Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Σύνθετα σακίδια .

Σμήνη ψαριών .

Φως στους τοίχους .

Παράξενα αγάλματα απο όλο τον κόσμο .

Που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αλυσοπρίονο .

Πως να βελτιώσετε την μνήμη σας .

Πώς να βελτιώσετε τη μνήμη σας (1)

Αν βλέπετε τη μνήμη σας να σας εγκαταλείπει και θέλετε να την αναβαθμίσετε, ένας είναι ο ιδανικός τρόπος: εξασκήστε τη φαντασία σας και «ανακατέψτε» τις αισθήσεις σας στο παιχνίδι της μνήμης για να έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα.
Την ώρα που κωδικοποιείτε την πληροφορία που επιδιώκετε κατόπιν να θυμάστε, φτιάξτε εικόνες στο μυαλό σας.
Και μια νύξη: όσο πιο πλούσια είναι η φαντασία σας, τόσο πιο δυνατή θα είναι και η μνήμη σας…
Η παρακάτω άσκηση θα σας κάνει να καταλάβετε καλύτερα τι εννοούμε.
Αφιερώστε ένα λεπτό ακριβώς στην παρακάτω λίστα (όχι παραπάνω) προσπαθώντας να αποστηθίσετε τις λέξεις με τη σειρά που εμφανίζονται. Δοκιμάστε κατόπιν να τις ανακαλέσετε στη μνήμη σας:
- γάλα
- αυγά
- δημητριακά
- ψωμί
- μπέικον
- γιαούρτι
- τυρί
- μπριζόλα
- σόδα
- ποπκόρν
Ακριβώς! Οι περισσότεροι από μας κάνουν λάθος πριν φτάσουν στο έβδομο στοιχείο της λίστας, ενώ όλοι μας αγωνιζόμαστε για να τα καταφέρουμε. Υπάρχει ωστόσο τεχνική αποστήθισης και ήρθε η ώρα να μάθετε πώς γίνεται γρήγορα και… αλάνθαστα.
 • Φτιάξτε μια ιστορία στο μυαλό σας
Πώς να βελτιώσετε τη μνήμη σας (2)
Φανταστείτε ένα τεράστιο κουτί γάλακτος. Σοβαρά, προσπαθήστε να το οπτικοποιήσετε. Είναι πραγματικά τεράστιο! Κι όχι μόνο είναι τεράστιο, αλλά χοροπηδάει κιόλας. Και καθώς χοροπηδάει, εκρήγνυται. Και βγαίνουν από μέσα του, τι άλλο, αυγά. Τα αυγά που λέτε βγάζουν χέρια και πόδια και ξεκινάνε να χορεύουν όλα μαζί. Δείτε τα να λικνίζονται στο πάτωμα με χάρη. Ξάφνου, ένα από αυτά σπάει και βγαίνει από μέσα του ένα δημητριακό…
 • Ξαναπαίξτε την ιστορία
Πώς να βελτιώσετε τη μνήμη σας (3)
Επειδή καταλάβατε πού πάει το πράγμα, θα σταματήσουμε το παραλήρημα. Τη γενική ιδέα την πιάσατε ωστόσο: φτιάχνετε μια ζωντανή ιστορία που θα θυμάστε κατόπιν και μετά ανακαλείτε απλώς τα διάφορα αντικείμενα της λίστας. Η ιστορία πρέπει βέβαια να είναι έξω από τα συνηθισμένα για να τραβήξει την προσοχή σας. Καθώς λοιπόν την αναπαράγετε, σημειώστε τις λέξεις των αντικειμένων που πρωταγωνιστούν και είστε έτοιμοι. Μην προσπαθείτε να ανακαλέσετε τα αντικείμενα, απόλαυσε απλώς την ιστορία που πλάσατε κι όλα θα πάρουν τη σειρά τους.
Η τεχνική της δημιουργίας ζωντανών σεναρίων για να κωδικοποιήσει κάποιος μια πληροφορία είναι και πολύ δυνατή και εύκολα εφαρμόσιμη. Κι αν η λίστα ήταν μεγαλύτερη; Συνεχίζετε απλώς την ιστορία σας. Να θυμάστε πάντως ότι οι πληροφορίες δεν πρέπει να είναι επιγραμματικές. Φτιάξτε εικόνες έντονες και δείτε τις λεπτομέρειες. Τι χρώμα είχε, ας πούμε, το κουτί γάλακτος του παραδείγματος; Σε τι ρυθμό χόρευαν τα αυγά; Είναι μικρολεπτομέρειες που θα κάνουν ωστόσο τη διαφορά όταν κληθείτε να ανακαλέσετε από τη μνήμη σας τα αντικείμενα…
 • Η εικόνα αντιπροσωπεύει το σημείο
Πώς να βελτιώσετε τη μνήμη σας (4)
Η τεχνική αυτή δεν βρίσκει εφαρμογή φυσικά μόνο σε λίστες, αλλά μπορεί να γενικευτεί και σε πιο περίπλοκες καταστάσεις, όπως το να θυμάστε τα βασικά σημεία ενός λόγου, για παράδειγμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε μια εικόνα που να αντιπροσωπεύει κάθε σημαντικό σημείο της ομιλίας σας. Ο πόλεμος εικονοποιείται, ας πούμε, με εικόνες στρατιωτών και όπλων. Η οικονομία γίνεται άνετα εικόνα στη βάση διαγραμμάτων και πακέτων με χαρτονομίσματα. Αν θέλετε να μιλήσετε λοιπόν για τον πόλεμο και πώς αυτός επηρεάζει την οικονομία, δεν έχετε παρά να φανταστείτε ορδές στρατιωτών να μάχονται ενάντια σε σωρούς χρημάτων! Γελοίο; Αναμφίβολα. Αποτελεσματικό; Ακόμα πιο αναμφίβολα…
Η τεχνική αυτή όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη σας, αλλά και το πώς προσλαμβάνετε τις εμπειρίες της ζωής σας. Περιλαμβάνει δραστηριοποίηση πολλών εγκεφαλικών ζωνών στην κωδικοποίηση της πληροφορίας, γι’ αυτό και κινητοποιεί το σύνολο σχεδόν των γνωστικών μας δομών. Μια δοκιμή θα σας πείσει…
Πηγή: newsbeast.gr

Που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κρασί .

10 ασυνήθιστες χρήσεις του κρασιού... (1)

Το κρασί είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό συνοδευτικό του φαγητού και του τυριού μας. Σίγουρα δε θα αφήνατε το καλό σας κρασί να ωριμάσει για χρόνια, για να διαπιστώσετε ότι… έχει ξινίσει. Για αυτό λοιπόν, μην το σπαταλάτε! Χρησιμοποιήστε το με τρόπους που ούτε καν τους φαντάζεστε και βγείτε κερδισμένοι…
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι με κρασί για να βάψετε ένα ξεθωριασμένο ύφασμά σας, για να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας σας και για να κάνετε το δέρμα σας να μοιάζει σαν… μωρού. Δοκιμάστε τις παρακάτω ασυνήθιστες χρήσεις στο κρασί που σας περίσσεψε…
 • Καθαρίστε τους λεκέδες από… κρασί
Η ομοιοπαθητική στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι λειτουργεί με επιτυχία. Αν σας έχει χυθεί κόκκινο κρασί στη μοκέτα, δοκιμάστε να το αφαιρέσετε με λίγο ακόμα κρασί. Λευκό αυτή τη φορά. Ρίξτε στον λεκέ λευκό κρασί και στεγνώστε τον αμέσως. Τι έχετε να χάσετε;
 • Πλύνετε το πρόσωπό σας
10 ασυνήθιστες χρήσεις του κρασιού... (2)Όλες οι αντιοξειδωτικές ουσίες που φημίζεται ότι έχει το κρασί και οι οποίες το καθιστούν τόσο υγιεινή επιλογή, δεν σκεφτήκατε ότι μπορεί να κάνουν πολύ καλό και στο δέρμα σας; Σε ορισμένες γυναίκες συνιστάται η χρήση κόκκινου κρασιού ως τονωτικό για το δέρμα τους. Το κρασί συμβάλλει στη βελτίωση του δέρματος, το μαλακώνει και το βελτιώνει χάρη στην οξύτητά του που μοιάζει με αυτή του ξυδιού. Στην Ινδία συνηθίζουν να το χρησιμοποιούν σε διάφορες υπηρεσίες ομορφιάς και περιποίησης.
 • Βάψτε τα υφάσματά σας
Σίγουρα σας έχει χυθεί κόκκινο κρασί σε ένα ύφασμα και το οποίο στη συνέχεια πετάξατε γιατί νομίζατε ότι καταστράφηκε. Δεν δοκιμάσατε όμως, μετά το ατύχημα, να βάψετε όλο το ύφασμα με κρασί. Το αποτέλεσμα θα ήταν από ανοιχτό ροζ μέχρι βαθύ μοβ, ακόμα και γκρι. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ζεστάνετε το κρασί σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει. Βάλτε μέσα το ύφασμα που θέλετε να βάψετε, ανακατέψτε το με μια ξύλινη κουτάλα απαλά για 10 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει. Ξεπλύνετε καλά και έτοιμο! Μην τρομάζετε, το πολύ πολύ να πετάξετε το ήδη κατεστραμμένο σας ρούχο.
 • Φτιάξτε κρασο-παγάκια
Αδειάστε σε μια παγοθήκη, ό,τι κρασί έχει απομείνει στο ανοιχτό σας μπουκάλι, έτσι ώστε να έχετε έτοιμες μερίδες για να τις προσθέτετε στο μαγείρεμα, σε σάλτσες, σούπες και άλλα.
 • Πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας
10 ασυνήθιστες χρήσεις του κρασιού... (3)Όπως ακριβώς και η μαγειρική σόδα, έτσι και το κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό. Το αλκοόλ στο κρασί διαλύει τις ακαθαρσίες και διώχνει τα μικρόβια από την επιφάνεια των φρούτων και των λαχανικών και σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Oregon, τα συστατικά του κρασιού, σκοτώνουν πολλούς παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως τη σαλμονέλα και το E.coli.
 • Απολυμάνετε τον πάγκο σας
Ο ίδιος μικροβιολόγος που ανακάλυψε την απολυμαντική ιδιότητα του κρασιού στα φρούτα και τα λαχανικά, διαπίστωσε επίσης, ότι το αλκοόλ του κρασιού μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τους λεκέδες από τον πάγκο και τις επιφάνειες της κουζίνας σας. Αν θέλετε να το επιχειρήσετε στο σπίτι μόνοι σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξηρό κρασί όπως το Sauvignon Blanc που δεν αφήνει λεκέδες ή κολλώδη υπολείμματα. Προσοχή όμως, να μη ρίξετε κρασί στον γρανίτη γιατί μπορεί να τον αλλοιώσει με την οξύτητά του.
 • Αφαιρέστε λεκέδες από γράσο
Ακούγεται παράδοξο αλλά λειτουργεί. Ρίξτε λίγο κρασί σε λεκέδες από χυμένο γράσο ή λάδι στο πεζοδρόμιο ή στην αυλή σας και το αλκοόλ του θα τους βοηθήσει να διαλυθούν.
 • Κάνει τα τζάμια αόρατα
10 ασυνήθιστες χρήσεις του κρασιού... (4)Το κρασί είναι ένα στάδιο πριν το ξύδι, οπότε λογικά μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι θα βοηθάει και στον καθαρισμό των γυάλινων επιφανειών και των τζαμιών. Δοκιμάστε να βάλετε μερικές κουταλιές μαζί με νερό σε ένα μπουκάλι με στόμιο για ψέκασμα και καθαρίστε με αυτό τα τζάμια και τους καθρέφτες σας, ενώ για καλύτερα αποτελέσματα, σκουπίστε με μια εφημερίδα.
 • Βοηθήστε την καρδιά σας
Τα αντιοξειδωτικά και η ρεσβερατρόλη που περιέχονται στο κόκκινο κρασί καθιστούν το συγκεκριμένο ποτό αρκετά ωφέλιμο για την καρδιά. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης και να προστατεύσει από ενδεχόμενες φθορές στις αρτηρίες.
 • Φτιάξτε νόστιμη κρασάτη μαρινάτα
10 ασυνήθιστες χρήσεις του κρασιού... (5)Δεν είναι μόνο ότι το κόκκινο κρασί κάνει το μαριναρισμένο κρέας τόσο νόστιμο, αλλά επιπλέον μειώνει τις καρκινογόνες ουσίες που περιέχονται στο κρέας. Το τηγάνισμα και το ψήσιμο στη σχάρα σε υψηλές θερμοκρασίες, μετατρέπουν τα σάκχαρα και τα αμινοξέα του κρέατος σε καρκινογόνες ουσίες. Το μαρινάρισμα όμως, σε κόκκινο κρασί για τουλάχιστον 6 ώρες μπορεί να μειώσει ορισμένους τύπους καρκινογόνων ουσιών μέχρι και 90%. Για την τέλεια μαρινάτα χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι κόκκινο κρασί, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και ό,τι καρυκεύματα σας κάνει κέφι.
 • Διώξτε τη δυσπεψία
Το κρασί μπορεί να θεωρείται για ορισμένους ως ο ένοχος για τις καούρες, για άλλους όμως, είναι το βάλσαμό της. Τουλάχιστον αυτό λένε οι λαϊκές σοφίες που πάντα είναι υπέρ του… πίνοντος. Αυτές λοιπόν, λένε ότι ένα ποτήρι λευκό κρασί με λίγο αλκοόλ βοηθάει στη χώνεψη. Πολλά λευκά κρασιά λέγεται ότι εμπεριέχουν μαγειρική σόδα, η οποία εξοουδετερώνει τα οξέα από το στομάχι, γεγονός που επιβεβαιώνει την παραπάνω σοφία.
 • Σταματήστε τον χρόνο
10 ασυνήθιστες χρήσεις του κρασιού... (6)Αμερικανοί γιατροί υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού έχει αντιγηραντική δράση και αποτελεί μια από τις καλύτερες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε εκτός από το να κόψετε το κάπνισμα.
 • Μαγειρέψτε με κρασί
Ίσως να περιμένατε να το ακούσετε πρώτο στη λίστα. Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ συνηθισμένο να χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο του κρασιού μας στο μαγείρεμα. Ταιριάζει υπέροχα με το κόκκινο κρέας και φτιάχνει υπέροχες σάλτσες.
 • Ακονίστε το μυαλό σας
Νέες μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο κρασί (και τη σοκολάτα) βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος και του οξυγόνου προς τον εγκέφαλο, γεγονός που βοηθά στην ενίσχυση των λειτουργιών του εγκεφάλου. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ακόμα πιο ευεργετικό, καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος και φυσιολογικά, μειώνεται η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Αδράξτε την ευκαιρία και πιείτε ένα ποτηράκι μαζί με μια πάστα σοκολάτας…
10 ασυνήθιστες χρήσεις του κρασιού... (7)
 • Φτιάξτε το δικό σας ξύδι
Αν όλα τα παραπάνω δεν σας έπεισαν, αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της όπως κάνει χρόνια τώρα και φτιάξτε το δικό σας ξύδι από κρασί. Για να το πετύχετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα ανοιχτό μπουκάλι με κρασί γεμισμένο μέχρι τα ¾ και σε μερικές εβδομάδες θα έχετε το δικό σας ξύδι. Αν σας έχει περισσέψει περισσότερο κρασί, προσθέστε το σε μια κανάτα μαζί με ένα φλιτζάνι έτοιμο ξύδι για κάθε λίτρο του, καλύπτοντάς το και ανοίγοντάς το για μισή ώρα κάθε μέρα.

Πηγή: clickatlife.gr

Μην προκαλείς την τύχη σου .

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory