Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Μετέτρεψαν τον ιδρώτα τους σε πόσιμο νερό και το ήπιαν!

Σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για το πρόβλημα της λειψυδρίας, Σουηδοί επιστήμονες ανέπτυξαν μία συσκευή που μετατρέπει τον ιδρώτα από τα ρούχα σε πόσιμο, διυλισμένο νερό.
H «Μηχανή Ιδρώτα» τελειοποιήθηκε από τον μηχανικό, Αντρέας Χάμαρ σε συνεργασία με την UNICEF.
Σύμφωνα με το BBC, η συσκευή, που κυκλοφορεί ήδη στη σουηδική αγορά, παρουσιάστηκε στο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Νέων «Gothia Cup» και μάλιστα μετά τον αγώνα, οι παίχτες δοκίμασαν τον ιδρώτα τους.
Σύμφωνα με τον Σουηδό μηχανικό, η συσκευή λειτουργεί σχεδόν όπως το πλυντήριο ρούχων.
Αποτελείται από ένα στεγνωτήριο το οποίο στριφογυρίζει και πιέζει τα ρούχα για την ανάκτηση του ιδρώτα, ο οποίος θερμαίνεται, εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία και στη συνέχεια φιλτράρεται για να απομακρυνθούν τα άλατα, τα βακτήρια και στην τελική φάση οι ίνες από τα ρούχα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: Η μηχανή βράζει πόσιμο νερό. Για μία κούπα πόσιμου νερού χρειάζεται ένα καλάθι ρούχα .
Ο Αντρέας Χάμαρ δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι για την «Μηχανή Ιδρώτα» εμπνεύστηκε από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA.
Αμερικανοί αξιωματούχοι του διαστήματος έχουν επισημάνει πολλές φορές ότι οι αστροναύτες που πραγματοποιούν μεγάλες αποστολές, πρέπει να ανακυκλώνουν όλα τα υγρά, όπως τα ούρα και τον ιδρώτα τους.
[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory