Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Χαμόγελα .

Οι πιο καυτές σέρφερ του πλανήτη .


Alana Blanchard

alana blanchard01

Anastasia Ashley

anastasia ashley01

Bruna Schmitz

bruna schmitz01

Erica Hosseini

erica hosseini01

Maya Gabeira

maya gabeira01

Monyca Byrne Wickey

monyca byrne wickey01

Sofia Mulanovich

sofia mulanovich01

Yoko Furuichi

yoko furuichi01
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#Μαμούθ που έζησε στο Παρίσι .

Συμβαίνουν και αυτά .

Το σπίτι με τα πουλιά .

Ninon de L'Enclos και η Μυστική Συνταγή Ομορφιάς ..


Η Μυστική Συνταγή Ομορφιάς της Ninon de L'Enclos 

Είπε..."χρειάζεται μεγαλύτερη ευφυία για να κάνει κανείς έρωτα παρά για να διοικήσει ενα στρατό» 

Η Νινόν ντε Λανκλό , σαγήνευε τους άντρες με τα λόγια της και την ευφράδεια της .

Η Ninon de L'Enclos, μια καλλονή κατά τα λεγόμενα της εποχής, έζησε την εποχή του η συνέχεια ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/11/ninon-de-lenclos.html#ixzz2Bp1ek4SS

Γοργόνες υπάρχουν .

Γοργόνες υπάρχουν! | Φωτογραφία της ημέρας
…Απλώς διαφέρουν λιγάκι από αυτό που φανταζόμασταν.
http://www.otherside.gr

Φτιάξτε λαχανόκηπο στο μπαλκόνι σας .

Φτιάξτε έναν λαχανόκηπο στο μπαλκόνι σας (3)

Η οικονομική κρίση, εκτός της λιτότητας, επιβάλλει να γίνουμε όλοι πιο… εφευρετικοί. Τι θα λέγατε λοιπόν να εκμεταλλευτούμε την… κηπουρική τέχνη και να φυτέψουμε εποχικά λαχανικά στο μπαλκόνι;
Και πριν αρχίσετε να… γκρινιάζετε, σας παραθέτουμε τα πλεονεκτήματα της ιδέας αυτής: Πρώτον, οικονομία, φυσικά. Δεύτερον, φρέσκα προϊόντα ανά πάσα στιγμή. Τρίτον, άσκηση και αποβολή του στρες με μία κίνηση…φτυάρι και ξεκινάμε λοιπόν.
Την εποχή αυτή υπάρχει τεράστια ποικιλία λαχανικών, από όπου μπορείτε να διαλέξετε τα αγαπημένα σας και να τα φυτέψετε ακόμα και σε μία γωνιά στο μπαλκόνι σας. Και αφού αφήσουμε απ’ έξω το …παντός καιρού, καρότο ας δούμε ποια είναι τα αυτά τα λαχανικά.
  • Σπαράγγια
Τα σπαράγγια αποτελούν τη νούμερο ένα ντελικατέσεν λιχουδιά των ακριβών εστιατορίων, γεγονός που τα κάνει …απλησίαστα ειδικά αυτήν την εποχή. Μπορεί τα άγρια σπαράγγια να θεωρούνται πιο γευστικά αλλά και τα σπιτικά έχουν τη χάρη τους. Μόνο μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι, αν τα φυτέψετε τώρα, θα πρέπει να περιμένετε ένα – δυο χρόνια μέχρι να τα απολαύσετε στο πιάτο σας. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μικρό τίμημα για μια τέτοια gourmet γεύση.
  • Σκόρδα
Φτιάξτε έναν λαχανόκηπο στο μπαλκόνι σας (4)
Το σκόρδο είναι το πιο εύκολο λαχανικό που μπορείτε να καλλιεργήσετε. Φυτέψτε τους σπόρους έναν έναν σε μικρό βάθος (τουλάχιστον ένα εκατοστό) μέσα στο χώμα και σε απόσταση τουλάχιστον 30 εκατοστά το ένα από το άλλο.
  • Κρεμμύδια
Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες κρεμμυδιών, τις οποίες μπορείτε να φυτέψετε αυτήν την εποχή. Το κρεμμύδι χρειάζεται ελαφρύ χώμα άρα προσέξτε το έδαφος να είναι στραγγισμένο, χωρίς λιπάσματα, καθώς το κρεμμύδι δεν μπορεί να τα αφομοιώσει και μην ποτίζετε συχνά.
  • Χειμερινό μαρούλι
Φτιάξτε έναν λαχανόκηπο στο μπαλκόνι σας (5)
Για το χειμερινό μαρούλι προτιμήστε χώματα χωρίς λιπάσματα ή βοηθητικούς παράγοντες. Αφού τα φυτέψετε τις πρώτες μέρες ποτίστε το καθημερινά, μέχρι να απλώσουν ρίζα και να αρχίσουν την ανάπτυξή τους. Όσο, όμως, περνάει ο καιρός, πρέπει να προσαρμόσετε το πότισμα στις ανάγκες τις εποχής. Βέβαια έχετε πάντα κατά νου ότι τα μαρούλια αγαπούν το νερό, επομένως μην το τσιγκουνευτείτε. Τέλος θυμηθείτε ότι είναι καλύτερα να ποτίζετε το χώμα και όχι τα φύλλα, καθώς είναι πολύ τρυφερά.
  • Μπιζέλια
Τα μπιζέλια χρειάζονται τη θερμοκρασία περιβάλλοντος να είναι μεταξύ 5 και 20 βαθμών Κελσίου για να μπορέσετε να τα φυτέψετε. Η προτεινόμενη εποχή επομένως είναι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος. Προσέξτε όταν τα φυτέψετε να μην ξεπεράσουν το βάθος των 1.5 με 2 εκατοστών. Τα μπιζέλια χρειάζονται μια με δύο εβδομάδες μέχρι να βλαστήσουν ενώ η ωρίμανση διαρκεί 70 με 100 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία.
  • Μπρόκολο-κουνουπίδι
Φτιάξτε έναν λαχανόκηπο στο μπαλκόνι σας (2)
Αν και κανονικά το μπρόκολο και το κουνουπίδι φυτεύονται μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες είναι ακόμα κατάλληλες. Η θερμοκρασία για το κουνουπίδι και το μπρόκολο δεν πρέπει να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου ούτε όμως και να είναι χαμηλότερη των 10 βαθμών Κελσίου. Βλαστάνουν σε 3-10 μέρες και μεταφυτεύονται 40 με 50 μέρες μετά τη σπορά, όταν τα φιντάνια αποκτήσουν 4-8 φύλλα.
Ανάλογα με την ποικιλία, το μπρόκολο και το κουνουπίδι χρειάζονται 60-110 μέρες από τη μεταφύτευση μέχρι τη συγκομιδή, η οποία πρέπει να γίνεται έγκαιρα, πριν οι ανθοκεφαλές κιτρινίσουν και σχηματίσουν άνθη.
  • Αγκινάρα
Φτιάξτε έναν λαχανόκηπο στο μπαλκόνι σας (1)
Η φύτευση των παραφυάδων της αγκινάρας γίνεται τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και η καλλιέργεια της διαρκεί 3-5 χρόνια γι’ αυτό η προετοιμασία του εδάφους πρέπει να είναι προσεκτική. Τα φυτά πρέπει να φυτεύονται σε γραμμές απόστασης 1-1,5 μ και να απέχουν μεταξύ τους 60-100 εκατ. γεγονός που χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα μικρό…παρτέρι στο μπαλκόνι σας. Ωστόσο, οι αγκινάρες μπορούν να αναπαραχθούν από σπόρους, θέλουν καλό χώμα, τακτικό πότισμα και λίπανση, καθώς και προστασία από την παγωνιά κατά το χειμώνα.
  • Σε γενικές γραμμές πάντως να θυμάστε ότι η εποχή που διανύουμε είναι ιδανική για:
Να σπείρετε: Μαρούλια, πράσα, ραδίκια, ρόκα, ζοχούς, αντίδια, καφκαλίθρες, μυρώνια, μαϊντανό, σινάπια, σπανάκι, καρότα, παντζαρια ρεπανάκια, καρότα.
Να φυτέψετε: Κρεμμύδια σκόρδα, μπιζέλια, καρότα.
Να μεταφυτέψετε: Μάπες, μπρόκολα, κουνουπίδια, μαρούλια, αγκινάρες, καρότα.
Να συλλέξετε: καρύδια, ρόδια, ελιές, λεμόνια, λοτούς, κυδώνια, αχλάδια, και φυσικά καρότα.
Πηγή: clickatlife.gr

Η ανατομία του κεραυνοβόλου έρωτα .

Έρωτας

Η ακαταμάχητη έλξη απέναντι σε έναν άγνωστο «πηγάζει» από το μπροστινό μέρος του εγκεφάλου.
Ο έσω προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου φαίνεται ότι είναι ο «ένοχος» για τον σπινθηροβόλο μαγνητισμό του κεραυνοβόλου έρωτα, καθώς σύμφωνα με ιρλανδούς επιστήμονες παίζει καθοριστικό ρόλο ως προς τις ερωτικές μας επιλογές.
Όπως διαπίστωσαν συγκεκριμένα οι ερευνητές από το Trinity College στο Δουβλίνο, διαφορετικές περιοχές του έσω προμετωπιαίου φλοιού – που εντοπίζεται στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου -, ευθύνονται για την αστραπιαία κρίση μας γύρω από τη φυσική έλξη που μπορεί μέσα σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου να υποδείξει τον «ιδανικό» σύντροφο.
  • Speed-dating στο όνομα της επιστήμης
Στην πρωτότυπη μελέτη των Ιρλανδών έλαβαν μέρος 78 γυναίκες και 73 άνδρες, όλοι τους ετεροφυλόφιλοι και ελεύθεροι. Πριν τεθούν στην πραγματική δοκιμασία, 39 από τους συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI), ενώ παράλληλα παρατηρούσαν τις φωτογραφίες των ατόμων που επρόκειτο να συναντήσουν κατά τη διάρκεια της επόμενης φάσης και αξιολογούσαν τον καθένα από το 1 ως το 4 (με το 4 να αντιστοιχεί στο «θέλω πολύ να βγω μαζί του»).
Προκειμένου να εξετάσουν τι πραγματικά συμβαίνει με την πρώτη ματιά, οι επιστήμονες διοργάνωσαν μέσα στις επόμενες μέρες μια βραδιά speed-dating κατά την οποία οι συμμετέχοντες κινούνται κυκλικά σε έναν χώρο και μιλούν με όλους για πέντε λεπτά. Μετά την ολοκλήρωση των ραντεβού-«αστραπή» οι ειδικοί ζήτησαν από τους εθελοντές να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια στα οποία θα υποδείκνυαν το άτομο που θα ήθελα να ξαναδούν.
Όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια της βραδιάς των αστραπιαίων ραντεβού, οι εθελοντές είχαν πολύ καλή κρίση για το ποιος τους ενδιέφερε βάσει των φωτογραφιών. Οι ερευνητές είδαν ότι το αρχικό ενδιαφέρον όσων είχαν υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία απέναντι στους εικονιζόμενους στις φωτογραφίες ήταν κατά 63% αληθινό και κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.
Οι εθελοντές που «τα βρήκαν» με το αντικείμενο του πόθου τους κατάφεραν να ανταλλάξουν τηλέφωνα και ένα 10%-20% ξαναβγήκε ραντεβού.
«Η αλήθεια είναι ότι γελάσαμε πολύ κατά τη διάρκεια της μελέτης και ελπίζουμε κάποια μέρα να λάβουμε ένα προσκλητήριο γάμου, για την ώρα πάντως δεν έχουμε λάβει κάτι» λέει αστειευόμενος ο διδακτορικός φοιτητής Ψυχολογίας και ερευνητής στη μελέτη Τζέφρι Κούπερ.
Κατά τη διάρκεια των «καυτών» κρίσεων, φάνηκε να «παίρνει φωτιά» μια συγκεκριμένη περιοχή του έσω προμετωπιαίου φλοιού που ονομάζεται PCC (Paracingulate cortex). Σύμφωνα με τους επιστήμονες η έντονη δραστηριότητα που καταγράφηκε στο συγκεκριμένο σημείο συνδέεται με τις τελικές «ροζ» αποφάσεις μας.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory