Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Το φαρμακείο που πλασάρει ως φάρμακο... τραγούδια!

Το φαρμακείο που πλασάρει ως φάρμακο... τραγούδια!
Την επόμενη φορά που θα νιώσετε πονοκέφαλο δεν θα χρειαστείτε ασπιρίνη, ντεπόν ή κάποιο άλλο παυσίπονο, αλλά να ακούσετε το "Bridge Over Troubled Water" των Simon και Garfunkel!

Όχι, δεν μπερδέψαμε κάτι. Φαρμακείο στη Βρετανία συστήνει στους πελάτες του αντί να πάρουν κάποιο παυσίπονο για τον πόνο να ακούσουν το αγαπημένο τους τραγούδι.

Σύμφωνα με την Telegraph, το φαρμακείο LloydsPharmacy έκανε μια έρευνα και ανακάλυψε ότι το 41% των ανθρώπων που πάσχουν από χρόνιους πόνους βρίσκουν ανακούφιση από αυτούς όχι χάριν σε κάποιο φάρμακο αλλά χάριν στο αγαπημένο τους μουσικό κομμάτι.

Πιο αποτελεσματική μουσική αναδείχτηκε η pop: την προτιμά το 21% των ασθενών και ακολουθεί η κλασική (17%) και τη rock (16%).

Κορυφαίο αναλγητικό... κομμάτι αναδείχτηκε το "Bridge Over Troubled Water" των Simon και Garfunkel, το "Angels" του Robbie Williams και "Albatross" των Fleetwood Mac (ακούστε τα κομμάτια παρακάτω).

Την πεντάδα συμπληρώνουν τα "Candle in the Wind" του Elton John και το "Easy" των "The Commodores".

Όπως εξηγεί ο David Bradshaw, επίκουρος καθηγητής στο University of Utah Pain Management Centre: "οι άνθρωποι που πονούν πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν μια δραστηριότητα και να αφοσιωθούν σε αυτή. Η μουσική είναι άριστη επιλογή γιατί αγγίζει και τη σκέψη και το συναίσθημα".
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory