Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Ωραίος .


http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Κορίτσια .
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Τασκ'ενδη .


Χαμόγελα .

funny-εικόνες-346
funny-εικόνες-346
funny-εικόνες-346
funny-εικόνες-346
funny-εικόνες-346
funny-εικόνες-346
funny-εικόνες-346
funny-εικόνες-346
funny-εικόνες-346
funny-εικόνες-346
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Οσο περισσότερες , τόσο καλύτερα .

περισσότερο-κορίτσια-0001
περισσότερο-κορίτσια-0004
περισσότερο-κορίτσια-0006
περισσότερο-κορίτσια-0007
περισσότερο-κορίτσια-0012
περισσότερο-κορίτσια-0013
περισσότερο-κορίτσια-0014
περισσότερο-κορίτσια-0017
περισσότερο-κορίτσια-0020
περισσότερο-κορίτσια-0024
περισσότερο-κορίτσια-0027
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Μπές στο πνεύμα του οίνου .Εχε εμπιστοσύνη στη γεύση σου
Οι ειδήμονες του κρασιού αναλύουν εις βάθος τις ιδιαιτερότητες και συχνά παραβλέπουν τα συνηθισμένα κρασιά, που αρέσουν σε συνηθισμένους ανθρώπους. Την επόμενη φορά που θα δοκιμάσεις κάτι που σου αρέσει σημείωσε τον παραγωγό, το όνομα του κρασιού και την ποικιλία. Τα πιο ουδέτερα κρασιά είναι το λευκό ξηρό και το φρουτώδες κόκκινο.
Ασε τους άλλους να αποφασίσουν για σένα
Οταν βρεθείς σε μια ταβέρνα ή ένα εστιατόριο δοκίμασε το κρασί χύμα, συνήθως είναι καλό, αφού το εμπιστεύονται οι καταστηματάρχες. Μπορείς ακόμα να ρωτήσεις το σερβιτόρο τι προτείνει αυτός.
Θέλει και κοινή λογική
Για παράδειγμα, τα έντονα κρασιά συνοδεύουν εξίσου έντονα φαγητά για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Συνδυασμοί που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο.
* ΦΑΓΗΤΟ: Κόκκινο κρέας και πικάντικα πιάτα. ΚΡΑΣΙ: Ελληνική ποικιλία: Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο. Ξένη ποικιλία: Chianti, Γαλλικό Bordeaux.
* ΦΑΓΗΤΟ:Ψάρι και κοτόπουλο. ΚΡΑΣΙ: Ελληνική ποικιλία: Σαββατιανό. Ξένη ποικιλία: Chardonnay Καλιφόρνιας.
* ΦΑΓΗΤΟ: Θαλασσινά. ΚΡΑΣΙ: Ελληνική ποικιλία: Μοσχοφίλερο. Ξένη ποικιλία: Chardonnay.
* ΦΑΓΗΤΟ: Ζυμαρικά. ΚΡΑΣΙ: Ελληνική ποικιλία: Αθήρι. Ξένη ποικιλία: Sauvignon Blanc.
* ΦΑΓΗΤΟ: Γλυκά. ΚΡΑΣΙ: Ελληνική ποικιλία: Μαυροδάφνη. Ξένη ποικιλία: Port.
Το σωστό κρασί για την περίσταση 
Διαλέγοντας το κατάλληλο κρασί για την κατάλληλη περίσταση έχεις πιο πολλές πιθανότητες να μετατρέψεις μια απλή εμπειρία σε ένα αξέχαστο γεγονός. Ακολουθώντας τις συμβουλές μας μπορείς να διαλέξεις κρασί σύμφωνα με την ατμόσφαιρα που θέλεις να δημιουργήσεις.
* Ρομαντική: Για το πρώτο ραντεβού ή μια ξεχωριστή επέτειο, το κρασί είναι το ιδανικό εργαλείο για να πετύχετε τους σκοπούς σας. Ενα μπουκάλι καλό κόκκινο κρασί θα σας φέρει πιο κοντά.
* Κυριλέ: Θες να εντυπωσιάσεις τους δικούς της ή να κάνεις το καλύτερο δώρο σε μια επίσκεψη; Τότε η μόνη επιλογή είναι μια παγωμένη σαμπάνια.
* Επαγγελματική: Το μυστικό της επιτυχίας βασίζεται κατά μεγάλο βαθμό στην επιλογή του κρασιού. Αν θες να κλείσεις τη συμφωνία και να κερδίσεις το δύσκολο πελάτη, τότε θα το πετύχεις με ένα ελαφρύ business lunch, το οποίο θα συνοδεύεται από ένα ξηρό λευκό κρασί.
* Γιορταστική: Η παρουσία κρασιού σε οποιαδήποτε περίσταση μετατρέπει την ατμόσφαιρα σε γιορταστική. Εδώ δεν έχει σημασία τι κρασί θα διαλέξεις, αρκεί να συνοδευτεί από καλή διάθεση.
Μην ξοδεύεσαι
Τις περισσότερες φορές η παρέα και η ατμόσφαιρα επηρεάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό την απόλαυση, που θα σου προσφέρει ένα ποτήρι κρασί, παρά τα λεφτά που έχεις ξοδέψει.
Διάλεξε το σωστό ποτήρι
Δεν φτάνει μόνο να ξέρεις να διαλέγεις κρασί, αλλά πρέπει να ξέρεις να διαλέγεις και το σωστό ποτήρι για το συγκεκριμένο κρασί. Αρκεί να θυμάσαι τρία σχήματα…
* Τουλίπα: Το ιδανικό ποτήρι για το λευκό κρασί.
* Στρογγυλό: Το ποτήρι για το κόκκινο κρασί είναι πιο μεγάλο και πιο στρογγυλό, έτσι ώστε να έρθει το κρασί σε επαφή με τον αέρα και να απελευθερωθεί το άρωμά του. Συμβουλή: Εάν δεν έχεις ποτήρια για κόκκινο κρασί μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά για το λευκό κρασί, αλλά σε καμία περίπτωση το αντίστροφο.
* Ψηλό και Λεπτό: Τα ποτήρια αυτά είναι ιδανικά για το αφρώδες κρασί και τη σαμπάνια και βοηθούν να «βγει» το λεπτό τους άρωμα. Συμβουλή: Μην ξεχνάς να κρατάς το ποτήρι πάντα από το λαιμό, ώστε να αποφύγεις την αλλαγή της θερμοκρασίας του κρασιού.
Ούτε ζέστη ούτε κρύο 
Η λανθασμένη επιλογή θερμοκρασίας μπορεί να αλλάξει όλη τη γεύση του κρασιού, γι’ αυτό και δεν πρέπει να διστάζεις να το επιστρέψεις αν είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό. Οταν σερβίρεται το κρασί σε υψηλή θερμοκρασία τότε μπορεί να έχει πολύ γλυκιά και όξινη γεύση, ενώ αν σερβιριστεί σε χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να έχει πολύ πικρή γεύση. Σαν κανόνας, το παλιό και πλούσιο σε γεύση κρασί πρέπει να σερβίρεται πιο «ζεστό», ενώ το νέο και ελαφρύ κρασί πιο κρύο.
* Αφρώδες κρασί και σαμπάνια: Σερβίρονται μεταξύ 5-8 βαθμών Κελσίου και συνήθως το μπουκάλι μένει στον πάγο για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του.
* Λευκό κρασί: Σερβίρεται κρύο, αλλά όχι αφρώδες, γιατί αυτό μπορεί να κρύψει τη γεύση του. Ιδανική θερμοκρασία είναι 6-12 βαθμοί Κελσίου.Συμβουλή: Ο πιο γρήγορος τρόπος να παγώσεις ένα μπουκάλι κρασί είναι να το βάλεις σε ένα δοχείο με παγάκια, νερό και αλάτι μέχρι το λαιμό του.
* Κόκκινο κρασί: Τα ελαφρύ κόκκινο κρασί σερβίρεται σε θερμοκρασία 10-13 βαθμών Κελσίου, ενώ αν είναι πιο παλιό και «βαρύ» σερβίρεται μεταξύ 13-18 βαθμών Κελσίου.
Η χορογραφία…
Το σερβίρισμα του κρασιού είναι σαν το χορό: πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένα βήματα...
* Ξετυλίγεις το χαρτί από το πάνω μέρος του μπουκαλιού και βγάζεις το φελλό. Δεν χρειάζεται να τον μυρίσεις. Παρατήρησε αν είναι υγρός - όταν ο φελλός είναι στεγνός σημαίνει ότι έχει εισχωρήσει αέρας στο μπουκάλι κι έχει χαλάσει το κρασί.
* Αφού σκουπίσεις το μπουκάλι ρίχνεις λίγο κρασί στο ποτήρι σου για να απομακρύνεις τυχόν κομμάτια από το φελλό που έχουν πέσει στο κρασί. Αυτό επίσης σου δίνει την ευκαιρία να παρατηρήσεις το χρώμα, την υφή και τη γεύση του κρασιού.
* Γεμίζεις τα ποτήρια των καλεσμένων σου στα 2/3. Αυτό απελευθερώνει το άρωμα του κρασιού και διευκολύνει την κατανάλωσή του. Συμβουλή: Tα παλιότερα κόκκινα κρασιά βελτιώνονται όταν έρθουν σε επαφή με τον αέρα για 1-2 ώρες. Αυτό δεν είναι απαραίτητο για τα συνηθισμένα κρασιά. Καλύτερα να το σερβίρεις αμέσως αφού το ανοίξεις. Το κρασί θα έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος.

Η απρόβλεπρη ζυγαριά .Αυτήν τη φορά το αποφάσισες, πήρες τους όρκους σου, αλλάζεις τη διατροφή σου κι αρχίζεις γυμναστική. Η ζυγαριά, βλέπεις, έχει αρχίσει να μοιάζει με το Χρηματιστήριο λίγο πριν από το 1999: βρίσκεται στα ύψη. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Δεν αρκεί μόνο να γεμίσεις το ψυγείο με υγιεινές τροφές και να παίρνεις στη δουλειά ταπεράκια. Καλό είναι να ορίσεις πόσα κιλά πρέπει να χάνεις ανά εβδομάδα και να κυνηγάς τους στόχους σου. Θα τα χάσεις αμέσως; Θα ταλαιπωρηθείς; Η απώλεια βάρους δεν είναι πάντοτε προβλέψιμη, γι αυτό καλό είναι να γνωρίζεις τι εκπλήξεις σε περιμένουν και πώς να τις διαχειριστείς για να έχεις τα αποτελέσματα που θες.
Εκπληξη 1η
Παίρνεις κιλά στην αρχή
Μην πανικοβληθείς αν δεις τη ζυγαριά να φορτώνει. Συμβαίνει συχνά, ειδικά αν το πρώτο βήμα που κάνεις για να χάσεις τα κιλά είναι η σωματική άσκηση.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η άσκηση κάνει τους μυς να αποθηκεύουν υδατάνθρακες, με τον ίδιο τρόπο που οι γιαγιάδες κάνουν τα λεφτά τους μασούρια και τα κρύβουν κάτω από το στρώμα για την επόμενη Κατοχή.

Κάθε γραμμάριο αποθηκευμένου υδατάνθρακα (γλυκογόνο) κουβαλάει μαζί του και μερικά γραμμάρια νερό κι αυτό το επιπλέον υγρό μπορεί να κάνει τη ζυγαριά σου να ανέβει 1-2 κιλά. Οσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχεις τόσο πιο πολλές θερμίδες καις. Μετά από 4-5 εβδομάδες άσκησης θα αρχίσεις να βλέπεις τα κιλά να πέφτουν.
Εκπληξη 2η
Δεν χάνεις βάρος κάθε εβδομάδα
Η αναμενομένη, ιδανική απώλεια βάρους είναι 1/2 έως 1 κιλό την εβδομάδα. Καταναλώνοντας 500 θερμίδες λιγότερο την ημέρα μαζί με καθημερινή άσκηση θα χάσεις τα κιλά που θες. Μερικές εβδομάδες θα δεις αυτήν την αλλαγή, ενώ άλλες η ζυγαριά θα κολλάει. Το σώμα δεν είναι (ευτυχώς ή δυστυχώς) ένα καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόι. Οσο χάνεις σωματικό λίπος, ο οργανισμός μπορεί να πατήσει φρένο για να σε προστατέψει από τη γρήγορη και μεγάλη απώλεια. Μην ανησυχείς, όμως: η απώλεια βάρους θα ξαναγίνει φυσιολογική χωρίς να αλλάξεις τίποτα.
Αν όμως αυτή η κατάσταση συνεχιστεί για πάνω από τρεις εβδομάδες, τότε μπορείς να την αντιστρέψεις κάνοντας δύο πράγματα: αύξησε ή κάνε πιο έντονο το πρόγραμμα γυμναστικής σου, έτσι ώστε να σπρώξεις λίγο το μεταβολισμό, ή παίξε λίγο με τη διατροφή σου. Αν τρως περισσότερη πρωτεΐνη, αύξησε λίγο τους καλούς υδατάνθρακες.
Βεβαιώσου ότι δεν τρως επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Μπορεί να έχουν τις ίδιες θερμίδες με τους ολικής αλέσεως υδατάνθρακες, επηρεάζουν όμως τα επίπεδα ινσουλίνης με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να προωθούν την αποθήκευση λίπους. Αν έχεις κατακράτηση υγρών (μερικά άτομα έχουν μεγαλύτερη τάση από άλλους να μην αποβάλλουν τα υγρά) τότε πάλι δεν χάνεις βάρος κάθε εβδομάδα. Για να το σταματήσεις, δώσε προσοχή στο πόσο αλάτι καταναλώνεις, πιες περισσότερο νερό και κάνε υπομονή.
Εκπληξη 3η
Κάνεις αερόβια κάθε μέρα χωρίς να έχεις αποτελέσματα στα κιλά σου
Πιο εύκολο είναι να κουνήσεις ένα ανακόντα όταν έχει καταβροχθίσει τρία αγριογούρουνα παρά τα τελευταία κιλά από την κοιλιά σου. Ακόμα και οι φανατικοί της γυμναστικής δυσκολεύονται να χάσουν τα τελευταία 4 κιλά. Υπάρχουν άτομα που φτάνουν σε άριστη φυσική κατάσταση και γυμνάζονται κάθε μέρα, όμως παραμένουν υπέρβαροι.
Γκρέμισε το τελευταίο οχυρό. Κάψε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνεις. Εκτός από την άσκηση, οι διατροφικές συνήθειές σου είναι αυτές που θα προσδιορίσουν την απώλεια βάρους σου. Οταν αισθάνεσαι λίγο άδειο το στομάχι σου αργά το βράδυ, αυτό είναι σημάδι ότι το σώμα θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τις θερμίδες που έχεις καταναλώσει, το οποίο θα έχει αποτέλεσμα να χάσεις τα κιλά. Αν λυγίσεις και φας κάτι, ακυρώνεις τις προσπάθειες όλης της ημέρας.
Οταν έχεις έλλειμμα θερμίδων, είναι λογικό να αισθάνεσαι κάποια πείνα στην αρχή. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να πεινάς λιγότερο καταναλώνοντας τροφές που απορροφώνται αργά και περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού και φυτικές ίνες. Αυτές οι τροφές σε κρατάνε χορτάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τέτοια παραδείγματα είναι κυρίως τα φρούτα και τα λαχανικά. Βεβαιώσου ότι τρως συνολικά τουλάχιστον 5-7 μερίδες την ημέρα.
Εκπληξη 4η
Τρως μία φορά τη μέρα και είσαι στο ίδιο βάρος

Αλλαξες τις διατροφικές συνήθειές σου κι από καρχαρίας που έτρωγε τα πάντα στο διάβα του έγινες ναυαγός σε ένα ξερονήσι του Λιβυκού Πελάγους. Παρόλα αυτά, τα κιλά δεν λένε να φύγουν. Αν τρως μόνο το βράδυ, τότε έχεις πρόβλημα. Αυτό λειτουργεί κάπως έτσι: κρατιέσαι με καφέδες όλη την ημέρα, φτάνεις σπίτι το βράδυ και τρως εκείνη την ώρα. Ερευνες έχουν δείξει ότι, αν δεν τρως τίποτε όλη μέρα, το πιο πιθανό είναι να βάλεις βάρος. Συνήθως στο τέλος της ημέρας το σώμα σου έχει ανάγκη από τροφή, είσαι κουρασμένος και είναι πολύ εύκολο να κάνεις κακές επιλογές και να φας ό,τι βρεις μπροστά σου. Μπορεί μετά το γεύμα να συνεχίσεις τα τσιμπολογήματα μέχρι να πέσεις για ύπνο. Επιπλέον είναι πολύ δύσκολο να κάψεις τις θερμίδες που κατανάλωσες στο τέλος της ημέρας, ακόμα κι αν δεν έχεις φάει όλη μέρα.

Οταν τρως πιο συχνά, έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κι αυτό με τη σειρά του τα επίπεδα ινσουλίνης και τα επίπεδα ενέργειάς σου. Τρώγοντας συχνότερα ελέγχεις καλύτερα την πείνα σου και κάνεις καλύτερες επιλογές. Ξέρεις τι συμβαίνει όταν πηγαίνεις σε εστιατόριο πολύ πεινασμένος: καταλήγεις να παραγγείλεις πολύ παραπάνω απ' όσα χρειάζεσαι και να φας τα περισσότερα από αυτά.

Ενας άλλος λόγος που δεν χάνεις κιλά είναι ότι δεν καταναλώνεις αρκετές θερμίδες. Οταν το κάνεις αυτό, τότε ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αντί να καίει τις θερμίδες που καταναλώνεις, τις αποθηκεύει. Το αποτέλεσμα το βλέπεις καθημερινά στο κολασμένο όργανο που σε παραμονεύει κάθε πρωί.
Εκπληξη 5η
Κάνεις τα πάντα σωστά, αλλά δεν χάνεις κιλά

Εχεις ακολουθήσει όλες τις συμβουλές, έχεις καταστρώσει πλάνα, σχέδια, το ημερολόγιο κοντεύει να τελειώσει και ακόμη δεν βλέπεις αλλαγή στη ζυγαριά σου. Τότε μπορεί κάποιοι άλλοι παράγοντες να επηρεάζουν το βάρος σου.      
   
παίρνεις φάρμακα που προκαλούν αύξηση βάρους 
Η συσκευασία ενός φαρμάκου περιέχει ένα φυλλάδιο, που αναγράφει τις παρενέργειες. Πολλά φάρμακα αναφέρουν ως παρενέργεια την αύξηση βάρους. Κάποια από αυτά είναι τα κορτικοστεροειδή, τα αντικαταθλιπτικά και τα αγχολυτικά. Αν πρέπει να παίρνεις ένα φάρμακο για μεγάλο χρονικό διάστημα και δυσκολεύεσαι να χάσεις βάρος, συζήτα με το γιατρό σου για εναλλακτικές θεραπείες.  
έχεις ορμονικές διαταραχές 
Ινσουλινοαντίσταση
Η ινσουλινοαντίσταση παρουσιάζεται συχνά σε άτομα που έχουν συγκεντρωμένο λίπος γύρω από την κοιλιά. Τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα συνεχίζουν να παραμένουν υψηλά αντί να πέφτουν σε φυσιολογικά επίπεδα 1-2 ώρες μετά από ένα γεύμα. Αυτή η επιπλέον ινσουλίνη διεγείρει τα κύτταρα του οργανισμού να χρησιμοποιήσει περισσότερη ενέργεια στη μορφή γλυκόζης και να μετατραπεί σε λίπος. Η θεραπεία αυτού του συνδρόμου δεν είναι εύκολη, αλλά με σωστή φαρμακευτική αγωγή μαζί με δίαιτα που είναι υψηλή σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και άσκηση, η απώλεια βάρους είναι εφικτή.

Υποθυρεοειδισμός
Αν κι αυτή η ασθένεια είναι πιο συχνή στις γυναίκες, παρουσιάζεται και στους άντρες. Ο υποθυρεοειδισμός είναι κατάσταση, στην οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει επαρκή ποσότητα θυρορμονών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο μεταβολισμός να λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς. Πολλές φορές αυτή κατάσταση σχετίζεται με δυσκολία απώλειας βάρους. Αν υποψιάζεσαι ότι μπορεί να έχεις υποθυρεοειδισμό, θα πρέπει να κάνεις εξέταση ώστε να λάβεις την κατάλληλη θεραπεία.

Ερωτικοί διαξιφισμοί .Συνεχώς ή άντε πάλι;
«Πότε;» και «πόσο συχνά;» είναι δύο ερωτήσεις που τις κάνουν όλοι και τις κάνουν συχνά. Πίσω στα χρόνια της αθωότητας, τότε που η χαίτη του Τσιαντάκη μεσουρανούσε, τα πράγματα ήταν ευκολότερα, ασφαλέστερα, αλλά όχι καλύτερα. Μετά τα «Τετράγωνα των Αστέρων» ο μπαμπάς έβγαζε το παντελόνι και η μαμά αναστέναζε στο κρεβάτι. Αυτό ήταν το σεξ στην πιο βαρετή μορφή του. Μπορεί η όλη κατάσταση να ήταν εμετική, αλλά τουλάχιστον η μία φορά την εβδομάδα ήταν στανταράκι. Ο μπαμπάς, βέβαια, ευχόταν να έβλεπε τετράγωνα κάθε μέρα, ενώ η μαμά άναβε λαμπάδες στο μπόι του πέμπτου νάνου, που η συνουσία γινόταν μονάχα μία φορά την εβδομάδα κι ένιωθε απίστευτη ενόχληση που ήταν στις υπηρεσίες του μονάχα όταν ήθελε αυτός. Θα προτιμούσε να γινόταν αυθόρμητα και όταν και οι δύο ήταν στο τσακίρ κέφι. Κράτα αυτό το τελευταίο. Εκείνη θέλει να κάνει σεξ κάθε φορά που έχει διάθεση, το ίδιο κι αυτός. Αυτός ουσιαστικά είναι
ο στόχος σου: όταν το κορίτσι σου ή η γυναίκα σου δεν το έχει το όλο θέμα, αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε και η καταστροφή του κόσμου και ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο μαζί της. Φέρσου λίγο έξυπνα. Οι γυναίκες είναι ευκολόπιστες, αρκεί να προσπαθήσεις λίγο. Οσο πιο καλό το σενάριο τόσο πιο παραστατική η παρουσίαση και τόσο πιο μεγάλες οι πιθανότητες επιτυχίας.
Για Παράδειγμα: Μετά τη δουλειά συνάντησε την καλή σου στο σπίτι, δέσε τα μάτια της και βάλ' τη να κάτσει σε μία αναπαυτική καρέκλα.
Ρώτα την τι Θέλει: Πεινάει; Διψάει; Νιώθει άνετα; Τάισέ την, δώσ' της κάτι δροσερό να πιει και κάν' της μασάζ στο λαιμό. Κέρδισε την εμπιστοσύνη της, κάν' τη να νιώσει ασφαλής και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα παραπονεθεί για τίποτα. Ξέρει ότι η κατάληξη είναι το σεξ κι έχει πια πιστέψει ότι θα της αρέσει. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο-σύμβουλο σχέσεων, Δημήτρη Τσιάκο, μία καλή μέθοδος που ενισχύει την επιθυμία του ζευγαριού για σεξ είναι η αίσθηση φροντίδας και αμοιβαίας προσφοράς, που λογικό είναι μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να έχουν μειωθεί επικίνδυνα.
Εναλλακτικό Τip: Βάλε ένα μεγάλο σεντόνι κρεβατιού. Ζήτα της να καθίσει στη μέση. Εμφάνισε ως διά μαγείας ένα μπουκαλάκι baby-oil και άρχισε να την ψεκάζεις μέχρι να γυαλίσεις και το τελευταίο χιλιοστό του κορμιού της. Και τώρα, η μάχη μπορεί να ξεκινήσει. Ο Τσιάκος προτείνει ακόμα «ο κάθε σύντροφος να ετοιμάσει μία λίστα με απλά καθημερινά πράγματα που θα ήθελε από τον/τη σύντροφό του και κάθε εβδομάδα να ικανοποιούνται τρία από αυτά». Επίσης θυμήσου να είσαι περισσότερο αυθόρμητος και λιγότερο προβλέψιμος. «Κάν της ένα δώρο χωρίς να το περιμένει ή οργάνωσε μία εκδρομή χωρίς να έχει προαποφασιστεί».
Πορνό ή αισθησιακό;
Οπως τα διάφορα λογοτεχνικά ρεύματα, έτσι και οι σεξουαλικές προτιμήσεις αντιμάχονται η μία την άλλην. Για εκείνον είναι ένταση και πίεση, για εκείνη είναι ρυθμός και ρομαντισμός. Ωστόσο, όπως στο μυθιστόρημα και στην ποίηση η ποικιλία φέρνει τελικά την ισότητα, το ίδιο συμβαίνει και στο σεξ: δεν υπάρχει επιθυμία χωρίς πάθος και αγάπη χωρίς επιθυμίες. Ασε στην άκρη το ποιος είναι το αφεντικό και ζήσε τη χαρά ενός καλού κρεβατιού. Να έχεις κατά νου το εξής: δεν υπάρχει γυναίκα που να μην κάνει τα πάντα για το πάθος. Αν έχει την αίσθηση ότι αυτή και μόνο αυτή το θέλει, ό,τι κι αν χωρέσει ο νους της, είναι εφικτό. Το καλύτερο; Θα το απολαύσεις κι εσύ. Σε αντίθεση, οι άντρες θέλουν να υλοποιήσουν όσα έχουν στο κεφάλι τους χωρίς να νοιαστούν αν η παρτενέρ τους το απολαμβάνει εξίσου. Δεν θα είναι έκπληξη αν στο τέλος και οι δύο μοιάζετε με αμαξοστοιχίες που συγκρούστηκαν. Βάλε φρένο σε αυτήν την καταστροφή κάνοντάς τη να θέλει να τη δέσεις, να τη λύσεις, να την πετάξεις στο πολυέλαιο.
Ακόμα ένα μυστικό είναι να γίνεις συγκεκριμένος. Οι λεπτομέρειες του σεναρίου είναι αυτές που μπορούν να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα ή να κάνουν τη διαφορά (με την καλή έννοια πάντα). Μπορεί να μη σου αρέσει να ακούς την κοπέλα σου να μιλάει βρώμικα. Μπορεί να σου αρκεί αν μία φορά φωνάξει ένα «Σκίσε με». Μπορεί να μη χρειάζεται να μετατρέψεις το δωμάτιό σου σε sex-room του κόμη Δράκουλα, για να την κάνεις να πέσει στα γόνατα. Μπορεί να χρειάζονται μονάχα μερικά κεριά και τρία λεπτά προκαταρκτικά.

Αν, ωστόσο, τη βλέπεις να αντιστέκεται, θυμήσου αυτά τα λόγια του Τσιάκου: «Η άνεση του να μοιράζεται κανείς φαντασιώσεις με τη σύντροφό του αντικατροπτίζει μια βαθύτερη και ουσιαστικότερη επικοινωνία στο ζεύγος και αποτελεί σημάδι υγιούς ερωτικής ζωής». 

Γρήγορο πιστόλι ή σταθερή αξία;
Υπάρχει ένα τραγούδι της στρουμπουλής Missy Elliot, που μιλάει για τον άντρα του ενός λεπτού. Δεν νομίζουμε να θέλεις να γίνεις χιτ. Ετσι δεν είναι; Βέβαια δεν χρειάζεται να πας και στο άλλο άκρο: 45 λεπτά προκαταρκτικά, 10 λεπτά διείσδυση, 5 λεπτά ηρεμία. Μπορεί τα νούμερα αυτά να είναι ιδανικά για μία γυναίκα (αν κι εφόσον συνοδεύονται και από 20 πόντους), αλλά μπορεί να γίνεις κουραστικός. Μπροστά σου έχεις γκρεμό (αν είσαι του ενός λεπτού, είσαι για τα πανηγύρια) και πίσω ρέμα (το πολύ το κυρ-ελέησον το βαριέται και ο παπάς). «Ο ρύθμος και η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών είναι "αντικείμενα" διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο συντρόφων και πρέπει να απορρέουν από συνεργασία, όπως όλες οι διαστάσεις στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Δεν πρέπει να είναι το ζητούμενο, γιατί τότε γίνεται αυτοσκοπός και παράγοντας άγχους»μας λέει ο Τσιάκος. Αν θέλεις να της μείνεις αξέχαστος, ζήτα τη βοήθειά της. Αν στοχεύεις σε γρήγορη κορύφωση, άφησέ τη να πηγαίνει με τον δικό της αργό ρυθμό με παύσεις και διαλείμματα. Αν είσαι αθλητής αντοχής, θα πρέπει να δουλέψει γρήγορα για να σε ανάψει. Στο δικό της χέρι είναι.
Μπροστά  ή από πίσω;
Πες μας ό,τι θες. Θα το δεχτούμε. Μονάχα πρόσεξε μη βγει από το στόμα σου αυτή η πρόταση: «Πρώτα την ευχαριστώ με 5 λεπτά ιεραποστολικής στάσης, μετά την καβαλάω για 8 λεπτά και μετά από αυτό δοκιμάζουμε 5 λεπτά doggy style...». Το ξέρουμε ότι περίμενες για τη στιγμή που θα χρησιμοποιούσες το λεξικό των στάσεων, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το αυθόρμητο πάθος που θέλουν οι γυναίκες.
Δεν υπάρχει κάτι πιο βαρετό από το να την ξαπλώνεις και να είσαστε face-to-face. Είναι σημαντικό να αλλάζει στάση, όχι όμως κατά παραγγελία, αλλά κατά τύχη. Η ατάκα «τι θα έλεγες να σε πάρω για λίγο από πίσω» θα ρίξει τη διάθεσή της στον Καιάδα. Είναι καλύτερο για όλους τη σωστή στιγμή να την πάρεις από πίσω και να συνεχίσετε σαν να ήταν η φυσική εξέλιξη του πράγματος. Γιατί είναι. Και, ούτως ή άλλως, μπορείς να είσαι τρυφερός και σε αυτήν τη στάση - απλώς αγκάλιασέ την.
Γυμνοί ή ντυμένοι;
Οι απαιτήσεις σου στο κρεβάτι όσον αφορά το στυλιστικό μέρος μπορεί να είναι μινιμαλιστικές, μπορεί όμως και να αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. Θέλεις πάρα πολύ να τη δεις με κορσέ, με latex παντελόνι, με σουτιέν με φερμουάρ στις ρώγες, με κόκκινες γόβες στιλέτο. Εσύ όμως θα ήθελες και κυρίως θα ένιωθες άνετα να φόραγες τη στολή ορειβασίας για να κάνεις σεξ; Πριν, λοιπόν, απαιτήσεις από εκείνη, φρόντισε πρώτα να κάνεις την έρευνά σου για το αν της αρέσει να ντύνεται και μετά για το τι. Θυμήσου: κατά βάθος, η μεγαλύτερη φαντασίωσή σου είναι να τη δεις ολόγυμνη μπροστά σου. Ωστόσο, αν εκείνη νιώθει άβολα να τα πετάξει όλα, δοκίμασε αυτό το κόλπο: αγόρασέ της ένα διχτυωτό καλσόν, μία μίνι φούστα και μπλούζα με κουμπιά. Μόλις ανάψουν τα αίματα, της ανοίγεις βίαια την μπλούζα (πετάγονται τα κουμπιά), της ανεβάζεις τη φούστα και της σκίζεις το καλσόν. Ετσι θα είναι όσο ντυμένη χρειάζεται.

Φως ή σκοτάδι;

Δεν αρέσει σε όλες τις γυναίκες να κάνουν σεξ στο απόλυτο σκοτάδι και δεν αρέσει σε όλους τους άντρες να το κάνουν με το φως να πλημμυρίζει το δωμάτιο. Σε γενικές γραμμές, οι άντρες λειτουργούν στο σεξ μέσω της όρασης και οι γυναίκες μέσω του feeling. Βέβαια, πού και πού θα θέλει να ρίχνει κλεφτές ματιές.

Αυτός όμως που θα έχει την καλύτερη θέα είσαι εσύ. Οχι μόνο εξαιτίας του positioning, αλλά και γιατί το μάτι σου έχει εξοικειωθεί στη γυμνή σάρκα (οι φούστες ξεκινούν πλέον και κονταίνουν από τα μέσα του χειμώνα) και ξέρεις πια να εντοπίζεις τα σωστά σημεία.
Αν εκείνη δεν θέλει με τίποτα να καίει η λάμπα όταν θα είσαι μέσα της, μπορείς να παίξεις με τις σκιές σας. Για να καταλάβεις, φτιάξε ατμόσφαιρα: θα χρειαστείς πολλά κεριά, ένα μικρό πορτατίφ ή κάποιο φωτιστικό δαπέδου, που ρυθμίζεται η έντασή του. Επίσης η ώρα που θα την καλέσεις σπίτι σου να είναι σούρουπο ή αυγή.
Ενεργητικός ή παθητικός;
Μη σε πιάνουν τα γέλια και κυρίως μην εκνευρίζεσαι με αυτήν την ερώτηση. Θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι εννοούμε: το σεξ είθισται να είναι κάτι που γίνεται ταυτοχρόνως, αλλά αυτό που συμβαίνει στην ουσία είναι ο ένας να κάνει και ο άλλος να βλέπει. Ή διαφορετικά ο ένας να δουλεύει και ο άλλος να απολαμβάνει. Οσον αφορά τι προτιμά ο άντρας και τι η γυναίκα δεν υπάρχουν ξεκάθαρες διαφορές: και στους δύο αρέσει να σας κακομαθαίνουν και τόσο οι μεν όσο και οι δε έχουν πολλές ιδέες και προτάσεις για το πώς μπορεί να γίνει αυτό. Το σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι να συμφωνείτε και να υπάρχει ισορροπία μεταξύ κυριαρχίας και υποταγής. Εσύ ως άντρας σου αρέσει να αλλάζεις, αλλά μονάχα όταν την απόφαση την πάρεις εσύ ως αφεντικό και αφήνεσαι να σε κακομαθαίνουν. Και σε εκείνη, τη σύντροφό σου, της αρέσει να σε περιποιείται και να παίζει αυτόν το ρόλο, αρκεί να μη νιώθει σκλάβα σου.
Αν θέλεις να σε κακομαθαίνουν, θα πρέπει να πέφτεις κι εσύ στα γόνατα πού και πού. Οσο περισσότερο η παρτενέρ σου πιστέψει ότι είσαστε ίσοι τόσο πιο πρόθυμη θα είναι να σε αφήσει να παίξεις το αφεντικό. Στην περίπτωση που σου αρέσει το αντίθετο, δηλαδή να υποταχθείς σε εκείνη, τότε πρέπει να της το πεις ξεκάθαρα και όχι μια ωραία νύχτα να σε δει στα τέσσερα με πιπίλα και γαλάζιο φιόγκο να παρακαλάς για λίγο spanking. Εικόνα καθόλου σέξι, τουναντίον πολύ σοκαριστική. Μία καλή αρχή είναι να της πεις ότι το απολαμβάνεις όταν βρίσκεται από πάνω σου κι όταν δεν σε αφήνει να κουνήσεις τα χέρια σου. Ή όταν σε δένει. Και σύντομα θα καταλάβει πόσο μακριά μπορείς να το πας.
Ντρέπεσαι  ή τολμάς;
Νομίζεις ότι μιλάμε για πορνό, αλλά θέλουμε να το πάμε πιο βαθιά το θέμα. Πέρα του τι φαίνεται με τους πρωταγωνιστές, το θέμα είναι το πόσο διαφορετικά σκέφτονται οι άντρες από τις γυναίκες πάνω στο σεξ. Οταν εσύ δεν χορταίνεις να ανακαλύπτεις κι άλλους τρόπους απόλαυσης και ηδονής («τη στάση καγκουρό την κάναμε;») τόσο εκείνη φυτεύει μέσα της σπόρους πουριτανισμού. Σου ακούγεται παλιομοδίτικο, αλλά, όχι, φίλε μου, δεν είναι. Δεν έχει να κάνει με το τι θα πει ο κόσμος και πώς θα την κοιτάνε οι γείτονες την επόμενη μέρα^ είναι ότι δεν θέλει να σου δώσει την εντύπωση πως «είναι μία κοινή θνητή». Δεν θέλει να πιστέψεις ότι χαραμίζει δεξιά κι αριστερά τα κάλλη της και οι φαντασιώσεις της δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα βιβλίο που οι καλεσμένοι γράφουν τις ευχές τους. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τη χάλαγε να είναι.
Φέρ' τη στα Νερά σου: Την επόμενη φορά που η συζήτηση θα έρθει σε εκείνη τη νύχτα που βγάλατε τα μάτια σας, μην της πεις: «Ναι, αλλά έδειχνες ότι το απολάμβανες». Οχι. Σκέψου είναι όπως όταν μεθάς. Δεν θέλεις να έρχονται οι άλλοι και να σου λένε πώς χόρευες και ότι την έπεσες σε όλες στο μαγαζί. Το απαγορευμένο πρέπει να μένει κρυφό -σαν κάτι μαγικό- κι αυτό που σου έκανε είναι κάτι σπέσιαλ για εκείνη. Αρκεί ένα βλέμμα κι ένα ιδιαίτερο άγγιγμα για να της υπενθυμίσεις ότι σου άρεσε.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory