Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Ρεαλιστικά σχέδια .

Γυναικεία γυμνασμένα κορμιά .

Ενα διαφορετικό σχολικό λεωφορείο .

Το μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο .

Ένα από τα μεγαλύτερα κρύσταλλα Swarovski στον κόσμο είναι στην οθόνη στην αίθουσα.  Ζυγίζει 310.000 καράτια (περίπου 62 κιλά) και είναι 40 εκατοστά σε διάμετρο.

Ιδιο μέρος , διαφορετικός χρόνος .

Το σουσάμι με αντιυπερτασικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες


Το σουσάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο, γιατί περιέχει λιπαρές ουσίες σε μεγάλη αναλογία (30-40%). Τις εξάγουν εξασκώντας ισχυρή πίεση πάνω στους σπόρους. Το σουσαμέλαιο που βγαίνει με την ψυχρή αυτή μέθοδο είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ωφέλιμο.
Το όνομα σησάμι προέρχεται από την Αραβική λέξη “semsin”. Παλαιότερα η Ινδία θεωρούνταν η χώρα καταγωγής του σησαμιού, αλλά σήμερα πιστεύουμε ότι η πραγματική χώρα καταγωγής του είναι το Σουδάν, στην Κεντρική Αφρική, όπου έχουν βρεθεί πολλά άγρια είδη. Η χρησιμοποίηση του σησαμιού ως τροφής είναι τόσο παλαιά όσο του σιταριού και του ρυζιού όπως προκύπτει από αρχαιολογικές ανασκαφές στην αρχαία Αίγυπτο το 6000 π.Χ. Βάση των αρχαίων ευρημάτων δύο πιθανοί δρόμοι δημιουργήθηκαν για την εξάπλωση του από η συνέχεια ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/10/blog-post_29.html#ixzz2BAAqBfyl

Τι είναι η ομίχλη ?

Στην ουσία, η ομίχλη είναι ένα σύννεφο πολύ κοντά στο έδαφος! Δηλαδή είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τα σύννεφα που βλέπουμε στον ουρανό, αλλά σε πολύ χαμηλό ύψος. 

Η ομίχλη αποτελείται από μικροσκοπικά σωματίδια νερού τα οποία στην ουσία αιωρούνται στον αέρα, όπως και τα σύννεφα

Είναι μάλιστα τόσο μικροσκοπικά τα σωματίδια του νερού, που πνέουν σαν το φτερό στον άνεμο: δεν κάθονται στο έδαφος εξαιτίας των πολύ ανεπαίσθητων ρευμάτων αέρος (που πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτά από εμάς τους ανθρώπους) και αιωρούνται όλα μαζί προς διάφορες κατευθύνσεις. 

διαφορά ομίχλης σύννεφαΗ μόνη διαφορά μεταξύ ομίχλης και συννέφου, είναι απλά η υψομετρική διαφορά: όταν ένα σύννεφο βρίσκεται πολύ κοντά στο έδαφος, το ονομάζουμε ομίχλη, έτσι απλά! 

Επίσης, στα σύννεφα τα σωματίδια είναι πολλές φορές παγωμένα (λόγω μεγαλύτερου υψομέτρου), της ομίχλης συνήθως δεν είναι. 

Τώρα, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης αυτών των σωματιδίων, έχουμε έλλειψη ορατότητας. Όταν βρισκόμαστε μέσα της έχουμε περιορισμένη ορατότητα και όταν την βλέπουμε από μακριά φαίνεται σαν ημιδιαφανές σύννεφο. Είναι κάτι ανάλογο με τον καπνό, με τη διαφορά ότι εδώ έχουμε μικροσκοπικά σωματίδια νερού που αιωρούνται στον αέρα. 

πως δημιουργείται η ομίχληΣτις περισσότερες περιπτώσεις ηομίχλη δημιουργείται όταν σχετικά ζεστός αέρας περνάει από κρύο έδαφος, τότε το κρύο αυτό έδαφος ψύχει τον αέρα και ουσιαστικά "υγροποιείται" ο αέρας αυτός. Είναι αυτό που προαναφέραμε: δημιουργούνται αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια νερού που αιωρούνται. 

Ένα παράδειγμα από την καθημερινότητά μας:

όταν ανοίγουμε την κατάψυξη, βλέπουμε μετά από λίγο ένα πράγμα σαν "ατμό"-"καπνό". Αυτό λοιπόν ακριβώς συμβαίνει! Μπαίνει ζεστότερος αέρας από αυτόν που υπάρχει μέσα στην κατάψυξη, ακουμπάει στις παγωμένες επιφάνειές της και ουσιαστικά δημιουργείται ομίχλη!


Επίσης ένα ψιλόβροχο μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ομίχλης, που πολλές φορές χωρίς το ψιλόβροχο αυτό, να μην μας προέκυπτε το φαινόμενο αυτό. 

Τέλος, ένα εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι η ομίχλη βοηθάει στο να λιώσει το χιόνι μιας και εξαιτίας του ήλιου τα μικροσκοπικά σωματίδια ζεσταίνονται γρήγορα και όταν έρχονται σε επαφή με το χιόνι, συμβάλλουν στο να λιώσει. 

Για να το πούμε απλά, είναι περίπου έτσι:

σαν να "ραντίζουμε" το χιόνι με "ζεστό" νερό!


Αυτό λοιπόν είναι η ομίχλη κι έτσι δημιουργείται! Οπότε την επόμενη φορά που θα... "πέσουμε" μέσα της, πέραν του ότι θα ταλαιπωρηθούμε λιγάκι, θα ξέρουμε και 5 πραγματάκια για αυτήν! :)
http://coolweb.gr/ti-einai-omixli-dimiourgeitai/

Γιατί με τα μακαρόνια πεινάμε περισσότερο ?


Οι υδατάνθρακες όπως είναι για παράδειγμα τα μακαρόνια, το ρύζι, η πατάτα και το ψωμί, εξ’ ορισμού δεν προκαλούν κορεσμό, σε αντίθεση με την πρωτεΐνη και το λίπος. Επιπλέον, η πέψη τους διαρκεί 2 περίπου ώρες και για αυτό τους «χωνεύουμε» πιο γρήγορα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χορταίνουμε πιο δύσκολα με ένα γεύμα π.χ. με μακαρόνια και επιπλέον πεινάμε πιο σύντομα – συγκριτικά με ένα γεύμα π.χ. με κρέας.
Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να επιλέγουμε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες π.χ. μακαρόνια ολικής άλεσης και να τους συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα. Οι φυτικές ίνες ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμούκαθυστερούν το ρυθμό της πέψης και επιτυγχάνουν, συνολικά, καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης.

Κάστανα .


Η μυρωδιά του ψημένου κάστανου στις πλατείες, στους πεζοδρόμους δημιουργεί τις γλυκιές στιγμές του Χειμώνα. Το Νοέμβριο τα κάστανα είναι εδώ!
Περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυλλικό οξύ, τονώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το νευρικό μας σύστημα.
Περιέχουν αρκετό νερό (52% περίπου), ενώ δεν περιέχουν πολύ λίπος (2,5 γρ/100γρ κάστανα), σε αντίθεση με άλλους ξηρούς καρπούς. Είναι δηλαδή ένας ολιγοθερμιδικός» ξηρός καρπός.
Έχουν υψηλή περιεκτικότητά σε κάλιο και ταυτόχρονα χαμηλά επίπεδα νατρίου, οπότε φαίνεται να συμβάλλουν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
Τα κάστανα περιέχουν σε κάποιο ποσοστό ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι είναι ευεργετικά για τη ρύθμιση της κακής χοληστερόλης και την πρόληψη αθηροσκλήρωσης.
Τα 100γρ κάστανα δίνουν περίπου 2γρ πρωτεΐνης, οπότε σε συνδυασμό με άλλα λαχανικά ή προστιθέμενα μέσα στις σαλάτες μπορούν να ανεβάσουν την πρόσληψη της πρωτεΐνης (ιδιαίτερα χρήσιμα σε Νηστείες).
Σύσταση κάστανου: 100 γραμμάρια
Θερμίδες:170 kcal
Διαιτητικές ίνες: 6,1 g
Κάλιο: 500 mg
Βιταμίνη Β6: 0,34 mg
Πηγή: «Πίνακες σύνσθεσης τροφίμων», Α. Τριχοπούλου
100γρ. Κάστανου μπορούν να υποκαταστήσουν 2 λεπτές φέτες ψωμί ολικής αλέσεως ή 2 μικρές πατάτες βραστές ή 1 φλυτζ. ρύζι
Τα φρέσκα κάστανα έχουν λεία επιφάνεια, δε χαλάνε εύκολα, αποθηκεύονται στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Αποτελούν εύκολο σνακ, εφόσον τα έχουμε βράσει ή ψήσει, οπότε μαζί με ένα φρούτο κάνουν ένα «πλήρες» δεκατιανό. Αποτελούν πια συστατικό σύγχρονων οδηγών μαγειρικής, συνοδεύοντας κρέας, ψάρι, πίτες, τυρία με ευφάνταστους τρόπους.
Χρήσεις καστανών:
Χρήσεις κάστανου έχουμε και στη ζαχαροπλαστική (πχ γλυκό κουταλιού, κομπόστα). Προσοχή στις ποσότητες όμως, 100 γρ κάστανου δίνουν περίπου 8% των θερμίδωνπου χρειαζόμαστε την ημέρα.
Τα κάστανα έχουν ξεχωριστή γεύση και θέση στο ελληνικό τραπέζι. Γιορτές Κάστανου οργανώνονται κάθε χρόνο σε πολλά χωριά της Αρκαδίας.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory