Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Γιατί οι δίαιτες είναι τόσο δύσκολες;

Γιατί οι δίαιτες είναι τόσο δύσκολες;
Ανάμεσα σε ένα σνακ πλούσιο σε θερμίδες και ένα με λιγότερες θερμίδες και καλύτερη γεύση ποιο θα διαλέγαμε; Το πρώτο απαντούν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Yale που διεξήγαγαν και το αντίστοιχο πείραμα.

Επί τρεις εβδομάδες οι ερευνητές παρείχαν στους συμμετέχοντες στο πείραμα τη δυνατότητα να πιουν από μια ποικιλία ροφημάτων ορισμένα από τα οποία είχαν θερμίδες, ενώ άλλα δεν είχαν. Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων οι συμμετέχοντες σταδιακά έδειξαν να προτιμούν τα ροφήματα με θερμίδες, παρότι η γεύση τους δεν υπερείχε των άλλων. Μάλιστα πολλά ροφήματα χωρίς θερμίδες είχαν ιδιαίτερα ωραία γεύση.

Ο παράγοντας που κατεύθυνε την επιλογή των συμμετεχόντων σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν η αύξηση της γλυκόζης του αίματος μετά την κατανάλωση των θερμιδογόνων ποτών.

Παρατηρήθηκε δηλαδή, μέσω μαγνητικών τομογραφιών του εγκεφάλου, ότι τα θερμιδογόνα ποτά οδηγούν σε αύξηση της γλυκόζης του αίματος και σε μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των αντίστοιχων κέντρων του εγκεφάλου συγκριτικά με τα ποτά χωρίς θερμίδες ακόμη και αν έχουν καλύτερη γεύση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το μόνο πράγμα που «αναζητά» ο εγκέφαλός μας είναι οι θερμίδες, ανεξαρτήτως της γεύσης των τροφών. Επομένως, η δίαιτα είναι δύσκολη υπόθεση επειδή ο εγκέφαλός μας διαρκώς θα αναζητά τα θερμιδογόνα τρόφιμα που αυξάνουν τη γλυκόζη του αίματος πυροδοτώντας τη δραστηριότητα των αντίστοιχων κέντρων του εγκεφάλου.

Πηγή: omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory