Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Δύο εποχές .

Γενναίοι φωτογράφοι .

Και έτσι χαλαρώνεις .

Οταν η φύση λέει σε αγαπώ .

Μόνο στην Ιαπωνία .

Ασθένεια: Η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος


Ο γιατρός Ρίκε Γκέερτ Χάμερ (Ryke Geerd Hamer) υπήρξε
για πολλά χρόνια διευθυντής σε μια γερμανική κλινική. Η προνομιούχοςθέση του, του επέτρεψε να συναντήσει πολλούς καρκινοπαθείς. Χάρις στις περιστάσεις, στην τύχη και στην λεπτομερή παρατήρηση, ο Χάμερ ανακάλυψε τους θεμελιώδεις νόμους που εξηγούν το μηχανισμό της εμφάνισης όλων των καρκίνων και όλων των ασθενειών. Όπως λέει, η ασθένεια είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος – αυτή είναι η νέα ιατρική. Του Ζαν-Ζακ Κρεβκέρ
Στην περίπτωση αυτού του γιατρού, μπορούμε πραγματικά να μιλήσουμε για νόμους, αφού οι επαληθεύσεις που έγιναν από τον ίδιο και από άλλους ερευνητές και θεραπευτές έδειξαν ότι όλοι ισχύουν στις 100% των περιπτώσεων, πράγμα το οποίο δεν είχε ποτέ συμβεί έως τότε στην ιστορία της ιατρικής. Ο ατσαλένιος νόμος του καρκίνου που διατυπώθηκε από τον Ρίκε Γκέερτ Χάμερ είναι ο εξής:
η συν'εχεια ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/10/blog-post_16.html#ixzz29cdFLP2y

Υγιής και παχύσαρκος ?


Οι ερευνητές αρχίζουν να μελετούν πώς τα γονίδια θα μπορούσαν να παίξουν κάποιο βοηθητικό-προστατευτικό ρόλο στα παχύσαρκα άτομα.
Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο College of Agriculture and Life Sciences-Texas A&M University, μελέτησαν το ερώτημα γιατί κάποια παχύσαρκα άτομα είναι υγιέστερα από κάποια άλλα. Στην συγκεκριμένη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα γιατί κάποια παχύσαρκα άτομα δεν αναπτύσσουν προβλήματα υγείας, που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως διαβήτη τύπου 2 ή καρδιαγγειακά νοσήματα.
Προηγούμενες έρευνες, έδειξαν ότι υπάρχει ένα ρυθμιστικό ένζυμο στα λιποκύτταρα, 6-φωσφοροφρουκτο-2-κινάση (iPFK2), το οποίο κωδικοποιείται από το γονίδιο PFKFB3. Αυτό το ένζυμο έχει βρεθεί ότι δρα προστατευτικά στην φλεγμονή που προκαλείται στον λιπώδη ιστό και στο ήπαρ, καθώς και στη συστηματική αντίσταση στην ινσουλίνη. Ωστόσο, υπάρχουν διαρκώς νέα δεδομένα τα οποία υποστηρίζουν ότι η εναπόθεση λίπους δεν σχετίζεται άμεσα με την πρόκληση φλεγμονής ή την αντίσταση στην ινσουλίνη, στις μεταβολικές ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.
Στην έρευνα που προαναφέρθηκε, του College of Agriculture and Life Sciences, βρέθηκε ότι το ένζυμο, 6-φωσφοροφρουκτο-2-κινάση (iPFK2), που κωδικοποιείται από το γονίδιο PFKFB3, αυξάνει την εναπόθεση λίπους στα παχύσαρκα άτομα, αλλά απωθεί τιςφλεγμονώδεις αντιδράσεις που σχετίζονται με προβλήματα υγείας στην παχυσαρκία και βελτιώνει την ευαισθησία της ινσουλίνης τόσο στον λιπώδη, όσο και σε άλλους ιστούς του σώματος, π.χ στο συκώτι. Δηλαδή το συγκεκριμένο ένζυμο, όταν δραστηριοποιείται (υπερ-έκφραση του ενζύμου), μπορεί να προστατεύσει τους παχύσαρκους ασθενείς από μεταβολικές ασθένειες, όπως τον διαβήτη τύπου 2, την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Σύμφωνα με το παραπάνω εύρημα, κάποιοι παχύσαρκοι ασθενείς, στους οποίους δραστηριοποιείται το παραπάνω ένζυμο, μπορεί να είναι υγιείς, ή και περισσότερο υγιείς από κάποιους άλλους, και να μην παρουσιάζουν μεταβολικά προβλήματα υγείας.
Αυτό που θα μπορούσε να γίνει, ως προέκταση της παραπάνω έρευνας και του ευρήματός της, είναι να ταυτοποιηθεί ένας βιοενεργός ή φαρμακευτικός παράγοντας, ο οποίος θα ενεργούσε δραστικά και αποτελεσματικά πάνω στο ένζυμο, ενεργοποιώντας το, με σκοπό την μείωση της φλεγμονής και κατά συνέπεια των ασθενειών που σχετίζονται με αυτήν, στα παχύσαρκα άτομα. Ο βιοενεργός παράγοντας του συγκεκριμένου ενζύμου θα μπορούσε να έχει και την μορφή συμπληρώματος, ώστε ο παχύσαρκος ασθενής να μπορεί να προστατεύσει την υγεία του, απλά και μόνο λαμβάνοντας τον ως συμπλήρωμα.
Επίσης, αξίζει να αναφερθεί, ότι στην παραπάνω έρευνα, δεν μελετήθηκε καθόλου ο παραγόντας της υγιεινής διατροφής. Δηλαδή ποια θα ήταν η δράση του συγκεκριμένου ενζύμου, αν το παχύσαρκο άτομο ακολουθούσε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και αν επηρεαζόταν η δράση του από μια τυχόν μικρή ή/ και σημαντική απώλεια βάρους. Επίσης, η σχέση του βιοενεργού παράγοντα δραστηριοποίησης του ενζύμου με την υγιεινή διατροφή και την ενδεχόμενη μικρή ή/και μεγάλη απώλεια βάρους.
Επιπροσθέτως, στο μέλλον θα μπορούσαμε να μελετήσουμε διαφορετικούς τύπους παχύσαρκων ασθενών και να απομονώσουμε εξειδικευμένα γονίδια, τα οποία συμβάλλουν με την έκφρασή τους σε μια «υγιή» παχυσαρκία και κατά συνέπεια στην πρόληψη των ασθενειών και την προαγωγή της υγείας. Εάν βρεθεί ποια σχέση υπάρχει μεταξύ των γονιδίων και της παχυσαρκίας στον άνθρωπο, τότε θα μπορέσουμε να παράγουμε ή να αναπαράγουμε στο εργαστήριο, φαρμακευτικούς ή βιοενεργούς παράγοντες, ώστε να θεραπεύσουμε τη μη «υγιή» παχυσαρκία.
Ένα άλλο σημείο, το οποίο θα μπορούσε να διερευνηθεί στο μέλλον, είναι ο βαθμός στον οποίο η παχυσαρκία, ως πρόβλημα υγείας, οφείλεται στα γονίδια και πώς αυτή σχετίζεται με την ικανότητα των ατόμων να αποθηκεύουν λίπος, καθώς και το είδος του λίπους –κορεσμένο ή μη –που το άτομο μπορεί να αποθηκεύσει.
Η σύσταση του λίπους είναι πιο σημαντική από την ικανότητα εναπόθεσής του στο σώμα. Είναι γνωστό, ότι τα λιποκύτταρα εκκρίνουν τους δικούς τους βιο-ενεργητικούς παράγοντες, τους οποίους θα μπορούσαμε να απομονώσουμε και να ταυτοποιήσουμε, προκειμένου να προάγουμε μια καλύτερη υγεία.

Καταπολέμησε την κακή αναπνοή .

Καταπολέμησε την κακή αναπνοή με 13 εύκολους και φυσικούς τρόπους (2)

Δε χρειάζεται να κάνεις τρεις φορές την ημέρα στοματικό διάλυμα για να διατηρήσεις καθαρή την αναπνοή σου. Χρησιμοποίησε σπιτικά φάρμακα και βγες από τη δύσκολη θέση, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Διάβασε μερικά tips ώστε η αναπνοή σου να διατηρείται ευχάριστη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μην ξεχνάς ότι η υγιεινή του στόματος είναι εξίσου σημαντική με την υγεία όλου του υπόλοιπου σώματος.
1. Χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα. Θα καταφέρει να απομακρύνει τις τροφές που αποθηκεύονται ανάμεσα στα δόντια (κάτι που οδηγεί στη δυσάρεστη αναπνοή).
2. Ξέπλυνε το στόμα σου με νερό και φύλλα από φασκόμηλο και μέντα.
3. Βάλε στην διατροφή σου σπόρια καρδάμου. Δίνουν μια γλυκύτητα στην αναπνοή και χρησιμοποιούνται ευρέως για αρωματική αναπνοή.
4. Πιες τσάι φτιαγμένο από σπόρους τριγωνέλλας.
5. Μάσησε μαϊντανό.
Καταπολέμησε την κακή αναπνοή με 13 εύκολους και φυσικούς τρόπους (4)
6. Μερικά βότανα και μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική, αποτελούν φυσικά ενισχυτικά για την αναπνοή. Μερικά από αυτά είναι το γαρύφαλλο, ο μάραθος και ο γλυκάνισος. Πάρε ένα από αυτά σε μια σακκούλιτσα μαζί σου και μάσησέ το όταν το χρειαστείς.
7. Η σμύρνα είναι μια εξαιρετική λύση για την κακή αναπνοή, ενώ χρησιμοποιείται επίσης για να γιατρέψει λοιμώξεις του στόματος και πονόδοντους.
8. Φρέσκα βότανα όπως η πυραλίς και ο δυόσμος έχουν απαλή και δροσερή γεύση και ταυτόχρονα είναι καταπραϋντικά για τον λαιμό.
9. Φρούτα όπως το γκουάβα θα σε βοηθήσουν να μειώσεις σημαντικά την κακή αναπνοή στο στόμα.
Καταπολέμησε την κακή αναπνοή με 13 εύκολους και φυσικούς τρόπους (1)
10. Γενικά, να τρως φρούτα. Η βιταμίνη C που περιέχεται στα περισσότερα από αυτά εξουδετερώνει τα βακτήρια του στόματος και ενισχύει τη δροσερή αναπνοή.
11. Περιόρισε όσο μπορείς τον καφέ τα αλκοολούχα και τα αναψυκτικά. Μπορεί να σου είναι δύσκολο, όμως να ξέρεις ότι απελευθερώνουν διάφορες ενώσεις στο αίμα που προκαλούν την κακοσμία.
12. Μην ξεχνάς να βουρτσίζεις τη γλώσσα σου. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η γλώσσα θεωρείται μεγάλη εστία μικροβίων.
Καταπολέμησε την κακή αναπνοή με 13 εύκολους και φυσικούς τρόπους (3)
13. Με την καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού τουλάχιστον για δυο εβδομάδες, δύο φορές καθημερινά, θα μπορέσεις να μειώσεις τον αριθμό των βακτηρίων στο στόμα σου.
Πηγή: cosmo.gr

Φίλες για έναν αιώνα .

Φίλες για πάνω από έναν αιώνα, πέθαναν την ίδια νύχτα σε ηλικία 107 ετών

Ήταν φίλες από μικρά κορίτσια. Έζησαν και μεγάλωσαν μαζί. Και έφυγαν από τη ζωή μαζί, την ίδια νύχτα, με λίγες ώρες διαφορά. Η Αλμπέρτα Φάμπρις και η Τερέζα Γκρατσιάνι ήταν οι πιο ηλικιωμένες γυναίκες της ιταλικής πόλης του Τρεβίζο· συμπλήρωσαν αμφότερες 107 χρόνια ζωής τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο αντίστοιχα. Το βράδυ της Δευτέρας άφησαν την τελευταία τους πνοή στον οίκο ευγηρίας όπου φιλοξενούνταν.
Η Αλμπέρτα και η Τερέζα κατάγονταν από αριστοκρατικές οικογένειες που είχαν συνδέσει το όνομά τους με το Τρεβίζο, και μαζί τους φεύγει ένα κομμάτι της ιστορίας του, όπως γράφει η εφημερίδα «»Il Messaggero».
Όλοι θυμούνται την εγκάρδια προσωπικότητα της Αλμπέρτα, που συνδύαζε την ευγενή καταγωγή με μία φυσική ζεστασιά. Μια πολύ καλή συνομιλήτρια που διασκέδαζε επίσης τους καλεσμένους της με ανέκδοτα.
Η Αλμπέρτα ήταν η πρώτη γυναίκα που απέκτησε δίπλωμα οδήγησης στην επαρχία του Τρεβίζο. Στη δεκαετία του ’30 ήταν πρωταθλήτρια στο τένις και το σκι, και παθιασμένη ορειβάτρια και αναβάτρια. Άφησε κάτω τα πέδιλα του σκι όταν ήταν «μόλις» 87 ετών. Ο πατέρας της, Πιέτρο, ήταν ο θεμελιωτής του νοσοκομείου του Κονελιάνο.
Ποτέ δεν παντρεύτηκε η Αλμπέρτα. Ούτε και η φίλη της Τερέζα που έμεινε ορφανή από μητέρα στα 12 χρόνια της. Είχε τρεις αδελφούς και μία αδελφή. Ο πατέρας της είχε διατελέσει για χρόνια ταμίας των περιουσιακών στοιχείων των ενοριών του Τριβένετο. Ανάμεσα στις δωρεές που έχει κάνει η οικογένεια της Αλμπέρτα είναι το παρεκκλήσι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Καθεδρικό της ενορίας.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory