Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Βόρεια κορέα .

Κορίτσια με εκπληκτικές καμπύλες .

Η βιβλιοθήκη στην πόλη του κάνσας .

Φύση και ερωτισμός .

Ενα πολύ ψηλό κορίτσι .

Η χωριατοπούλα και ο κουβάς της


Η κόρη ενός αγρότη είχε πάει ν΄ αρμέξει τις αγελάδες και επιστρέφοντας κουβαλούσε, στο κεφάλι της, έναν κουβά γάλα. Περπατώντας άρχισε να ονειρεύεται κάτι τέτοιο: 

«Από το γάλα που έχω στον κουβά θα βγάλω κρέμα, την οποία θα κάνω βούτυρο και θα το πουλήσω στην αγορά. Με τα χρήματα θα αγοράσω μερικά αυγά, κι εκείνα, όταν
H Συνέχεια ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/09/blog-post_4951.html#ixzz27xZK8D2f

Η ζωή του Βούδα .


Σήμερα, τουλάχιστον στο Δυτικό πολιτισμό, όταν ακούμε για το Βούδα, μας έρχεται στο νου η εικόνα ενός ασκητή, που διαλογίζεται σε στάση γιόγκα, με εκείνο το μειδίαμα στα χείλη. Τι ήταν όμως τελικά ο Βούδας; Ήταν Μύθος; Ήταν ιστορικό πρόσωπο; Ήταν άνθρωπος; Ήταν Θεός;

Σύμφωνα με τις βουδιστικές πηγές, αναφέρεται ότι ο Βούδας (που στην αρχή ονομάζονταν Σιντάρντα Γκωτάμα) γεννήθηκε το 563 π.Χ. στο Καπιλαβαστού της Ινδίας. Πατέρας του ήταν ο Σουντοντάνα, κυβερνήτης της φυλής των Σάνκχια και μητέρα του η Μάχαμάγια. Όταν η Μάχαμάγια γέννησε το Σιντάρτα, δέχτηκε την επίσκεψη πολλών αστρολόγων και σοφών, οι οποίοι θέλησαν να προμαντέψουν την τύχη του νεογέννητου. 

Οι πιο πολλοί συμφώνησαν ότι το παιδί δεν ήταν προορισμένο για κυβερνητικά αξιώματα αλλά ότι θα αποκτούσε τη Φώτιση, τη «Μπούντα». Ο Σουντοντάνα τότε ανησύχησε γιατί είχε άλλα σχέδια για το γιο του- ήθελε να τον κάνει αυτοκράτορα-διάδοχό του. Έτσι πήρε υπερπροστατευτικά μέτρα για να εμποδίσει το Σιντάρτα να δει τα 4 σημάδια που σύμφωνα με την προφητεία, θα τον ωθούσαν να απαρνηθεί τον κόσμο και το βασίλειο για την αναζήτηση της Αλήθειας και τη συνειδητοποίηση της πραγματικής ζωής. 


Ο Σιντάρτα μεγάλωσε, λοιπόν, μέσα στα πλούτη, τις ανέσεις και τις ηδονές, χωρίς ποτέ να βγει από το βασίλειό του κι έτσι να γνωρίσει τα κακά και τις δυστυχίες του κόσμου. Παρόλες τις αυστηρές όμως προφυλάξεις του πατέρα του, το μοιραίο συνέβη σε μια έξοδο του Σιντάρτα από το βασίλειο που ήταν κλεισμένος, κι έτσι αντιμετώπισε σταδιακά τα 4 σημάδια: έναν γέρο, έναν άρρωστο, έναν νεκρό κι έναν άγιο - δηλαδή τα γηρατειά, την αρρώστια, το θάνατο και την προσπάθεια του φιλοσόφου να βρει μια λύση σ’ όλα αυτά. Η καρδιά του Σιντάρτα συγκλονίστηκε και συγκινήθηκε. Ο πόνος του ήταν μεγάλος όταν πληροφορήθηκε πως κανείς άνθρωπος δε μπορεί να ξεφύγει απ’ αυτές τις καταστάσεις.

Η σωστή δίψα .

Η σωστή δίψα

Σίγουρα αποτελεί, μαζί με τον αέρα που αναπνέουμε, τον πιο κρίσιμο παράγοντα για την επιβίωσή μας. Και δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι τις προσεχείς δεκαετίες η διαφαινόμενη έλλειψή του θα προκαλέσει προστριβές ανάμεσα σε όμορα κράτη, ακόμη και πολέμους μεγάλης κλίμακας. Χωρίς αυτό άλλωστε δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σχεδόν καμία βιομηχανική επεξεργασία. Όλα τα παραπάνω είναι λίγο ως πολύ βεβαιότητες οι οποίες ακολουθούν κάθε φορά τη λέξη «νερό». Η μεγαλύτερη όμως βεβαιότητα που επικρατεί τα τελευταία 70 χρόνια σχετικά με το νερό είναι ότι ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται απαραιτήτως 6-8 ποτήρια την ημέρα ή περίπου 2 λίτρα νερού, προκειμένου να λειτουργεί ρολόι. 
Όλα τα καλά του κόσµου. Γιατί όμως χρειαζόμαστε τόσο νερό; Διατροφολόγοι, γιατροί και ειδικοί πολλών ειδικοτήτων αναφέρουν ένα πλήθος από οφέλη που χαρίζει στον ανθρώπινο οργανισμό το πολύ νερό. Η πιο διαδεδομένη αντίληψη θεωρεί το νερό τον πιο ισχυρό σύμμαχο στον πόλεμο εναντίον του περιττού βάρους. Η διαιτητική δράση του νερού αποδίδεται στο γεγονός ότι μας φουσκώνει αντικαθιστώντας έτσι ένα μέρος του φαγητού ή τα ποτά με πολλές θερμίδες. Επίσης το νερό παρουσιάζεται ως πηγή ενέργειας. Όλοι μας και ειδικά όσοι ασχολούνται με βαριές χειρωνακτικές εργασίες ή γυμνάζονται κινδυνεύουν με αφυδάτωση, αν δεν πίνουν επαρκείς ποσότητες νερού. Ούτε όμως η κοσμετολόγοι έμειναν αδιάφοροι στις ευεργετικές δυνάμεις του νερού. Συγκεκριμένα, το νερό θεωρείτο απαραίτητο συστατικό για ένα νεανικό και λαμπερό δέρμα. Και όσο περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο μεγαλύτερη λάμψη θα εκπέμπουμε. Ωστόσο το κύριο επιχείρημα για την κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού είχε να κάνει με το «ξέπλυμα» του οργανισμού από επιβλαβείς ουσίες. Είναι διαδεδομένη η πεποίθηση ότι πίνοντας πολύ νερό αναγκάζουμε τις τοξίνες να φιλτραριστούν από τα νεφρά και να αποβληθούν μέσω του ουροποιητικού συστήματος. Σε διαφορετική περίπτωση συσσωρεύονται στον οργανισμό και οδηγούν σε διάφορα σοβαρά προβλήματα υγείας. 
Πολύς θόρυβος για το τίποτα. «Οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα; Τι σόι κανόνας είναι αυτός;», αναρωτιέται ο Στάνλεϊ Γκόλντφαρμπ, νεφρολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας στις ΗΠΑ. «Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η μεγάλη κατανάλωση νερού σε καθημερινή βάση βελτιώνει την υγεία μας», συνεχίζει ο Γκόλντφαρμπ. Ακόμα και το περίφημο φιλτράρισμα των τοξινών από τα νεφρά είναι τελείως διαστρεβλωμένο σύμφωνα με τον Αμερικανό γιατρό. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει «πράγματι, τα νεφρά φιλτράρουν τις τοξίνες. Άλλωστε αυτή είναι η λειτουργία τους ως όργανα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι, αν εμείς πιούμε 5 λίτρα νερό την ημέρα, τα νεφρά θα μπορέσουν να φιλτράρουν ακόμα περισσότερες τοξίνες. Αντιθέτως, η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να ελαττώσει τη λειτουργικότητα των νεφρών οδηγώντας στα ακριβώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα» καταλήγει ο δρ Γκόλντφαρμπ. Και τότε ποια είναι η ιδανική ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνουμε κάθε μέρα; «Δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός», λέει ο Γκόλντφαρμπ και συνεχίζει: «Φυσικά χρειαζόμαστε μια ελάχιστη ποσότητα νερού καθημερινά αλλά αυτή διαφέρει: άλλη χρειάζεται ένας αθλητής, άλλη ένας οικοδόμος και άλλη ένας υπάλληλος κλιματιζομένου γραφείου. Επίσης κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, συνεπώς η ίδια η δίψα θα μας ειδοποιήσει για το πότε και πόσο νερό θα πιούμε», καταλήγει ο δρ Γκόλντφαρμπ. 
Απλή ανοησία... Τις απόψεις του Στάνλεϊ Γκόλντφαρμπ συμμερίζεται και η δρ Μάργκρετ ΜακΚάρτνεϊ, Βρετανίδα γιατρός από τη Γλασκόβη, που αρθρογραφεί στο British Medical Journal. Η ΜακΚάρτνεϊ μάλιστα προχωρά ένα βήμα παραπέρα και χαρακτηρίζει τις συστάσεις να πίνουμε 6-8 ποτήρια νερού την ημέρα «χονδροειδείς ανοησίες, οι οποίες μάλιστα έχουν καταρριφθεί πλήρως». «Βλέπεις παντού γύρω σου ανθρώπους που κουβαλούν πάντα μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερού, νομίζοντας ότι πίνοντας πολύ θα βελτιώσουν σημαντικά την υγεία τους, ενώ στην πραγματικότητα ενδέχεται να κάνουν ακριβώς το αντίθετο», λέει η ΜακΚάρτνεϊ. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως η αλόγιστη και ψυχαναγκαστική κατανάλωση νερού όταν κάποιος δεν διψάει μπορεί να ελαττώσει την πνευματική συγκέντρωση, ενώ μακροπρόθεσμα μπορεί ακόμα και να επιβαρύνει τη νεφρική λειτουργία. Επιβαρυντικός παράγοντας είναι και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του νερού, τόσο του εμφιαλωμένου όσο και της βρύσης, οι οποίες ενδέχεται να είναι επιβλαβείς για την υγεία.
Μάλιστα, στην ακραία περίπτωση υπερκατανάλωσης ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας σπάνιας αλλά σοβαρής κατάστασης, η οποία είναι γνωστή ως υπονατριαιμία. Πρόκειται για μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μείωση του νατρίου του αίματος, γεγονός που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει οίδημα στον εγκέφαλο.
...ή σκόπιµη παραπλάνηση; Το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι πώς προέκυψε η «οδηγία» για τα 2 λίτρα νερό την ημέρα. Σύμφωνα με την ΜακΚάρτνεϊ υπάρχει ένας συνδυασμός παραγόντων. Αφενός μια παμπάλαια οδηγία του 1945 που είχε εκδώσει το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν 2,5 λίτρα νερού την ημέρα. Αυτό όμως ήταν μόνο ένα μέρος της οδηγίας, καθώς στη συνέχεια αναφερόταν ότι ούτως ή άλλως το μεγαλύτερο μέρος αυτών των 2,5 λίτρων ο ανθρώπινος οργανισμός το προσλαμβάνει μέσω των τροφών και των άλλων ροφημάτων που καταναλώνει στη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με την ΜακΚάρτνεϊ αυτή η οδηγία ήταν παντελώς άγνωστη στο ευρύ καταναλωτικό κοινό μέχρι πριν από 10-15 χρόνια. Και πράγματι, αν γυρίσουμε πίσω τη μνήμη μας, θα θυμηθούμε ότι τις περασμένες δεκαετίες κανείς δεν ασχολείτο με τα περίφημα «2 λίτρα» νερό την ημέρα ή τα «6-8 ποτήρια». Τι συνέβη λοιπόν και ξαφνικά όλοι γίναμε νεροφίδες; Μάρκετινγκ, αυτό συνέβη, σύμφωνα με την ΜακΚάρτνεϊ. Συγκεκριμένα, η Βρετανίδα γιατρός αναφέρει ότι μια γνωστή πολυεθνική εταιρεία ξεκίνησε την καμπάνια για τα 2 λίτρα νερό, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις των εμφιαλωμένων νερών που παρήγαγε. Έτσι μέσα σε μια 15ετία το σύνθημα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και σήμερα όλοι πιστεύουν πως όσο πιο πολύ νερό πίνουν, τόσο πιο υγιείς θα είναι. «Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει αποδειχτεί», επιμένει η ΜακΚάρτνεϊ, «ούτε ότι το νερό αδυνατίζει, ούτε ότι θα δώσει στο δέρμα μιας 50χρονης τη λάμψη μιας 20χρονης, ούτε φυσικά ότι θα μας κάνει πιο υγιείς. Γενικά πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί απέναντι σε “οργανισμούς” και “οργανώσεις” που προτρέπουν τον κόσμο και τους γιατρούς να κάνουν το ένα ή το άλλο προκειμένου να παραμείνουν υγιείς», καταλήγει η δρ ΜακΚάρτνεϊ.

Τρέξιμο ή ποδηλασία ?

Τρέξιμο ή ποδηλασία; Crash test στις...θερμίδες (1)

Τρέξιμο και ποδηλασία «συναγωνίζονται» στην κατηγορία της καλύτερης άσκησης για γρήγορη απώλεια βάρους. Ποιο από τα δύο θα βγει νικητής;
Η αλήθεια είναι ότι και το τρέξιμο και το ποδήλατο είναι ιδανικοί τρόποι για να χάσει κάποιος βάρος. Η βασική τους διαφορά έγκειται στην επιλογή του ατόμου. Με απλά λόγια τι αρέσει στον καθένα περισσότερο. Βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι περιορισμοί που έχει ο καθένας, όπως για παράδειγμα ενδέχεται κάποιος να μη μπορεί λόγω τραυματισμού να κάνει ποδήλατο κλπ.
Δείτε το «crash test» στα δύο αθλήματα και εσείς απλά μένει να επιλέξετε ποιο σας ταιριάζει περισσότερο.
  • Ποδηλασία
Η ποδηλασία δεν είναι μόνο ιδανική καρδιομυική άσκηση, αλλά και μοναδικός τρόπος κοινωνικής συναναστροφής. Η ενδυνάμωση εστιάζει κυρίως στους τετρακέφαλους, τους μυς δηλαδή που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος των μηρών.
Ενδείκνυται για άτομα με προβλήματα στον αστράγαλο, τα γόνατα, τους γοφούς, τη μέση και κυρίως για οποιονδήποτε έχει πρόβλημα στις αρθρώσεις και στους τένοντες.
Εάν επιλέξετε να κάνετε έντονη ποδηλασία μπορείτε να καταναλώσετε μέχρι και 545 θερμίδες. Ενώ σε πιο χαλαρούς ρυθμούς με 10 χιλιόμετρα την ώρα ενδέχεται να χάσετε έως και 436 θερμίδες.
Τρέξιμο ή ποδηλασία; Crash test στις...θερμίδες (2)
Και για τις δύο περιπτώσεις χρειάζεστε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ένα καλό ποδήλατο, ένα κράνος, ειδικά αθλητικά παπούτσια ποδηλασίας και γάντια που απορροφούν τους κραδασμούς.
Υπέρ: Το ποδήλατο είναι ευχάριστο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μέσο μεταφοράς και γυμνάζει διάφορες ομάδες μυών.
Κατά: Ένας σωστός εξοπλισμός για ποδηλασία είναι ακριβός ενώ αναφορικά με το «χτίσιμο» του σώματος, δεν γυμνάζει μυς όπως τα βάρη για παράδειγμα, που συμβάλλουν σε μία τελική διαμόρφωση του πάνω μέρους τους σώματος. Αν επιθυμείτε κοιλιά-φέτες ίσως χρειάζεστε συνδυασμό ασκήσεων.
  • Τρέξιμο
Οι θερμίδες που θα κάψετε αν τρέχετε με 8 χιλιόμετρα την ώρα εξαρτώνται από το σωματικό σας βάρος αλλά μπορεί να φτάσετε μέχρι και τις 1472 θερμίδες. Όσοι βέβαια δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τόση έντονη άσκηση, ένα γρήγορο περπάτημα ή ελαφρό τζόκινγκ μπορεί να σας απαλλάξει από 414 θερμίδες.
Το τρέξιμο ενδυναμώνει κυρίως του ιγνυακούς τένοντες, δηλαδή στους μυς που βρίσκονται στο πίσω μέρος των γοφών και είναι ιδανική άσκηση για την καρδιά και τους πνεύμονες.
Στα συν του, μην ξεχάσετε να προσθέσετε και την αντοχή. Αν μάλιστα προσπαθείτε να χάσετε κιλά ξεκινήστε με ένα γρήγορο περπάτημα και η αντοχή που θα αποκτήσετε σιγά σιγά θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε τον περίπατό σας σε αγώνα τρεξίματος.
Τρέξιμο ή ποδηλασία; Crash test στις...θερμίδες (3)
Στα αρνητικά του βέβαια είναι ότι το τρέξιμο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις αρθρώσεις του σώματος, όπως για παράδειγμα στο γόνατο και τους αστραγάλους. Άρα το κλειδί είναι να ξεκινήσετε συμβατικά και να ακολουθήσετε τον γενικό κανόνα, ο οποίος ορίζει ότι πρέπει να αυξάνετε σταδιακά την απόσταση και την ένταση της άσκησής σας, αλλά όχι περισσότερο από 10% την εβδομάδα.
Ωστόσο το καλό με το τρέξιμο είναι ότι δεν χρειάζεστε ιδιαίτερες συνθήκες και εξοπλισμό, εκτός από ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ειδικά για τρέξιμο και μία ωραία διαδρομή χωρίς πολλές λακκούβες ή τσιμέντο προκειμένου να αποφύγετε τους τραυματισμούς.
Υπέρ: Το τρέξιμο είναι μια εξαιρετική καρδιαγγειακή άσκηση ενώ πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η αερόβια άσκηση, όπως είναι το τρέξιμο σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και τη φαρμακευτική αγωγή σε ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη.
Κατά: Ωστόσο το τρέξιμο είναι ιδιαίτερα σκληρό για τους μυς και τις κλειδώσεις και αν δεν είστε προσεκτικοί μπορεί εύκολα να τραυματιστείτε.
  • Η ετυμηγορία…
Τόσο η ποδηλασία όσο και το τρέξιμο είναι υπέροχοι τρόποι άσκησης και απώλειας βάρους. Αυτό ωστόσο δεν σας …δίνει το δικαίωμα να τρώτε ότι θέλετε στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.
Ακόμη και αν χάνετε 500 θερμίδες τη φορά είναι πολύ εύκολο να «ευεργετήσετε» τον εαυτό σας με κάποια παχυντικά φαγητά μόνο και μόνο επειδή θα τα χάσετε με την άσκηση. Ακολουθήστε ένα σωστό διατροφολογικό πρόγραμμα, με δημητριακά ολικής άλεσης, άπαχες πρωτεΐνες και φρέσκα προϊόντα.
Το τρέξιμο βέβαια υπερέχει ελαφρά της ποδηλασίας στο κάψιμο των θερμίδων αλλά το ποδήλατο από την άλλη προσφέρει μεγαλύτερη γκάμα επιλογών ειδικά στους αρχάριους, στους υπέρβαρους και σε όσους έχουν τραυματισμούς. Η επιλογή δική σας.
Πηγή: clickatlife.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory