Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Μαθήματα γιόγκα .

γιόγκα-pics
γιόγκα-pics
γιόγκα-pics
γιόγκα-pics
γιόγκα-pics
γιόγκα-pics
γιόγκα-pics
γιόγκα-pics
γιόγκα-pics
γιόγκα-pics
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Φεστιβάλ στην Μελβούρνη .

melbourne_cup_chaos-0001
melbourne_cup_chaos-0002
melbourne_cup_chaos-0004
melbourne_cup_chaos-0005
melbourne_cup_chaos-0007
melbourne_cup_chaos-0009
melbourne_cup_chaos-0010
melbourne_cup_chaos-0012
melbourne_cup_chaos-0013
melbourne_cup_chaos-0020
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Οταν τα πουλιά θυμώνουν ,.


http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Νιόπαντρες στην Ινδία .

Νιόπαντρος Hot ινδική κορίτσια
Νιόπαντρος Hot ινδική κορίτσια
Νιόπαντρος Hot ινδική κορίτσια
Νιόπαντρος Hot ινδική κορίτσια
Νιόπαντρος Hot ινδική κορίτσια
Νιόπαντρος Hot ινδική κορίτσια
Νιόπαντρος Hot ινδική κορίτσια
Νιόπαντρος Hot ινδική κορίτσια
Νιόπαντρος Hot ινδική κορίτσια
Νιόπαντρος Hot ινδική κορίτσια
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Απίστευτη ισσοροπία .

-φοβερό ισορροπία
-φοβερό ισορροπία
-φοβερό ισορροπία
-φοβερό ισορροπία
-φοβερό ισορροπία
-φοβερό ισορροπία
-φοβερό ισορροπία
-φοβερό ισορροπία
-φοβερό ισορροπία
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Βιβλιοθήκες που κρύβουν μυστικά δωμάτια


Και η διασημότερη αυτών, η βιβλιοθήκη που έκρυβε την Άννα Φρανκ και την οικογένειά της + πατρόν για να φτιάξετε τη δική σας! 
  Είτε θέλετε να κρύψετε πλάκες χρυσού,(λέμε τώρα) τους κωδικούς της πυρηνικής βόμβας ή να αποφύγετε αδιάκριτους επισκέπτες – ένας αέρας μυστηρίου για τα πιο απλά σπίτια.  
Και για πολλαπλές χρήσεις...


Magnify Image

   Υπάρχει κανείς που δε θα ήθελε να έχει κάτι τέτοιο σπίτι του;                       

Η Συνέχεια ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/11/blog-post_11.html#ixzz2Buqsyka7

Πως να φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα .

Πώς να φτιάξετε την τέλεια... μπριζόλα; (1)

Για πάρα πολλούς μύστες της κρεατοφαγίας, μια μπριζόλα μαγειρεμένη όπως ακριβώς τους κάνει κέφι, θα αποτελούσε μέρος του ιδανικού τους γεύματος… Ποια όμως, είναι τα μεγάλα και μικρά μυστικά του κρεατομαγειρέματος;
Φυσικά, ειδικά στην κρεατολάγνο χώρα μας, όλοι λίγο πολύ (πλην των vegetarians) ξέρουμε να εκτιμούμε το ζουμερό, λατρεμένο κρέας σε κάθε του μορφή. Σε σχέση με τη δυτική Ευρώπη, έχουμε πάντα το αιώνιο ζήτημα του πώς και πόσο πρέπει να αφήνουμε το κρέας να ψηθεί στη φωτιά -ή αν θέλετε πόσα από τα φυσικά υγρά του πρέπει να το συνοδεύουν μέχρι το πιάτο μας.
Η αλήθεια είναι όμως, ότι η προετοιμασία ενός οποιουδήποτε κρέατος ή μπριζόλας -αν θέλει κανείς να την ευχαριστηθεί- δεν είναι δουλειά «άρπα-κόλλα». Από την άλλη, δεν είναι ανάγκη να έχουμε όλοι στο σπίτι μας επαγγελματικές ψηστιέρες.
Ας δούμε τις καλύτερες δυνατές μεθόδους, ώστε το κρέας μας να μας παρέχει τη μέγιστη δυνατή απόλαυση…
 • Αρχική προετοιμασία
Πώς να φτιάξετε την τέλεια... μπριζόλα; (3)
Η θερμοκρασία του κρέατος πρέπει να είναι, πριν καν αυτό μπει στον «κύκλο» του μαγειρέματος, τουλάχιστον δωματίου. Μια καλή λύση είναι να το τυλίξετε σε κατάλληλη μεμβράνη και να το τοποθετήσετε 30-60 λεπτά σε ζεστό νερό.
Ωστόσο, ακόμη και αν το αφήσετε να έρθει φυσιολογικά σε θερμοκρασία δωματίου, θα είναι μια χαρά. Φυσικά, όλα αυτά προϋποθέτουν να μην πεινάτε σαν λύκοι…
 • Ξηρή επιφάνεια
Όλοι οι σύγχρονοι γνωστοί σεφ φαίνεται να συμφωνούν στην ανάγκη η επιφάνεια του κρέατος να είναι στεγνή και ξηρή, πριν ξεκινήσει το μαγείρεμά του. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και με ευφάνταστα μέσα, με τη χρήση π.χ. θερμού αέρα από… σεσουάρ.
Η ξήρανση είναι αναγκαία, καθώς μια υγρή εξωτερικά μπριζόλα «παλεύει» για να δημιουργήσει την εξωτερική της κρούστα κι έτσι πιθανά να ενσωματώσει κάποιες ανεπιθύμητες μυρωδιές που θυμίζουν βραστό κρέας. Φαίνεται επίσης, ότι η ξήρανση βοηθά στο να ροδίσει πιο εύκολα το κρέας.
Πώς να φτιάξετε την τέλεια... μπριζόλα; (2)
 • Καρυκεύματα
Υπάρχει μία σημαντική άποψη σύμφωνα με την οποία, το κρέας δεν πρέπει να αλατίζεται πριν το μαγείρεμα, καθώς το φαινόμενο της όσμωσης κάνει τους χυμούς του κρέατος να εξέρχονται από το σώμα του όταν κόβονται οι μυϊκές του ίνες και ανοίγονται τρύπες στο κρέας. Η πλειοψηφία ωστόσο των ειδικών υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο.
Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για «γενναίο» αλάτισμα του ωμού κρέατος, το οποίο πρέπει να ακολουθήσει τουλάχιστον 10 λεπτά ξεκούρασης– κάτι που έχει να κάνει με το πόσο ομαλά θα ψηθεί στη συνέχεια το κρέας. Κάποιοι πάλι, το αλατίζουν στα μέσα του ψησίματός του. Το αλάτισμα βέβαια στην αρχή, δίνει στην κρούστα έναν ζηλευτά αλμυρό τόνο.
Η εμπειρία δείχνει ότι το αλάτι δεν συμβάλλει ιδιαίτερα σε κάποια υπερβολική απώλεια χυμών, πιθανότατα γιατί ο χρόνος για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι περισσότερος απ’ όσος απαιτείται για το ψήσιμο του κρέατος.
 • Μαγειρικό λίπος
Πώς να φτιάξετε την τέλεια... μπριζόλα; (4)
Η μεταφορά της θερμότητας επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων και με τη χρήση μαγειρικού λίπους στην επιφάνεια του κρέατος, κυρίως λαδιού ή καθαρού βούτυρου πριν το μαγείρεμα (μιλάμε πάντα για μια λεπτή στρώση κι όχι για υπερβολές). Άλλοι προτιμούν αντίστοιχα να «βρέχουν» το τηγάνι –κι όχι το κρέας- με βούτυρο ή λάδι.
Το μαγειρικό λίπος είναι στρατηγικής σημασίας για όσους μαγειρεύουν στο τηγάνι, για να μην τους… κολλήσει το κρέας. Άλλοι, ακόμη πιο τολμηροί, παίζουν με λάδι και με χυμό από λεμόνι -μια μέθοδος που εκτινάσσει τη γεύση του κρέατος αλλά κάνει το πλύσιμο του τηγανιού στη συνέχεια να φαίνεται… κόλαση.
Άλλοι προσθέτουν το βούτυρο όταν πλέον το κρέας έχει ξεκινήσει να ροδίζει. Το βούτυρο που έχει χτυπηθεί μαζί με λιωμένο σκόρδο (το λεγόμενο σκορδοβούτυρο), χρησιμοποιείται για να περιλούσει το κρέας στο τέλος της διαδικασίας του μαγειρέματος, λίγο πριν το σερβίρισμα και να το κάνει ζουμερό και νόστιμο. Η διαδικασία αυτή δίνει στο κρέας μια πλούσια γεύση. Βούτυρο και σκόρδο γίνονται ένα με την κρούστα του κρέατος, δίνοντας μια αίσθηση γευστικής μαγείας.
 • Θερμοκρασία
Εδώ έχουμε διχασμό. Οι μισοί από τους σεφ και τους ειδικούς μιλούν για πολύ υψηλή θερμοκρασία ψησίματος, ενώ οι υπόλοιποι είναι πιο μετριοπαθείς. Άλλοι προθερμαίνουν το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουν όταν βάλουν επάνω τη μπριζόλα. Όταν βάλετε πάντως το steak στο τηγάνι, δεν πρέπει να μπορείτε να κρατήσετε τα δάχτυλά σας ούτε για ένα δευτερόλεπτο πάνω από την επιφάνεια τους σκεύους.
Πώς να φτιάξετε την τέλεια... μπριζόλα; (5)
 • Το γύρισμα
Οι μύστες ισχυρίζονται ότι το συχνό «γύρισμα» της μπριζόλας στο τηγάνι βοηθά ώστε το κρέας ούτε να απορροφά αλλά και ούτε να εκλύει μεγάλες ποσότητες θερμότητας. Έτσι, μαγειρεύεται ταχύτερα, χωρίς να ψήνεται υπερβολικά.
Ωστόσο, έτσι ή αλλιώς, το γύρισμα σας βοηθά να ελέγχετε την πορεία της προετοιμασίας. Η μπριζόλα είναι ιδιαίτερα πολύτιμο αγαθό για να την υποβάλλετε στον κίνδυνο να γίνει… κάρβουνο!
 • Η τέλεια μπριζόλα
1 μπριζόλα πάχους τουλάχιστον 4 εκατοστών
Χοντρό θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
25g βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κλαδάκι θυμάρι
Πώς να φτιάξετε την τέλεια... μπριζόλα; (6)
Προετοιμασία: Βγάλτε τις μπριζόλες από το ψυγείο δύο ώρες πριν το μαγείρεμα και αφήστε τις να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε ένα τηγάνι με παχιά βάση (αν είναι μαντεμένιο ακόμα καλύτερα) σε μέτρια φωτιά. Στεγνώστε την επιφάνεια της μπριζόλας με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και με μια λαβίδα ακουμπήστε απαλά το κρέας στο τηγάνι (το οποίο έχετε αλείψει προεραιτικά με μικρή ποσότητα λαδιού) μέχρι να ροδίσει. Στο μεταξύ καρυκεύστε τη μπριζόλα με επαρκή ποσότητα αλατιού και φρεσκοτριμμένου πιπεριού και στη συνέχεια ξαναβάλτε την στο τηγάνι από την άλλη πλευρά. Αφήστε την για περίπου 90 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά, πιέζοντας με μία σπάτουλα και βεβαιωθείτε ότι και οι δύο πλευρές έχουν ψηθεί εξωτερικά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο και το θυμάρι στο τηγάνι και όταν το μείγμα λιώσει, περιχύστε το κρέας με τη σάλτσα του και γυρίζετέ το ανά λεπτό, μέχρι να ψηθεί όσο σας αρέσει. Μια μπριζόλα πάχους τεσσάρων εκατοστών θέλει κατά μέσο όρο 6-7 λεπτά ψησίματος. Και το μάτι σας όμως, παίζει ρόλο. Τέλος, βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το μαζί με το περιεχόμενό του, κάπου ζεστά για 5 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε… Καλή όρεξη!
Πηγή: clickatlife.gr

Ενα τρόφιμο για κάθε μέρος του σώματος .

Ένα τρόφιμο για... κάθε μέρος του σώματος (6)

Το “κλειδί” για να είμαστε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια, ακόμη κι όταν ο καιρός είναι κρύος, βρίσκεται στα κατάλληλα τρόφιμα. Ξεκινήστε από τώρα και το σώμα σας δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει ότι έφτασε ο χειμώνας.
Η αλήθεια είναι πως –ακόμη κι αν είμαστε… καλοκαιρινός λαός- αναπολήσαμε το χειμώνα, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες, δεν είναι και τόσο φυσιολογικές για την εποχή.
Περιμένουμε λοιπόν πως και πως το κρύο για να φορέσουμε τα ζεστά μας ρούχα και να «χουχουλιάσουμε» στο σπίτι με παρέα. Όχι όμως και για να αρρωσταίνουμε συνέχεια, να νιώθουμε τα χείλη και το δέρμα μας σκασμένα και το σώμα μας κουρασμένο.
Η λύση για να είμαστε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια, ακόμη κι όταν ο καιρός είναι κρύος, βρίσκεται στα κατάλληλα τρόφιμα. Ξεκινήστε από τώρα και το σώμα σας δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει ότι έφτασε ο χειμώνας.
 • Για τα μαλλιά
Ένα τρόφιμο για... κάθε μέρος του σώματος (2)
Φροντίστε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage. Τα υγιή μαλλιά χρειάζονται αρκετή πρωτεΐνη και το τυρί cottage προσφέρει σημαντική ποσότητα, με 14 γραμμάρια σε μισό φλιτζάνι.
Επίσης, τρώτε σπόρους κολοκύθας, καθώς ο ψευδάργυρος που περιέχουν, βοηθά στη μείωση της τριχόπτωσης.
 • Για τον εγκέφαλο
Προτιμήστε ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία μπορεί να βελτιώσουν την εγκεφαλική λειτουργία. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μειώνουν τις πιθανότητες φλεγμονής στον εγκέφαλο και ρυθμίζουν τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Ρίξτε στα φιλέτα θαλασσινό αλάτι, πιπέρι και φρέσκο χυμό λεμονιού.
Επίσης μια μελέτη στο περιοδικό Neurology, αναφέρει ότι δύο μερίδες φυλλώδη, πράσινα λαχανικά την ημέρα, όπως το κατσαρό λάχανο, μπορεί να επιβραδύνουν τη γνωστική εξασθένηση κατά 40%.
 • Για τη μύτη
Ένα τρόφιμο για... κάθε μέρος του σώματος (5)
Το αλλεργικό συνάχι επηρεάζει πάρα πολλά άτομα. Περιορίστε το με βιταμίνη Ε. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι καταπραΰνει τα μέρη του ανοσοποιητικού συστήματος που έχουν να κάνουν με τις αλλεργίες. Προσφέροντας το 49% της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Ε, σε 28 γρ., οι ηλιόσποροι είναι ο καλύτερος φίλος της… μύτης σας.
 • Για τα μάτια
Ο κρόκος του αυγού είναι πλούσια πηγή δύο αντιοξειδωτικών, της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης, καροτενοειδή που καταπολεμούν τον καταρράκτη καθώς και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, την κύρια αιτία της τύφλωσης. Μάλιστα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση κατά μέσο όρο ενός κρόκου αυγού την ημέρα, δεν βλάπτει τα επίπεδα χοληστερόλης μας.
 • Για την επιδερμίδα
Ένα τρόφιμο για... κάθε μέρος του σώματος (7)
Οι ντομάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές όταν μαγειρεύονται -περισσότερο από το καροτενοειδές λυκοπένιο επιδρά στην επιδερμίδα μας και περιορίζει τη UV ζημία και τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, αλλά και τις ρυτίδες.
 • Για τα χείλη
Για ενυδατωμένα και όμορφα χείλη, το σώμα χρειάζεται να αντικαθιστά συνεχώς τα παλιά κύτταρα του δέρματος με καινούργια. Τα ωμέγα-3 λιπαρά βοηθούν ιδιαίτερα σε αυτή τη διαδικασία και τα καρύδια έχουν σημαντικά ποσοστά από υγιή λίπη. Τρώτε τα σκέτα ή προσθέστε τα σε σαλάτες, δημητριακά, βρώμη ή και στα κέικ και τα γλυκά σας.
 • Για τα νύχια
Ένα τρόφιμο για... κάθε μέρος του σώματος (4)
Από όλες τις πλούσιες πηγές απορροφήσιμου σίδηρου στα σούπερ μάρκετ, το βόειο κρέας είναι μεταξύ των καλύτερων. Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου, που είναι κοινά στις γυναίκες, μπορεί να προκαλέσουν εύθραυστα νύχια. Προτιμήστε τα κομμάτια με το λιγότερο λίπος.
 • Για την καρδιά
Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι το φυλλικό οξύ στη βιταμίνη Β, μειώνει την ομοκυστεΐνη, ένα αμινοξύ που πιστεύεται ότι ευνοεί τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο. Μόλις οκτώ σπαράγγια στον ατμό, παρέχουν το 20% της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας φολικού οξέος, καθώς και άλλες, θρεπτικές για την καρδιά ουσίες όπως το κάλιο.
Επίσης, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, ο χυμός των μοβ σταφυλιών έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φαινολικές ενώσεις, μιας ομάδας ισχυρών αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.
 • Για το έντερο
Ένα τρόφιμο για... κάθε μέρος του σώματος (3)
Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αλλά και στη συρρίκνωση του στομάχου. Μια μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, διαπίστωσε ότι μεταξύ 74.000 γυναικών που ερωτήθηκαν, όσες προσλάμβαναν περισσότερες φυτικές ίνες, είχαν 49% λιγότερες πιθανότητες να σημειώσουν αύξηση του σωματικού τους βάρους.
 • Για τους μυς και τις αρθρώσεις
Το τυρί ricotta έχει όλα τα αμινοξέα που έχουν ανάγκη οι μύες για να αναπτυχθούν. Επιπλέον, έχει τη μικρότερη περιεκτικότητα θερμίδων από όλα τα τυριά. Για ένα λαχταριστό πιάτο, ανακάτεψε ρικότα με ζυμαρικά και φρέσκα μυρωδικά ή πρόσθεσέ τη σε σάλτσα ντομάτας.
Το ελαιόλαδο περιέχει ένα αντι-φλεγμονώδες συστατικό που μπορεί να λειτουργήσει όπως η ιβουπροφαίνη, αναφέρουν οι επιστήμονες στο περιοδικό Nature.
 • Για τα κόκκαλα
Ένα τρόφιμο για... κάθε μέρος του σώματος (1)
Η σοκολάτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών. Προτιμήστε τη σκούρα σοκολάτα.
Επίσης, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα του σολομού, ενισχύουν την πυκνότητα των οστών. Οι κονσέρβες σολομού είναι πιο οικονομικές και συνήθως χαμηλότερες σε βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος.
Πηγή: clickatlife.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory