Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών

6. Mir Osman Ali Khan
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών (6)
Καθαρή αξία: $230 δις
Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία
Έζησε: 1886-1967
Οι ιστορίες του of Mir Osman Ali Khan, του τελευταίου Nizam (ηγεμόνα) του Hyderabad πριν η περιοχή περάσει στην κατοχή των Ινδιών, αποτελούν θρύλους. Σύμφωνα με αυτές, ο ηγεμόνας του Hyderabad είχε στην κατοχή του πάνω από 50 Rolls-Royces, και χρησιμοποιούσε το περίφημο διαμάντι Jacob Diamond ως πρες παπιέ στο γραφείο του. Μέχρι το 1947, οπότε και έγινε η εισβολή στο Hyderabad, φήμες τον ήθελαν τον πλουσιότερο άνθρωπο στη γη. Πέθανε 20 χρόνια αργότερα το 1967.
5. Nikolai Alexandrovich Romanov
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών (7)
Καθαρή αξία: $300 δις
Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία
Έζησε: 1868-1918
Ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ρωσίας, Nicholas II έχει δεχτεί πολύ σκληρή κριτική από τους ιστορικούς με την ευθύνη ότι παρέσυρε έναν πλούσιο και ισχυρό λαό στην κατάρρευση. Ο γιός του Αυτοκράτορα Αλέξανδρου ΙΙΙ, ο Νικόλας ΙΙ (δεξιά στην φωτογραφία, με τον γιό του Αλεξέι), τελικά εγκατέλειψε τον θρόνο το 1917, αναζητώντας άσυλο στην Μ. Βρετανία. Η Αγγλία του το αρνήθηκε και το 1918 αυτός και η οικογένεια του εκτελέστηκαν από Μπολσεβίκους επαναστάτες.
4. Andrew Carnegie
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών (8)
Καθαρή αξία: $310 δις
Πηγή πλουτισμού: Ατσάλι
Έζησε: 1835-1919
Ένας από τους πιο γνωστούς βιομήχανους της Αμερικής έχει καταγωγή από την Σκωτία, γεννημένος το 1835 στην πόλη Dunfermline. Ο Andrew Carnegie ήρθε στην Αμερική παιδί ακόμα, και ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα εργοστάσιο ατσαλιού. Το 1892, ίδρυσε το εργοστάσιο Carnegie Steel στο Πίτσμπουργκ το οποίο αμέσως άρχισε να είναι τρομερά κερδοφόρο και μετά την πώληση του το 1901 συγχωνεύτηκε με το κολοσσό U.S. Steel. Ο Carnegie ήταν μεγάλος ανθρωπιστής και πριν αποβιώσει στα 83 του χρόνια είχε δωρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε σχολεία, βιβλιοθήκες και πανεπιστήμια.
3. John D. Rockefeller
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών (9)
Καθαρή αξία: $340 δις
Πηγή πλουτισμού: Πετρέλαια
Έζησε: 1839-1937
Ο μεγιστάνας John D. Rockefeller άλλαξε τα δεδομένα σε ότι αφορά στον πλούτο της Αμερικής όταν κατάφερε σχεδόν να μονοπωλήσει στην αγορά του πετρελαίου στα τέλη του 1800. Ο διάσημος Νεοϋορκέζος ίδρυσε την Εταιρία Standard Oil Company το 1870, και κατάφερε να πλουτίσει την εποχή που η ζήτηση για κηροζίνη και βενζίνη ήταν τεράστια. Μάλιστα έγινε τόσο πλούσιος που άφησε την εταιρία το 1897 και πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια της ζωής του σε σύνταξη. Στις τελευταίες του μέρες, ο Rockefeller δώρισε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε σχολεία και σε ιατρικές έρευνες ενώ παράλληλα ίδρυσε και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.
2. Οικογένεια Rothschild
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών (10)
Καθαρή αξία: $350 δις
Πηγή πλουτισμού: Τράπεζες
Η πλουσιότερη οικογένεια που υπήρξε ποτέ, οι Rothschilds αποτελούν μία δυναστεία στο τραπεζικό σύστημα με συνολική περιουσία $350 δις, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα μέλη της οικογένειας εν ζωή, ωστόσο οι Rothschilds ήταν πιο ισχυροί και πλούσιοι το 1800, όταν λέγεται πως είχαν την μεγαλύτερη περιουσία του κόσμου. Η Γερμανο-Εβραϊκή οικογένεια εδραίωσε το τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρώπη στα τέλη του 18ου αιώνα και σήμερα έχει στην κατοχή της πάνω από ένα τρισεκατομμύρια δολάρια σε ακίνητη περιουσία και επενδυτικά προϊόντα.
1. Mansa Musa I
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών (11)
Καθαρή αξία: $400 δις
Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία
Έζησε: 1280-1337
Ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών πέθανε περίπου 700 χρόνια πριν και μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ το όνομα του, αλλά όσων αφορά την καθαρή αξία του δεν θα βρείτε άλλον στην ιστορία με μεγαλύτερη περιουσία από τον ηγεμόνα της Αυτοκρατορίας του Μάλι, τον Mansa Musa I. Ήταν γνωστός ως ο «βασιλιάς των βασιλιάδων», και η περιφέρεια του αποτελούνταν από τις σημερινές Γκάνα, Τιμπουκτού και Μάλι. Η περιουσία του προήλθε κυρίως από τα τεράστια αποθέματα του Μάλι σε αλάτι και χρυσό, που κατά περιόδους μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του μισού πληθυσμού της γης. Εντυπωσιακά τζαμιά που χτίστηκαν τα χρόνια της βασιλείας του υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην Αφρική.
Πηγή: msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory