Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Το χάος από χαρτιά γεννά πρωτότυπες ιδέες

Τώρα οι ακατάστατοι έχουν το καλύτερο άλλοθι για την παθητική αδιαφορία που δείχνουν για την τάξη. Επιστημονική έρευνα αποδεικνύει πως για τους ίδιους υπάρχουν οφέλη από αυτή την εικόνα που εκνευρίζει τους υπόλοιπους.
Μία έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Science ασχολήθηκε με το κατά πόσο τα ακατάστατα γραφεία επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.
Για το σκοπό αυτό έκαναν πειράματα με δύο ομάδες εργαζομένων, από τους οποίους οι μισοί δούλευαν σε εντυπωσιακά οργανωμένο περιβάλλον, όπου τα πάντα πάνω στο γραφείο τους ήταν σε τάξη. Και οι υπόλοιποι εργάζονταν μέσα σε ένα χάος από χαρτιά, υπενθυμίσεις, σημειώσεις και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Το εντυπωσιακό συμπέρασμα που προέκυψε ήταν πως εκείνοι που δούλευαν στο δεύτερο περιβάλλον «κατέβαζαν» πιο ενδιαφέρουσες ιδέες, αφού φαίνεται πως το χάος ευνοεί την καινοτόμο σκέψη.
Βέβαια και εκείνοι που λειτουργούσαν μέσα στην τάξη είχαν πλεονεκτήματα, καθώς προέκυψε πως αυτό το περιβάλλον τους επέβαλλε εσωτερική πειθαρχία και τους ωθούσε σε πιο υγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής και τη διατροφή τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory