Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Αυτό συμβαίνει όταν κάνετε ντούζ με την γάτα σας .

Αστικά πολύεδρα .

Βραζιλιάνικο μοντέλο .

Απο την εγκατάλειψη σε μία νέα ζωή .

Υπερρεαλιστικά τατουάζ .

Πως να κοιμάμαι σωστά.

Όλοι μας λίγο πολύ, κάνουμε ατασθαλίες όταν κοιμόμαστε... Ας μπούμε λοιπόν απευθείας στο ψητό και ας δούμε τι δεν θα πρέπει να κάνουμε ώστε να έχουμε έναν σωστό ύπνο

1) Μην πατάτε το κουμπί snooze - αναβολή στο ξυπνητήρι! 

Πολλές φορές, λέμε "άντε, μας παίρνει άλλα 10 λεπτά" και πατάμε την αναβολή ώστε να ξαναχτυπήσει το ξυπνητήρι μετά από 10 λεπτά. Αυτό είναι μεγάλο λάθος! 

Αν σηκωνόμασταν με το πρώτο χτύπημα, τότε θα σηκωνόμασταν πιο εύκολα σε σχέση με το να σηκωθούμε μετά από συνεχόμενες αναβολές. 

Επίσης, ο διακοπτόμενος ύπνος που κάνουμε μετά από τη χρήση της αναβολής, συμβάλλει περισσότερο στο να είμαστε κουρασμένοι μέσα στη μέρα! 


2) Κάντε τα ωράρια του ύπνου... ρουτίνα! 

Φροντίστε να κοιμάστε πάντα τις ίδιες ώρες και φυσικά, τις σωστές ώρες! 

Έτσι, καί θα μπορείτε να κοιμάστε πιο εύκολα, αλλά καί θα κάνετε καλύτερο ύπνο -θα ξεκουράζεστε καλύτερα! 


3) Αποφύγετε τους "μεγάλους ύπνους"! 

Το μεσημέρι φροντίστε να κοιμηθείτε μισή, το πολύ μία ώρα και όχι παραπάνω! Είναι υπερ-αρκετός αυτός ο χρόνος ώστε να ανακτήσετε ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. 

Το βράδυ φροντίστε να κοιμηθείτε 7-8 ώρες και όπως προαναφέραμε, τις σωστές ώρες. 

Αυτά θα μας βοηθήσουν ώστε να αναπληρώσουμε ενέργεια και να μπορούμε να κοιμηθούμε τις ώρες που πρέπει, χωρίς να έχουμε αϋπνίες (πχ αν κοιμηθούμε πολύ το μεσημέρι, το βράδυ μετά δεν θα μας πιάνει ύπνος) ή να νιώθουμε "ζαβλακωμένοι". Έτσι, θα έχετε έναν πραγματικά σωστό ύπνο! 


4) Να καταναλώνετε καφεΐνη τις σωστές ώρες 

Μην καταναλώνετε ροφήματα με καφεΐνη λίγες ώρες πριν τον ύπνο. Καλό είναι να την καταναλώνουμε, αρκετές ώρες πριν να πέσουμε να κοιμηθούμε (είτε για μεσημέρι, είτε για βράδυ). 


5) Αποβάλλετε στρες και άγχος! 

Το στρες είναι ένα μεγάλο αγκάθι που συντελεί στο να χάνουν πολλοί άνθρωποι τον ύπνο τους. 

Φυσικά και τα δύο, στρες και άγχος, είναι κάτι που θα πρέπει να αποβάλλετε με κάποιο τρόπο πριν κοιμηθείτε. 

Ο πιο εύκολος τρόπος, είναι να απασχολήσετε με κάτι χαλαρό το μυαλό σας πριν πέσετε για ύπνο, όπως πχ να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να πιείτε ένα χλιαρό γάλα. 


6) Διώξτε το υπερβολικό φως! 

Γενικά να ξέρετε ότι ο ύπνος στο απόλυτο σκοτάδι, είναι ότι καλύτερο για σωστό ύπνο. Αν όμως δεν μπορείτε να κοιμηθείτε στο απόλυτο σκοτάδι, τότε να έχετε ένα ελάχιστο φως, όχι όμως πολύ δυνατό! 


7) Μην τρώτε ζάχαρη, γλυκόζη, κλπ, πριν τον ύπνο! 

Τα σάκχαρα πριν τον ύπνο, μπορεί να διακόψουν τον ύπνο σας ανά φάσεις ή και να μην σας αφήσουν να κοιμηθείτε εξ’ αρχής. 


8) Όχι αλκοόλ πριν τον ύπνο! 

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αυτό, μιας και όντως το αλκοόλ βοηθάει στο να κοιμηθούμε, όμως έχει ένα πολύ βασικό μειονέκτημα: 

στην πορεία ενώ κοιμόμαστε, δημιουργεί μικρές διακοπές του ύπνου μας, χαλώντας έτσι το συνεχόμενο ύπνο και κάνοντάς τον διακοπτόμενο (κυρίως προς τα ξημερώματα), χωρίς να το καταλάβουμε. Έτσι πολλές φορές, είναι πιθανό να νιώθουμε πιο κουρασμένοι την επόμενη μέρα, αφού στην ουσία δεν έχουμε κάνει σωστό ύπνο. 


9) Μην ανησυχείτε και μην σκέφτεστε ότι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, όταν πέφτετε για ύπνο! 

Μπορεί την επόμενη μέρα να έχετε πολύ πρωινό ξύπνημα, και να σκέφτεστε ότι πρέπει να κοιμηθείτε όπως και δήποτε ΤΩΡΑ! 

Λάθος! Μην το κάνετε αυτό, γιατί σας δημιουργείται άγχος και δεν πρόκειται έτσι να κοιμηθείτε! Απλά, πολύ απλά... αφεθείτε! Μην το σκέφτεστε! 

Στην τελική, ότι ώρα και να σας πάρει ο ύπνος, μπορεί το πρωί να είστε ok, μιας και ακόμη και να μη σας πάρει ο ύπνος, και μόνο που είστε ξαπλωμένοι και "γλαρωμένοι", βοηθάει και είναι πολύ καλύτερο από το να είστε "εκτός κρεβατιού"... 

Βέβαια μην το προκαλείτε κι εσείς... Φροντίστε να πέσετε για ύπνο μία φυσιολογική ώρα σε σχέση με το πρωινό ξύπνημα που πρέπει να κάνετε... 
http://coolweb.gr/sostos-ipnos/

Τι μισείς πραγματικά να σου συμβαίνει .

13 πράγματα που συνδέονται με την καρδιά .

13 περίεργα πράγματα που συνδέονται με την καρδιά (1)

Η τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα καρδιάς και ενώ οι αιτίες και οι τρόποι αντιμετώπισης ενός καρδιολογικού προβλήματος είναι ευρέως διαδεδομένοι, η αλήθεια είναι ότι δεν αρκεί μόνο να κόψετε τα λιπαρά φαγητά και να γυμναστείτε για αποφύγετε τον κίνδυνο ενός εμφράγματος.
Ο τρόπος ζωής παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο στην αποφυγή ενός καρδιακού επεισοδίου αλλά υπάρχουν αρκετοί «κρυφοί» παράγοντες που επηρεάζουν την καρδιά.
 • Οι γείτονες
Έρευνα του «The New England Journal of Medicine» ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που κατοικούν σε περιοχές με χαμηλή ποιότητα ζωής έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από την καρδιά τους, από άλλους που έχουν μεν τα ίδια εισοδήματα, αλλά μένουν σε περιοχές όπου το επίπεδο διαβίωσης είναι πιο υψηλό.
 • Συμπληρώματα ασβεστίου
Στην ομάδα υψηλού κινδύνου μπαίνουν έπειτα από έρευνα του περιοδικού «Heart» και όσοι παίρνουν συμπληρώματα ασβεστίου. Η καλύτερη επιλογή σε τέτοιες περιπτώσεις, φυσικά έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας, είναι να επιλέγετε λιπαρά ψάρια τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, μαζί με άλλα φαγητά που περιέχουν ασβέστιο και να διαλέγετε εξωτερικές δραστηριότητες για να συμπληρώσετε βιταμίνη D.
13 περίεργα πράγματα που συνδέονται με την καρδιά (3)
 • Μολύνσεις
Αν έχετε διαγνωστεί με τον ιό της γρίπης ή κάποια άλλη αναπνευστική μόλυνση, οι πιθανότητες εμφράγματος πενταπλασιάζονται κατά τη διάρκεια των τριών – τεσσάρων ημερών που διαρκεί η ασθένεια. Ο λόγος είναι ότι οι λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε μία καρδιακή προσβολή ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Ένα εμβόλιο κατά της γρίπης μπορεί να βοηθήσει στην προστασία έναντι της λοίμωξης.
 • Ψωρίαση
Σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών, η ψωρίαση ίσως είναι η αρχή ενός ενδεχόμενου καρδιακού εμφράγματος. Ωστόσο πρόκειται για μία αυτοάνοση διαταραχή, η οποία σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει χρόνια λοίμωξη κάνοντας τον οργανισμό περισσότερο επιρρεπή σε εμφράγματα.
 • Ζητήματα σχέσεων
Μία προβληματική σχέση με τον σύντροφό σας μπορεί να αποβεί μοιραία για την καρδιά σας. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Λονδίνου, τα διάφορα προβλήματα στη σχέση σας μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφράγματος μέχρι και 34%.
13 περίεργα πράγματα που συνδέονται με την καρδιά (5)
 • Χαμηλή χοληστερίνη HDL
Το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, έπειτα από έρευνα σε 7.000 άτομα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χαμηλή χοληστερίνη HDL, γνωστή και ως καλή χοληστερίνη, μπορεί να οδηγήσει σε στεφανιαία νοσήματα. Η απάντηση σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η άσκηση και η απώλεια βάρους.
 • Προβλήματα νεφρών
Η αδυναμία στους νεφρούς, ακόμη και αν δεν υπάρχει σοβαρή νεφρική νόσος, κατατάσσεται μεταξύ των πιθανών «συνηγόρων» του εμφράγματος. Σε ότι αφορά δε εκείνους, που πάσχουν από χρόνιες νεφρικές ασθένειες, ο κίνδυνος εμφράγματος διπλασιάζεται.
 • Αστικός τρόπος ζωής
Η καθημερινή έκθεση στην κίνηση της μεγαλούπολης, όποιο μέσο κι αν χρησιμοποιείτε για να μετακινήστε, είναι ένας παράγοντας που διπλασιάζει τις πιθανότητες καρδιακού νοσήματος. Επιπλέον, ο θάνατος από καρδιοπνευμονικές αιτίες είναι σχεδόν διπλάσιος μεταξύ των ανθρώπων που ζουν κοντά σε μεγάλο δρόμο ή λεωφόρο.
 • Ασπιρίνη
Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι πάσχουν από καρδιά αυξάνουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν πιο σοβαρά στεφανιαία νοσήματα, μόλις μία εβδομάδα αφού σταματήσουν να παίρνουν ασπιρίνη. Εάν θέλετε να …απαλλαγείτε από την ασπιρίνη, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και σταματήστε την χορήγησή της σταδιακά.
13 περίεργα πράγματα που συνδέονται με την καρδιά (4)
 • Κατάθλιψη
Η σύνδεση μεταξύ κατάθλιψης και εμφράγματος είναι πλέον κοινό μυστικό. Όσοι επέζησαν από καρδιακό επεισόδιο αλλά εμφανίζουν σημάδια κατάθλιψης αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο να ξαναπαρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα. Στην περίπτωση των γυναικών δε, όσες πάσχουν από κατάθλιψη είναι δύο φορές πιο πιθανό να νοσήσουν και από την καρδιά τους.
 • Εργασία
Σε μία έρευνα που διεξήγαγαν βρετανοί επιστήμονες αποδείχτηκε ότι οι εργαζόμενοι, που θεωρούσαν ότι δεν αποτελούν μέρος του κέντρου αποφάσεων στη δουλειά τους ή που το αφεντικό τους δεν υπολόγιζε τη γνώμη τους, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα, από όσους είχαν μία εργασία όπου ασκούσαν έλεγχο.
13 περίεργα πράγματα που συνδέονται με την καρδιά (2)
 • Ουλίτιδα
Με τον κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, να είναι μέχρι και 25% περισσότερο, πρέπει να ζουν όσοι δεν έχουν φροντίσει την στοματική τους υγιεινή. Η σύνδεση μεταξύ καρδιάς και στοματικών παθήσεων, όπως είναι η ουλίτιδα έγκειται στα βακτήρια του στόματος, τα οποία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για χρόνιες λοιμώξεις στα αιμοφόρα αγγεία.
 • Διαβήτης
Αν και όσοι πάσχουν από διαβήτη φοβούνται δυσάρεστες επιπλοκές όπως είναι η απώλεια όρασης ή ο ακρωτηριασμός, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που πρέπει να αντιμετωπίσουν είναι τα καρδιολογικά νοσήματα. Οι διαβητικοί έχουν δύο έως τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι ο διαβήτης «ελέγχεται» με σωστή διατροφή και άσκηση.
Πηγή: clickatlife.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory