Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΥΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ


Οι υγιεινές τροφές δεν σημαίνει ότι δεν παχαίνουν. ξεχώρισε αυτές που δεν σε ανεβάζουν στη ζυγαριά.
Οταν θέλεις να χάσεις κιλά και ξεκινάς δίαιτα, προσπαθείς να τρως πιο υγιεινά. Επιλέγεις τροφές που μπορεί να έχουν πολλές ευεργετικές ουσίες (αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες), αλλά μπορεί συγχρόνως να έχουν και πολλές θερμίδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τις τρως. Απλώς χρειάζεται να βρεις τη σωστή ποσότητα για κάθε τροφή.
Ξηροί καρποί-φιστικοβούτυρο-ταχίνι: Είναι μία φυτική πηγή πρωτεΐνης που περιέχει τα καλά ακόρεστα λιπαρά και γι’ αυτό είναι καλά για την καρδιά. Ερευνες δείχνουν ότι χορταίνουν, αρκεί να τρως τη σωστή ποσότητα. Ενα φλιτζάνι με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς περιέχει 870 θερμίδες. Περιορίσου σε 1 χούφτα (1/4 του φλιτζανιού) ξηρούς καρπούς ή σε 2 κ.σ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο την ημέρα.
Μούσλι: Υγιεινό, ειδικά αν δεν έχει ζάχαρη, αλλά πολύ πιο βαρύ από άλλα δημητριακά. Αν θες να τα τρως, πρέπει να είναι σε μικρή ποσότητα και πιο πολύ ως συνοδευτικό στο γάλα σε αντίθεση με τα άλλα δημητριακά. Ενα φλιτζάνι μούσλι περιέχει 280 θερμίδες.
Ρύζι: Είτε είναι καστανό είτε άσπρο περιέχει περισσότερες θερμίδες από τα μακαρόνια ή άλλες πηγές αμύλου. Περιορίσου σε 1 φλιτζάνι την ημέρα. Ενα φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι περιέχει 220 θερμίδες.
Λάδι: Το λάδι είναι από τις πιο ευεργετικές ουσίες που μας έδωσε η φύση. Αν προσθέτεις ελαιόλαδο παντού και χωρίς να μετράς, υπάρχει πιθανότητα να καταναλώνεις πολλές θερμίδες που δεν υπολόγιζες. Ωστόσο είναι πηγή λίπους και το λίπος περιέχει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο. Αυτό σημαίνει ότι 1 κουταλιά της σούπας περιέχει περίπου 150 θερμίδες. Κάνε τον πολλαπλασιασμό και θα δεις πόσες θερμίδες λαμβάνεις μόνο από το ελαιόλαδο. Με μέτρο λοιπόν κι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory