Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Το πιο μικρό σκυλί .

Λάθη .

Με ελικόπτερο για ψάρεμα .

Χαμόγελα .

Σκυλιά παίζουν με μπαλόνια .

Τα λάθη στο αδυνάτισμα .


Περιττά κιλά; Όλοι και όλες θέλουμε να μην υπάρχουν πάνω στο σώμα μας γιατί αν υπάρχουν τότε είμαστε πρόθυμοι να δοκιμάσουμε κυριολεκτικά «τα πάντα» για να απαλλαχτούμε από αυτά. Ακούμε από φίλους, συγγενείς, γνωστούς, διάσημους, τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά χιλιάδες συμβουλές, τρόπους, συνδυασμούς και διάφορες άλλες ‘αλχημείες’ που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους.
Αρκετοί είναι αυτοί που είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν κάθε τι που ακούν, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν είναι λίγο οι μύθοι, οι ανακρίβειες και οι παλιές αντιλήψεις που κυκλοφορούν, παρότι αρκετοί ειδικοί στον χώρο της υγείας ‘φωνάζουν’ πως πολλοί από αυτούς τους τρόπους δεν είναι σωστοί για να χαθούν τα περιττά κιλά- αρκετοί μάλιστα από αυτούς είναι επικίνδυνοι για την υγεία μας. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετοί που δεν πείθονται ή δεν ενδιαφέρονται για τις άσχημες συνέπειες και το μεγάλο ρίσκο που παίρνουν.
«Οι άνθρωποι εστιάζουν τόσο πολύ στην απώλεια βάρους που είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν μη αποδεκτά και ενδεχομένως επικίνδυνα πράγματα, τα οποία μπορούν ναπροκαλέσουν μεγάλες ζημιές στην υγεία», λέει ο Michelle May, MD, γιατρός από την Αριζόνα.
«Ακραίες διατροφές μπορούν να οδηγήσουν σε διατροφικές διαταραχές» συνεχίζει η Connie Diekman, MEd, RD, ειδική στις διατροφικές διαταραχές.
Η αποφυγή γευμάτων και κατηγοριών τροφίμων, η εναπόθεση ελπίδων σε σκευάσματα ώστε να δημιουργηθεί μιας κακής ποιότητας δίαιτα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την μέγιστη απώλεια βάρους, αλλά τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να αποδειχτούν και ιδιαίτερα επικίνδυνες.
Παρακάτω παραθέτουμε μερικές συμβουλές για πράγματα τα οποία δεν πρέπει να κάνετε ποτέ, όταν κάνετε δίαιτα:
 1. Δίαιτες εξπρές ή δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία, καθώς υπόσχονται άμεση απώλεια κιλών, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις ηαπώλεια βάρους οφείλεται στη μείωση των υγρών του σώματος και της μυϊκής μάζας και όχι του λιπώδους ιστού, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο. Έτσι, μπορεί να βλέπουμε στην πράξη τα αποτελέσματα που υπόσχονται καθώς ο δείκτης της ζυγαριάς παίρνει την κάτω βόλτα, αλλά εκτός από τους κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν, οι περισσότεροι άνθρωποι που υποβάλλονται σε τέτοιες δίιατες ανακτούν πίσω όλα τα χαμένα τους κιλά και μάλιστα με …τόκο. «Η άμεση απώλεια βάρους από δίαιτες περιορισμένων θερμίδων οδηγεί στην απώλεια υγρών, ελάχιστου λίπους και μυϊκής μάζας, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο μεταβολισμός του σώματος και το σώμα να χρειάζεται λιγότερες θερμίδες για να επιβιώσει» αναφέρει ο May, αρθογράφος του «Eat What You Love and Love What You Eat»αναφέρει επίσης πως υπάρχει μεγάλο ρίσκο για ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου και διαβήτη τύπου 2. 
 2.  Διαιτητικά σκευάσματα και χάπια αδυνατίσματος Ακούγονται ιδιαίτερα ελκυστικά και θαυματουργά για να είναι πραγματικότητα. Όσα και αν σας υπόσχονται, κρατήστε τα όσο το δυνατόν μακριά σας. «Τα περισσότερα χάπια αδυνατίσματος δεν είναι τίποτα περισσότερα από μια μίξη από καφεΐνη και διουρητικά τα οποία οδηγούν σε αφυδάτωση και διαταραχή ηλεκτρολυτών», λέει ο Diekman, διευθυντής της Διαιτολογίας στον Πανεπιστήμιο της Washington στο St. Louis.
 3. Κάθαρση Με τον όρο κάθαρση συνήθως αναφερόμαστε στην επιθυμητή πρόκληση εμετού. «Αυτός ο ανθυγιεινός και επικίνδυνος τρόπος συμπεριφοράς δεν είναι άγνωστος, αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για την υγεία και το πρώτο στάδιο για ανάπτυξη διατροφικών διαταραχών», αναφέρει ο Diekman, ο οποίος μελετά τις διατροφικές διαταραχές και συνεχίζει λέγοντας πως «τα γαστρικά υγρά είναι ιδιαίτερα βλαβερά, σχεδιασμένα για τον βλεννογόνο του στομάχου και όχι για τον οισοφάγο και το στόμα. Έτσι, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και διάβρωση των δοντιών, ενώ μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και καρκίνο». Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως με τους συχνούς εμετούς το σώμα αφυδατώνεται, ενώ μπορούν να δημιουργηθούν και πολλές διαταραχές στους ηλεκτρολύτες.
 4.  Ακραίες συμπεριφορές, όπως υπερβολική άσκηση Η άσκηση είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά ας μην ξεχνάμε την αρχαία ρήση «μέτρον άριστον». Όταν φτάνουμε στα όρια της υπερβολής, τότε το κακό που δημιουργούμε στο σώμα μας υπερνικάει κάθε θετικό αντίκρισμα. Με την υπερβολική άσκηση μπορεί να προκληθούν αφυδάτωση, διαταραχή ηλεκτρολυτών, αυξημένες πιθανότητες για θλάσεις, ενώ μπορεί να υπάρχει αρνητική επίδραση για την ψυχολογία.Η Αμερικανική γυμναστική ακαδημία συστήνει 30 λεπτά άσκησης 5-6 φορές την βδομάδα ή 20 λεπτά καθημερινής άσκησης.
 5.  Παράνομα και μη ναρκωτικά. Η χρήση ναρκωτικών για την απώλεια βάρους είναι ένα μεγάλο λάθος με σοβαρές συνέπειες για την υγεία. Τα πιθανά ρίσκα από την χρήση ναρκωτικών, όπως η κοκαΐνη, μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ μεγάλα προβλήματα, όπως φυσική και ψυχολογική εξάρτηση, κοινωνικά προβλήματα, καρδιαγγειακά, καταπόνηση του σώματος και νεφροπάθειες. 
 6. Κάπνισμα. Μπορεί η νικοτίνη να επιδρά στον μεταβολισμό και να συμβάλλει στη μείωση της όρεξης, ωστόσο το ρίσκο για την υγεία είναι μεγάλο. Το κάπνισμα προκαλεί βλάβες σχεδόν σε όλα τα ανθρώπινα όργανα του σώματος,προκαλώντας καρκίνο, καρδιαγγειακά και διάφορες άλλες ασθένειες συμπεριλαμβανόμενου και του αυξημένου ρίσκου του θανάτου. Ας μην ξεχνάμε, πως αρκετοί που προσπάθησαν να κόψουν την κακή αυτή συνήθεια, ανέκτησαν βάρος. Γι’ αυτό καλό είναι να μην καπνίζετε για κανέναν λόγο και λιγότερο από όλα για να μειώσετε το βάρος σας. 
Δεν χρειάζεται καμία ακραία ή επικίνδυνη συμβουλή η οποία υπόσχεται μείωση βάρους. Υπάρχει τρόπος ώστε όλα τα περιττά κιλά να φύγουν και να μην γυρίσουν ποτέ ξανά. Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή μαζί με άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε εύκολα και χωρίς υπερβολές στον στόχο σας, χωρίς ταυτόχρονα να βάλει στο στόχαστρο την υγεία σας

Σημάδια άγχους .

6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (4)

Η οικονομική κρίση είναι αναμφίβολα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, που κάνει τα επίπεδα του άγχους να «χτυπούν» κόκκινο. Χαράτσια, λογαριασμοί, φόροι και στον αντίποδα, μειωμένοι μισθοί δεν είναι και λίγα κάθε μέρα. Το σώμα βέβαια προειδοποιεί και ιδού 6 περίεργα σημάδια… που πρέπει να σας προϊδεάσουν ότι είστε πολύ αγχωμένοι.
 • 1. Απώλεια μαλλιών
Ίσως να θεωρήσετε ότι πρόκειται για…τρίχες αλλά στην ουσία τα μαλλιά σας είναι ένα πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την ψυχολογία σας. Υπό το πρίσμα των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, το τριχωτό της κεφαλής σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επιμένει ότι παρά τα προβλήματα πρέπει να ηρεμήσετε.
Μεταξύ των καταστάσεων, που σχετίζονται με την απώλεια μαλλιών λόγω άγχους είναι η γυροειδής αλωπεκία, μια αυτοάνοση διαταραχή στην οποία τα λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται στους θύλακες των τριχών, προκαλώντας την…πτώση τους.
Μια άλλη, αν και ακραία, περίπτωση είναι η τελογόνος απώλεια, η οποία βασικά χαρακτηρίζεται από μια ξαφνική απώλεια (μέχρι και 70 %) των μαλλιών. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι δύσκολο να συνδεθεί με το άγχος, διότι η απώλεια μαλλιών μπορεί να συμβεί μήνες μετά από ένα αγχωτικό γεγονός, ωστόσο, είναι εφικτό, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Οστεοπαθητικής Δερματολογίας.
6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (1)
 • 2. Ρινορραγία
Αν και υπάρχουν αμφίρροπες απόψεις για το κατά πόσο το άγχος μπορεί να προκαλέσει έντονες και παρατεταμένες ρινορραγίες, μελέτες έχουν δείξει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, άτομα με έντονο στρες σε κάποια περίοδο της ζωής τους, παρουσίασαν το συγκεκριμένο φαινόμενο.
Σε άρθρο μάλιστα βρετανικού ιατρικού περιοδικού αναφέρεται ότι αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στην πίεση του αίματος όταν κάποιος βιώνει μία αγχωτική κατάσταση.
6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (5)
 • 3. Απώλεια μνήμης
Αν παρατηρήσετε ότι δεν μπορείτε να θυμηθείτε ένα σημαντικό ραντεβού ή λεπτομέρειες από μία ιστορία, που μόλις κάποιος σας είχε αναφέρει, τότε αυτό είναι ένα δείγμα ότι ο ιππόκαμπος σας έχει συρρικνωθεί. Με απλά λόγια, το χρόνιο στρες μπορεί να «εκθέσει» τον ιππόκαμπο, την περιοχή του εγκεφάλου δηλαδή που ελέγχει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας, σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα του εγκεφάλου σας να θυμηθεί πράγματα και γεγονότα.
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιστρέψετε αυτή τη διαδικασία και να πάρετε…τη μνήμη σας πίσω, είναι να ανακαλύψετε την αιτία του άγχους και να προσπαθήσετε να ηρεμήσετε.
6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (2)
 • 4. Αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος
Μία από τις αντιδράσεις του οργανισμού στο υπερβολικό άγχος είναι η κόπωση και το αδύναμο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό συμβαίνει πρώτον, επειδή το άγχος απελευθερώνει τις κατεχολαμίνες, τις ορμόνες δηλαδή εκείνες, οι οποίες βοηθούν στην εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.
Παράλληλα, το στρες συρρικνώνει το θύμο αδένα σας, τον αδένα εκείνον δηλαδή που παράγει τα λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και αυτό με τη σειρά του βλάπτει τα τελομερή, τα γονίδια δηλαδή που βοηθούν στην αναπαραγωγή των κυττάρων του ανοσοποιητικού.
Ένας καλός τρόπος για να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού σας και να μειωθεί το άγχος είναι η άσκηση.
6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (3)
 • 5. Υπερβολική εφίδρωση
Μια συνηθισμένη αντίδραση του οργανισμού όταν αγχώνεται είναι η εφίδρωση. Ωστόσο ορισμένοι άνθρωποι πάσχουν από υπεριδρωσία, υπερβολική δηλαδή εφίδρωση, ειδικά στην περιοχή των χεριών και των ποδιών.
Ένας πολύ αρμονικός και καλός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου, είναι η γιόγκα και ο διαλογισμός, που μειώνουν το άγχος και περιορίζουν την εφίδρωση.
6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (6)
 • 6. Εμετός
Η τάση για εμετό είναι ένας τρόπος «εκτόνωσης» του άγχους. Στην ουσία είναι ένας, παρατραβηγμένος, αλλά αρκετά σοβαρός τρόπος, που επιλέγει το σώμα σας να σας πει «αρκετά».
Η περίπτωση αυτή ονομάζεται «σύνδρομο κυκλικού υποτροπιάζων εμετού» και αφορά σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν έντονη ναυτία και εμετό αρκετά συχνά και για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Η λύση σε αυτό είναι η ξεκούραση, αρκετά υγρά (καθώς ο εμετός προκαλεί αφυδάτωση και επομένως απώλεια ηλεκτρολυτών) και φυσικά η ηρεμία.
Πηγή: clickatlife.gr


Τροφές που σας χαλάνε τα κέφια .


Οι σύγχρονες συνθήκες ζωής μας οδηγούν πολλές φορές σε διατροφικές επιλογές, εύκολες ή και ευχάριστες στη γεύση, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα επιβλαβείς.
Η αποφυγή μίας σειράς τροφών, οι οποίες δεν είναι πάντοτε «προφανώς» ανθυγιεινές, μπορεί να μας βοηθήσει να μπούμε στο σωστό μονοπάτι για καλύτερη διάθεση, σωματικά και πνευματικά!
 • Πατατάκια
Oι τροφές που μπορεί να σας... χαλάσουν τα κέφια (8)
Με τον ποδοσφαιρικό αγώνα, το talent show ή μια καλή ταινία στην τηλεόραση και ειδικά τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες, το να αποφύγει κανείς τα πατατάκια μοιάζει δύσκολο. Αυτοί όμως οι πειρασμοί, είναι γεμάτοι κορεσμένα έλαια με πολλά λιπαρά οξέα ωμέγα-6, τα οποία μπλοκάρουν την ενίσχυση της καλής διάθεσης καθώς και τα θετικά για τους ιστούς του εγκεφάλου λιπαρά οξέα ωμέγα-3. Οι τηγανητές πατάτες δημιουργούν επίσης και την καρκινογόνο ουσία ακρυλαμίδιο.
Το υγιεινό υποκατάστατο: Μικρές πατάτες με κόκκινη ή μπλε φλούδα, ψητές στο φούρνο. Το χρωματιστό τους περικάλυμμα είναι γεμάτο με φυτοθρεπτικά συστατικά, ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον οργανισμό. Μια άλλη καλή επιλογή, είναι τα σπιτικά ποπ κορν.
 • Ζαμπόν και επεξεργασμένα κρέατα
Oι τροφές που μπορεί να σας... χαλάσουν τα κέφια (2)
Τα μεγάλα συσκευασμένα κομμάτια χοιρομέρι προέρχονται συνήθως από βιομηχανοποιημένες κτηνοτροφικές μονάδες, όπου τα γουρούνια «φορτώνονται» με αναρίθμητα αντιβιοτικά. Στο προϊόν γίνεται επίσης έγχυση ζάχαρης, αλατιού, πρόσθετων και συντηρητικών από νιτρικά άλατα, τα οποία ευνοούν τα «πεσμένα κέφια», τις ημικρανίες, ακόμη και το… πρήξιμο στους αστραγάλους!
Το υγιεινό υποκατάστατο: Ο άγριος σολομός είναι μια αρκετά αξιόπιστη εναλλακτική. Αν πάλι δε σας αρέσουν τα θαλασσινά, ψάξτε για φιλέτο από χοιρινό ελεύθερης βοσκής —με υψηλή περιεκτικότητα σε θειαμίνη, μια βιταμίνη B η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.
 • Αναψυκτικά
Είναι από τις μεγάλες διατροφικές «πληγές», που μας γεμίζουν. Μετά την αρχική έξαψη που προσφέρει η μεγάλη περιεκτικότητα των περισσότερων από τα ανθρακούχα σε ζάχαρη αναψυκτικά, τα κέφια μας βυθίζονται στα τάρταρα.
Το υγιεινό υποκατάστατο: Αν χρειάζεστε κάτι για να σας καλύπτει το κενό σε ό,τι αφορά στις… φυσαλίδες, προσθέστε βιολογικό χυμό πορτοκάλι σε φυσικό ανθρακούχο νερό.
 • Μαργαρίνη
Oι τροφές που μπορεί να σας... χαλάσουν τα κέφια (7)
Για δεκαετίες, η διχογνωμία των επιστημόνων αφορούσε το τι από τα δύο είναι πιο υγιεινό, η μαργαρίνη ή το βούτυρο. Τελικώς, το επιστημονικό debate κατέληξε: τα βιομηχανικά λιπαρά και τα υψηλά επίπεδα ωμέγα-6 στη μαργαρίνη ευνοούν τις φλεγμονές και μπορούν να παίξουν άσχημα παιχνίδια με τα κέφια μας, αλλά και με τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα μας. Οι μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων αλλάζουν συχνά τη σύστασή της, αλλά το γεγονός παραμένει: η μαργαρίνη είναι «κατασκευασμένη» και το σώμα δεν γνωρίζει πώς να την αντιμετωπίσει.
Το υγιεινό υποκατάστατο: Το βούτυρο από αγελάδες ελεύθερης βοσκής είναι πλούσιο σε ένα είδος λιπαρών, το οποίο ονομάζεται συζευγμένο λινελεϊκό οξύ ή αλλιώς CLA. Τα λιπαρά αυτά έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ φαίνεται πως βάζουν φρένο στο λίπος που συγκεντρώνεται στην κοιλιακή χώρα και βοηθούν στην πρόληψη των καρδιοπαθειών. Συν τοις άλλοις, το βιολογικό βούτυρο έχει και τα ωμέγα-3 του.
 • Επεξεργασμένοι σπόροι κολοκύθας
Oι τροφές που μπορεί να σας... χαλάσουν τα κέφια (9)
Τα ωμά σπόρια κολοκύθας ή αυτά που ψήνει καθένας μόνος του είναι μια χαρά και πολύ υγιεινά. Εκείνα όμως που πωλούνται σε πλαστικά σακουλάκια, όχι και τόσο. Η βιομηχανία τροφίμων «βουτά» πολλές φορές τα σπόρια σε ένα συντηρητικό το οποίο ονομάζεται «βρώμικο κάλιο», το οποίο μπλοκάρει το ιώδιο, δυσκολεύοντας την απορρόφησή του από το θυρεοειδή.
Τα επίπεδα του ιωδίου είναι κομβικά για τη σωστή λειτουργία του συγκεκριμένου αδένα, ο οποίος με τη σειρά του είναι κομβικός για τη διάθεσή μας. Για τη διάγνωση της κατάθλιψης, οι ψυχίατροι, σε οργανικό επίπεδο, ελέγχουν πρώτα και κύρια τον θυρεοειδή.
Το υγιεινό υποκατάστατο: Επιμονή στα ωμά και σπιτικά ψημένα σπόρια και όχι μόνο. Κι άλλοι σπόροι έχουν παρόμοια ιχνοστοιχεία και φυσικές αντικαταθλιπτικές ιδιότητες όπως οι σπόροι κολοκύθας.
 • Νέκταρ αγαύης
Oι τροφές που μπορεί να σας... χαλάσουν τα κέφια (1)
Η αγαύη προωθείται σαν φυσικό και εναλλακτικό γλυκαντικό, αλλά αυτό είναι απλώς μύθος. Έχει καταχωρηθεί ως υγιεινό επειδή δεν αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, ωστόσο αυξάνει το ρίσκο του μεταβολικού συνδρόμου, δημιουργώντας το υπόστρωμα για συρρίκνωση του εγκεφαλικού ιστού και αστάθεια του κεφιού.
Το υγιεινό υποκατάστατο: Όλοι οι τύποι γλυκαντικών πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση, αλλά το καλύτερο και πλέον φυσικό είναι το σιρόπι σφενδάμου (προσοχή στις ποικιλίες του που περιέχουν φρουκτόζη από καλαμπόκι) και το βιολογικό μέλι. Τα συγκεκριμένα περιέχουν σημαντικά μεταλλικά ιχνοστοιχεία και φυτικά αντιοξειδωτικά, που ευνοούν την καλή υγεία.
Oι τροφές που μπορεί να σας... χαλάσουν τα κέφια (3)
 • Κουλούρια
Η γιαγιά μας έλεγε ότι κάνουν καλό. Η αλήθεια είναι ότι είναι γεμάτα εξευγενισμένους υδατάνθρακες που δημιουργούν προβλήματα στην απαραίτητη για τον οργανισμό ενέργεια (την αυξάνουν αφύσικα) και τη διάθεση μας το μεσημέρι (εάν τα έχουμε φάει το πρωί). Οι εταιρείες παραγωγής, βέβαια, δεν πτοούνται και έχουν αυξήσει το μέγεθός τους στο διπλάσιο τα τελευταία χρόνια.
Το υγιεινό υποκατάστατο: Κινηθείτε καλύτερα προς τα βιολογικά αυγά, τα οποία περιέχουν σημαντικά για τον εγκέφαλο και τη διάθεση θρεπτικά στοιχεία σαν τις διάφορες παραλλαγές της βιταμίνης B, ψευδάργυρο και ηλεκτρυλοχολίνη, τα οποία θα σας κρατούν ενεργητικούς και υγιείς όλη την ημέρα.
 • Φιστίκια
Oι τροφές που μπορεί να σας... χαλάσουν τα κέφια (5)
Τα αλατισμένα συσκευασμένα φιστίκια, είναι γεμάτα νάτριο και πρόσθετα, μεταξύ αυτών και μονονατριακό γλουταμινικό (MSG), ένα συστατικό το οποίο είναι υπεύθυνο για ημικρανίες, αδυναμία, συριγμούς και δυσκολίες στην αναπνοή.
Το υγιεινό υποκατάστατο: Αν θέλετε τροφή για τον εγκέφαλο, τα υψηλά σε ωμέγα-3 καρύδια, τα αμύγδαλα (υψηλά στη Βιταμίνη Ε) και οι πλούσιοι σε σελήνιο βραζιλιάνικοι ξηροί καρποί, είναι ό,τι καλύτερο. Μπορείτε επίσης να τους ψήσετε με λίγο αλάτι, για πιο «πικάντικο» αποτέλεσμα.
 • Συσκευασμένες γλυκοπατάτες
Oι τροφές που μπορεί να σας... χαλάσουν τα κέφια (6)
Οι συσκευασμένες γλυκοπατάτες είναι κυριολεκτικά γεμάτες ζάχαρη και η κατανάλωσή τους ξεκινά μια διαδικασία που θα κάνει τον εγκέφαλό σας να υποφέρει. Το υψηλό ζάχαρο «γηράσκει» τα αιμοφόρα αγγεία μας, συρρικνώνει το μυαλό μας, αφαιρεί πόντους από την όραση μας και τη λειτουργία των νεύρων και αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης και της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Το υγιεινό υποκατάστατο: Οι φυσικές γλυκοπατάτες, που ψήνονται χωρίς επιπλέον ζάχαρη, περιέχουν βήτα καροτίνη, μια λιποδιαλυτή ουσία με προστατευτικά για τον εγκέφαλο αντιοξειδωτικά που τα χρησιμοποιεί το σώμα για να παραγάγει βιταμίνη Α.
Η συγκεκριμένη βιταμίνη συνδέεται με τα ένζυμα που χρησιμοποιούν οι νευροδιαβιβαστές που έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση της διάθεσης. Στην καλύτερη μορφή της η βιταμίνη Α συναντάται σε προϊόντα σαν το βούτυρο και τα αυγά από κτηνοτρόφους οι οποίοι εκτρέφουν ζώα ελεύθερης βοσκής.
Πηγή: clickatlife.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory