Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

ΓΙΑΤΙ Σ' ΕΜΕΝΑ;


Σχεδόν κανείς δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από το σκληρό χτύπημα της μοίρας – και από την καζούρα της παρέας. Για πολλούς όμως η πρώιμη εκσπερμάτωση αποτελεί πρόβλημα. Υπολογίζεται ότι περίπου το 15% των ανδρών πάσχει από χρόνια πρώιμη εκσπερμάτωση.
Πόσο γρήγορα είναι το γρήγορα; Η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες στην κατανόηση του προβλήματος δεν είναι στο πόσοι άνδρες υποφέρουν από ΠΕ, αλλά στο τι ακριβώς σημαίνει «πρώιμος». Σύμφωνα με τον ορισμό, πρώιμη εκσπερμάτωση έχει κάποιος όταν φθάνει σε οργασμό σε δευτερόλεπτα, συχνά πριν «σκληρύνει» και σίγουρα πριν διεισδύσει στη σύντροφό του. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνδρες δεν το συνειδητοποιούν, καθώς θεωρούν ότι η διάρκεια της διείσδυσης πρέπει να πλησιάζει τους χρόνους των πορνοστάρ. Στην πραγματικότητα όμως, ο μέσος όρος για τον χρόνο διείσδυσης είναι μεταξύ ενός και δέκα λεπτών.
Γιατί συμβαίνει Δύο είναι οι κύριοι λόγοι. Ο πρώτος είναι ότι οι έφηβοι μαθαίνουν να αυνανίζονται γρήγορα και στα κρυφά, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα να γίνουν αντιληπτοί. Έτσι «εκπαιδεύουν» το σώμα τους να τελειώνει πολύ γρήγορα. Ο δεύτερος λόγος είναι το άγχος. Η πρώιμη εκσπερμάτωση σπάνια οφείλεται σε φυσικά/βιολογικά αίτια. Γι’ αυτό εξάλλου είναι και δύσκολη η εύρεση των αιτιών και η αντιμετώπισή τους. Όταν αντιλαμβάνεται κανείς ότι τελειώνει πολύ γρήγορα, αγχώνεται σχετικά με το τι θα σκεφθεί η σύντροφος. Τη επόμενη φορά, θα αγχωθεί για το ότι για μία ακόμη φορά θα τελειώσει γρήγορα και –οποία έκπληξις- ξανασυμβαίνει. Στο τέλος αγχώνεται τόσο πολύ που καταλήγει σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Πώς να το ξεπεράσεις Τα καλά νέα είναι ότι διορθώνεται. Μια καλή αρχή είναι να αναθεωρήσεις τον τρόπο προσέγγισης του θέματος «σεξ». Οι στατιστικές έχουν δείξει ότι οι άνδρες που τους απασχολεί ο τρόπος που κάνουν σεξ ή προσπαθούν να τεκνοποιήσουν είναι πιο πιθανό να πάθουν πρώιμη εκσπερμάτωση. Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτούς που έχουν χαμηλή αυτό-εκτίμηση. Η αλλαγή ψυχολογίας είναι βασική για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
‘Εχεις τον έλεγχο Πολλοί θεωρούν ότι η πρώιμη εκσπερμάτωση είναι πέραν του ελέγχου τους. Ότι είναι κάτι που απλά συμβαίνει κι εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. Στην πραγματικότητα, το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσεις ότι το θέμα είναι κυρίως ψυχολογικό. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να το δεις διαφορετικά.
Ηρέμησε Αν έχεις μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το πόσο θα διαρκέσει, το πιο πιθανό είναι ότι θα απογοητευθείς και κατά συνέπεια να αγχωθείς. Αντιθέτως, έχε υπόψη σου ότι το σεξ διαρκεί όσο εσύ επιθυμείς. Πρώιμη εκσπερμάτωση σημαίνει να ολοκληρώνεις σε δευτερόλεπτα, όχι σε λεπτά.
Ξανασκέψου τον τρόπο που κάνεις σεξ Το να κάνεις τον οργασμό το καταληκτικό σημείο του σεξ είναι ο σίγουρος δρόμος όχι μόνο προς το άγχος, αλλά και σε μια βαρετή ερωτική ζωή. Αν προσπαθήσεις να καθυστερήσεις τον οργασμό, το πιο πιθανό είναι ότι θα αισθανθείς πίεση που οδηγεί σε άγχος και σε ΠΕ. Αντιθέτως, συνειδητοποίησε ότι μπορείς να κάνεις τη σύντροφό σου να έλθει σε οργασμό μετά τον δικό σου, και θα απαλλαγείς εν μέρει από την πίεση που αισθάνεσαι. Κάνε συμφωνία με τον εαυτό σου ότι απολαμβάνεις την αίσθηση του οργασμού, όποτε κι αν συμβαίνει αυτός.
Η μέθοδος σταματάω/αρχίζω Αυτή η μέθοδος είναι αποδοτική για αρκετούς άνδρες. Λίγο πριν εκσπερματώσεις, σταμάτα, περίμενε 30 δευτερόλεπτα και μετά συνέχισε. Επανάλαβε έως ότου αποφασίσεις να ολοκληρώσεις.
Η τεχνική πίεσης Όταν πρόκειται να τελειώσεις, εσύ ή η σύντροφός σου πιέζει την άκρη του πέους για μερικά δευτερόλεπτα. Έπειτα σταματάς για 30 δευτερόλεπτα, για να συνεχίσεις μετά από λίγο. Επανάλαβε έως ότου είστε και οι δύο έτοιμοι να ολοκληρώσετε. Αυτή η τεχνική δεν πιάνει σε όλους, γι’ αυτό πειραματίσου για να δεις αν όντως σε βοηθάει.
Προσοχή Μερικές φορές αυτές οι τεχνικές επιδεινώνουν το πρόβλημα καθώς επικεντρώνουν την προσοχή στο γεγονός ότι τελειώνεις πολύ γρήγορα. Χρησιμοποίησε την πρώτη μέθοδο αρχικά για να παρατείνεις το σεξ. Είναι καλύτερο στην αρχή να δοκιμάσεις την τεχνική της πίεσης όταν είσαι μόνος σου και όχι με τη σύντροφό σου. Με αυτόν τον τρόπο θα το κάνεις σωστά χωρίς να αισθάνεσαι αγχωμένος.
Άλλαξε στάση Δοκίμασε να κάνεις σεξ με τη σύντροφό σου από πάνω. Αυτό σου δίνει τον έλεγχο στον ρυθμό, καθοδηγώντας τους γοφούς της – καθυστερώντας ή σταματώντας τους όταν αισθάνεσαι ότι πλησιάζεις να τελειώσεις. Σκέψου τις στάσεις που σου αρέσουν αλλά σε κάνουν να αργείς περισσότερο.
Επανάληψη Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις σεξ πιο συχνά. Πρώιμη εκσπερμάτωση έχει συνήθως κανείς όταν υπάρχει μεγάλο διάστημα από την τελευταία φορά που έκανε σεξ. Εξάλλου όλοι βρίσκουν καλύτερες τις επιδόσεις τους με την εξάσκηση.
Όλη η νύχτα μπροστά σου Οι περισσότεροι άνδρες ανησυχούν όταν βρίσκονται με τη σύντροφό τους για πρώτη φορά και νομίζουν ότι πρέπει να έχουν επιδόσεις πορνοστάρ. Μην αισθάνεσαι άσχημα αν τελειώσεις γρήγορα και διαβεβαίωσε την σύντροφό σου ότι συνέβη επειδή την ποθείς πάρα πολύ. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γυναίκες παραπονιούνται επειδή το σεξ διαρκεί πάρα πολύ και οι περισσότερες κατανοούν ότι ο ενθουσιασμός μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη εκσπερμάτωση. Έχεις όλη τη νύχτα μπροστά σου και ακόμη και αν εσύ έχεις φθάσει σε οργασμό, μπορεί να την κάνεις να περάσει υπέροχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory