Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η retro κασέτα έκλεισε τα 50

Οι κασέτες μουσικής πιθανότατα δε βρίσκονται σήμερα σε περίοπτη θέση στο σπίτι ή το γραφείο σας, ωστόσο αν ψάξετε σε κάποιο συρτάρι (ή πατάρι) ίσως βρείτε κάποιες από αυτές που συντρόφευαν μουσικά κάποια πιο "αθώα" (ή όχι και τόσο) χρόνια σας.
Αν μεγαλώσατε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80, είναι δύσκολο να μην έχετε αναμνήσεις από αυτό το μέσο αποθήκευσης, που μπορεί σήμερα να θεωρείται "παρωχημένο", αυτό, ωστόσο, δεν το εμποδίζει τα γιορτάσει τα 50 του χρόνια.
Η Philips, η εταιρεία πίσω από την τεχνολογία Compact Cassette, εύχεται "Happy 50th Birthday" στις κασέτες και το γιορτάζει με το hashtag #cassette50 που μπορείτε κι εσείς να χρησιμοποιήσετε.
Η ολλανδική εταιρεία σημειώνει ότι το εν λόγω format παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα κεντρικά της γραφεία στο Άμστερνταμ στις 13 Σεπτεμβρίου του 1963.
Οι κασέτες, πέρα από την αναπαραγωγή μουσικής, μας βοήθησαν να καταγράψουμε δικούς μας ήχους, ενώ υπήρξαν ένα μέσο ιδιαίτερα σημαντικό για τη μουσική βιομηχανία, δεδομένου ότι επέτρεψε σε πολλούς ανερχόμενους καλλιτέχνες και groups να ηχογραφήσουν εύκολα το δικό τους περιεχόμενο και να το αναδείξουν.
Ακόμη κι αν τα χρόνια έχουν περάσει, πάντως, οι περισσότεροι από εμάς που γνωρίσαμε για τα καλά τις κασέτες, δύσκολα θα διώξουμε από τη μνήμη μας τη χαρακτηριστική κίνηση του στυλό ή του μολυβιού με τα οποία έχουμε προσπαθήσει να επανατοποθετήσουμε τη μαυροκαφέ ταινία πίσω στο εσωτερικό τους.
Αναμνήσεις...
Πηγή: digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory