Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ


Η δοκιμαστική προβολή μιας ταινίας πριν βγει στον κινηματογράφο πολλές φορές καθορίζει ακόμα και το τέλος της. Γι’ αυτό το “Pretty Woman” είχε το τέλος που θα άρεσε περισσότερο στις γυναίκες και το “Dear John” περιορίστηκε σε ένα λιγότερο καταθλιπτικό φινάλε από αυτό που θυμάσαι. Η σχέση σου έχει και εκείνη τους δικούς της κριτές: Τους φίλους, τους συγγενείς και τους συνεργάτες σου. Η άποψή τους μπορεί να καθορίσει το μέλλον της σχέσης σου, σου λέει η Colleen Sinclair, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή. «Αν έχεις την υποστήριξη των φίλων και της οικογένειάς σου, η σχέση σου έχει περισσότερες πιθανότητες να διαρκέσει». Τελικά, πρέπει να ακούσεις τις συμβουλές τους ή να ακολουθήσεις το αρχικό σενάριο;
Οι Φίλοι σου
Το Πλεονέκτημα: Ειλικρίνεια
Ένας ψυχολόγος θα χρησιμοποιούσε τη φράση «θετικές ψευδαισθήσεις». Ενας ποιητής θα έλεγε ότι η αγάπη είναι τυφλή. Ενας φίλος σου όμως θα αναρωτιόταν κρυφά τι της βρίσκεις. Σύμφωνα με τον Benjamin Le, καθηγητή ψυχολογίας στο Haverford College, έρευνες δείχνουν ότι οι φίλοι σου μπορούν να κρίνουν με αντικειμενικότητα τη σχέση σου. Όταν είσαι σε σχέση, βλέπεις μόνο τα θετικά της κοπέλας σου. Οι φίλοι σου όμως θα την αξιολογήσουν με ένα αντικειμενικό κριτήριο: το πόσο ευτυχισμένος είσαι. Αν πιστεύουν ότι σε κάνει ευτυχισμένο θα την εγκρίνουν, λέει ο Le, συνιδρυτής του Scienceofrelationships.com. Γι’ αυτό αν ο φίλος σου στραβοκοιτάζει την κοπέλα σου, ρώτησέ τον γιατί. Μπορεί να σου αποκαλύψει κάτι που είναι προφανές σε όλους εκτός από σένα.
Ο Κίνδυνος: Ζήλεια
Αν κάποιος φίλος σου μιλάει αρνητικά για τη κοπέλα σου, μπορεί να ζηλεύει που αντί να πηγαίνετε να βλέπετε αγώνες μαζί εσύ έχεις γίνει ειδήμονας στις ρομαντικές κομεντί. Ένας τρόπος να το καταλάβεις; Σύγκρινε τις αντιδράσεις των φίλων σου που είναι σε σχέση με αυτών που είναι single. Κάποιος που είναι ευτυχισμένος με τη σχέση ή το γάμο του δε θα μπει στη διαδικασία να συναγωνιστεί την κοπέλα σου για το χρόνο που της αφιερώνεις. «Αν όλοι οι φίλοι σου, ανεξάρτητα από την προσωπική τους ζωή, έχουν παρόμοιες αρνητικές απόψεις, τότε μάλλον δεν ζηλεύουν», λέει ο Le. Αλλά αν οι single φίλοι σου είναι περισσότερο αρνητικοί, τότε αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε ζήλεια. Σε αυτή την περίπτωση, αγνόησέ τους χωρίς δεύτερη σκέψη και δες αν θα συνεχίσουν το ίδιο τροπάριο την επόμενη φορά που θα βγείτε.
Οι Φίλες της
Το Πλεονέκτημα: Ανεκτίμητες Πληροφορίες
Οι στενότερές της φίλες θα ξέρουν την ημερομηνία λήξης της σχέσης σου πριν το καταλάβεις εσύ ή κάποιος από τους φίλους σου. «Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν μεγαλύτερη επιρροή στη σχέση ή επειδή μπορούν να διαισθανθούν τα συναισθήματα της κοπέλας σου», σου εξηγεί ο Le. Αν έχεις καλές σχέσεις με τις φίλες της, μπορείς να τους ζητήσεις συμβουλές. Πρέπει όμως να μην μιλήσετε για πράγματα που δε θα ήθελες να μάθει η κοπέλα σου. Ρώτησέ τις, για παράδειγμα, πως θα μπορούσες να γίνεις καλύτερος σύντροφος. Έτσι, αν της πουν τι συζητούσατε, εκείνη θα το δει σαν κάτι θετικό.
Ο Κίνδυνος: Σαμποτάζ
Η άποψη των φίλων της μπορεί να μετατραπούν σε προφητείες. «Οι φίλες της μπορεί να καταλήξουν να κάνουν πράγματα που διευκολύνουν μόνο τη διάλυση της σχέσης σας», υποστηρίζει η Sinclair. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσουν κάθε λάθος που έχεις κάνει ως δικαιολογία για να την ενθαρρύνουν να σε χωρίσει. Πως μπορείς να καταλάβεις αν οι φίλες της είναι με το μέρος σου; Αν ανακοινώνατε ότι θα μείνετε μαζί, η φίλη της θα έλεγε, «Θα γλιτώσετε σίγουρα χρήματα» αντί για «Είμαι χαρούμενη που είστε ερωτευμένοι»; Αν ναι τότε καλύτερα να τηρήσεις τις αποστάσεις σου μαζί της.
Η Οικογένειά σου
Το Πλεονέκτημα: Αυτοί Ξέρουν Καλύτερα
Οι γονείς σου ξέρουν τα πάντα για κάθε σχέση που είχες με λεπτομέρειες. «Οι άνθρωποί που νοιάζονται περισσότερο για εμάς είναι συχνά οι πιο προσεκτικοί όσον αφορά τις σχέσεις μας», λέει ο Jacob Vigil, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού. «Για τους περισσότερους άντρες, αυτοί οι άνθρωποι είναι οι στενοί συγγενείς». Εξάλλου, αυτό αποδεικνύεται και επιστημονικά: Είμαστε προγραμματισμένοι να μεταφέρουμε τα γονίδιά μας. Έτσι οι δικοί σου υποσυνείδητα βλέπουν τη νέα σου κοπέλα ως πιθανή κατάλληλη μητέρα για τα εγγόνια τους, λέει ο Vigil. Γι’ αυτό το λόγο, μπορούν να σε βοηθήσουν να κρίνεις τη σχέση σου με βάση το αν έχει μακροπρόθεσμες προοπτικές και όχι το πόσο καλά περνάς στο κρεβάτι.
Ο Κίνδυνος: Μεγάλες Προσδοκίες
Οι γονείς σου έχουν τη τάση να είναι πολύ επιλεκτικοί. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μητέρες που βάζουν υψηλά πρότυπα σχετικά με το ποια είναι καλή για τα παιδιά τους», σου εξηγεί η Sinclair. Οι αμφιβολίες τους μπορεί να σου δημιουργήσουν δεύτερες σκέψεις. Αν είσαι σίγουρος για τη σχέση σου αλλά οι γονείς σου παραμένουν δύσπιστοι, ζήτησέ τους να σου εξηγήσουν τις ανησυχίες τους, ώστε να μπορέσεις να τους καθησυχάσεις, λέει ο Scot Allgood, διευθυντής του προγράμματος θεραπείας γάμου και οικογένειας στο Πανεπιστήμιο της Utah. Συχνά οι ανησυχίες τους επικεντρώνονται σε διαφορές ανάμεσα σε εσένα και τη σύντροφό σου. «Μη το ξεχνάς αυτό όσο συζητάτε για τις ανησυχίες τους και ρώτα τον εαυτό σου, πρέπει να ανησυχώ και εγώ γι’ αυτό ή είναι κάτι που εγώ και η σύντροφός μου έχουμε ήδη ξεπεράσει»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory