμε τον καφέ μας.
Ιατρικές έρευνες έχουν δείξει, ότι λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιδρά ο ανθρώπινος οργανισμός στην καφεΐνη, μπορεί να τονώσει τον οργανισμό και να νιώθουμε πιο ενεργητικοί. Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα, τη συχνότητα και την ατομική μεταβλητότητα αντίδρασης στον καφέ. Η κατανάλωση της καφεΐνης διεγείρει την έκκριση μιας χημικής ουσίας από τον εγκέφαλο, της ντοπαμίνης. Στη συνέχεια, η ντοπαμίνη διεγείρει ένα μέρος του εγκεφάλου που συμβάλλει στην πνευματική και σωματική εγρήγορση, στη καλύτερη συγκέντρωση και την βελτίωση των αντανακλαστικών ενώ παράλληλα μας δίνει μια αίσθηση ευεξίας.
Η καφεΐνη, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να επηρεάσει τη κινητοποίηση και διαθεσιμότητα των λιπαρών οξέων και του γλυκογόνου των μυών, συμβάλλοντας στη βελτίωση των επιδόσεων και της αντοχής στους ακούμενους. Επιπρόσθετα, με την κατανάλωση καφεΐνης συστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία, ανακουφίζοντας από τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες. Επίσης, μέτριες ποσότητες κατανάλωσης καφεΐνης ημερησίως, έχουν δείξει θετικές επιπτώσεις στην αορτική ελαστικότητα, μέσα από έρευνες που έχουν γίνει με υπερτασικούς ηλικιωμένους, καθώς και μείωση της πιθανότητας εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη.
Εθιστικός ή όχι ο ελληνικός καφές;
Η θεωρία περί εθισμού στην καφεΐνη, στηρίζεται στο γεγονός ότι, η καφεΐνη δρα στους ντοπαμινεργικούς υποδοχείς στον εγκέφαλο οι οποίοι μάλιστα προσαρμόζονται στην παρουσία της καφεΐνης. Παρά τις ομοιότητες που υπάρχουν με μηχανισμούς εξάρτησης άλλων ουσιών, η μεθυλοξανθίνη (της καφεΐνης) δεν δρα κατά τον ίδιο τρόπο , ειδικά σε κριτήρια ανταμοιβής, κινητοποίησης ή εθισμού. Έτσι δεν μπορεί να αναφερθεί κανείς σε αυτήν ως εθιστική ενώ είναι μια απολύτως ακίνδυνη συνήθεια. Η κούραση, ο πονοκέφαλος και η αϋπνία που έχουν κατά καιρούς συσχετιστεί με την αποχή από την κατανάλωση καφεΐνης, δεν μπορούν να υποστηριχτούν επιστημονικά.
Γενικότερα, βάση των ερευνών μια μέση ασφαλής πρόσληψη καφεΐνης κυμαίνεται απο300-400mg ή αλλιώς 6mg ανά κιλό βάρους για ένα άτομο που ζυγίζει 65 kg. Ενώ, όσοι πάσχουν από κάποιο πρόβλημα υγείας καλό είναι να συμβουλεύονται τον γιατρό τους. Είναι σημαντικό επίσης, να αναφέρουμε ότι μέσα στην ημέρα του μπορεί κάποιος να καταναλώνει καφεΐνη από διαφορετικές πηγές και όχι μόνο τον καφέ, και κατ’επέκταση τον ελληνικό καφέ.
Συμπερασματικά, παρόλο που πολλοί είστε εσείς που αναζητάτε επίμονα ένα ποτήρι καφέ το πρωί ή όποτε άλλοτε το έχετε συνηθίσει, η βιβλιογραφία δεν αναφέρει πως είστε κλινικά εθισμένοι σε αυτό! Αντίθετα, υπάρχουν έρευνες που υποδεικνύουν ότι η μέτρια ημερήσια κατανάλωσή του, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Απολαύστε λοιπόν τον ελληνικό καφέ σας με μέτρο και χαρείτε τα οφέλη του!

Τι δεν ξέρουμε για τα ηφαίστεια .


  • Τα ηφαίστεια επιταχύνουν την εξέλιξη
Πέντε πράγματα που δεν ξέραμε για τα ηφαίστεια (1)
Το πρώτο πράγμα που ενδεχομένως δεν ξέραμε για τα ηφαίστεια είναι η επίδρασή τους στο γονιδίωμα. Ο ανθρωπολόγος Stanley Ambrose ανέλυσε το φαινόμενο των ηφαιστειακών εκρήξεων και ισχυρίστηκε ότι οι μεγάλης κλίμακας εκρήξεις μπορούν να ρίξουν τον πλανήτη σε ένα είδος ηφαιστειακού χειμώνα.
Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για τον πληθυσμό των ειδών, μειώνοντας κάποιες φορές τον αριθμό τους σε τέτοια επίπεδα που να προκαλούν εξελικτικές τροποποιήσεις στα είδη.
Μια τέτοια έκρηξη σημειώθηκε πριν από 70.000 χρόνια από το ηφαίστειο Toba και λίγο έλειψε να εξαφανίσει από τον χάρτη τον Homo Sapiens!
Ένα παχύ στρώμα ηφαιστειακής τέφρας εξαπλώθηκε σε ακτίνα χιλιάδων χιλιομέτρων απειλώντας τη ζωή όλων των έμβιων όντων…
  • Πάνω από 1.500 δυνάμει ενεργά ηφαίστεια υπάρχουν σε όλο τον κόσμο
Πέντε πράγματα που δεν ξέραμε για τα ηφαίστεια (2)
Η αμερικανική μελέτη «Geological Survey» καθόρισε με σχετική ακρίβεια τον αριθμό των ηφαιστείων του πλανήτη, χωρίς να συμπεριλάβει βέβαια τις συνεχόμενες υποθαλάσσιες ηφαιστειακές σειρές.
Από αυτά, 500 έχουν ήδη δείξει τα δόντια τους στο ιστορικό παρελθόν, ενώ άλλα, όπως το περίφημο ηφαίστειο Kilauea στη Χαβάη, δεν έχει σταματήσει να σημειώνει μικρο-εκρήξεις από το 1980…
  • Δεν είναι μόνο η έκρηξη που καθιστά ένα ηφαίστειο επικίνδυνο
Πέντε πράγματα που δεν ξέραμε για τα ηφαίστεια (3)
Μπορεί αυτοί οι «γίγαντες» να μοιάζουν κάποιες φορές ότι «κοιμούνται», δεν είναι ωστόσο όσο «κοιμισμένοι» υποθέτουμε.
Τα αδρανή ηφαίστεια λογίζονται ότι δεν αποτελούν απειλή για τον πληθυσμό που ζει κοντά τους, αφού η όποια σεισμική δραστηριότητα θα κινητοποιήσει τους επιστήμονες αν τα πράγματα αλλάξουν.
Ωστόσο, κατολισθήσεις και χείμαρροι λάσπης μπορούν να συμβούν στα ξαφνικά, χωρίς κάποια προειδοποίηση: με την πάροδο του χρόνου, η θερμική δραστηριότητα του ηφαιστείου μετατρέπει τον σκληρό βράχο σε πολύ πιο μαλακά υλικά, τα οποία κάποια στιγμή θα καταρρεύσουν.
Ένα καλό παράδειγμα είναι το ανενεργό ηφαίστειο Mount Rainier στην Ουάσιγκτον, όπου χιλιάδες χρόνια πριν προκάλεσε γιγαντιαία κατολίσθηση, επηρεάζοντας δραστικά το γύρω τοπίο αλλά και το ίδιο το ύψος του ηφαιστείου, που μειώθηκε κατά… 500 μέτρα!
  • Η ηφαιστειακή μόλυνση μπορεί να είναι πολύ πιο επικίνδυνη απ’ όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί
Πέντε πράγματα που δεν ξέραμε για τα ηφαίστεια (4)
Η ηφαιστειακή έκρηξη δεν συνιστά από μόνη της περιβαλλοντική καταστροφή. Είναι ένα φυσικό γεγονός, κομμάτι του ζωντανού οργανισμού που αποκαλούμε «γαία».
Μπορεί ωστόσο να μετατραπεί σε απειλή για τον άνθρωπο, όχι βέβαια όταν εξαναγκάζει σε κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ευρώπης, αλλά στην περίπτωση που οι στάχτες και τα τοξικά αέρια βρουν τον δρόμο τους στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.
Ιδιαίτερα μολυσμένο και τοξικό, το ηφαιστειακό νέφος μπορεί να μετατραπεί σε τοξική βροχή, η οποία επιδεινώνει τα υπάρχοντα καρδιοπνευμονικά νοσήματα. Σαν την έκρηξη ενός ηφαιστείου στην Ισλανδία το 1783 που προκάλεσε τον θάνατο 30.000 Βρετανών…
  • Τα ηφαίστεια είναι μια ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση
Πέντε πράγματα που δεν ξέραμε για τα ηφαίστεια (5)
Εννοώντας ότι η εμπορική εκμετάλλευσή τους μπορεί να είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα.
Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι τουρίστες που ενδιαφέρονται να δουν από κοντά ένα ηφαίστειο, και οργανωμένες πλέον ξεναγήσεις μπορεί να βρει κάποιος σε όλα τα περίφημα ηφαίστεια του πλανήτη: Fuji, Kamchatka, Αίτνα, Κιλιμάντζαρο κ.λπ.
Στην Ισλανδία άλλωστε, και παρά την πρόσφατη έκρηξη του Eyjafjallajökull, η τουρνέ στα άλλα ισλανδικά ηφαίστεια συνεχίζεται απρόσκοπτα…
Πηγή: newsbeast.gr

Σοφά ρητά για την ζωή .


 Ο χρόνος που χάσατε κάνοντας κάτι που σας αρέσει δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένος χρόνος.
2. Η αποτυχία είναι μία καλή ευκαιρία να προσπαθήσεις πάλι. Αυτή τη φορά πιο έξυπνα.
3. Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή μας φτιάχτηκαν για να τα μοιραζόμαστε.
4. Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις.
5. Όσο περισσότερο περιμένεις το μέλλον, τόσο μικρότερο θα είναι.
6. Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε αλλά όχι τα πάντα.
7. Δεν ξέρεις ποτέ πόσο δυνατός είσαι αν δεν έρθει ένα εμπόδιο για να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη αυτή.
8. Δεν θυμόμαστε ημέρες αλλά στιγμές.
9. Ποτέ μην ζεις για το αύριο. Κάνε ότι πρέπει σήμερα κιόλας.
10. Ο κόσμος μας είναι ένα βιβλίο και όσοι δεν ταξιδεύουν έχουν διαβάσει μόνο 1 σελίδα.
11. Τα καλύτερα όνειρα συμβαίνουν όταν είμαστε ξύπνιοι
12. Πότε δεν θα καταφέρεις να διασχίσεις τον ωκεανό, αν δεν έχεις τη δύναμη να αποχωριστείς τη στεριά.
13. Αν ακούσεις μία φωνή από μέσα σου να λέει ότι δεν είσαι ικανός να κάνεις κάτι, τότε κάντο! Προσπάθησε να σβήσεις αυτή τη φωνή.
14. Ο κόσμος μας είναι απλώς ένας καμβάς της φαντασίας μας.
15. Μόνο αυτοί που θα ρισκάρουν να πάνε μακριά, θα δουν τελικά μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory