Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Υπάρχει ή όχι ο άγιος βασίλης ?

Υπάρχει ή όχι ο Άγιος Βασίλης;

Τόσα χρόνια ξεπερνούσατε με επιτυχία τις παγίδες του στυλ «Πώς προλαβαίνει να πάει σε όλα τα σπίτια;», τώρα όμως ήρθε η ώρα της αλήθειας!
Η ώρα που, είτε γιατί το είπε η δασκάλα είτε γιατί το άκουσε από μεγαλύτερα παιδάκια, θα σας ρωτήσει: «Μαμά, μου έλεγες ψέματα; Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης;»
- Καταρχήν, αντιμετωπίστε το με την ερώτηση: «Εσύ τι νομίζεις;». Ανάλογα με την απάντηση που θα σας δώσει, θα προχωρήσετε σε εξηγήσεις.
- Αν χρειαστεί να του αποκαλύψετε ότι δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, πείτε του συγχρόνως ότι είναι μια σταθερή παρουσία στη ζωή όλων των παιδιών, από τα παλιά χρόνια! Αναφερθείτε στη χριστιανική εικόνα και το έργο του Άγιου Βασίλη.
- Αν, πάλι, σας κατηγορήσει ότι έχει χάσει πλέον κάθε εμπιστοσύνη, εξηγήστε του ότι ακόμα κι οι μεγάλοι έχουν την ανάγκη να ελπίζουν, να ονειρεύονται και να πιστεύουν σε ένα παραμύθι! Εξάλλου, μπορεί να μην είναι ο καλοκάγαθος γέροντας που φέρνει τα δώρα, όμως ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι εκεί ψηλά δεν υπάρχει κάποιος που μας φροντίζει;
- Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τη λέξη «ψέμα» κινδυνεύετε να μπερδέψει τη διαφορά μεταξύ ηθελημένης και αθώας απόκρυψης και να σας τιμωρήσει με ανάλογη συμπεριφορά! Πείτε του ότι στη ζωή υπάρχουν πολλές αλήθειες που όσο μεγαλώνει τόσο θα ανακαλύπτει.
- Εμμείνετε στην εξήγηση ότι ο «μύθος του Άγιου Βασίλη» είναι ένας τρόπος για να εκφράσουμε την αγάπη μας προς τους δικούς μας ή άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας και προσφοράς!   Αν αντιδράσει στην αλήθεια, μην ανησυχήσετε. Κατά βάθος διαισθάνεται ότι η παραδοχή της είναι το τέλος του ονείρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory