Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Η αστυνομία στις αρχές του 20 αιώνα .

ρετρό police01 Αστυνομία στις αρχές του 20ου αιώνα
ρετρό police02 Αστυνομία στις αρχές του 20ου αιώνα
ρετρό police04 Αστυνομία στις αρχές του 20ου αιώνα
ρετρό police05 Αστυνομία στις αρχές του 20ου αιώνα
ρετρό police06 Αστυνομία στις αρχές του 20ου αιώνα
ρετρό police07 Αστυνομία στις αρχές του 20ου αιώνα
ρετρό police08 Αστυνομία στις αρχές του 20ου αιώνα
ρετρό police09 Αστυνομία στις αρχές του 20ου αιώνα
ρετρό police15 Αστυνομία στις αρχές του 20ου αιώνα
ρετρό police16 Αστυνομία στις αρχές του 20ου αιώνα
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Λαθός στιγμή .http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Πως γίνονται τα πολυτελή ψηλά τακούνια .

Πώς Πολυτελή ψηλά τακούνια είναι Made (17 Φωτογραφίες)
Πώς Πολυτελή ψηλά τακούνια είναι Made (17 Φωτογραφίες)
Πώς Πολυτελή ψηλά τακούνια είναι Made (17 Φωτογραφίες)
Πώς Πολυτελή ψηλά τακούνια είναι Made (17 Φωτογραφίες)
Πώς Πολυτελή ψηλά τακούνια είναι Made (17 Φωτογραφίες)
Πώς Πολυτελή ψηλά τακούνια είναι Made (17 Φωτογραφίες)
Πώς Πολυτελή ψηλά τακούνια είναι Made (17 Φωτογραφίες)
Πώς Πολυτελή ψηλά τακούνια είναι Made (17 Φωτογραφίες)
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Νησιά στις Δυτικές Ινδίες .http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Ομορφα ξυλόγλυπτα .

Amazing ξυλόγλυπτα Amazing ξυλόγλυπτα
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Πόσο επικίνδυνες είναι οι διοξίνες ?

επικίνδυνες διοξίνες
Οι διοξίνες είναι τόσο ύπουλες και επικίνδυνες, όσο δεν φαντάζεστε! 

Δεν είναι τόσο ότι προκαλούν προβλήματα σε εμάς που είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτές αλλά... 

...η έκθεσή μας σε διοξίνες προκαλούν προβλήματα ακόμα και στα δισέγγονά μας! 

Οπότε φανταστείτε ότι το φαινόμενο αυτό είναι κληρονομικό και συσσωρευτικό! 

Δηλαδή από εμάς, μεταφέρεται μέχρι και στα δισέγγονα, αλλά συσσωρευτικά αν υπάρχει έκθεση και στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, τότε... ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τα δισέγγονα! 

Τραγικό! 

πηγή: http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231215501

Το τέλειο τηγανητό αυγό .


Πιστεύετε ότι το τηγανητό αυγό είναι το πιο εύκολο φαγητό για να μαγειρέψετε; Ίσως και όχι, αν θέλετε να φτιάξετε το καλύτερο τηγανητό αυγό στον κόσμο…
Το να μπορείτε να πετυχαίνετε πάντα το τηγανητό σας αυγό σας κάνει εκ προοιμίου ανώτερους από το μέσο ερασιτέχνη μάγειρα, μιας και δεν είναι κάτι τόσο αυτονόητο. Ποια είναι όμως, τα μυστικά της προετοιμασίας του;
Ο πατέρας της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας Fernand Point θρυλείται ότι έβγαζε τα συμπεράσματά του για τα επαγγελματικά «κυβικά» ενός σεφ από το πώς εκείνος τηγάνιζε τα αυγά. Ήταν συνήθης πρακτική του να διακόπτει όχι μονάχα νεαρούς μαθητές, αλλά και θρύλους όπως ο Paul Bocuse και οι αδελφοί Troisgros, ωρυόμενος ότι το αυγό που ετοίμαζαν έκανε μονάχα για σκύλο! Και στη συνέχεια φυσικά, έδειχνε ο ίδιος το δρόμο…
Το σύνθετο του ζητήματος επιβεβαιώνει και ο πολυβραβευμένος Iσπανός σεφ José Andrés, ο οποίος διατείνεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ολόκληρη τη ζωή του προσπαθεί να πετύχει το σωστό τηγανητό αυγό! Ο Andrés εκθειάζει στη βρετανική Guardian εκείνο που ο ίδιος αποκαλεί την «ταπεινότητα» του πιάτου, χωρίς αυτό να σημαίνει ωστόσο, ότι απλώς πετά στη φωτιά ένα τηγάνι… κι από κει παν’ κι οι άλλοι.
 • Πότε ένα αυγό είναι… αυγό;
Πώς να φτιάξετε το τέλειο τηγανητό αυγό... (2)
Εδώ θα επικεντρωθούμε στο αυγό που χρησιμοποιείται παγκοσμίως και καθημερινά για τη διατροφή εκατομμυρίων, δηλαδή το αυγό της κότας. Απλώς ας σημειώσουμε ότι το αυγό της πάπιας έχει αναλογικά μεγαλύτερο κρόκο (εκτός του ότι είναι συνολικά μεγαλύτερο). Η υψηλή περιεκτικότητα του ασπραδιού του σε πρωτεΐνη ωστόσο, το κάνει να μαγειρεύεται πιο γρήγορα, οπότε χρειάζεται περισσότερη εξάσκηση.
Γενικώς, αν διατηρείτε τα αυγά σας στο ψυγείο, αφήστε τα πρώτα να φθάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν μπείτε στη διαδικασία να τα μαγειρέψετε, αλλιώς μάλλον θα σας ξεφύγει και θα ψηθεί περισσότερο ο κρόκος, όσο θα προσπαθείτε να φτιάξετε το τέλειο ασπράδι.
Τα πολύ φρέσκα αυγά είναι καλύτερα για το τηγάνι, γιατί οι δυνατότερες πρωτεΐνες θα δώσουν μικρότερο και πιο σφιχτό σχήμα. Τα λιγότερο φρέσκα αυγά είναι καλύτερα για βράσιμο και είναι πιο εύκολα στο καθάρισμα.
 • Το μαγειρικό λίπος
Πώς να φτιάξετε το τέλειο τηγανητό αυγό... (3)
Το τηγάνισμα «χρειάζεται» μαγειρικό λίπος, γι’ αυτό άλλωστε είναι τόσο αγαπητό. Το λίπος του μπέικον -όταν τηγανίζετε τα αυγά σας μαζί με μπέικον- είναι μια κλασική επιλογή ειδικά για το πρωινό σας, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι, αν και νοστιμότατο, δημιουργεί ένα αυγό που οπτικά είναι… χάλια. Καλό είναι επίσης, να αποφεύγετε το φυστικέλαιο, καθώς μπορεί μεν το αποτέλεσμα στο αυγό να είναι οπτικά «καθαρό», ωστόσο η γεύση του είναι εξωφρενικά ουδέτερη.
Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το ελαιόλαδο (ειδικά στη χώρα μας που ρέει άφθονο), καθώς δημιουργεί ένα όμορφο πάντρεμα ανάμεσα στη φρουτώδη υφή του λαδιού της ελιάς με την κρεμώδη του αυγού. «Δυνατά» παίζει επίσης και το βούτυρο δίνοντας ένα πιο αρωματικό αποτέλεσμα.
Και τα δύο προσδίδουν ιδιαίτερα στοιχεία στη γευστική εμπειρία του τηγανητού αυγού. Η πλούσια γεύση του βουτύρου ίσως ταιριάζει καλύτερα με τον κρόκο, οι περισσότεροι ωστόσο, φαίνεται να προτιμούν το λάδι ελιάς. Το ερώτημα λοιπόν, είναι με τι πιάτα θα συνδυάσετε το τηγανητό αυγό σας…
 • Η θερμοκρασία μαγειρέματος
Πώς να φτιάξετε το τέλειο τηγανητό αυγό... (4)
-Η δυνατή φωτιά συνήθως προσδίδει έναν κριτσανιστό τόνο στο ασπράδι και επιτρέπει στον κρόκο να παραμείνει μαλακός και με ζωηρό χρώμα. Δεν μιλάμε φυσικά, για «φουλ» δυνατή φωτιά, αλλά για τριάντα δευτερόλεπτα τα οποία θα ακολουθούνται από χαμηλότερης έντασης φωτιά.
Με μικρότερο τηγάνι και περισσότερο λάδι, θα έχουμε ένα αυγό το οποίο θα «κολυμπάει» σε μια λίμνη ζεστού λίπους και θα δαπανήσετε μπόλικο λάδι, αλλά θα έχετε ένα αυγό έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο –αν δεν σας ενοχλεί φυσικά, το ελαφρώς καφετί χρώμα του. Η γεύση είναι σαφώς πιο ιδιαίτερη λόγω της καραμελοποίησης σε ανώτερο βαθμό των πρωτεϊνών και των σακχάρων του.
- Άλλοι επαΐοντες πάλι, προτείνουν το προσεκτικό, ελαφρύ μαγείρεμα σε μεσαίας κλίμακας φωτιά. Εδώ το αυγό ρίχνεται στο τηγάνι όταν αυτό είναι ακόμη κρύο, επιτρέποντάς του να θερμανθεί μαζί με το λάδι, με την υποσημείωση ότι εάν αρχίσει να «πετάει» το λάδι, πρέπει να χαμηλώσετε τη φωτιά. Το αποτέλεσμα εδώ είναι σίγουρα «απαλό και μεταξένιο» στην υφή, αλλά το ασπράδι θα κάνει… αιώνες για να ετοιμαστεί.
-Άλλη σχολή είναι εκείνη η οποία τηγανίζει το αυγό σε τόσο χαμηλή φωτιά που το ασπράδι γίνεται κρεμώδες και στο τέλος προσθέτει λιωμένο βούτυρο. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιδέα, που δημιουργεί ένα ιδιαίτερα λιπαρό αποτέλεσμα και στην οποία το ασπράδι μαγειρεύεται ελάχιστα, κρατώντας σχεδόν το διαφανές του χρώμα.
 • Μικρά τεχνάσματα
Πώς να φτιάξετε το τέλειο τηγανητό αυγό... (5)
-Η κάθε μέθοδος έχει και τις μικρές αλλά σημαντικές παραλλαγές της. Για παράδειγμα, υποστηρίζεται ότι αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι η πολύ χαμηλή φωτιά είναι αναγκαία για το μαγείρεμα του αυγού, το βούτυρο σε αυτή την περίπτωση πρέπει να «τσιτσιριστεί» κι όχι απλά να λιώσει. Παράλληλα, πρέπει να καλύψετε το τηγάνι σε όλη τη διάκρεια του τηγανίσματος, για να πετύχετε μια μορφή «τέλειου» αυγού – μαλακού, έντονα λευκού και με ιδιαίτερα χυμώδη κρόκο. Παραλλαγή της ίδιας συνταγής είναι και η προσθήκη ενός κουταλιού του γλυκού νερό στο τηγάνι, για τη δημιουργία μιας μικρής υποψίας ατμού.
-Πηγαίνοντας την τεχνική της χαμηλής φωτιάς ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να τηγανίσετε το αυγό σε στιλ bain-marie, βάζοντας δηλαδή το τηγάνι με το λάδι ή το βούτρυο πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, «ραντίζοντας» ταυτόχρονα το αυγό με ζεστό βούτυρο. Έτσι θα γίνει ακόμη πιο μαλακό, αλλά κι εδώ θα χάσετε σε λευκότητα και σφρυγιλότητα.
-Συνεχίζουμε με τη λογική του τηγανίσματος σε λίπος που να καλύπτει όλο το σώμα του αυγού. Εδώ θεωρείται από πολλούς ότι δημιουργείται το πλέον τραγανό, αλλά και γευστικό τηγανητό αυγό. Έχει τεράστια σημασία να προλάβετε να «περάσετε» μια κουτάλα κάτω από το αυγό, περίπου δέκα δευτερόλεπτα αφού το ρίξετε στο λάδι, ώστε να μη σας κολλήσει στο τηγάνι. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα τέλειος κρόκος, ένα ασπράδι σχεδόν τραγανό κι ένα σύνολο ιδιαίτερα λιπαρό.
Αν τώρα όλη αυτή η πανσπερμία απόψεων για τη φύση του τηγανητού αυγού σας πονοκεφάλιασε, ακολουθήστε απλώς την παρακάτω μέθοδο, για σίγουρα αποτελέσματα:
 • Υλικά
Πώς να φτιάξετε το τέλειο τηγανητό αυγό... (6)
• 1 φρέσκο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (όχι φυτίνη ή μαργαρίνη)
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σπάστε το αυγό σε ένα πιατάκι ώστε να κάνετε ευκολότερη την απόθεσή του στο τηγάνι χωρίς αυτό να σας διαλύθεί. Ζεστάνετε το βούτυρο σε τηγάνι με βαριά βάση κατά προτίμηση, σε μέτρια φωτιά και βρείτε ένα καπάκι κατσαρόλας λίγο μικρότερο από το τηγάνι για να το τοποθετήσετε επάνω από το αυγό την ώρα του τηγανίσματος.
Όταν το βούτυρο θα έχει λιώσει καλά -χωρίς όμως να έχει αρχίσει να «τσιτσιρίζει»- κουνήστε το τηγάνι ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνειά του και στη συνέχεια, ρίξτε μέσα το αυγό. Αν φτιάχνετε πάνω από ένα αυγό, προσέξτε μην δημιουργήσετε «συνωστισμό» μέσα στο τηγάνι. Καλύτερα να κρατάτε αποστάσεις ανάμεσα στα ασπράδια των αυγών.
Καλύψτε τα με το καπάκι και αφήστε τα για 3-3,5 λεπτά. Στη συνέχεια τσεκάρετε εάν έχει γίνει το ασπράδι τους, βγάλτε το αυγό, καρυκεύστε χωρίς υπερβολές και σερβίρετε αμέσως με φρεσκοψημένο ψωμί. Καλή όρεξη!
Πηγή: clickatlife.gr


Χάστε γρήγορα κιλά .


Μπορεί η υπομονή να είναι αρετή, αλλά ποιος μπορεί να πει (ευθαρσώς μάλιστα), ότι στον τομέα «απώλεια βάρους» μπορεί να το τηρήσει; Όταν η ζυγαριά «ανέβει», θέλει αρετή και τόλμη για να τη φέρετε σε επιθυμητά νούμερα και γι’ αυτό δείτε 10 γρήγορα tips (και ένα bonus) για να χάσετε τα περιττά κιλά άμεσα.
 • Σέρβις από το…φούρνο
Αφήστε τα πιάτα στον πάγκο της κουζίνας και μείνετε μακριά από την τραπεζαρία, γιατί έρευνες έχουν δείξει, ότι μπορεί να καταναλώσετε μέχρι και 10% λιγότερο φαγητό. Μη ξεχάσετε βέβαια, να σερβίρετε ατομικές μερίδες (εστιατορίου και όχι της …μαμάς) και έτσι θα μπορέσετε να περιορίσετε την κατανάλωση μέχρι και 61%.
 • Γλυκό πρωινό
Επιδόρπιο για πρωινό; Γιατί όχι, αφού έρευνα του 2012 από το Πανεπιστήμιο του Tel Aviv, έδειξε ότι, άτομα που έκαναν δίαιτα και συμπεριελάμβαναν στο πρωινό τους μία γλυκιά λιχουδιά, έχασαν μέχρι και 15 κιλά σε περίπου 8 μήνες, σε σχέση με εκείνους που ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες για το ίδιο διάστημα.
10 γρήγορα tips (και ένα bonus) για να χάσετε βάρος...τώρα (1)
 • …και κάτι αλμυρό
Εάν πάλι λιγωθήκατε από το πρωινό, φάτε μία φέτα κρύα γαλοπούλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ελάχιστα αλμυρή γεύση της, κόβει την όρεξη.
 • Δείτε το …μέλλον
Αγοράστε ένα ρούχο, που θα θέλετε να φορούσατε στο μέγεθος που θα επιθυμούσατε να έχει το σώμα σας ή ακόμα καλύτερα πάρτε ένα παλιότερο ρούχο σας, μικρότερο μεγέθους και απλά κρεμάστε το έξω απτό τη ντουλάπα σας, στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας ή σε ένα ορατό σημείο στο σπίτι. Την επόμενη φορά, που θα θελήσετε να υποκύψετε σε πειρασμούς, απλά κοιτάξτε το και αυτό…θα σας δείξει το δρόμο για το στόχο σας.
 • Αλλάξτε κανάλι
Το Πανεπιστήμιο της California, σε έρευνά του έδειξε ότι, οι διαφημίσεις με τα λαχταριστά φαγητά ιντριγκάρουν το κέντρο της όρεξης στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε έντονη πείνα. Αλλάξτε το κανάλι γρήγορα.
10 γρήγορα tips (και ένα bonus) για να χάσετε βάρος...τώρα (3)
 • Ποικιλία…με μέτρο
Η ποικιλία παχαίνει. Σκεφτείτε μόνο μία ζουμερή μπριζόλα, με λαχταριστές πατάτες και λίγο τυράκι στην άκρη μαζί με μία γενναία φέτα (ζυμωτό) ψωμί. Γευστικότατο, αλλά απαγορευτικό (σχεδόν). Ωστόσο θυμηθείτε, ότι αυτό δεν πρέπει να ισχύει για τα φρούτα και τα λαχανικά σας. Αναμείξτε τις σαλάτες σας για να χορτάσει το στομάχι και το…μάτι.
 • Σούπα…
Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, ισχυρίζονται ότι αν καταναλώσετε ένα χορταστικό μπολ με σούπα λαχανικών πριν από το κάθε γεύμα σας, τότε θα καταφέρετε να πάρετε μέχρι και 20% λιγότερες θερμίδες στο κυρίως γεύμα.
 • Μην το παρακάνετε με τα υγιεινά
Μπορεί οι ξηροί καρποί, το λάδι και άλλα προϊόντα να είναι ευεργετικά, υγιεινά και να ενδείκνυνται για τις δίαιτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παχαίνουν. Ακόμα και τα χαμηλής θερμιδικής αξίας προϊόντα μπορούν να σας φορτώσουν με περιττές θερμίδες και λίπος, αν τα υπερκαταναλώσετε.
10 γρήγορα tips (και ένα bonus) για να χάσετε βάρος...τώρα (2)
 • Λάδι, το αγνό
Μάλιστα το λάδι, μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός σας σύμμαχος, εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το ψωμί. Αντί για βούτυρο, χρησιμοποιείστε καλύτερα λάδι στο ψωμί σας και θα δείτε ότι καταναλώνετε 23% λιγότερο ψωμί και λαμβάνετε 16% λιγότερες θερμίδες.
 • Κρέας Vs λαχανικά
Εάν η διατροφή σας περιλαμβάνει 80% προϊόντα, που καλλιεργούνται και 20% προϊόντα που …περπατούν, τότε μάλλον δεν χρειάζεστε αυτά τα γρήγορα tips για απώλεια βάρους.
Bonus: Κάθε φορά που λαχταράτε να φάτε κάτι, σφίξτε την παλάμη σας σαν μία γροθιά. Έρευνες του 2011 έχουν δείξει, ότι ορισμένοι άνθρωποι είχαν την ικανότητα να ελέγξουν καλύτερα την όρεξή τους, όταν έσφιγγαν το χέρι τους σε γροθιά, για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.
Πηγή: clickatlife.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory