Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Ο βράχος του ελέφαντα στην Κίνα .

The Rock Ελέφαντας στην Κίνα
The Rock Ελέφαντας στην Κίνα
The Rock Ελέφαντας στην Κίνα
The Rock Ελέφαντας στην Κίνα
The Rock Ελέφαντας στην Κίνα
The Rock Ελέφαντας στην Κίνα
The Rock Ελέφαντας στην Κίνα
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Κορίτσια απο ρώσικα κοινωνικά δύκτια .

http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Τρέλα στην Ρωσία .


μετα-3-13534975452484
podborka_97
podborka_03
meanwhile_in_russia_29
meanwhile_in_russia_27
meanwhile_in_russia_26
meanwhile_in_russia_19
meanwhile_in_russia_14
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Στηθόδεσμος χρυσόψαρα .

Bikini χρυσόψαρο
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Παρκούρ το 1930 .

Η αηδία είναι ανθρώπινο προνόμιο .


Γιατί θεωρούμε αηδιαστικά κάποια έντομα και ζώα, όπως τις κατσαρίδες ή τα ποντίκια; Και γιατί μας πιάνει το στομάχι μας στη θέα και μόνο φαγητών που κάπου αλλού θεωρούνται νοστιμιές;

Βουλωμένες λεκάνες, μπανιέρες, νιπτήρες, νεροχύτες. Τρίχες μπερδεύονται μαζί με βρομόνερα, αποφάγια, χαρτιά υγείας και ένα σωρό άλλα πράγματα, που η θέα τους και μόνο μας κάνει συνήθως να κρατάμε τη μύτη μας και να φεύγουμε μακριά. Κάποιοι όμως κατ' επάγγελμα καθαρίζουν όλες αυτές τις βρωμιές που μας προκαλούν αηδία, όπως για παράδειγμα οι υδραυλικοί. Για αυτούς τους ανθρώπους η επαφή με τέτοιου είδους καταστάσεις είναι καθημερινή και απολύτως φυσική.
Η αηδία προστατεύει Η αηδία προστατεύει

Ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κάσελ Χάραλντ Όιλερ μάλιστα, ο οποίος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το αίσθημα της αηδίας, υποστηρίζει πως υπάρχει και μια θετική πλευρά: «Η αίσθηση της αηδίας ενυπάρχει στην ανθρώπινη φύση. Εμποδίζει να δεχόμαστε επικίνδυνα πράγματα». Η αηδία δηλαδή μας προστατεύει από αόρατους κινδύνους, όπως είναι δηλητήρια και μικρόβια που προκαλούν ασθένειες.

Μια αντίδραση με διαφορετικά αίτια

Παντού στον κόσμο τα πτώματα, οι ανοιχτές πληγές, τα κόπρανα, τα ούρα και κάποια ζώα όπως οι αρουραίοι ή τα σκουλήκια θεωρούνται αηδιαστικά και οι αντιδράσεις είναι παρόμοιες: κλείνουμε τη μύτη και αποστρέφουμε το πρόσωπο.

Παρόμοιες όμως είναι οι αντιδράσεις και για ορισμένα φαγητά. Για παράδειγμα η φιλιππινέζικη σπεσιαλιτέ Μπαλούτ. Πρόκειται για αυγό πάπιας, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν από το στάδιο να σκάσει και να γεννηθεί το νέο παπάκι. Διαγράφεται μόνο λίγο το ράμφος και τα πούπουλα. Το αυγό βράζεται τότε και τρώγεται με αλάτι. Θωρείται καταπληκτική νοστιμιά!

Γιατί όμως κάτι που σε άλλες κουλτούρες θεωρείται νοστιμιά, σε κάποιες άλλες προκαλεί αηδία; Για τον καθηγητή Χάραλντ Όιλερ, το τι τρωμε και θεωρούμε καλό, το μαθαίνουμε σαν παιδιά από τους μεγάλους, εκτός αυτού η κοινή θεώρηση των πραγμάτων ενισχύει το αίσθημα του ‘εμείς’ και προστατεύει την ομάδα.

Τα παιδιά πάντως μέχρι δυο ετών δεν έχουν αναπτυγμένη την αίσθηση της αηδίας. Μπορούν να βάλουν οτιδήποτε στο στόμα, εάν δεν προσέξουν οι γονείς. Με την πάροδο του χρόνου μέσω της επαφής και μέσω των συνειρμών μαθαίνουν ποιά πράγματα να θεωρούν αηδιαστικά.

Σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή, όλα είναι θέμα συνειρμών. Οι υδραυλικοί για παράδειγμα δεν νιώθουν την ίδια αηδία για τα βρομόνερα όπως ο περισσότερος κόσμος.

Τι δεν πρέπει να λένε οι γυναίκες πριν το σέξ .

Oi don't atakes prin to sex..

Συνήθως σας προτείνουμε να λέτε αυτό που σκέφτεστε. Και το εννοούμε. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, το πιο σοφό που έχετε να κάνετε είναι μείνετε σιωπηλή - ιδίως αν θέλετε να τον αφήσει να διατηρήσει το... mood του. Παρακάτω, σας ετοιμάσαμε έναν αναλυτικό οδηγό με τις ατάκες που δεν πρέπει να πείτε ποτέ πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του σεξ.
Πριν
Λέτε: "Είναι η πρώτη μου φορά, θα είσαι τρυφερός μαζί μου;"
Πώς το εκλαμβάνουν: Προφανώς νιώθουν κολακευμένοι, αλλά νιώθουν και το βάρος της ευθύνης στους ώμους τους. Σεξ θα κάνουν ή πλαστική χειρουργική; Εννοείται πως πρέπει να του πείτε ότι είναι η πρώτη σας φορά αν το θέλετε (βασικά καλό θα ήταν να το ξέρει από πριν κι όχι εκείνη τη στιγμή) αλλά το να δείχνετε τρομοκρατημένη πάνω απ' όλα δε θα σας βοηθήσει εσάς να μπείτε σε ερωτικό mood. Αν λοιπόν έχετε αποφασίσει πως απόψε θα κάνετε σεξ για πρώτη φορά, πάρτε μια βαθειά ανάσα, πιείτε ένα ποτήρι κρασί και αφεθείτε. Οκ, πιθανότατα δε θα είναι η ωραιότερη φορά της ζωής σας. Αλλά αν το προσεγγίσετε με χιούμορ και χαλαρή διάθεση, πολύ σύντομα θα υπάρξουν πολύ καλύτερες.

Λέτε: «Θέλω μόνο να αγκαλιαστούμε...»
Πώς το εκλαμβάνουν: Απογοητεύονται. Δηλαδή, αν θέλετε απλώς να αγκαλιαστείτε, απλώς αγκαλιαστείτε. Προς τι οι δηλώσεις; Μην τυχόν και του μπουν ιδέες και τολμήσει να επιχειρήσει κάτι που δε θέλετε; Τι είναι, ο σκύλος σας που θα τον μαλώσετε αν ανέβει σε εκείνο το έπιπλο; Αυτόματα αρχίζουν να σκέφτονται πως η σχέση σας περνάει κρίση. Γιατί πως είναι δυνατόν να τον έχετε δίπλα σας ετοιμοπόλεμο και να μη συγκινείστε, να μη νιώθετε ένα ρίγος ηδονής; Σε τελική ανάλυση, αν όντως θέλετε μόνο να αγκαλιαστείτε, βάλτε ένα επεισόδιο 30 Rock να παίζει. Πολύ σύντομα θα ξεχαστεί.

Κατά τη διάρκεια
Λέτε: «Αχ, ναι, κι άλλο, έτσι δυνατά»
Πώς το εκλαμβάνουν: Όσο είναι πάνω στη δίνη του πάθους, anything goes. Αν όμως η κατάσταση είναι κάπως... χλιαρή και ελεγχόμενη, ενδέχεται να σκεφτεί: "Τι θα πει πιο δυνατά; Δηλαδή πιστεύει πως δεν δίνω αρκετά ή θεωρεί πως έχω να δώσω και τις τα κρύβω;" (Ε οκ, είναι και οι άντρες κάπως ανασφαλείς) ή "Μήπως πασχίζει να κάψει τις θερμίδες από τα brownies με έξτρα σοκολάτας, που παραγγείλαμε προηγυμένως;". Καμία από τις δύο σκέψεις δεν είναι ιδιαίτερα ερωτική. Αν όντως θέλετε να τον παροτρύνετε να ανεβάσει την ένταση, κάντε το με τα χέρια σας ή τυλίγοντας τα πόδια σας γύρω του.

Λέτε: "Ο πρώην μου συνήθιζε.."
Πώς το εκλαμβάνει: Τίποτα δεν τον φρενάρει περισσότερο από το να ακούει για τα κατορθώματα του Ex…factor πρίν, μετά και προπαντός κατα τη διάρκεια του αγώνα. Το μόνο που μπορείτε να καταφέρετε με τέτοιου είδους ατάκες είναι να τον εκνευρίσετε κι αυθόρμητα να ανταποδώσει με ειρωνικές ατάκες όπως "ε, τότε να πας να τον βρείς" ή "αυτός δεν ήταν που..."(συμπληρώνοντας με κάτι τραγικό που σας είχε κάνει και του εκμυστηρευτήκατε σε στιγμή αδυναμίας). Και δε θα τον αδικούμε καθόλου.

Mετά
Λέτε: «Θέλω να σε βλέπω να κοιμάσαι»
Πώς το εκλαμβάνει: Πιστεύει πως δεν είναι  καθόλου ρομαντικό να θέλετε να τον παρακολουθείτε. Αντιθέτως του φαίνεται, παράλογο και τρομακτικό και δεν του βγάζει καμιά τρυφερότητα. Αφήστε που μπορεί να αρχίσει να υποψιάζεται πως το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε κούκλες από τα μαλλιά του και ένα σεμνό βωμό με φωτογραφίες του και θυμιατά στο κομοδίνο σας. Καλύτερα περιμένετε να κοιμηθεί και κοιτάξτε τον όσο θέλετε. Οι στατιστικές λένε πως δε θα αργήσει και πολύ να συμβεί αυτό, ούτως ή άλλως.

Η απρόβλεπτη ζυγαριά .Εκπληξη 1η
Παίρνεις κιλά στην αρχή
Μην πανικοβληθείς αν δεις τη ζυγαριά να φορτώνει. Συμβαίνει συχνά, ειδικά αν το πρώτο βήμα που κάνεις για να χάσεις τα κιλά είναι η σωματική άσκηση.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η άσκηση κάνει τους μυς να αποθηκεύουν υδατάνθρακες, με τον ίδιο τρόπο που οι γιαγιάδες κάνουν τα λεφτά τους μασούρια και τα κρύβουν κάτω από το στρώμα για την επόμενη Κατοχή.

Κάθε γραμμάριο αποθηκευμένου υδατάνθρακα (γλυκογόνο) κουβαλάει μαζί του και μερικά γραμμάρια νερό κι αυτό το επιπλέον υγρό μπορεί να κάνει τη ζυγαριά σου να ανέβει 1-2 κιλά. Οσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχεις τόσο πιο πολλές θερμίδες καις. Μετά από 4-5 εβδομάδες άσκησης θα αρχίσεις να βλέπεις τα κιλά να πέφτουν.
Εκπληξη 2η
Δεν χάνεις βάρος κάθε εβδομάδα
Η αναμενομένη, ιδανική απώλεια βάρους είναι 1/2 έως 1 κιλό την εβδομάδα. Καταναλώνοντας 500 θερμίδες λιγότερο την ημέρα μαζί με καθημερινή άσκηση θα χάσεις τα κιλά που θες. Μερικές εβδομάδες θα δεις αυτήν την αλλαγή, ενώ άλλες η ζυγαριά θα κολλάει. Το σώμα δεν είναι (ευτυχώς ή δυστυχώς) ένα καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόι. Οσο χάνεις σωματικό λίπος, ο οργανισμός μπορεί να πατήσει φρένο για να σε προστατέψει από τη γρήγορη και μεγάλη απώλεια. Μην ανησυχείς, όμως: η απώλεια βάρους θα ξαναγίνει φυσιολογική χωρίς να αλλάξεις τίποτα.
Αν όμως αυτή η κατάσταση συνεχιστεί για πάνω από τρεις εβδομάδες, τότε μπορείς να την αντιστρέψεις κάνοντας δύο πράγματα: αύξησε ή κάνε πιο έντονο το πρόγραμμα γυμναστικής σου, έτσι ώστε να σπρώξεις λίγο το μεταβολισμό, ή παίξε λίγο με τη διατροφή σου. Αν τρως περισσότερη πρωτεΐνη, αύξησε λίγο τους καλούς υδατάνθρακες.
Βεβαιώσου ότι δεν τρως επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Μπορεί να έχουν τις ίδιες θερμίδες με τους ολικής αλέσεως υδατάνθρακες, επηρεάζουν όμως τα επίπεδα ινσουλίνης με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να προωθούν την αποθήκευση λίπους. Αν έχεις κατακράτηση υγρών (μερικά άτομα έχουν μεγαλύτερη τάση από άλλους να μην αποβάλλουν τα υγρά) τότε πάλι δεν χάνεις βάρος κάθε εβδομάδα. Για να το σταματήσεις, δώσε προσοχή στο πόσο αλάτι καταναλώνεις, πιες περισσότερο νερό και κάνε υπομονή.
Εκπληξη 3η
Κάνεις αερόβια κάθε μέρα χωρίς να έχεις αποτελέσματα στα κιλά σου
Πιο εύκολο είναι να κουνήσεις ένα ανακόντα όταν έχει καταβροχθίσει τρία αγριογούρουνα παρά τα τελευταία κιλά από την κοιλιά σου. Ακόμα και οι φανατικοί της γυμναστικής δυσκολεύονται να χάσουν τα τελευταία 4 κιλά. Υπάρχουν άτομα που φτάνουν σε άριστη φυσική κατάσταση και γυμνάζονται κάθε μέρα, όμως παραμένουν υπέρβαροι.
Γκρέμισε το τελευταίο οχυρό. Κάψε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνεις. Εκτός από την άσκηση, οι διατροφικές συνήθειές σου είναι αυτές που θα προσδιορίσουν την απώλεια βάρους σου. Οταν αισθάνεσαι λίγο άδειο το στομάχι σου αργά το βράδυ, αυτό είναι σημάδι ότι το σώμα θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τις θερμίδες που έχεις καταναλώσει, το οποίο θα έχει αποτέλεσμα να χάσεις τα κιλά. Αν λυγίσεις και φας κάτι, ακυρώνεις τις προσπάθειες όλης της ημέρας.
Οταν έχεις έλλειμμα θερμίδων, είναι λογικό να αισθάνεσαι κάποια πείνα στην αρχή. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να πεινάς λιγότερο καταναλώνοντας τροφές που απορροφώνται αργά και περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού και φυτικές ίνες. Αυτές οι τροφές σε κρατάνε χορτάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τέτοια παραδείγματα είναι κυρίως τα φρούτα και τα λαχανικά. Βεβαιώσου ότι τρως συνολικά τουλάχιστον 5-7 μερίδες την ημέρα.
Εκπληξη 4η
Τρως μία φορά τη μέρα και είσαι στο ίδιο βάρος

Αλλαξες τις διατροφικές συνήθειές σου κι από καρχαρίας που έτρωγε τα πάντα στο διάβα του έγινες ναυαγός σε ένα ξερονήσι του Λιβυκού Πελάγους. Παρόλα αυτά, τα κιλά δεν λένε να φύγουν. Αν τρως μόνο το βράδυ, τότε έχεις πρόβλημα. Αυτό λειτουργεί κάπως έτσι: κρατιέσαι με καφέδες όλη την ημέρα, φτάνεις σπίτι το βράδυ και τρως εκείνη την ώρα. Ερευνες έχουν δείξει ότι, αν δεν τρως τίποτε όλη μέρα, το πιο πιθανό είναι να βάλεις βάρος. Συνήθως στο τέλος της ημέρας το σώμα σου έχει ανάγκη από τροφή, είσαι κουρασμένος και είναι πολύ εύκολο να κάνεις κακές επιλογές και να φας ό,τι βρεις μπροστά σου. Μπορεί μετά το γεύμα να συνεχίσεις τα τσιμπολογήματα μέχρι να πέσεις για ύπνο. Επιπλέον είναι πολύ δύσκολο να κάψεις τις θερμίδες που κατανάλωσες στο τέλος της ημέρας, ακόμα κι αν δεν έχεις φάει όλη μέρα.

Οταν τρως πιο συχνά, έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κι αυτό με τη σειρά του τα επίπεδα ινσουλίνης και τα επίπεδα ενέργειάς σου. Τρώγοντας συχνότερα ελέγχεις καλύτερα την πείνα σου και κάνεις καλύτερες επιλογές. Ξέρεις τι συμβαίνει όταν πηγαίνεις σε εστιατόριο πολύ πεινασμένος: καταλήγεις να παραγγείλεις πολύ παραπάνω απ' όσα χρειάζεσαι και να φας τα περισσότερα από αυτά.

Ενας άλλος λόγος που δεν χάνεις κιλά είναι ότι δεν καταναλώνεις αρκετές θερμίδες. Οταν το κάνεις αυτό, τότε ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αντί να καίει τις θερμίδες που καταναλώνεις, τις αποθηκεύει. Το αποτέλεσμα το βλέπεις καθημερινά στο κολασμένο όργανο που σε παραμονεύει κάθε πρωί.
Εκπληξη 5η
Κάνεις τα πάντα σωστά, αλλά δεν χάνεις κιλά

Εχεις ακολουθήσει όλες τις συμβουλές, έχεις καταστρώσει πλάνα, σχέδια, το ημερολόγιο κοντεύει να τελειώσει και ακόμη δεν βλέπεις αλλαγή στη ζυγαριά σου. Τότε μπορεί κάποιοι άλλοι παράγοντες να επηρεάζουν το βάρος σου.      
   
παίρνεις φάρμακα που προκαλούν αύξηση βάρους 
Η συσκευασία ενός φαρμάκου περιέχει ένα φυλλάδιο, που αναγράφει τις παρενέργειες. Πολλά φάρμακα αναφέρουν ως παρενέργεια την αύξηση βάρους. Κάποια από αυτά είναι τα κορτικοστεροειδή, τα αντικαταθλιπτικά και τα αγχολυτικά. Αν πρέπει να παίρνεις ένα φάρμακο για μεγάλο χρονικό διάστημα και δυσκολεύεσαι να χάσεις βάρος, συζήτα με το γιατρό σου για εναλλακτικές θεραπείες.  
έχεις ορμονικές διαταραχές 
Ινσουλινοαντίσταση
Η ινσουλινοαντίσταση παρουσιάζεται συχνά σε άτομα που έχουν συγκεντρωμένο λίπος γύρω από την κοιλιά. Τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα συνεχίζουν να παραμένουν υψηλά αντί να πέφτουν σε φυσιολογικά επίπεδα 1-2 ώρες μετά από ένα γεύμα. Αυτή η επιπλέον ινσουλίνη διεγείρει τα κύτταρα του οργανισμού να χρησιμοποιήσει περισσότερη ενέργεια στη μορφή γλυκόζης και να μετατραπεί σε λίπος. Η θεραπεία αυτού του συνδρόμου δεν είναι εύκολη, αλλά με σωστή φαρμακευτική αγωγή μαζί με δίαιτα που είναι υψηλή σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και άσκηση, η απώλεια βάρους είναι εφικτή.

Υποθυρεοειδισμός
Αν κι αυτή η ασθένεια είναι πιο συχνή στις γυναίκες, παρουσιάζεται και στους άντρες. Ο υποθυρεοειδισμός είναι κατάσταση, στην οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει επαρκή ποσότητα θυρορμονών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο μεταβολισμός να λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς. Πολλές φορές αυτή κατάσταση σχετίζεται με δυσκολία απώλειας βάρους. Αν υποψιάζεσαι ότι μπορεί να έχεις υποθυρεοειδισμό, θα πρέπει να κάνεις εξέταση ώστε να λάβεις την κατάλληλη θεραπεία.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory