Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά .

Τα κορίτσια της Ιρλανδίας .

Ζωγραφική με σκόνη .

Ομαλή προσγείωση .

Προσοχή στο παρκάρισμα .

Καφές και τσάι αντίδοτο στο αυχενικό .

Καφές και τσάι «αντίδοτο» στο αυχενικό

Αν η δουλειά σας προκαλεί πόνους στον αυχένα και στους ώμους, ίσως πρέπει να πίνετε έναν καφέ ή έστω ένα φλιτζάνι τσάι πριν την αρχίσετε, αναφέρουν επιστήμονες από τη Νορβηγία.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 48 εθελοντές, οι 22 εκ των οποίων έπασχαν από χρόνιο πόνο στον αυχένα ή τον ώμο, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν έπιναν το ένα από τα δύο ροφήματα πριν καθίσουν μπροστά στο κομπιούτερ, πονούσαν λιγότερο απ’ ό,τι όταν κάθονταν δίχως να τα έχουν καταναλώσει.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, απ’ όσους καθημερινά απασχολούνται σε επαγγέλματα τα οποία απαιτούν περιορισμένη μυϊκή δραστηριότητα, όπως είναι η δουλειά γραφείου, το 10% υποφέρουν από πόνους στον αυχένα και στους ώμους.
Η νέα μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες του Νοσοκομείου Αποκατάστασης Sunnaas και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «BMC Research Notes».
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, αποτελεί τμήμα μιας έρευνας για τον τρόπο ανάπτυξης του πόνου στους εργαζόμενους γραφείου και ουσιαστικά τα ευρήματά της ήταν τυχαία.
Στο πλαίσιο της κύριας έρευνας, οι ερευνητές είχαν ζητήσει από τους εθελοντές να πηγαίνουν νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο. Για να μην νιώθουν οι εθελοντές υπνηλία στη διάρκεια διαφόρων πειραμάτων, οι ερευνητές φρόντιζαν καθημερινά να έχουν στη διάθεσή τους καφέ και τσάι.
Κάποια στιγμή, λοιπόν, παρατήρησαν πως όσοι επέλεγαν να πιουν το ένα από τα δύο, ανέφεραν λιγότερο πόνο και άλλα ενοχλήματα όταν δούλευαν στα κομπιούτερ. Έτσι, αποφάσισαν να μελετήσουν πιο διεξοδικά το θέμα.
Ζήτησαν λοιπόν από 19 εθελοντές να πίνουν καφέ ή τσάι, αλλά όχι περισσότερο από ένα φλιτζάνι κάθε πρωί, ενώ οι υπόλοιποι έπρεπε να απέχουν. Στη συνέχεια, οι εθελοντές καλούνταν να διεκπεραιώσουν κάποιες δραστηριότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χρησιμοποιώντας μόνο το «ποντίκι».
Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, όσοι εθελοντές έπιναν το ένα από τα δύο ροφήματα, εκδήλωναν σπανιότερα πόνο στη διάρκεια των 90 λεπτών δίχως διακοπή που εργάζονταν κάθε φορά στο κομπιούτερ. Το εύρημα ίσχυε ανεξάρτητα από το αν ένας εθελοντής είχε ιστορικό χρονίου πόνου ή όχι.
Μετά το τέλος της εργασίας, εξάλλου, όταν πια οι εθελοντές σηκώνονταν από τις θέσεις τους, ο τυχόν πόνος που ένιωθαν ήταν πιο ήπιος όταν είχε προηγηθεί η κατανάλωση των ροφημάτων.
Οι ερευνητές εικάζουν ότι το εύρημά τους οφείλεται στην καφεΐνη, την οποία και τα δύο ροφήματα περιέχουν, αλλά επισημαίνουν πως χρειάζονται νέες, μεγαλύτερες μελέτες για να επαληθευτεί το εύρημά τους και να αποσαφηνιστεί που ακριβώς οφείλεται.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Οι πολλές σαλάτες χαρίζουν ευτυχία .

Οι πολλές σαλάτες χαρίζουν... ευτυχία

Χρόνια τώρα οι ειδικοί συνιστούν να τρώμε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών για να είμαστε υγιείς. Τώρα, όμως, επιστήμονες λένε πως αν τρώμε επτά ή περισσότερες, θα είμαστε και πολύ πιο ευτυχισμένοι.
Όπως ανακάλυψαν, όσοι τρώνε καθημερινά επτά ή οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών αισθάνονται πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι για το μέλλον.
Η σχετική μελέτη βασίσθηκε στην ανάλυση δημοσκοπήσεων, στις οποίες είχαν συμμετάσχει 80.000 εθελοντές, οι οποίοι είχαν απαντήσει μεταξύ άλλων σε ερωτήματα για τη διατροφή, την φυσική δραστηριότητα και τα συναισθήματά τους.
Οι ερευνητές βαθμολόγησαν κάθε εθελοντή σε μία κλίμακα από 0 έως 10, αναλόγως με την ικανοποίησή του από τη ζωή του – και συνέκριναν τη βαθμολογία αυτή με τις διατροφικές συνήθειές του.
Έτσι ανακάλυψαν πως όσοι έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, είχαν βαθμολογία κατά μία μονάδα υψηλότερη απ’ ό,τι όσα δεν έτρωγαν.
Η συσχέτιση παρέμεινε ισχυρή ακόμα και όταν έλαβαν υπ’ όψιν την φυσική δραστηριότητα των εθελοντών και συνολικά την διατροφή τους. Και οι δύο παράμετροι έχει δειχθεί σε προγενέστερες μελέτες ότι επηρεάζει την ψυχική διάθεση.
Αν και δεν είναι επακριβώς γνωστό πως επηρεάζουν φρούτα και λαχανικά την ευεξία,εξίσου γνωστό είναι πως περιέχουν αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες οι οποίες πιστεύεται ότι ελαττώνουν το στρες.
Πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι τα παιδιά που τρώνε τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά διατρέχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης αργότερα στη ζωή τους.
«Η μελέτη αυτή είχε απρόσμενα ευρήματα. Η συσχέτιση ήταν εκπληκτικά ισχυρή και στην αρχή δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι είναι αληθινή», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άντριου Όσγουαλντ, καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Ουώργουϊκ.
«Ξέρουμε ότι φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και πως αυτές μας προστατεύουν από εμφράγματα, εγκεφαλικά και καρκίνο, αλλά το πως επηρεάζουν το μυαλό και τα συναισθήματά μας παραμένει ουσιαστικά άγνωστο», πρόσθεσε.
Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Social Indicators Research», καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε υψηλά επίπεδα φρούτων και λαχανικών για το καλό της ψυχικής υγείας μας και όχι μόνο της σωματικής.
Σημειώνεται πως οι μερίδες που συνιστώνται για καλή υγεία είναι μονάδα μέτρησης και δεν αντιστοιχούν σε μερίδες εστιατορίου. Στην πραγματικότητα, μία μερίδα φρούτου αντιστοιχεί σε ένα φρούτο και μία μερίδα λαχανικά αντιστοιχεί σε λιγότερο από μισή σαλάτα (μετρημένη ως σαλάτα εστιατορίου).
Έτσι, επτά ή οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα σημαίνουν τρία ή τέσσερα φρούτα και δύο μεγάλες σαλάτες την ημέρα.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Ασυνήθιστοι διεθνείς νόμοι .

Ασυνήθιστοι διεθνείς νόμοι που δε θα πιστεύατε πως είναι αληθινοί (2)

Ίσως θέλετε να θυμάστε τους παρακάτω περίεργους νόμους που ισχύουν σε μερικές χώρες, ώστε να αποφύγετε την αμηχανία, ή ακόμη χειρότερα, τσουχτερά πρόστιμα, όταν ταξιδεύετε σε αυτές.
Η κουλτούρα, οι συνήθειες και η νομοθεσία σε μια χώρα, μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα που έχετε συνηθίσει εσείς, ακόμη και παράλογα για τα δικά σας δεδομένα. Όμως, αν θέλετε να περνάτε καλά και να ενσωματώνεστε στο περιβάλλον όπου βρίσκεστε, ενημερωθείτε κα σεβαστείτε τους νόμους που ισχύουν σε κάθε χώρα.
Το Reader’s digest αναφέρει μερικούς από τους πιο περίεργους για τις ελληνικές αντιλήψεις, που μπορεί να φαίνονται ακόμη και αστείοι. Το ριψοκινδυνεύετε όμως;
 • 1. Οι συσκευές εισπνοής vicks απαγορεύονται στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία, τα αντιαλλεργικά φάρμακα που περιέχουν την ουσία ψευδοεφεδρίνη, όπως το εισπνεόμενο Vicks και το Sudafed, έχουν απαγορευτεί αυστηρά από το νόμο. Τα φάρμακα που περιέχουν κωδεΐνη, επίσης απαγορεύονται στην Ιαπωνία και δεν θα πρέπει να τα έχετε μαζί σας όσο βρίσκεστε στη χώρα.
 • 2. Μην τρώτε στα σκαλιά της εκκλησίας στην Ιταλία
Να είστε προσεκτικοί όταν καταναλώνετε ένα πρόχειρο γεύμα ή ένα δροσιστικό ποτό στην Ιταλία. Είναι «προσβλητικό» στη Φλωρεντία να τρώτε ή να πίνετε, ενώ κάθεστε στα σκαλιά της εκκλησίας ή στο προαύλιο. Ο ίδιος νόμος ισχύει και για φαγητό κοντά σε δημόσια κτίρια. Καλύτερα λοιπόν να τρώτε αλλού αν θέλετε να αποφύγετε το πρόστιμο.
 • 3. Φοράτε πάντα τα ρούχα σας στα νησιά Φίτζι
Ασυνήθιστοι διεθνείς νόμοι που δε θα πιστεύατε πως είναι αληθινοί (3)
Τα νησιά Φίτζι στον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι ένας όμορφος, τροπικός παράδεισος όπου η ηλιοθεραπεία και το κολύμπι είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Καλό όμως είναι να μην κυκλοφορείτε εκτός παραλίας, χωρίς να φοράτε τη μπλούζα ή τα σορτς σας. Ο δημόσιος γυμνισμός και το κολύμπι τόπλες, είναι παράνομα εδώ. Και σίγουρα δε θέλετε να τιμωρηθείτε στις διακοπές σας.
 • 4. Αν σας πιάσουν να ταΐζετε τα περιστέρια στο Σαν Φρανσίσκο, θα τιμωρηθείτε
Είναι παράνομο να ταΐζει κανείς τα περιστέρια στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Η πόλη που φημίζεται για τη γέφυρα Golden Gate, θεωρεί πως τα συγκεκριμένα πουλιά είναι υπεύθυνα για τη διάδοση ασθενειών και για τη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αν λοιπόν σας πιάσουν να ταΐζετε περιστέρια, μπορεί να σας τιμωρήσουν με ένα αρκετά υψηλό πρόστιμο. Οι πολίτες ενθαρρύνονται επίσης να αναφέρουν άτομα που ταΐζουν περιστέρια, στα αστυνομικά τμήματα της πόλης.
 • 5. Μην κουβαλάτε μαζί σας τη Βίβλο, στις Μαλδίβες
Στις Μαλδίβες, η δημόσια προβολή οποιασδήποτε θρησκείας εκτός από το Ισλάμ απαγορεύεται και είναι προσβολή και αδίκημα να φέρνει κανείς τη Βίβλο στη χώρα. Για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα αναστατώσετε τους ντόπιους και δε θα παρανομήσετε, καλύτερα να μην κουβαλάτε τη Βίβλο μαζί σας κατά το ταξίδι σας εκεί.
 • 6. Προσοχή όταν φωτογραφίζετε στο Καζακστάν
Ασυνήθιστοι διεθνείς νόμοι που δε θα πιστεύατε πως είναι αληθινοί (1)
Θέλετε να απαθανατίσετε ένα τελευταίο στιγμιότυπο της οικογένειάς σας στο αεροδρόμιο, πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο; Στο Καζακστάν, αυτό απαγορεύεται. Η φωτογράφιση μέσα και γύρω από τα αεροδρόμια είναι παράνομη και η λήψη φωτογραφιών στρατιωτικών και δημοσίων κτηρίων είναι παρακινδυνευμένη.
 • 7. Μην καπνίζετε στη Τζαμάικα
Οι τουρίστες μπορεί να εκπλαγούν όταν ανακαλύπτουν ότι η μαριχουάνα είναι παράνομη Τζαμάικα. Από το 1913, ο τζαμαϊκανός νόμος αναφέρει ότι η καλλιέργεια, η χρήση ή η κατοχή μαριχουάνας είναι παράνομη. Τα άτομα που πιάνονται ακόμη και με ένα μικρό ποσό του φυτού, μπορεί να αντιμετωπίσουν βαριά ποινή φυλάκισης.
 • 8. Έχετε μαζί σας μετρητή αλκοόλ όταν οδηγείτε στη Γαλλία
Στη Γαλλία, οι οδηγοί υποχρεούνται εκ του νόμου να φέρουν ένα φορητό μετρητή για το αλκοόλ στο όχημά τους. Αν πιαστούν χωρίς αυτό το gadget, θα πρέπει να πληρώσουν το σχετικό πρόστιμο. Αυτός ο νόμος ισχύει φυσικά και για τους τουρίστες που οδηγούν.
 • 9. Εκδηλώστε την αγάπη σας… ιδιωτικά, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ασυνήθιστοι διεθνείς νόμοι που δε θα πιστεύατε πως είναι αληθινοί (4)
Προσοχή στις δημόσιες επιδείξεις αγάπης και στα φιλιά και τις αγκαλιές, όσο βρίσκεστε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έχουν σημειωθεί περιστατικά τουριστών που έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί, επειδή φιλιούνται δημοσίως. Κρατήστε όλες τις ερωτικές στιγμές σας και τις εκδηλώσεις αγάπης για ιδιωτικούς χώρους, πίσω από κλειστές πόρτες.
 • 10. Καπνίζετε και μασάτε προσεκτικά στη Σιγκαπούρη
Οι νόμοι για το κάπνισμα, είναι πιο αυστηροί στη Σιγκαπούρη, απ’ ό,τι σε πολλές άλλες χώρες. Μην ανάβετε τσιγάρο σε δημόσιους χώρους, εστιατόρια, στο δρόμο και σε πάρκα, αν δε θέλετε να πληρώσετε πρόστιμο. Όμως, ούτε και όσοι μασάνε τσίχλα εξαιρούνται από τους αυστηρούς νόμους, καθώς όσοι ταξιδεύουν με το σύστημα τρένων Mass Rapid Transit (MRT), δεν επιτρέπεται να μασάνε τσίχλα δημοσίως.
 • 11. Τα μαγιό είναι για την παραλία μόνο, στην Βαρκελώνη
Μην περιπλανιέστε στους δρόμους της Βαρκελώνης, μακριά από τη θάλασσα, φορώντας απλά το μπικίνι σας. Σε αυτήν την ισπανική πόλη, είναι παράνομο να φοράτε το μαγιό σας σε δημόσιους δρόμους. Φορέστε κάτι από πάνω, αν σκοπεύετε να φύγετε από την παραλία διαφορετικά μπορεί να και να σας ζητήσουν να πληρώσετε πρόστιμο.
 • 12. Μην πληρώνετε με ψιλά στον Καναδά
Αν θέλετε να κάνετε ψώνια στον Καναδά, μην περιμένετε από τους ταμίες να αποδεχθούν ένα σωρό μικρής αξίας κέρματα ως μόνη μέθοδο πληρωμής. Σύμφωνα με το νόμο περί νομίσματος του Καναδά, τα καταστήματα μπορούν να αρνηθούν νόμιμα υπερβολικές ποσότητες κερμάτων. Για παράδειγμα, η πληρωμή σας μπορεί να απορριφθεί αν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από 25 νομίσματα του ενός σεντ για μία συναλλαγή.
Πηγή: clickatlife.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory