Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Γενικές μεταφορές .


http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Κορίτσια .












http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Τα κόκκινα βράχια στην Αριζόνα .


http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Διαγωνισμός αντρών στην Ινδία .







http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Το πάρκο των λουλουδιών στο Αμστερνταμ .


http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Πηγαίνοντας την νύφη .

Πηγαίνοντας τη νύφη... | Φωτογραφία της ημέρας
http://www.otherside.gr/2012/12/pigainontas-ti-nyfi-fwtografia-tis-imeras/

Πρωτότυπα χειμωνιάτικα ποτά .

5+1 πρωτότυπα χειμωνιάτικα (και χριστουγεννιάτικα) ποτά (1)

Τώρα που μπήκε για τα καλά ο χειμώνας και τα Χριστούγεννα δίνουν την καλύτερη ευκαιρία για ζεστασιά, παρέα και τζάκι, είμαστε σίγουροι ότι λαχταράτε εκείνα τα κλασικά ζεστά χειμωνιάτικα ροφήματα…
Τα καλά νέα είναι πως πέρα από τη γνωστή και λατρεμένη σε όλους μας ζεστή σοκολάτα ή το τσάι, υπάρχουν και κάποιες άλλες συνταγές για υπέροχα ζεστά cocktails με μικρή ή μεγαλύτερη δόση αλκοόλ.
  • Ζεστός μηλίτης με κόκκινο κρασί
Αυτό το ζεστό και πικάντικο ρόφημα μοιάζει πολύ με το κλασικό ζεστό κρασί των Χριστουγέννων και συνδυάζει μηλίτη, κόκκινο κρασί, maple syrup, φρέσκα πορτοκάλια και μήλα και ελάχιστο μαύρο πιπέρι. Δοκιμάστε το μια από αυτές τις μέρες και θα μας θυμηθείτε.
Συστατικά για έξι μερίδες
3 φλιτζάνια μηλίτης
2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι maple syrup
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια (κομμένα σε φέτες)
1 μέτριο μήλο (κομμένο σε φέτες)
Προσθέστε τον μηλίτη με το κόκκινο κρασί, το maple syrup, το πιπέρι, το πορτοκάλι ή τα μανταρίνια και το μήλο σε μια μέτρια κατσαρόλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, χωρίς να βράσουν. Σερβίρετε σε κούπες όσο το μίγμα είναι ζεστό.
  • Hot Buttered Rum
5+1 πρωτότυπα χειμωνιάτικα (και χριστουγεννιάτικα) ποτά (2)
Αυτή η παραλλαγή της βασικής συνταγής εκμεταλλεύεται τη βαθιά γεύση που έχει ένα καλό σκούρο ρούμι, τέλεια ενισχυμένο από λίγο βούτυρο και μπαχαρικά, όπως η κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Το ξύσμα πορτοκαλιού προσθέτει το «θαυμαστικό» σε αυτό το ποτό.
Συστατικά για τέσσερις μερίδες
110 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ή ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού
¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¾ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
170 ml σκούρο ρούμι
3 φλιτζάνια βραστό νερό
Χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν για περίπου 1 λεπτό. Συνδυάστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 3 κουταλιές σκούρο ρούμι για κάθε μερίδα. Ρίχνετε ¾ του φλιτζανιού βραστό νερό πάνω από το καθένα και ανακατεύετε.
  • Apple-Cinnamon Rum
5+1 πρωτότυπα χειμωνιάτικα (και χριστουγεννιάτικα) ποτά (3)
Αυτό το χειμωνιάτικο ποτό είναι γαρνιρισμένο τόσο με κανέλα σε σκόνη, όσο και με ξυλάκι κανέλας και θα σας ζεστάνει με τις πικάντικες νότες του.
Συστατικά για μια μερίδα
40 ml ρούμι
85 ml χυμό μήλου
20 ml μηλίτη
λίγη κανέλα σε σκόνη
1 ξυλάκι κανέλας
Σε ένα ποτήρι προσθέστε το ρούμι, τον χυμό μήλου και τον μηλίτη. Πασπαλίστε με κανέλα. Ανακατέψτε και γαρνίρετε με ένα ξυλάκι κανέλας.
  • Blizzard Cocktail
5+1 πρωτότυπα χειμωνιάτικα (και χριστουγεννιάτικα) ποτά (4)
Οι καλεσμένοι σας θα ζητήσουν σίγουρα και δεύτερη μερίδα από αυτό το κοκτέιλ του Charles Corpion από το ξενοδοχείο Four Seasons. Η υπέροχη γεύση φουντουκιού θα σας συναρπάσει και η ζεστασιά του θα σας εντυπωσιάσει.
Συστατικά για μια μερίδα
40 ml ιρλανδέζικο ουίσκι ή ρούμι
15 ml λικέρ φουντούκι
15 ml λικέρ τύπου Bailey’s
λίγο ζεστό καφέ
λίγη σαντιγί
Σε μια γυάλινη κούπα του καφέ ανακατέψτε μαζί το ουίσκι, το λικέρ φουντούκι και το Bailey’s. Στη κορυφή προσθέστε τον καφέ. Γαρνίρετε με σαντιγί και σερβίρετε.
  • Apple Pie – Spiced Cider
5+1 πρωτότυπα χειμωνιάτικα (και χριστουγεννιάτικα) ποτά (5)
Τι είναι καλύτερο για μια χειμωνιάτικη νύχτα εκτός από μια ζεστή κουβέρτα; Μία κούπα με ζεστό μηλίτη μάλλον. Ειδικά αυτή η συνταγή είναι αρωματισμένη με κανέλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο και είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ζεστάνετε το σώμα σας. Συνοδεύστε το με μια μηλόπιτα και αν το θέλετε λίγο πιο δυνατό, προσθέστε λίγο κονιάκ και ένα ραβδί κανέλας σε κάθε κούπα για να το ανακατέψετε.
Συστατικά για έξι μερίδες
1 ¼ λίτρα μηλίτη
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
7 ξυλάκια κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
γαρύφαλλα
φρέσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
½ φλιτζάνι κονιάκ (προαιρετικά)
Σε μια μέτριου μεγέθους κατσαρόλα, χτυπήστε ελαφρά τον μηλίτη, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βγάλτε το από το μάτι και ρίξτε το κονιάκ, αν το επιθυμείτε. Σουρώστε σε μια κανάτα το ποτό για να πετάξετε τυχόν στερεά υπολείμματα και σερβίρετε σε κούπες γαρνίροντας με κανέλα.
  • EggNog
5+1 πρωτότυπα χειμωνιάτικα (και χριστουγεννιάτικα) ποτά (6)
Το Eggnog είναι ένα ζαχαρούχο ποτό με βάση το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αυγό και αν και δεν σερβίρεται ζεστό, αποτελεί μια ιδανική επιλογή ποτού για τις χειμωνιάτικες νύχτες σας. Μπράντι, ρούμι, ουίσκι, βότκα ή ένας συνδυασμός από λικέρ προστίθεται συχνά στο μίγμα. Σερβίρεται με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ή κανέλα στην κορυφή. Το Eggnog είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αμερική και τον Καναδά και συνήθως, συνδυάζεται με τις χειμερινές γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα. Οι ρίζες του eggnog λέγεται ότι βρίσκονται στην Αγγλία, ενώ η κατάληξη «-nog» πιθανώς προέρχεται από την αγγλική λέξη noggin που σήμαινε την ξύλινη κούπα στην οποία σέρβιραν κατά τον Μεσαίωνα το αλκοόλ.
Συστατικά για 2 μερίδες
5 κρόκοι αυγών
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κούπες πλήρες γάλα
1 ¼ κούπες bourbon ή whiskey
¼ κούπα ρούμι
Λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Ανακατεύετε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να λειώσει τελείως το μίγμα. Προσθέτετε την κρέμα, το γάλα, το bourbon και το ρούμι και στη συνέχεια, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια και παγώνετε το μίγμα καλά. Σερβίρετέ το με αρκετό πάγο και λίγο μοσχοκάρυδο στην κορυφή.
Πηγή: clickatlife.gr

Νέο φάρμακο κατατροπώνει τον καρκίνο .


Κοντά σε ένα σπουδαίο επίτευγμα βρίσκονται τρεις φαρμακευτικές εταιρίες του εξωτερικού, που είναι έτοιμες να δοκιμάσουν μια νέα γενιά φαρμάκων, δραστικών κατά διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως του προστάτη, του στήθους, του ήπατος.
Οι ερευνητές εργάζονται αδιάκοπα, για να αναπτύξουν ένα φάρμακο, που θα είναι ικανό να αποκαθιστά έναν μηχανισμό που εξαναγκάζει τα κατεστραμμένα κύτταρα να αυτοκαταστραφούν.
Στο κέντρο των θεραπειών αυτών βρίσκονται ασθενείς, όπως ο Τζο Μπελίνο, ο οποίος πριν από επτά χρόνια διαγνώστηκε με λιποσάρκωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου.
Παρόλο που φάρμακα για την αντιμετώπιση του λιποσαρκώματος δεν υπάρχει επέλεξαν να δοκιμάσουν το συγκεκριμένο φάρμακο στον Μπελίνο, καθώς οι καρκίνοι σχεδόν πάντα παρουσιάζουν το ίδιο γενετικό πρόγραμμα: την εμπλοκή δύο βασικών πρωτεϊνών.
Αν «πετύχει» θα το δοκιμάσουν και σε ασθενείς με άλλα είδη καρκίνων.
Το πρόβλημα και η προσπάθεια αντιμετώπισης
Η γενετική αλλοίωση που ελπίζουν να αντιμετωπίσουν οι επιστήμονες τους απασχολεί εδώ και δεκαετίες. Τα υγιή κύτταρα διαθέτουν ένα φυσικό μηχανισμό που τα εξαναγκάζει να αυτοκαταστραφούν σε περίπτωση που το DNA τους έχει καταστραφεί. Μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, η p 53, είναι υπεύθυνη για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου μηχανισμού.
Αλλά τα καρκινικά κύτταρα καταφέρνουν να την απενεργοποιήσουν είτε άμεσα μέσω μιας μετάλλαξης, είτε έμμεσα μέσω της ένωσης της με άλλη πρωτεΐνη, που μπλοκάρει την λειτουργία της.
Η πρωτεΐνη MDM2 και η σωτήρια χημική ένωση
Οι φαρμακευτικές εταιρίες άρχισαν να αναζητούν την ουσία που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ξανά αυτή την πρωτεΐνη. Αρχικά επέλεξαν γενετικές θεραπείες, αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα.
Στην συνέχεια άρχισαν να μελετούν μορφές καρκίνου που αχρήστευαν την p53 μέσω μιας άλλης πρωτεΐνης, της MDM2, καθώς και ένα μόριο που θα παρεμβαλλόταν μεταξύ των δύο πρωτεϊνών. Το μόριο το ονόμασαν Nutlin, όμως δεν λειτούργησε ως φάρμακο, γιατί δεν μπορούσε να απορροφηθεί από τον οργανισμό.
Πριν λίγα χρόνια εντοπίστηκε μια πολλά υποσχόμενη χημική ένωση, η οποία δοκιμάστηκε σε ποντίκια. Οι όγκοι που είχαν εξαφανίστηκαν!!!
Μετά από πολυετείς έρευνες οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν την δόση, που είναι κατάλληλη για τους ανθρώπους. Αν τα αποτελέσματα είναι το ίδιο θετικά και στα πειράματα που πραγματοποιούνται τότε μπορούμε να μιλάμε για το σωτήριο φάρμακο.
[via]

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory