Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

Το παγωμένο νερό δεν ξεδιψάει...

Το παγωμένο νερό δεν ξεδιψάει...

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν το νερό που πίνουν να είναι πολύ παγωμένο ή που ζητούν το ρόφημά τους να ξεχειλίζει από παγάκια.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι απόλυτα σωστό. Τα πολλά παγάκια δεν συνιστώνται στις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Τα παγωμένα ροφήματα δεν απορροφώνται πιο γρήγορα από τον πεπτικό σωλήνα και επομένως δεν ενυδατώνουν καλύτερα τον οργανισμό.

Γι’ αυτό όταν πίνουμε κάτι ιδιαίτερα παγωμένο, όχι μόνο δεν ξεδιψάμε, αλλά θέλουμε συνεχώς να πίνουμε κάτι για να ικανοποιούμε τη δίψα μας.

Και όταν μάλιστα αυτό που πίνουμε δεν είναι νερό, αλλά αναψυκτικό ή κάποιο αλκοολούχο, τότε πέφτουμε και σε μια μεγάλη θερμιδική παγίδα.

Γι’ αυτό λοιπόν προτιμήστε δροσερά και όχι παγωμένα ροφήματα, καθώς είναι αυτά που θα ικανοποιήσουν το αίσθημα της δίψας και θα σας δροσίσουν.

Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι το νερό είναι μια καλή επιλογή και δρα ως «ψυκτικό μέσο» για τον οργανισμό, αλλά δεν αναπληρώνει επάξια τους χαμένους με τον ιδρώτα ηλεκτρολύτες.

Οι φρέσκοι δροσεροί χυμοί φρούτων και λαχανικών, όταν καταναλώνονται με μέτρο θα σας ενυδατώσουν και θα σας εφοδιάσουν με απαραίτητους ηλεκτρολύτες, βιταμίνες και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory