Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Χαμόγελα .

Που αλλού χρησιμεύει το στήθος μιάς γυναίκας ?

Ενα απο τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Μόσχα .

Πείνασα .

Μεσημεριανό .

Απαλλαγείτε απο 8 συχνές ασθένειες .


Από το καρκίνο και τον διαβήτη μέχρι την ημικρανία και τους πόνους στην μέση υπάρχουν δεκάδες φάρμακα και ακόμα περισσότερες προτάσεις θεραπείας που υπόσχονται να διώξουν τον πόνο μια για πάντα.
Πόσες από αυτές όμως όντως ισχύουν; Δείτε μερικούς απλούς καθημερινούς τρόπους αντιμετώπισης του πόνου, χωρίς ωστόσο αυτό να συνεπάγεται ότι πρέπει να παραβλέπετε τις όποιες έγκυρες ιατρικές συμβουλές.
1. Για να διατηρήσετε το πεπτικό σας σύστημα σε εγρήγορση και να μην έρχεστε αντιμέτωποι με δυσάρεστα προβλήματα του εντέρου, δοκιμάστε να καταναλώνετε περισσότερες φυτικές ίνες, σε καθημερινή βάση.
Αυτό λειτουργεί και προληπτικά κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου και μπορεί να διευκολύνει προβλήματα δυσκοιλιότητας, ενώ συμβάλλει και στην μείωση εμφάνισης του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου. Επιπλέον θα επωφεληθείτε με χαμηλότερη χοληστερόλη, υψηλότερη ενέργεια, απώλεια βάρους, και ενδεχομένως ακόμη και ένα χαμηλότερο κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (8)
2. Οργανικά μούρα, βατόμουρα και φράουλες έχουν αντικαρκινικές δράσεις καθώς περιέχουν έναν αριθμό φυτοχημικών που μπορούν να προστατεύσουν από τον καρκίνο, σε γενικότερα πλαίσια.
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν μάλιστα ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου στον οισοφάγο, το παχύ εντέρο αλλά και τον καρκίνο του στόματος.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (1)
3. Αν είστε από αυτούς που υποφέρουν από πίεση, επιχειρήστε να περπατήστε τουλάχιστον 10.000 βήματα τη μέρα και κρατήστε «λογαριασμό» με τις ειδικές συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εάν κρατήσετε το πρόγραμμα αυτό για μερικές εβδομάδες θα παρακολουθήσετε ότι η πίεση σας θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (5)
4. Η νέα τεχνολογία αν και απόλυτα χρήσιμη…αχρηστεύει τη μνήμη μας, καθώς δεν προλαβαίνει ο εγκέφαλος να αποσπάσει και κυρίως να συγκρατήσει το πλήθος των πληροφοριών. Κλείστε οποιαδήποτε συσκευή τεχνολογικής πληροφόρησης κάθε μέρα μετά τις 7 μ.μ., δίνοντας χρόνο στον εγκέφαλό σας να αφομοιώσει τις πληροφορίες και θα δείτε τη μνήμη σας να ανακάμπτει.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (7)
5. Για να αποφύγετε τον διαβήτη, σύμφωνα με το Ηealth, πρέπει να …πλένετε τα δόντια σας τουλάχιστον μία φορά τη μέρα. Με τον τρόπο αυτό θα μειώσετε την αντίδραση που κάνει τα αιμοφόρα αγγεία πιο ευάλωτα στον διαβήτη και σε φλεγμονές.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (6)
6. Αν έχετε σκοπό να τα εκατοστήσετε (και όχι μόνο μία φορά) κάντε τον ύπνο σας προτεραιότητα και κοιμηθείτε τουλάχιστον 7-8 ώρες καθημερινά.
Υπάρχουν αρκετές ιατρικές αναφορές που κάνουν λόγω για τις βλαβερές επιπτώσεις της στέρησης ύπνου, οι οποίες κατά βάση ενισχύουν την αντίσταση της ινσουλίνης. Επιπλέον οι ίδιες αναφορές παρουσιάζουν στατιστικές όπου άτομα που κοιμούνται λίγες ώρες πεθαίνουν πρόωρα.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (2)
7. Η μόνη λύση για να καταφέρετε να απαλλαγείτε από τους δυσάρεστους πόνους της μέσης και της πλάτης είναι να ενισχύσετε τη σπονδυλική σας στήλη.
Μάλιστα αρκετά παραδείγματα δείχνουν ότι ο πόνος αυτός δεν οφείλεται μόνο σε αδύναμους μυς της πλάτης αλλά στην αδυναμία του πυρήνα αυτών των μυών. Ένας γυμναστής είναι ειδικός να σας συμβουλεύσει για το ποιες είναι οι κατάλληλες ασκήσεις για να απαλλαγείτε από αυτό.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (3)
8. Η αιώνια γυναικεία δικαιολογία ότι «όχι απόψε, έχω πονοκέφαλο, αγάπη μου» καταρρίπτεται πανηγυρικά καθώς ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από ημικρανίες είναι να κάνετε σεξ. Και ο λόγος είναι ότι στην ουσία «διώχνετε» την πίεση που προκαλούν τα αιμοφόρα αγγεία από τον εγκέφαλο σε άλλα μέρη του σώματος. Αποτελέσματα έρευνας δείχνουν ότι ποσοστό 66% των γυναικών, που ξεκινούν να κάνουν σεξ μόλις αρχίζουν τα πρώτα συμπτώματα της ημικρανίας, αποφεύγουν ολοκληρωτικά τον πονοκέφαλο.
Πηγή: clickatlife.gr

Τι χαλάει εκτός ψυγείου και τι όχι .

Τρόφιμα: Τι χαλάει και τι όχι εκτός ψυγείου;

Ξυπνάτε το βράδυ με λιγούρες. Κατευθύνεστε προς το ψυγείο. Το ανοίγετε και βγάζετε από μέσα οτιδήποτε μπορεί εκείνη την στιγμή να ικανοποιήσει την πείνα σας: σάντουιτς, γλυκά, σοκολάτες, κέικ, σαλάτες… Επιστρέφετε στην αγκαλιά του Μορφέα και το επόμενο πρωί κατευθύνεστε στην κουζίνα και συνειδητοποιείτε ότι έχετε αφήσει τα τρόφιμα εκτός ψυγείου ή (ακόμα χειρότερα), ότι έχετε ξεχάσει την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή. Ακραίο παράδειγμα; Σε κάθε περίπτωση, οι φορές που έχουμε ξεχάσει φαγητό εκτός ψυγείου δεν είναι λίγες, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε συνέχεια στο γνωστό δίλημμα: «Να το πετάξω ή όχι;»
Ακόμα όμως και αν είμαστε προσεκτικοί με τα τρόφιμα, υπάρχουν φορές που το ψυγείο είτε λόγω διακοπής ρεύματος είτε λόγω βλάβης σταματά να λειτουργεί. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως με κλειστή την πόρτα το ψυγείο μπορεί να διατηρήσει τα τρόφιμα για τέσσερεις περίπου ώρες και η κατάψυξη για περίπου 48 ή 24 ώρες αν είναι μισογεμάτη.
Ποια τρόφιμα θα πρέπει να κρατήσουμε λοιπόν, και ποια όχι εκτός ψυγείου; Ένας γενικός κανόνας είναι να πετάξετε όσα αναλώσιμα τρόφιμα ήταν για παραπάνω από δυο ώρες σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των τεσσάρων βαθμών Κελσίου. Πιο συγκεκριμένα:
*Κρέας, πουλερικά και θαλασσινά. Οτιδήποτε ανήκει σε αυτή την κατηγορία και έχει παραμείνει για παραπάνω από δυο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου θα πρέπει να πετιέται. Για παράδειγμα, το ωμό ή το μαγειρεμένο κρέας, η τονοσαλάτα, οι ανοιχτές κονσέρβες θαλασσινών, τα αλλαντικά και τα ψητά κρεάτα ή ψάρια. Tα τρόφιμα τα οποία ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες φθείρονται ταχύτατα σε συνθήκες δωματίου και χρειάζονται άμεσα ψύξη ή κατάψυξη ανάλογα με την περίοδο κατανάλωσης. Ενδεικτικά, το ψάρι σε θερμοκρασίες 9 με 20 βαθμών Κελσίου διατηρείται για λιγότερο από δύο μέρες, ο κιμάς ακόμη και σε σχετικά καλές συνθήκες ψήξης (4 βαθμοί Κελσίου), δε διατηρείται για πάνω από με τέσσερεις μέρες. Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι εντός 24 ωρών τα τρόφιμα αυτά υποβαθμίζονται ποιοτικά και σε βαθμό μάλιστα που πιθανόν να γίνονται και επικίνδυνα από μικροβιολογικής άποψης για την υγεία.
* Τυρί. Ό,τι ισχύει για τα κρέατα ισχύει και για όλα τα τυροκομικά, με μόνη διαφορά πως σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα ή χαλάσει το ψυγείο σας, τα «σκληρά» τυριά (κασέρι, φέτα, παρμεζάνα) μπορούν να αντέξουν για περισσότερο από δυο ώρες, ενώ τα «μαλακά» (μοτσαρέλα, κρεμώδη τυριά) θα πρέπει να πεταχτούν.
* Γαλακτοκομικά. Το παστεριωμένο γάλα διατηρείται μόνο στο ψυγείο. Το γάλα μακράς διαρκείας, μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου μέχρι τη στιγμή που ανοίγεται. Σε περίπτωση που χαλάσει το ψυγείο, το βούτυρο και οι μαργαρίνες διατηρούνται μέχρι και δύο ώρες, αλλά όλα τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά θα πρέπει να πεταχτούν (γάλα, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι).
* Φρούτα και λαχανικά. Μερικά φρούτα και λαχανικά μπορούν να μείνουν εκτός ψυγείου για μερικές μέρες (μπανάνες, μήλα, γκρειπφρουτ, κρεμμύδια και πατάτες). Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να τα φυλάξετε σε σκοτεινό μέρος, σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από το πολύ φως και τη ζέστη. Αντίθετα, φρούτα και λαχανικά όπως το παντζάρι, το καρότο, το καλαμπόκι και τα μανιτάρια διατηρούνται μόνο εντός ψυγείου. Σε γενικές γραμμές, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι αρκετά ευαίσθητα σε συνθήκες δωματίου και απαιτούν ψύξη, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο.Οι μπανάνες για παράδειγμα, διατηρούνται ιδανικά σε ήπια ψύξη (12-14 βαθμοί Κελσίου) γιατί είναι ευαίσθητες και στο ψύχος.
* Σάλτσες, μαρμελάδες. Το ταχίνι, η μουστάρδα, η κέτσαπ, αλλά και γενικά όσες σάλτσες περιέχουν ξύδι είναι ασφαλείς εκτός ψυγείου. Αυτές που θα πρέπει να πετάξετε αν παραμείνουν για παραπάνω από πέντε ώρες σε θερμοκρασίες δωματίου είναι μεταξύ άλλων σάλτσες με συστατικό την ντομάτα, σάλτσες με βάση το γάλα και μαγιονέζες.
Γενικά, οι συνθήκες δωματίου είναι οι πλέον κατάλληλες για την ανάπτυξη μικροοργανισμών που αλλοιώνουν τα τρόφιμα, γι’αυτό συνίσταται η άμεση κατανάλωση τους και να μην αφήνονται πολλές ώρες εκτός ψυγείου. Το ψωμί αποτελεί εξαίρεση, καθώς διατηρείται καλύτερα σε θερμοκρασίες δωματίου, ενώ “μπαγιατεύει” πιο γρήγορα αν μπει στο ψυγείο.

Οι κορυφαίεις πόλεις για ταξίδια .


Πόλεις της Ευρώπης, αλλά και πιο μακρινές, γιορτάζουν διάφορες επετείους το 2013 και μας καλούν να συμμετάσχουμε στο εορταστικό τους κλίμα και να ξεχάσουμε για λίγο τη δύσκολη καθημερινότητα.
Από τις ΗΠΑ και την Κίνα, μέχρι τα σύνορα Βραζιλίας, Αργεντινής και Παραγουάης, το LonelyPlanet ξεχωρίζει τις πόλεις που για διαφορετικούς λόγους, έχουν την τιμητική τους τη χρονιά που έρχεται.
  • 1. Σαν Φρανσίσκο: Η αγαπημένη πόλη της δυτικής ακτής των ΗΠΑ
Oι top 10 πόλεις για ταξίδια το 2013 (11)
Διάσημο για λόφους του, τους σεισμούς και μια τάση για φιλελεύθερη πολιτική, το Σαν Φρανσίσκο ( www.sanfrancisco.travel/ ) εξακολουθεί να προσελκύει τα ανήσυχα πνεύματα και να αγκαλιάζει όλους τους επισκέπτες ή νέους κατοίκους του, καλωσορίζοντάς τους σε ένα πολιτιστικό χωνευτήρι. Αν χρειάζεστε ένα επιπλέον κίνητρο για να την επισκεφτείτε, αυτή η μαγευτική πόλη έχει έναν… άσο στο μανίκι της –το 34ο αμερικανικό κύπελλο θα διεξαχθεί στην πόλη της ομίχλης το 2013 και ετοιμάζονται μεγάλες αλλαγές και αναβαθμίσεις σε όλο το μήκος της προκυμαίας του Σαν Φρανσίσκο.
  • 2. Άμστερνταμ: Έτοιμο για γλέντια
Oι top 10 πόλεις για ταξίδια το 2013 (10)
Το Άμστερνταμ μαγεύει κάθε ταξιδιώτη, με τα κανάλια του, τα ποδήλατα και τα όμορφα κτήριά του, αλλά το 2013 η πόλη θα φοράει τα καλά της, καθώς θα γιορτάσει αρκετές επετείους.
Το περίφημο κανάλι-δαχτυλίδι γίνεται 400 ετών. Ο… Vincent van Gogh γιορτάζει τα 160α γενέθλιά του και 40 χρόνια λειτουργίας του μουσείου του. Το Rijksmuseum ανοίγει ξανά μετά από 10 χρόνια ανακαίνισης. Η Royal Concertgebouw Orchestra –που θεωρείται η καλύτερη του κόσμου- σβήνει 125 κεριά, ενώ ο ζωολογικός κήπος Artis Zoo Royal και το πολιτιστικό κέντρο Felix Meritis, γιορτάζουν 175 και 225 χρόνια λειτουργίας, αντίστοιχα. Επιπλέον, πληθώρα συναυλιών, εκθέσεων και υπαίθριων γιορτών, ετοιμάζονται για το 2013.
  • 3. Hyderabad, Ινδία: Η παλιά πόλη ανακτά την περασμένη της αίγλη
Oι top 10 πόλεις για ταξίδια το 2013 (7)
Η Hyderabad ήταν κάποτε η έδρα Πριγκιπάτου, του μεγαλύτερου και πλουσιότερου της Ινδίας, που διατηρήθηκε και μετά την εγκατάσταση των Άγγλων μέχρι την εθνική ανεξαρτησία το 1948. Μετά την ανεξαρτησία της Ινδίας, τα παλάτια και οι κήποι αναψυχής πουλήθηκαν, χτίστηκαν από πάνω και λεηλατήθηκαν και είναι πραγματικά δύσκολο να δει κανείς πλέον την ομορφιά της πόλης.
Πολλά όμως παλάτια στην Παλιά Πόλη της Hyderabad, ανακαινίστηκαν πρόσφατα, όπως το Falaknuma Palace, ένα ιδιαίτερα πολυτελές ξενοδοχείο επτά αστέρων. Κι άλλα μνημεία και κτήρια ανακαινίζονται, αλλά πάντως υπάρχουν ακόμη πολλά από τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματά της, που εξακολουθούν να βρίσκονται στο περιθώριο. Κομψή και ακμάζουσα, αλλά και λίγο ξεπερασμένη και ανεξερεύνητη, η Παλιά Πόλη της Hyderabad είναι ταξιδιωτικός στόχος για το 2013.
  • 4. Londonderry / Derry, Βόρεια Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο: Η πόλη του πολιτισμού
Oι top 10 πόλεις για ταξίδια το 2013 (5)
Το Londonderry ή Derry, είναι η βρετανική πόλη του πολιτισμού για το 2013, που σημαίνει ότι αυτό το ζωντανό, με τα ιστορικά τείχη, μέρος, διανύει μια αναγέννηση. Ετοιμάζεται πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης του 10ήμερου All Ireland Fleadh, του μεγαλύτερου ιρλανδικού φεστιβάλ του κόσμου, που θα φιλοξενήσει το πάντα αμφιλεγόμενο Βραβείο Τέρνερ ( www.discovernorthernireland.com/Official-website-launched-for-2013-All-Ireland-Fleadh-in-Derry-Londonderry-A3361 ). Εκατοντάδες άλλες εκδηλώσεις και θεάματα με μουσική και χορό, θα λάβουν χώρα στην πόλη κατά τη διάρκεια του 2013, όπως και τα καθιερωμένα φεστιβάλ Τζαζ και Έρχαρτ.
  • 5. Πεκίνο: Μια μεγαλειώδης πρωτεύουσα
Oι top 10 πόλεις για ταξίδια το 2013 (9)
Το Πεκίνο παραμένει ως το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο της Κίνας. Αν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 μπορεί σήμερα να μοιάζουν σα μια μακρινή ανάμνηση, η επίδρασή τους είναι διαρκής -υπάρχουν αγγλικές πινακίδες στους δρόμους και ένα πλήθος από αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, όπως η «φωλιά του πουλιού», το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, που ονομάζεται έτσι λόγω της αρχιτεκτονικής του.
Πιο πρόσφατα, ένα υψηλής ταχύτητας τρένο, συνδέει το Πεκίνο με τη Σαγκάη σε λιγότερες από πέντε ώρες. Σήμερα, στο Πεκίνο ισορροπεί ένας αυξανόμενος πληθυσμός ατόμων και πολιτισμών. Υπάρχει μια πραγματική αίσθηση αλλαγής στον αέρα, αν και κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει. Η Κίνα είναι μια μεγαλειώδης χώρα και μια μέρα, ίσως κοιτάξουμε πίσω και πούμε ότι όλα ξεκίνησαν εδώ.
http://www.otherside.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory