Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Λύση στο ροχαλητό μπορεί να δώσει... το τραγούδι

Λύση στο ροχαλητό μπορεί να δώσει... το τραγούδι
Έχετε πρόβλημα με το ροχαλητό; Μια σειρά φωνητικών ασκήσεων υπόσχονται να βελτιώσουν το πρόβλημα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια δασκάλα φωνητικής είπε σ’ έναν καθηγητή ωτορινολαρυγγολόγο ότι ένας μαθητής της είπε ότι μετά τις ασκήσεις φωνητικής το ροχαλητό του μειώθηκε. 

Μαζί σχεδίασαν ένα πρόγραμμα φωνητικών ασκήσεων που ενισχύουν ορισμένους μύες στο λαιμό και μειώνουν με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα της αποφρακτικής άπνοιας ύπνου.

Το ροχαλητό και η αποφρακτική άπνοια ύπνου μπορεί να προκληθεί από την αδυναμία των μυών της υπερώας και του άνω λάρυγγα (οι μύες του φάρυγγα). 

Το ροχαλητό και η αποφρακτική άπνοια ύπνου επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους και μπορεί το ροχαλητό να μην είναι μια απειλητική κατάσταση, αλλά διαταράσσει τη ζωή τόσο του πάσχοντα, όσο και του περιβάλλοντός του ώστε πολλές φορές να αναζητούν ιατρική λύση.

Για την κλινική μελέτη χρησιμοποιήθηκαν 60 άτομα που ροχαλίζουν για χρόνια και άλλα 60 με μέτρια ή ήπια αποφρακτική άπνοια ύπνου. Από αυτούς επιλέχθηκαν τυχαία κάποια άτομα να ακολουθήσουν για ένα τρίμηνο ένα 20λεπτο πρόγραμμα φωνητικών ασκήσεων την ημέρα (με οδηγίες σε ηχογραφημένο cd).

Tα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι ημερήσιες ασκήσεις φωνητικής βοήθησαν ώστε να μειωθεί η σοβαρότητα, η συχνότητα και η ένταση του ροχαλητού και να βελτιωθεί η ποιότητα ύπνου, σε όσους τις ακολούθησαν. Η δοκιμή διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Exeter στη Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory