Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Περίεργο σκάκι .


http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Δημοφιλή σέξι γωνία .

Rakurs 0001 Δημοφιλή σέξι γωνία
Rakurs 0003 600x326 Δημοφιλή σέξι γωνία
Rakurs 0004 Δημοφιλή σέξι γωνία
Rakurs 0005 600x649 Δημοφιλή σέξι γωνία
Rakurs 0007 600x408 Δημοφιλή σέξι γωνία
Rakurs 0008 600x416 Δημοφιλή σέξι γωνία
Rakurs 0009 600x447 Δημοφιλή σέξι γωνία
Rakurs 0011 600x426 Δημοφιλή σέξι γωνία
Rakurs 0012 600x450 Δημοφιλή σέξι γωνία
Rakurs 0015 600x518 Δημοφιλή σέξι γωνία
Rakurs 0027 600x597 Δημοφιλή σέξι γωνία
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Γιαπωνέζες φοιτήτριες .

http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Γυμνές οι Έλενα Ράπτη, Βούλα Πατουλίδου κι άλλοι 38 γνωστοί Θεσσαλονικείς για καλό σκοπό

Γυμνές οι Έλενα Ράπτη, Βούλα Πατουλίδου κι άλλοι 38 γνωστοί Θεσσαλονικείς για καλό σκοπό
Το περιοδικό "Adore" έγδυσε 40 επώνυμους Θεσσαλονικείς για να ντύσει εκείνους που χρειάζονται βοήθεια. Η φωτογράφιση έγινε για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.
Σαράντα επώνυμοι Θεσσαλονικείς φωτογραφήθηκαν γυμνοί για το περιοδικό "Adore" στο πλαίσιο της εκστρατείας για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου. Ανάμεσά στους η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου και η βουλευτής Έλενα Ράπτη. Τα έσοδα από τις πωλήσεις και τις καταχωρήσεις του τεύχους θα δοθούν στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς AIDS Β. Ελλάδος -Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

"Τα κορίτσια για σπίτι" του "TV Μακεδονία", Ελένη Τσολάκη και Σοφία Γκόσιου.

 
Το μοντέλο Μάρα Δαμουρσλή στο εξώφυλλο.

 
Η βουλευτής Έλενα Ράπτη.

 
Η Βούλα Πατουλίδου και ο ποδοσφαιριστής Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης.

 
Η σταρ Ελλάς 2011, Άννα Πρέλεβιτς.

 
Το συγκρότημα ONIRAMA.

 
Ο ηθοποιός Αλέκος Συσσοβίτης και το μοντέλο Νάντια Σερλίδου.

 
Περισσότερα στο περιοδικό "Adore" που κυκλοφορεί.

Η τέχνη της σκιάς .


http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Ομορφα τοπία του κόσμου .

Zemlya 0021 600x338 Όμορφο τοπίο του κόσμου
Zemlya 0020 600x400 Όμορφο τοπίο του κόσμου
Zemlya 0019 Όμορφο τοπίο του κόσμου
Zemlya 0018 600x400 Όμορφο τοπίο του κόσμου
Zemlya 0017 600x400 Όμορφο τοπίο του κόσμου
Zemlya 0015 Όμορφο τοπίο του κόσμου
Zemlya 0014 600x375 Όμορφο τοπίο του κόσμου
Zemlya 0013 600x392 Όμορφο τοπίο του κόσμου
Zemlya 0011 600x401 Όμορφο τοπίο του κόσμου
Zemlya 0005 600x339 Όμορφο τοπίο του κόσμου
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Την "ημέρα" των παιδιών γιορτάζει η Google

Την "ημέρα" των παιδιών γιορτάζει η Google
Το παιδικό Doodle της Google

 Ημέρα του Παιδιού η σημερινή, καθώς σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου του 1989 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η  Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, και η Google αφιερώνει ένα πολύχρωμο και χαρούμενο παιδικό doodle στην ημέρα αυτή.

Η Σύμβαση αυτή αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως,
 
Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας, και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής. Η επέτειος αυτή έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε

Ο έρωτας στο σωστό μέγεθος .


Ο μύθος που επικρατούσε μέχρι τώρα, ότι ένα μικρό πέος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ερωτική μας ζωή, καταρρίφθηκε από τους ειδικούς, αφού ως γυναίκες χρειαζόμαστε μόνο 7 εκ. για να νιώσουμε ηδονή. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: γιατί το μέγεθος δημιουργεί πρόβλημα ή απογοήτευση και στους δύο συντρόφους;
Τα γεννητικά μας όργανα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και δείτε πόσα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη μύτης υπάρχουν. Θα πάρετε μια καλή ιδέα και για το πόσες παραλλαγές κόλπων και πέων υπάρχουν. Οι άνδρες αγχώνονται ότι το πέος τους είναι μικρό (δεν έχουμε συναντήσει άντρες που να ανησυχούν για το αντίθετο) ενώ οι γυναίκες ανησυχούν ότι ο κόλπος τους είναι πολύ μεγάλος.
Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αρκεί να εξετάσετε τη συναισθηματική πλευρά του θέματος. Έχει σημασία το πώς αντιδράτε στη συγκεκριμένη κατάσταση: ή το κάνετε «μεγάλο θέμα» ή δουλεύετε με αυτό που σας προίκισε η φύση και προχωράτε σε μια καλή σεξουαλική ζωή. Σήμερα βέβαια, με την βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής, είναι δυνατές, η μεγέθυνση πέους και η σύσφιξη του κόλπου, αλλά πρόκειται για απολύτως δραστικές επεμβάσεις. Δοκιμάστε πρώτα τις συμβουλές μας και ίσως ανακαλύψετε ότι το μέγεθος των γεννητικών οργάνων δεν έχει τελικά τόση σημασία...
Όταν ο κόλπος είναι μεγάλος και το πέος μικρό
Είτε ανήκετε στις γυναίκες που από τη φύση τους έχουν μεγάλη κολπική κοιλότητα, είτε σε εκείνες που έχουν υποστεί χαλάρωση των κολπικών μυών από κάποια επέμβαση, όπως ο τοκετός στις περισσότερες των περιπτώσεων, το αποτέλεσμα σας στερεί την απόλαυση της σεξουαλικής πράξης. Η περίπτωση, μάλιστα, και ο σύντροφός σας να μην ανήκει στο μέσο όρο όσον αφορά στο μέγεθος του πέους συντελεί σε αδιάφορη συνουσία, με αποτέλεσμα να συμφωνείτε από κοινού να απέχετε.
Είναι σημαντικό να συζητήσετε και να συνεργαστείτε με το σύντροφό σας, ώστε να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή και να τη φέρετε στα πλαίσια που και οι δυο σας επιθυμείτε. Όσον αφορά στο δικό σας κομμάτι, επιδιώξτε την ενδυνάμωση της κολπικής περιοχής. Ο σύντροφός σας, από την πλευρά του, θα πρέπει να συνεργαστεί μαζί σας αρμονικά.
Τι να κάνετε:
* Ακολουθήστε τη μέθοδο Kegel. Τη δεκαετία του 1950, ο Dr. Arnold Kegel ανέπτυξε μια σειρά από ασκήσεις ενδυνάμωσης των κολπικών μυών, οι οποίοι περιβάλλουν την περιοχή της πυέλου (λεκάνης) και συσπώνται κατά τη διάρκεια του οργασμού. Πρόκειται γι’ ασκήσεις που βοηθούν στην ενδυνάμωση των μυών του πυελικού πατώματος (οι μύες που χρησιμοποιούνται κατά την ούρηση). Οι συγκεκριμένες ασκήσεις θα πρέπει να γίνονται όταν η ουροδόχος κύστη είναι άδεια, με δυνατές συστολές των μυών διαρκείας 10 δευτερολέπτων για 10 φορές. Επαναλάβετε τις ασκήσεις 3 φορές κάθε μέρα.
Στην συνέχεια, ξεκινήστε ένα πρόγραμμα σύσπασης και χαλάρωσης 25 επαναλήψεων για 2 φορές την ημέρα. Σιγά σιγά θα διαπιστώσετε πως μπορείτε να το ακολουθήσετε πολύ πιο γρήγορα. Αυξήστε τον αριθμό των επαναλήψεων σε 50 ημερησίως, πάντα 2 φορές την ημέρα. Στο τελικό στάδιο, προσπαθήστε να διατηρήσετε κάθε σύσπαση μετρώντας από το 1 μέχρι το 3. Έτσι οι κολπικοί μύες θα «εκπαιδευτούν» και θα έχετε πλέον τη δυνατότητα να «σφίγγετε» περισσότερο τον κόλπο σας.
* Τοποθετήστε κάτω από τους γλουτούς σας ένα ή δύο σκληρά μαξιλάρια όταν ο σύντροφός σας βρίσκεται από πάνω κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Με αυτό τον τρόπο, αλλάζετε τη γωνία του κόλπου σας και γίνεται πιο σφιχτός.
* Αποφύγετε το μεγάλο άνοιγμα των ποδιών, καθώς όσο πιο κλειστούς κρατάτε τους μηρούς τόσο πιο στενή θα είναι η κολπική σας κοιλότητα. 
* Επιλέξτε σε συνεργασία με το σύντροφό σας στάσεις που κρατάνε τον κόλπο σας σφιχτό, αλλάζουν τη γωνία του ή αυξάνουν την τριβή, καθώς και στάσεις βαθιάς διείσδυσης.
* Προτιμήστε ο σύντροφός σας να τοποθετεί τα πόδια του έξω από τα δικά σας. Είναι ένας καλός τρόπος για να επιτύχετε καλύτερη διείσδυση.

Μην βλέπετε αρνητικά τον εαυτό σου .


Οι εμπειρίες της ζωής του ατόμου, πολλές φορές, συνδέονται με το σώμα στο οποίο «κατοικεί». Το σώμα δρα, θα λέγαμε, ως συνδετικός κρίκος μεταξύ του εαυτού, της ψυχής και του εξωτερικού περιβάλλοντος. Ο τρόπος με τον οποίο ένα άτομο αντιλαμβάνεται την εμφάνιση του σώματός του, επηρεάζεται από τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματα που έχει γι’ αυτό και καθοδηγεί τις συμπεριφορές του. Η δική του οπτική μαζί με αυτή των γύρω του, το οδηγεί στην αξιολόγηση του σώματος και της ελκυστικότητάς του, που θα του δημιουργήσει μια αίσθηση ικανοποίησης ή δυσαρέσκειας για την εικόνα του.
Κάθε άτομο λοιπόν, μπορεί να αντιλαμβάνεται την εικόνα σώματός του περισσότερο ήλιγότερο θετικά. Η λιγότερο θετική εικόνα εμπεριέχει αρνητικές εκτιμήσεις και αντιλήψεις για το μέγεθος του σώματος, το σχήμα, την μυϊκότητα ή το βάρος του. Η δυσαρέσκεια που ενδεχομένως βιώνει το άτομο για την εικόνα του, έχει να κάνει με αυτές ακριβώς τις αρνητικές εκτιμήσεις, αλλά και με τη σύγκρισή του με το ιδανικό σώμα που επιθυμεί.
Η διαμόρφωση όμως, μιας αρνητικής εικόνας για το σώμα και η εμμονή για την απόκτηση του ιδεατού, μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει. Ερευνητές αναφέρουν ότι πριν και κατά τη διάρκεια της εφηβείας η σωματική δυσαρέσκεια συνδέεται με κακή διάθεση, συμπτώματα κατάθλιψης και δυσφορία, κάτι που γίνεται πιο εμφανές στα κορίτσια. Πολλά είναι όμως, τα ευρήματα και για τις μετεφηβικές ηλικίες. Οι συνεχείς ανησυχίες για το σώμα, προκαλούν άγχος, αισθήματα ενοχής ή ντροπής και κοινωνική εσωστρέφεια. Η εμφάνιση σε δημόσιους χώρους (γυμναστήρια, παραλίες κτλ.) -ειδικά για τις γυναίκες- καταλήγει να είναι μια ιδιαίτερα αγχώδης κατάσταση, αφού σκέφτονται ότι τα βλέμματα των άλλων διαρκώς αξιολογούν το σώμα τους.
Η συνεχής αφοσίωση του ατόμου στην απόκτηση του ιδεατού σώματος, οι αρνητικές σκέψεις για το δικό του και η σύγκριση που κάνει μεταξύ των δύο, το οδηγούν σε μια όλο και πιο διαστρεβλωμένη εικόνα για το σώμα που «κατοικεί». Αυτή η αρνητική έως διαστρεβλωμένη εικόνα σώματος, επηρεάζει μεταξύ άλλων και τη διατροφική συμπεριφορά. Το 70-90% των γυναικών αναφέρουν ότι έχουν μπει σε διαδικασία απώλειας βάρους κάποια στιγμή στην ζωή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και γυναίκες που έχουν ένα υγιές βάρος ανησυχούν μήπως αυξηθεί το βάρος τους και ποτέ δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένες από την εμφάνιση τους.
Ο στόχος για την κατάκτηση του –συχνά- μη ρεαλιστικού προτύπου που υιοθετεί και επιδιώκει το άτομο, μπορεί να το οδηγήσει σε μη υγιείς ενέργειες, ακόμα και σε άσκοπεςπλαστικές επεμβάσεις. Έχει αποδειχθεί ότι όταν το άτομο αντιλαμβάνεται πολύ αρνητικά την εικόνα του μπορεί πιο εύκολα να καταφύγει σε πρακτικές μείωσης του βάρους ή του μεγέθους του σώματός του, συγκριτικά με κάποιο άτομο σχετικά πιο ικανοποιημένο.
Επιπλέον, η εμμονή και η μακροχρόνια μη αποτελεσματική προσπάθεια για το ιδανικό σώμα, όπως επισημαίνει ο Μ. Levine, καθηγητής ψυχολογίας, ενισχύει τις μη υγιείς διατροφικές συμπεριφορές, όπως υπερφαγικά επεισόδια, πολύωρη αποχή από το φαγητό, αποκλεισμό τροφών από το διαιτολόγιο, εμετούς, χρήση διαιτητικών χαπιών κ.ά. Μέσω των συμπεριφορών αυτών, το άτομο συχνά οδηγείται σε ανάπτυξη διατροφικών διαταραχών. Ένα άλλο παράδειγμα μη υγιούς συμπεριφοράς είναι, ότι συχνά οι άντρες για την αύξηση της μυϊκότητάς τους καταφεύγουν στην χρήση στεροειδών ή άλλωναναβολικών, βάζοντας σε κίνδυνο το σώμα τους.
Σε μια κοινωνία που προωθεί όλο και πιο πολύ μη ρεαλιστικά πρότυπα και που χρησιμοποιεί ιδιαίτερα επιδραστικά μέσα για την προβολή τους, η εικόνα σώματος διαστρεβλώνεται ευκολότερα, δημιουργώντας στο άτομο πιο έντονα την επιθυμία κατάκτησης του τέλειου. Αυτή η διαστρεβλωμένη εικόνα που επωάζεται, αποτελεί πρόβλημα για τον καθένα από εμάς, αφού επηρεάζει τόσο την ψυχική όσο και την σωματική μας υγεία. Είναι προφανές λοιπόν, ότι υπάρχει ανάγκη να αλλάξουμε τα άπιαστα ιδανικά μας, και να προσγειωθούμε σε εικόνες πιο ρεαλιστικές και υγιείς για το σώμα μας

Ποιά είναι τα ιδανικά ξύλα για το τζάκι .

Καυσόξυλα: ποια είναι ιδανικά για το δικό σας τζάκι; (1)

Το είδος του ξύλου, που θα επιλέξετε για το τζάκι σας, είναι καθοριστικής σημασίας, τόσο για τη σωστή λειτουργία όσο και για την καλύτερη δυνατή απόδοσή του. Ποιο είναι όμως το ιδανικό ξύλο για τις κρύες μέρες του χειμώνα;
Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε αρχικά είναι ότι δεν αποτελούν όλα τα είδη ξύλου καύσιμη ύλη. Το μέγεθος, το είδος, η υγρασία και ορισμένοι άλλοι παράγοντες καθορίζουν το ρόλο του κάθε ξύλου.
Άλλα είναι ιδανικά για «προσάναμμα» και άλλα πάλι προσφέρουν την θαλπωρή μιας τεράστιας φλόγας για ώρες. Μήπως πρέπει να μάθουμε να τα ξεχωρίσουμε, επιτέλους;
  • Βασικοί κανόνες…καύσης
Ένα από τα βασικά στοιχεία που καλό είναι να γνωρίζετε, πριν αγοράσετε ξύλα για το τζάκι σας είναι ότι θα πρέπει να είναι ξερά τουλάχιστον 4 με 6 μήνες πριν χρησιμοποιηθούν. Τα καυσόξυλα που χρησιμοποιούνται για προσάναμμα (το αρχικό στάδιο δηλαδή όταν προσπαθείτε να ανάψετε φωτιά) είναι τα λεγόμενα «μαλακής ξυλείας» (πεύκο, έλατο κλπ) ενώ τα «σκληρά» ξύλα για τζάκι (δρύες, οξιά, ελιά) είναι αυτά που διατηρούν τη φωτιά. Η διαφορά τους έγκειται στην πυκνότητα του ξύλου. Όσο πιο μικρή είναι η πυκνότητα του ξύλου, δηλαδή όσο περισσότερο κενό χώρο έχουν (άρα και περισσότερο οξυγόνο), τόσο ευκολότερα καίγονται. Αντίθετα τα «σκληρά» ξύλα έχουν μεγάλη πυκνότητα, άρα λιγότερο κενό χώρο και λιγότερο οξυγόνο, το οποίο σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερη ώρα για να καούν.
Για την ιδανική φωτιά βέβαια χρειάζεται ο συνδυασμός και των δύο ειδών, αλλά ας δούμε αναλυτικά τα κύρια χαρακτηριστικά του κάθε ξύλου.
Καυσόξυλα: ποια είναι ιδανικά για το δικό σας τζάκι; (2)
  • Είδη ξύλου και χαρακτηριστικά
Τα πιο συνηθισμένα είδη ξύλων για καύση στην Ελλάδα είναι η δρυς, η ελιά, η οξιά και το πεύκο ανάλογα με την περιοχή και τη διαθεσιμότητα, φυσικά που υπάρχει.
Δρυς: Το ξύλο της δρυός είναι από τα …αγαπημένα των καταναλωτών, κυρίως για την ωραία φλόγα που δίνει και τη διάρκεια καύσης. Ανήκει στα πλατύφυλλα δέντρα και έχει μεγάλο βάρος. Είναι πυκνό, καίγεται με ήρεμη και μακριά φλόγα και είναι πιο οικονομικό από τα υπόλοιπα, άρα αποτελεί ιδανική επιλογή για καυσοξυλο.
Οξιά και πεύκο: Η οξιά και το πεύκο ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων «μαλακών» ξύλων. Εκείνα δηλαδή που έχουν μικρή πυκνότητα, ανάβουν εύκολα και γρήγορα, δίνοντας δυνατή φλόγα, η οποία όμως δε διαρκεί αρκετά. Με άλλα λόγια είναι περισσότερο ιδανικά για προσάναμμα.
Ελιά: Η ελιά είναι από εκείνα τα καυσόξυλα, που δεν πετούν τις επικίνδυνες σπίθες (όταν «σκάει» το ξύλο) και καίγεται εύκολα, γεγονός που την χαρακτηρίζει περισσότερο (αλλά όχι απόλυτα) ως προσάναμμα για το τζάκι σας.
Ωστόσο σε γενικές γραμμές όλα τα παραπάνω δέντρα έχουν μεγάλο βάρος, είναι πυκνά και καίγονται με ήρεμη και μακριά φλόγα, ιδανικά για το τζάκι.
Καυσόξυλα: ποια είναι ιδανικά για το δικό σας τζάκι; (3)
«Οικολογικά καυσόξυλα»: Μία καλή εναλλακτική, με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, είναι και η λύση των «οικολογικών» καυσόξυλων (γνωστά ως μπρικέτες). Πρόκειται για καυσόξυλα με συμπιεσμένη ξυλώδη ύλη, 100% αποτελούμενη από ξύλο ή υπολείμματα κατεργασίας του ή και ξύλο ανακύκλωσης. Τα πλεονεκτήματά τους έναντι των κλασικών καυσόξυλων είναι ότι έχουν χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την καύση, καίγονται πολύ αργά και η καύση τους διαρκεί μέχρι 12 ώρες, ενώ δεν «σκάνε» και δεν πετάνε σπίθες. Διαθέτουν μεγάλη θερμική απόδοση είναι εύκολα στην αποθήκευση, καθώς καταλαμβάνουν μικρό όγκο, και έχουν σταθερή καύση (περίπου 1,5 ώρα η κάθε μπρικέτα). Με περιορισμένα τα ποσοστά υγρασίας τους (περίπου στο 2%), παράγουν πολύ λιγότερο καπνό και δεν περιέχουν χημικές ουσίες ή άλλα πρόσθετα. Τα οικολογικά καυσόξυλα ενδείκνυνται για ενεργειακά τζάκια και σόμπες, αν και για τα ενεργειακά τζάκια (κλειστού τύπου) συνίσταται επίσης η δρυς, η οξιά και η ελιά. Αποφύγετε το πεύκο γιατί αναπτύσσει πολύ γρήγορα υψηλές θερμοκρασίες και μαυρίζει πολύ γρήγορα το τζάμι.
Οικολογικά ξύλα …νούμερο 2: Για όσους επιμένετε στην οικολογική…καύση του τζακιού σας υπάρχει και δεύτερη εναλλακτική των «οικολογικών ξύλων», τα οποία είναι κούτσουρα από αφυδατωμένο αλεύρι οξιάς, εντελώς οικολογικό δηλαδή. Είναι απολύτως ασφαλή και δεν αναδύουν καρκινογόνους καπνούς, είναι πολύ ξηρά και δε σκάνε κατά την καύση, ενώ το βασικό τους πλεονέκτημα είναι η θερμική τους ικανότητα, η οποία σε αντιστοιχία ισοδυναμεί 5.000kcal με 3 κούτσουρα δέντρου. Δε μυρίζουν, κατά την καύση τους, όπως τα κοινά ξύλα και η ειδική κατασκευή τους επιτρέπει την διακοπή (της καύσης) καθώς μπορούν εύκολα να …κοπούν στο σημείο που δεν έχουν ακόμα καεί.
  • Αποθήκευση
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στον χώρο και τον τρόπο αποθήκευσης των ξύλων σας. Ένας βασικός κανόνας είναι ότι τα καλύτερα καυσόξυλα είναι αυτά, που έχουν αποθηκευτεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από δύο χρόνια και έχουν ξηραθεί ολοσχερώς. Όσο για την αποθήκευσή τους, τα καυσόξυλα πρέπει να αποθηκεύονται σε στεγασμένο και καλά αεριζόμενο χώρο και η περιεχόμενη υγρασία τους να είναι κάτω από 15%.
Καυσόξυλα: ποια είναι ιδανικά για το δικό σας τζάκι; (4)
  • Τop 5 συμβουλές
1. Ο καθαρισμός του τζακιού σας είναι απαραίτητος πριν από κάθε χειμωνιάτικη…σεζόν. Με τον τρόπο αυτό αυξάνετε την απόδοση και λειτουργία του.
2. Προσοχή στην κατάλληλη επιλογή του ξύλου. Θυμηθείτε άλλα ξύλα ενδείκνυνται για προσάναμμα και άλλα για φωτιά.
3. Χρησιμοποιείτε πάντα ξερά ξύλα για το τζάκι σας.
4. Η φλόγα από τη φωτιά που βγάζουν τα ξύλα σας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να «ανεβαίνει» στην καμινάδα. Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.
5. Αναζητήστε τον τόπο προέλευσης της ξυλείας και βεβαιωθείτε πως ο πωλητής που σας τα προμηθεύει διαθέτει ειδική άδεια. Βοηθήστε και εσείς με τον τρόπο σας στη διακοπή της παράνομης υλοτομίας των δασών μας.
Πηγή: clickatlife.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory