Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Ηληκιωμένες κυρίες με όπλα .

3 μέρες με 1000000 βολτ .

Αποδράσεις .

Καμουφλαρισμένες κουκουβάγιες .

Κορίτσια ράστα .

Θέλετε να αδυνατίσετε ?


Χρειάζομαι να χάσω περίπου 20 κιλά, αλλά έχω δύο γιους που βρίσκονται στην ανάπτυξη και έναν σύζυγο που ό,τι και να τρώει παραμένει αδύνατος. Προσπάθησα πολύ να απομακρύνω το γρήγορο φαγητό από το σπίτι, αλλά μετά από λίγο οι άντρες του σπιτιού κατέληγαν να πηγαίνουν στο κοντινό περίπτερο και να αγοράζουν τσίπς και γλυκά. Ακόμη λοιπόν κι αν εγώ δεν αγοράζω, είναι αδύνατον να τα απομακρύνω από το σπίτι μου. Πώς μπορώ να τους απομακρύνω από το πρόχειρο φαγητό και να τους στρέψω την προσοχή σε πιο υγιεινές επιλογές, από τις οποίες όλοι θα ωφεληθούμε και όχι μόνο εγώ που έτσι κι αλλιώς θέλω να χάσω βάρος;
Η κυρία περιγράφει παραπάνω μια κατάσταση που αντιμετωπίζει καθημερινά στο σπίτι της, μια δύσκολη πρόκληση, από τις συχνότερες που αντιμετωπίζω κατά τη διάρκεια των συμβουλευτικών μου συνεδριών. Η σύζυγος, στη προκειμένη περίπτωση, θέλει να κάνει μια αλλαγή στις διατροφικές της συνήθειες, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν θέλουν, και αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλη ένταση. Αν και μέσα σε μια σχέση ή οικογένεια, τα μέλη της χρειάζεται να συζητήσουν, να διαπραγματευθούν και να θέσουν προτεραιότητες, σε αυτή την περίπτωση, το ενδιαφερόμενο άτομο, η σύζυγος, πιστεύει ότι οι δικές της επιλογές πρέπει να υπερισχύσουν, αφού κόβοντας το πρόχειρο φαγητό, όλοι θα επωφεληθούν. Όμως η επιθυμία της να αλλάξει τις ανθυγιεινές συνήθειες της οικογένειάς της, έχει ως κύριο στόχο τη δικιά της απώλεια βάρους.
Αν έχετε ποτέ δοκιμάσει να χάσετε βάρος ή να τροποποιήσετε τις διατροφικές σας συνήθειες, θα έχετε συνειδητοποιήσει ότι ο έλεγχος του περιβάλλοντος είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Είναι δύσκολο να επιλέξεις μεταξύ ωμού καρότου και ποπ κορν ή φέτες μήλου αντί για παγωτό, ιδιαίτερα στην αρχή, που είσαι σε πιο ευαίσθητη κατάσταση. Η σύζυγος έχει υπόψη της, ότι κρατώντας το φαγητό που τη βάζει σε πειρασμό μακριά, θα της είναι πιο εύκολο να κάνει πιο υγιεινές επιλογές και εν τέλει, θα μειώσει το βάρος της. Οι μη υποστηρικτικές ενέργειες της οικογένειας, διατηρώντας ποσότητες πρόχειρου φαγητού μέσα στο σπίτι, θεωρεί ότι είναι ένα είδος σαμποτάζ στην προσπάθειά της.
Πώς λοιπόν μπορεί εκείνη αλλά και όσοι από σας μπορεί να βρίσκεστε στην ίδια θέση, να μένετε προσηλωμένοι στην προσπάθειά σας να μειώσετε το βάρος σας, μέσα σε ένα μη υποστηρικτικό περιβάλλον;
Το πρώτο βήμα είναι να συζητήσεις με τους δικούς σου τι προσπαθείς να πετύχεις και πόσο οι ενέργειές τους σε επηρεάζουν. Μπορείς μάλιστα, να ζητήσεις την βοήθεια και τη συμπαράστασή τους, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην τη λάβεις. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να είναι η δικαιολογία σου για να τα παρατήσεις. Υπάρχουν τέσσερις στρατηγικές που μπορεί να σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου, ακόμη και χωρίς την υποστήριξη των δικών σου.
Διαίρει και Βασίλευε
Αν τα μέλη της οικογένειας επιμένουν να φέρνουν τρόφιμα που σου είναι πειρασμός, φρόντισε να τοποθετούνται σε ένα ντουλάπι και προσπάθησε, με αυτοπειθαρχία, να μην πλησιάζεις αυτό το ντουλάπι. Αυτό, σταδιακά, θα σε βοηθήσει να αγνοείς αυτό το ντουλάπι. Ομοίως, καθάρισε ένα εύκολα προσβάσιμο ντουλάπι και γέμισέ το με τρόφιμα που είναι στο πρόγραμμα διατροφής σου. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με τα ράφια του ψυγείου.
Δημιούργησε περιοχές στις οποίες δεν επιτρέπεται το τσιμπολόγημα
Προσπάθησε να συμπεριλάβεις σε αυτές τις περιοχές, το μέρος όπου βλέπεις μια ταινία, το μέρος που εργάζεσαι στον υπολογιστή ή που περνάς περισσότερο με την οικογένειά σου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από το να έχεις ένα δωμάτιο - μπουφέ όλη την ημέρα! Με αυτήν τη στρατηγική, πετυχαίνεις αν δεν μπορείς να ελέγξεις τι τρώνε, τουλάχιστον έλεγχεις πού θα μπορούν να τρώνε. Περιόρισε την περιοχή φαγητού στην κουζίνα και στο καθιστικό ή σε κάποιον άλλο χώρο.
Ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν
Κάνε μια συμφωνία με τους άλλους: δεν θα τους κάνεις διάλεξη για τις διατροφικές τους συνήθειες και εκείνοι δεν θα κρίνουν τις δικές σου. Δεν θα κάνουν πειράγματα για το τι χάνεις, ούτε σχόλια του τύπου «πώς τα τρως αυτά;», ή ακόμα «είσαι τέλεια όπως είσαι». Έχε υπόψη σου, ότι εκείνοι που δεν θέλουν να αλλάξουν, συχνά προσπαθούν να αποτρέψουν τους άλλους να κάνουν αλλαγές, γιατί έτσι φεύγει η πίεση από πάνω τους.
Βρες υποστήριξη εκτός σπιτιού
Επειδή δεν έχεις την υποστήριξη της οικογένειάς σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσεις μόνος. Είναι πολύ ευκολότερο να συνδεθείς με φίλους με τους οποίους έχεις κοινούς στόχους και μπορούν να σου προσφέρουν ηθική υποστήριξη. Μπορείς να επικοινωνήσεις με μηνύματα μέσω κινητού ή ακόμα και μέσω κοινωνικών δικτύων (Facebook, twitter) ή το τηλέφωνο.
Τέλος, θα αναφερθώ στο κομμάτι της ερώτησης που έχει να κάνει με το πώς να πείσει τον άντρα και τα παιδιά της να προσπαθήσουν και αυτοί μαζί με εκείνη, να τρώνε πιο υγιεινά. Στην ιστοθέση του medNutrition, μπορεί να διαβάσει κανείς άρθρα και slideshows, για το πώς μπορούμε να εμφυσήσουμε σε παιδιά, με συγκεκριμένες στρατηγικές, συνήθειες σωστής διατροφικής συμπεριφοράς. Τέτοιες στρατηγικές είναι αποτελεσματικές, όταν τα παιδιά είναι μικρά και μπορείτε να ελέγξετε εσείς τι τρώνε. Όταν όμως τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα να πηγαίνουν μόνα τους και να ψωνίζουν πρόχειρο φαγητό, είναι δύσκολο να ελέγξεις τις διατροφικές τους συνήθειες.
Μπορείτε να «πουλήσετε» στο σύζυγο και τα παιδιά τα πλεονεκτήματα της υγιεινής διατροφής. Όμως είναι γεγονός ότι, να προσπαθείς να κάνεις κάποιον να αλλάξει όταν δεν θέλει, είναι μεγάλη σπατάλη ενέργειας. Η ενέργειά σας είναι καλύτερο να ξοδευτεί στην προσωπική σας επίτευξη προτεραιοτήτων και στόχων.
Ακολουθήστε τη συμβουλή του Γκάντι και γίνετε εσείς η αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο ή...στην κουζίνα σας. Αντί να γκρινιάζετε στον σύζυγο για το τι πρέπει να τρώει και τι όχι, γίνετε εσείς ένα ζωντανό μοντέλο, δείχνοντάς του πως απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα αυτής της αλλαγής. Κάντε υπομονή, καθώς θα χρειαστεί να περάσει ένα χρονικό διάστημα μέχρι οι νέες διατροφικές συνήθειες να υιοθετηθούν από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Που κάνει καλό το σκόρδο .

Το σκόρδο είναι ένα από τα παλαιότερα φαρμακευτικά φυτά. Η ύπαρξή του έχει συνδεθεί με την καταπολέμηση των ασθενειών της καρδιάς, την μείωση της πίεσης αλλά και με την καταπολέμηση του κρυολογήματος! 

Οπότε τέρμα τα φάρμακα! Καταναλώστε σκόρδο! 

θεραπευτικές ιδιότητες σκόρδουΟι θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου δεν είναι κάτι νέο. Σανσκριτικά κείμενα, αναφέρουν την ύπαρξη και χρήση του στη Ινδία, πριν από 5000 χρόνια. 

Οι Κινέζοι επίσης, χρησιμοποιούν το σκόρδο, εδώ και 3000 χρόνια ως φάρμακο! Μπορεί ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ 1928, να ανακάλυψε την πενικιλίνη, το σκόρδο όμως κατέχει την πρώτη θέση ως το ποιο αρχαίο φάρμακο! 

Αρκεί να αναφέρουμε πως στο Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, οι γιατροί των «Συμμαχικών» δυνάμεων, χορηγούσαν σε κάθε στρατιώτη, μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα. 

Τους ανάγκαζαν να την καταπιούν όπως ένα χάπι! Βέβαια γνώριζαν την πολύτιμη φαρμακευτική δύναμη του σκόρδου. 

Που κάνει καλό το σκόρδο λοιπόν;

που κάνει καλό το σκόρδοΒασικά, το σκόρδο, κάνει μόνο καλό! 

Βέβαια, όλη η σύγχρονη έρευνα έχει επικεντρωθεί στην ιδιότητα του σκόρδου, να ελαττώνει την χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση. 

Επίσης, προστατεύει από εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές παθήσεις. 

Επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα, ότι το σκόρδο μπορεί να αποτρέψει την δημιουργία θρόμβων στα αγγεία μας! 

Τακτική κατανάλωση ομού σκόρδου, τονίζουν οι επιστήμονες, δημιουργεί έναν «μανδύα» προστασίας ενάντια σε μικρόβια και ιούς! 

Η αντιβακτηριδιακή του δράση ανακαλύφθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα κατά την διάρκεια ενός λοιμώδους πυρετού στην Αγγλία. 

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτοί που καταναλώνουν σκόρδο, ακόμα και εάν αρρωστήσουν, θα είναι σε θέση να ανακάμψουν πολύ πιο γρήγορα από αυτούς που δεν καταναλώνουν! 

Μια σκελίδα σκόρδου την ημέρα , καλύπτει τις ανάγκες του σώματος μας σε βιταμίνες Α, Β, Γ , καθώς και ένα ευρύ φάσμα ανόργανων συστατικών, όπως το μαγνήσιο, σελήνιο, ιώδιο, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο. 

Στον αντίποδα, το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους καούρες ή μετεωρισμούς. Για αυτόν τον λόγο, τα φαρμακεία έχουν συμπληρώματα διατροφής από σκόρδο, το οποίο σε ένα δισκίο, σας υπερκαλύπτει σε ανάγκες, αποφεύγοντας έτσι την έντονη μυρωδιά! 

Σκόρδο και μαγειρική

σκόρδο και μαγειρικήΤέλος, όσον αφορά την μαγειρική, καλό θα ήταν να μην το αφήνετε να βράσει ή να ψηθεί πολύ, γιατί χάνει τα συστατικά του. Πέντε λεπτά πριν τραβήξετε το φαγητό από την φωτιά, προσθέστε όσο σκόρδο θέλετε! 

Παρά την άσχημη μυρωδιά του, τοσκόρδο είναι ένα πολύτιμο φάρμακο. Εάν καταφέρουμε και το βάλουμε στην διατροφή μας 3-4 φορές την εβδομάδα, θα έχουμε πάντα ενισχυμένη την άμυνα του οργανισμού μας!
http://coolweb.gr/pou-kanei-kalo-to-skordo/

Πες μου πως το κάνεις να σου πώ πόσο υγιείς είσαι .

Pes mou  pws to kaneis,  na sou pw poso ugiis eisai

Μία ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μπορεί -και πρέπει- να βασίζεται στην άνεση και την ευχαρίστηση. Οταν τίποτε από τα δύο δεν συμβαίνει, συνήθως κατηγορείς το σύντροφό σου που δεν σου τα προσφέρει. Είναι ωστόσο πολύ πιθανό το ίδιο το σώμα σου να προσπαθεί να σου πει κάτι! «Η υγεία και το σεξ αλληλοεπηρεάζονται», εξηγεί η ερευνήτρια Debby Herbenick, διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Προώθησης Σεξουαλικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ και συγγραφέας του βιβλίου Because it Feels Good: A Woman’s Guide to Sexual Pleasure and Satisfaction. «Καθώς όμως το σεξ παραμένει ακόμη ένα θέμα-ταμπού στο οποίο δύσκολα αναφερόμαστε, πολλοί άνθρωποι το διαχωρίζουν από τη φυσική τους κατάσταση», συνεχίζει η ειδικός. Για του λόγου το αληθές, διάβασε επτά οργανικά προβλήματα που μπορεί να κρύβονται στο κρεβάτι σου επιδρώντας αρνητικά τόσο στην ποιότητα όσο και στη συχνότητα των ερωτικών επαφών σου. Κι επειδή το σεξ «χορεύεται» από δύο άτομα, γνώρισε επίσης τι μπορεί να μαρτυρούν και για την υγεία του συντρόφου σου. 
Πιθανότητα 1η: Αποφεύγεις το σεξ γιατί πονάς
Τι μπορεί να είναι: Σύνδρομο Vulvodonia ή σύνδρομο Βουλβοδυνία (χρόνια δυσφορία στην περιοχή του αιδοίου, στην είσοδο του κόλπου και της ουρήθρας). Το 2010, με το τέλος της εκτενέστερης έρευνας για τη σεξουαλική ζωή των Αμερικανών που διήρκησε μία 20ετία, το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα παρουσίασε αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία το παραπάνω σύνδρομο πλήττει το 30% των γυναικών. «Πρόκειται για ένα σοκαριστικό νούμερο. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι απασχολούσε ένα τόσο υψηλό ποσοστό», παραδέχτηκε η Herbenick, καθώς «ο πόνος στη διάρκεια του σεξ σχετίζεται συνήθως με τις άτσαλες προσκρούσεις του πέους στον τράχηλο και την έλλειψη επαρκών προκαταρκτικών παιχνιδιών». Πολλές γυναίκες, όμως, αναφέρουν έναν γενικευμένο, οξύ σαν μαχαίρωμα, πόνο, που περιγράφεται και σαν απότομο τσίμπημα ή και κάψιμο. Τουλάχιστον δε μία στις πέντε γυναίκες βιώνει αυτήν την οδυνηρή εμπειρία, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότερες από 6.000.000 γυναίκες υποφέρουν από το σύνδρομο Vulvodonia.
Τι μπορείς να κάνεις: Απευθύνσου στο γυναικολόγο σου. Τα αίτια του συνδρόμου παραμένουν άγνωστα, ωστόσο μία λεπτομερής ιατρική εξέταση μπορεί να αποκλείσει άλλες πιθανότητες, όπως δερματικές ασθένειες, φλεγμονές, μολύνσεις ή συμπίεση των νεύρων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Πρέπει δε να είσαι επίμονη! Ερευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ έδειξε ότι, κατά μέσο όρο, μία γυναίκα πρέπει να επισκεφθεί τουλάχιστον τρεις γυναικολόγους μέχρι να βρει τη ρίζα του προβλήματος (δυστυχώς, το 40% των περιπτώσεων παραμένει αδιάγνωστο). Οσο για τη θεραπεία περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμάκων, την τοπική χρήση αλοιφών κ.ά.
Πιθανότητα 2η: Φτάνεις σε οργασμό δύσκολα, αν όχι καθόλου
Τι μπορεί να είναι: Διαβήτης. Πολλά πράγματα είναι ικανά να σου στερήσουν τον οργασμό, συμπεριλαμβανομένων των παρενεργειών από διάφορα φάρμακα. Ενας ταχύτατα αναπτυσσόμενος παράγοντας, όμως, αφορά στις επιπλοκές από τη νόσο του διαβήτη, που μπορεί να βλάψει τα νεύρα και τα μικρά αιμοφόρα αγγεία που διατρέχουν τα γεννητικά όργανα - ακόμα και τα αυτόνομα νεύρα που στέλνουν στον εγκέφαλο τα ερωτικά σήματα. Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2010 στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, σε δείγμα 2.000 ενηλίκων, 57-85 ετών, διαπιστώθηκε ότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες που υποφέρουν από διαβήτη δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό. Η μειωμένη ροή του αίματος, που προκαλείται δε από τη ζημιά στα αιμοφόρα αγγεία, επιδεινώνει τα σεξουαλικά τους προβλήματα.
Τι μπορείς να κάνεις: Εάν δεν έχεις διαγνωσθεί με διαβήτη αλλά έχεις πιθανά σημάδια ή επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό, προχώρα άμεσα σε σχετικό ιατρικό έλεγχο. Αν είσαι διαβητική, συζήτησε το θέμα με τον προσωπικό σου γιατρό. Ενας έλεγχος της γλυκόζης μπορεί να βελτιώσει αισθητά τις επιδόσεις σου. Δυστυχώς, μόνο το 19% των γυναικών μιλά ανοιχτά για το σεξουαλικό πρόβλημα που αποφέρει η πάθησή τους έναντι του 47% των ανδρών.
Πιθανότητα 3η: Δεν αισθάνεσαι «υγρή»
Τι μπορεί να είναι: Σημάδι μίας κουρασμένης καρδιάς. Η πλειονότητα των γυναικών γνωρίζει ότι η κολπική ξηρότητα αποτελεί σύνηθες σύμπτωμα των ορμονικών αλλαγών, που συμβαίνουν πριν και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Αν όμως είσαι κάτω των 45, η ξηρότητα ίσως οφείλεται σε κάποιο καρδιακό πρόβλημα.
«Η λίπανση του κόλπου βασίζεται στα επίπεδα των ορμονών, αλλά και στην καλή κυκλοφορία του αίματος», εξηγεί η Herbenick διευκρινίζοντας ότι «η μειωμένη ροή αίματος μπορεί να προμηνύει ένα καρδιαγγειακό επεισόδιο». Στους άνδρες, αυτό το μήνυμα στέλνεται πολλές φορές με τη μορφή στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ οι πολύχρονοι καπνιστές/καπνίστριες επίσης εμφανίζουν μειωμένη ροή αίματος στα γεννητικά τους όργανα.
Τι μπορείς να κάνεις: Παρατήρησε μήπως παρουσιάζεις κι άλλα καρδιακά συμπτώματα, όπως δυσκολίες στην αναπνοή, καούρες, κόπωση κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση και για να είσαι απόλυτα βέβαιη, προχώρα σε μία ολοκληρωμένη, καρδιολογική εξέταση. Αλλες αιτίες εμφάνισης της κολπικής ξηρότητας είναι η λήψη διαφόρων φαρμάκων, το προκλιμακτηριακό σύνδρομο και η πρόωρη εμμηνόπαυση (στην ηλικία των 40-45 ετών). Στο μεταξύ, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις κάποιο κολπικό λιπαντικό. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, καλύτερα αποτελέσματα έχουν όσα προϊόντα περιέχουν νερό στη σύνθεσή τους (είναι δηλαδή υδατοδιαλυτά) και όχι σιλικόνη. 
Πιθανότητα 4η: Σπανίως έχεις ερωτική διάθεση
Τι μπορεί να είναι: Χαμηλή τεστοστερόνη. Μη νομίζεις ότι οι άντρες έχουν το μονοπώλιο στην παραγωγή της συγκεκριμένης ορμόνης, παρότι η έκκρισή της στον οργανισμό τους είναι σαφώς πιο υψηλή. Τόσο στο ισχυρό όσο και στο ωραίο φύλο, η τεστοστερόνη συνδέεται εξίσου με την ερωτική επιθυμία. Το πρόβλημα είναι ότι, στις γυναίκες, τα επίπεδά της μειώνονται κατά 50% στην προεμμηνοπαυσιακή φάση κι αυτό, πολλές φορές, οδηγεί στην εξαφάνιση της λίμπιντο.
Τι μπορείς να κάνεις: Αν η γενική εικόνα της υγείας σου είναι καλή κι έχεις ικανοποιητική ερωτική ζωή, ο γιατρός σου θα πρέπει κατ’ αρχάς να ελέγξει αν λειτουργεί εξίσου καλά το ορμονικό σου σύστημα. Κατά τη γυναικολόγο στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, Elizabeth G. Stewart, συγγραφέα του The V Book: «Η χορήγηση τεστοστερόνης κρίνεται απαραίτητη σε αρκετές περιπτώσεις», αν και δεν υπάρχουν ακόμη επαρκείς μελέτες για τις πιθανές συνέπειες μίας ανάλογης, μακροχρόνιας θεραπείας ούτε σχετικά φαρμακευτικά σκευάσματα, που να προτείνονται άφοβα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αναλογίσου λοιπόν, καταρχήν, αν υπάρχουν άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τη λίμπιντό σου, όπως το στρες, η κούραση, η έλλειψη επικοινωνίας με το σύντροφό σου ή η ερωτική ανία.
Πιθανότητα 5η: Δεν έχεις ποτέ ερωτική διάθεση
Τι μπορεί να είναι: Κατάθλιψη ή παρενέργεια των φαρμάκων για την κατάθλιψη. Η έλλειψη ενδιαφέροντος για τις περισσότερες δραστηριότητες -συμπεριλαμβανομένου του σεξ- αποτελεί ένα από τα κλασικότερα συμπτώματα κλινικής κατάθλιψης. Κατά έναν περίεργο -ειρωνικό δε- τρόπο, η αγωγή για την αντιμετώπισή της εν λόγω κατάστασης μπορεί να έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα ή και να επιδεινώσει την κατάσταση. Σύμφωνα με γενικές εκτιμήσεις, το 30-70% όσων παίρνουν αντικαταθλιπτικά χάπια αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στο να κάνουν σεξ ή να φτάσουν στον οργασμό.
Τι μπορείς να κάνεις: Οι γυναίκες σπανίως συνδέουμε την απουσία της ερωτικής επιθυμίας με την κατάθλιψη. Στην περίπτωση, όμως, που αισθάνεσαι πεσμένη κι έχεις παρατηρήσει κι άλλα ενοχοποιητικά συμπτώματα, ανάφερέ τα στο γιατρό σου, ο οποίος, εκτός από φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να σου προτείνει να απευθυνθείς και σε ψυχολόγο.
Στην περίπτωση, πάλι, που ακολουθείς ήδη θεραπευτική αγωγή, ζήτησέ του να σου αλλάξει το φάρμακο με κάποιο με λιγότερες σεξουαλικές παρενέργειες, συζήτα μαζί του το ενδεχόμενο μείωσης της καθημερινής δοσολογίας ή να κάνεις, από καιρό σε καιρό, μία διήμερη διακοπή.
Πιθανότητα 6η: Τα κολπικά υγρά σου έχουν μία περίεργη μυρωδιά γεγονός που σε κάνει να αισθάνεσαι ντροπή
Τι μπορεί να είναι: Το βακτήριο vaginosis (BV) το οποίο προκαλεί την πιο συχνή κολπική μόλυνση των γυναικών και κυρίως αυτών που βρίσκονται στην αναπαραγωγική ηλικία.
Οπως επισημαίνει η Stewart: «Στον γυναικείο κόλπο επικρατούν, ως επί το πλείστον, τα καλά βακτήρια γαλακτικού οξέος προστατεύοντάς τον από διάφορες λοιμώξεις κι από επιβλαβείς, παθογόνους μικροοργανισμούς. Υπάρχουν ωστόσο φορές που, για άγνωστους ακόμη λόγους, οι αμυντικοί γαλακτοβάκιλοι μειώνονται ή κι εξαφανίζονται. Αποτέλεσμα; Διαταράσσεται το pH του κόλπου κι εκκρίνεται ένα γκριζόλευκο υγρό, που, στην καλύτερη περίπτωση, θυμίζει αμμωνία, ενώ, στη χειρότερη, έχει οσμή νεκρού ψαριού».
Τι μπορείς να κάνεις: Εξέθεσε το πρόβλημα στο γυναικολόγο σου. Είναι σαφώς προτιμότερο να ακολουθήσεις μία ολοκληρωμένη αντιβακτηριδιακή αγωγή παρά να προσπαθήσεις να καταπολεμήσεις το πρόβλημα μόνη σου, με πλύσεις, κολπικές κρέμες κι άλλα συναφή. Οπως εξάλλου υπογραμμίζει η Stewart: «Η οξυτετρακυκλίνη, που συνιστάται συνήθως στις βακτηριδιακές κολπίτιδες, δεν επιδρά στο συγκεκριμένο βακτήριο, το οποίο, αν δεν αντιμετωπισθεί εγκαίρως, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, όπως πρόωρο τοκετό και σοβαρή πυελική φλεγμονή». Η χορήγηση συγκεκριμένων αντιβιοτικών -πόσιμων και κολπικών- κρίνεται έτσι απαραίτητη, παρότι, πάντα κατά τη Stewart, το βακτήριο ξαναχτυπά το 1/3 των γυναικών.    
Πιθανότητα 7η: Την ώρα του σεξ δεν ελέγχεις τα ούρα σου
Τι μπορεί να είναι: Η λεγόμενη ακράτεια πίεσης που οφείλεται σε εξασθενημένους ή εντελώς χαλαρωμένους μυς
Κάποιες γυναίκες «βρέχονται» λιγάκι την ώρα του οργασμού και αναρωτιούνται μήπως αυτού του είδους τα ατυχήματα οφείλονται σε μια αίσθηση υπέρμετρου ενθουσιασμού. «Η ασυνείδητη απώλεια ούρων σε οποιαδήποτε στιγμή της ερωτικής πράξης δεν θεωρείται φυσιολογική, καθώς αποτελεί ένδειξη αποδυναμωμένης ή αλλοιωμένης πυελικής δομής», διευκρινίζει η Herbenick. Οι πολλαπλές εγκυμοσύνες και κυρίως οι κολπικοί τοκετοί είναι από τις βασικότερες αιτίες, ενώ το πρόβλημα προκαλείται επίσης λόγω του καπνίσματος, της παχυσαρκίας, των χρόνιων πνευμονικών παθήσεων, του άσθματος και της γήρανσης.
Αυτό έχει αποτέλεσμα μία στις τρεις γυναίκες που αντιμετωπίζει ακράτεια πίεσης να ανησυχεί μήπως της συμβεί στη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Αποτέλεσμα; Αποφεύγει οποιαδήποτε ερωτική επαφή.
Τι μπορείς να κάνεις: Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να σταματήσει η ακράτεια ούρων να υπονομεύει τη σεξουαλική σου ζωή. Ο απλούστερος είναι να αποφεύγεις να πίνεις υγρά 2-3 ώρες πριν μπεις στο παιχνίδι. Βοηθητικό ρόλο παίζει και η στάση: προτίμησε αυτές που ασκούν μικρότερη πίεση στην ουρήθρα, όπως η οπίσθια ή η πλαγιαστή. Ενας ουρολόγος μπορεί, τέλος, να σου δείξει μια σειρά ασκήσεων για να ενδυναμώσεις τους μυς της περιοχής, ενώ ίσως κρίνει απαραίτητη μία μικροχειρουργική επέμβαση. 
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory